>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Luty 2016

Status
Zamknięty.
sensejjag 774

sensejjag

Użytkownik
Dyscyplina: koszykówka NBA
Data, godzina: 04.02.2016 1-00
Spotkanie: Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks
typ: Hawks -7.5
kurs: 1,80
buk: unibet

Analiza:
W nocy zostanie rozegrana kolejna seria meczy w NBA. Nie ma dzis w nocy jakichś super meczy, za to sporo meczy gdzie są zdecydowani faworyci. Jednym z takich faworytów są z pewnością koszykarze z Atlanty, którzy udają się do Philadelphi na mecz z Szóstkami. Gospodarze choć ostatnio zaczęli coś wygrywać ( w ostatnich dziesięciu meczach wygrali trzykrotnie - z Magic, Suns i Trail Blazers) to i tak wciąż są najsłabszą ekipa w całej lidze z zaledwie siedmioma wygranymi w czterdziestu ośmiu meczach. I raczej wątpliwe by byli wstanie wyprzedzić inne &quot;potęgi&quot; czyli Lakers i Nets. Co innego Hawks, którzy sa mocnym kandydatem na trójkę na wschodzie, o którą będą bić się z Bulls, Celtics czy Heat. Czy zatem gdy na parkiecie spotkają się zespoły z dwóch różnych biegunów to jest szansa na wyrównane spotkanie?? Moim zdaniem trudno bedzie sie gospodarzom postawic Jastrzębiom. Co prawda w ostanim meczu u siebie dość niespodziewanie napędzili strachu samym Warriors, ale to chyba bardziej dekoncentracja Curry&#39;ego i spółki niż raczej przebłysk dobrej gry 76ers. Hawks ostatnio mieli ostatnio serię ciężkich spotkań - serię porażek z Clippers, Pacers i Heat przerwali dopiero w meczu z Dallas, z którymi wygrali wyraźnie aż piętnastoma punktami. Kluczem do sukcesu w tym meczu była świetna skuteczność z gry na poziomie 52,5% ( z czego 40% za trzy i 62% za dwa) i przede wszystkim odcięcie od gry Nowitzki&#39;ego. Jeśli Hawks zagrają na tym poziomie przeciwko Philadelphii to Jastrzębie zaliczą trzecie zwycięstwo z ligowym autsiderem. Dwa poprzednie mecze Hawks wygrali gładko i bardzo wyraźnie - 127-106 w Atlancie i 126-98 w Philadelphii. Uważam, że kolejna konfrontacja między tymi zespołami ponownie zakończy się pewną wygraną Hawks

anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
W Hornets niezły szpital. Al wraca dopiero pod koniec lutego po artroskopii, Kemba nabawił się ostatnio urazu kolana i dziś w nocy z pewnością nie zagra, MKG w niedzielę wrócił w bardzo dobrym stylu, ale opuścił parkiet przed czasem po urazie prawej nogi. Teoretycznie mówi się, że powinien zagrać, choć na twitterze milczą. Z pozytywów to fakt, że wraca dwójka Zeller - Lamb, ale myślę, że to nic w porównaniu z nieobecnościami Walkera i Jeffersona. Dodatkowo z powodu problemów w kadrze ma wrócić Batum na swój pierwszy mecz w tym roku, ale prawdopodobnie nie jest w pełni sił bo rozważany do gry jest tylko i wyłącznie po urazie Kemby. Na ten moment jego status to &quot;doubtful&quot;.
Cavs znów zaczynają się rozkręcać, nie wiem na ile to zasługa Lue, chociaż fakt, że uruchomił do gry Love&#39;a to już spore osiągnięcie. W ostatnim meczu z Pacers trochę męczyli bułę, ale ostatecznie wyszli zwycięsko po dogrywce. Dziś w nocy powinno być dużo łatwiej zważywszy na problemy Hornets. Jaką siłą ognia dysponuje Cleveland - wszyscy wiemy. Dodatkowo dla LeBrona mecze z Hornets to taka mała rywalizacja z MJ&#39;em, właścicielem Szerszeni. Ostatnie mecze LeBrona z Hornets to: 25/5/13; 25/9/6; 27/13/7; a więc statsy - co by nie mówić - kozackie.
Co tu więcej pisać - moim zdaniem zdziesiątkowane Szerszenie nie nawiążą walki z Cavs, szykuje się dosyć łatwa przeprawa dla Cavaliers. Dwie główne strzelby w Hornets (Jefferson, Walker) są out, do tego kolejna dwójka Batum, MKG nie w pełni formy/sił. Myślę, że Cavs są w stanie rozstrzygnąć mecz już do przerwy.
Cavaliers/Cavaliers @ 1,62 (Bet365) 3q ???? ⛔
Cavaliers -5,5 HT @ 1,87 (Ónibet) 58:49 ✅ Trochę nie czaję kursów na Pistons. W obu zespołach właściwie żadnych osłabień, do tego Celtics B2B i wystawiają aż 2,67 na Detroit? No ja bym się poważnie zastanowił. Obie drużyny grają już trzeci mecz pomiędzy sobą w tym sezonie, dwa z nich wygrali Pistons, jeden (+6) Celtics. Celtowie w ostatnim czasie w bardzo dobrej formie, szczególnie na własnym parkiecie, pokonali ostatnio m.in. Pacers i Bulls z takich solidniejszych zespołów, ale tak, jak z Magic przeczuwałem, że dość nieoczekiwanie skończy się ich 5-meczowy winning streak tak dziś czuję, że handicap na Pistons jest spokojnie do ataku. Teoretycznie Celtics posiadają bardzo dobrych obrońców obwodowych, ale w zasadzie w tylko jednym zdołali powstrzymać Reggiego i KCP na niskiej zdobyczy/skuteczności (notabene zwycięski mecz, a różnica zaledwie +6). W odróżnieniu od ostatnich meczów zagra także powracający do formy Jennings, póki co dostaje małe minuty i nie zachwyca tak, jak w okresie sprzed kontuzji, gdzie był zdecydowanie liderem (w zasadzie Brandon wcale nie zachwyca, jedynie mecz z Raptors na miarę potencjału), ale właśnie takie mecze, jak ten z Toronto powinny być trampoliną do lepszych występów. Mecze pomiędzy obiema drużynami są zazwyczaj wyrównane, mówi o tym H2H, ostatni blow zobaczyliśmy w 2013 roku, poza tym z &quot;większych&quot; zwycięstw to +10 Celtics z 2015 roku, gdzie Detroit odpuściło końcówkę, bo pozostali bez szans na PO. Moim zdaniem handicap zdecydowanie warty gry.
Detroit Pistons +4,5 @ 1,9 (Bet365) 102:95 ⛔
Edytka: Jasne, że błąd z tym Batumem. Napisane z rozpędu po powrocie do rosteru MKG, dla którego de facto są to pierwsze mecze w tym sezonie. Dzięki za zwrócenie uwagi, Wojnodrake ;).​

Otrzymane punkty reputacji: +37
his_airness 16,2K

his_airness

Użytkownik
???? Kevin Love over 17.5 pkt @2.00 ⛔
???? Kyle Korver over 9.5 pkt @2.00 ⛔
AKO -&gt; @4.00 | Betano ⛔

Po tym jak ostatnio grają Cavs i jak gra Kevin &quot;Miłość&quot; myślę, że warto zagrać w jego stronę. Nie ukrywam, że zachęcił mnie kurs. Przykładowo dodam, że Kevin takie cyfry wykręcił już w pierwszej połowie spotkania ze Spurs. W nocy Cavs zagrają z osłabionymi Hornets i myślę, że wszyscy z Big Three mogą sobie w tym spotkaniu porzucać.
Korver znacznie obniżył loty względem poprzedniego sezonu, co nie oznacza, że zapomniał jak się rzuca. Dalej jego rzut zza łuku jest bardzo precyzyjny, a linia może nie śmieszna, ale taka, którą warto ruszyć. W ostatnim spotkaniu przeciwko Mavs rzucił 16 pkt, z czego 12 było właśnie zza łuku. Spiął się po tym, gdy w meczu z Miami przez 24 minuty oddał 6 niecelnych rzutów. Dziś Hawks grają z 76ers, a ja uważam, że jak trójki mu siądą, to ten over pokryje.

tykon90 333

tykon90

Użytkownik
Na dziś proponuje tak:

Horford under 2 bloków @1,55 ZWROT
Cavs @1,18 ⛔ ⛔⛔
Spurs @1,06 ✅✅✅
AKO 1,94 Betsafe 3/10

Jak ja lubię te linie wystawiane przez Betsafe ???? . Delikatne value w tym kursie na bloki Horforda polega na tym, że w przypadku dwóch &quot;czap&quot; mamy zwrot, a nie porażkę jak w przypadku linii 1,5. Horford nie jest jakimś wielkim obrońcą obręczy, nie jest też specjalnie atletyczny więc nie zalicza zbyt wielu bloków. Dość powiedzieć, że tylko 8(!) razy zdobył 3 lub więcej bloków w tym sezonie (na aż 50 meczów - jedynie 16%). Sporo razy notował 2 bloki, ale za zwrot nikt nie zwykł się obrażać ;). Do tego dorzucam Cavs, o których AndersonSilva napisał już dosyć, oraz Spurs, którzy po prostu NIE mogą przegrać na własnym parkiecie z NOP.

Do tego polecam poczekać na rozwój wypadków w Sacramento, i jeśli Cousins zagra w meczu z Chicago można dosyć grubo pobrać linię under 23,5 pkt Rudego Gay&#39;a, ✅✅✅ również w Betsafe.

F 95

fiddy

Użytkownik
Brooklyn Nets vs Indiana Pacers 2 @1.40 ✅ 100-114
Bet365
Taki kurs to spora przesada moim zdaniem. Nets są najbardziej bezsensowną drużyną NBA, w zasadzie to nie wiem po co oni są w tej lidze. Brak picków w drafcie, brak franchise playera, brak perspektywy i niecierpliwy Rusek jako właściciel. Indiana Pacers natomiast zmierzają do playoffów, ostatnio świetnie gra rookie Turner, wygląda na to, że Bird znów zrobił świetną robotę wybierając go w drafcie. Pacers nie grają może tak dobrze jak w pierwszych miesiącach, a szczególnie ich lider Paul George, który obniżył loty, ale to dalej jest dobra drużyna, 2 dni temu dopiero po dogrywce przegrali z Cavs.
Kurs idealny do dubelka, handi większe na Pacers też warto grać

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Warriors -11.5
2.0
Czarodzieje bardzo słabo w tym sezonie,nie było jeszcze takiego meczu żeby Wittman miał wszystkich graczy do dyspozycji,przemęczenie daje się we znaki.Play offy raczej pozostaną w strefie marzeń,w dodatku dzisiaj znowu nie będzie Wittmana na ławce z powodu śmierci brata.Nie wydaje mi się żeby to była motywacja dla Czarodzieji,bez niego na ławce przegrali z Grzmotem,chociaż tam nikt cudu nie oczekiwał.Dzisiaj mecz przeciwko absolutnym dominatorom ligi,Curry albo Thomson,często dosyć Green,mam na myśli zawodnika który prowadzi do zwycięstwa ale żaden z nich poniżej pewnego poziomu nie schodzi.Takie handi a nie inne bo Wizards nie mają za bardzo atutów żeby powalczyć a gości stać nawet na blowout ale 12 punktów wydaje się bardziej pewne niż kurs na to wskazuje.

wizacar00 575

wizacar00

Użytkownik
Detroit Pistons-New York Knicks
Typ: 1, handicap -4 ✅
Kurs: 1.87
Betsson

Dzisiaj idę w stronę gospodarzy, którzy kilkanaście godzin wcześniej rozgrywali spotkanie z Bostonem, które ostatecznie przegrali. Podczas zwodu w tym meczu kontuzje odniósł Coldwell-Pope i najprawdopodobniej z Knicksami nie zagra. Do składu gości wraca na 75% Calderon, więc będą mogli przystąpić już pełnym skladem. Mimo tego uważam, że to Detroit jest faworytem w tym spotkaniu i dzisiaj odniosa kolejne zwycięstwo. Drummond i Jackson robią tam super robotę dzięki czemu mają dodatni bilans, ale jestem przekonany, że stać ich na jeszcze lepsze wyniki. Przede wszystkim to co ich charakteryzuje to gra na własnym parkiecie gdzie spisują się naprawdę bardzo dobrze i nie mają tam większych problemów z odnoszeniem korzystnych rezultatów, natomiast problem pojawia się na wyjazdach gdzie kompletnie im nie idzie. Na całe szczęście dzisiaj powrót z Bostonu do siebie. Knicks co by nie mówić to poczynili progres w porównaniu do poprzedniego sezonu gdzie grali beznadziejnie i nic nie wyglądali tak jak powinno. Obecnie wiele temu zespołowi daje debiutujący Porzingis, który otrzymał zaufanie od Melo co już wiele znaczy. Mimo znacznej poprawy jakoś gra gości do mnie nie przemawia. Przede wszystkim właśnie Anthonego, który uchodzi za wielką gwiazdę uważam za przereklamowanego, tzn w gwoli ścisłości- nie można powiedzieć, że jest słaby, ale nie jest tak dobry jak się go maluje i nie rozumiem tego zachwytu nad nim. Do tego dochodzi gra na wyjazdach gości, która wygląda bardzo kiepsko i wychodzi mi na to, że Pistons powinni ogarnąć ten mecz. Nie gram czystej jedynki tylko handi -4 z tego względu, że Detroit nie gra minimalistycznie i najczęściej jak wygrywają to w miarę konkretnie.

Otrzymane punkty reputacji: +11
wizacar00 575

wizacar00

Użytkownik
Charlotte Hornets-Miami Heat
Typ: 1
Kurs: 1.90 ⛔
Unibet

No niestety. To co wyczynial dziś Whiteside jest niepojęte. 10 bloków z czego chyba większość w 4, najważniejszej kwarty. Fajny, zaciety pojedynek ;)
Spośród wielu spotkań z dzisiejszej nocy wybrałem bardzo zacięcie zapowiadające się widowisko Charlotte z Miami. Przede wszystkim co jest najważniejsze to to, że do składu gospodarzy po bardzo licznych kontuzjach kluczowych zawodników jak Walker czy Batum wracają już wszyscy z wyjątkiem Jeffersona, do którego braku Hornets powinni się już przyzwyczaić, ponieważ nie widac go już na parkiecie od bardzo dawna. Do składu gości powrócił po kontuzji Whiteside, a więc najważniejsi zawodnicy też już są dostępni. To czym motywuje swój typ to to, że Charlotte to naprawdę fajna ekipa, mająca w składzie zawodników o dużej jakości, dużym potencjale i w mojej opinii jest bardzo niedoceniana. Obecnie ujemny bilans i dosyć daleka pozycja w tabeli, ale nie można zapominać o tych kontuzjach przez które gospodarze przegrywali spotkania seryjnie. Miami w tym sezonie radzi sobie nieźle, ale mimo tego kibice na pewno oczekują czegoś więcej, bo póki co w play offach na pewno nie namieszaja. Miami od prawie miesiąca praktycznie non stop rozgrywa swoje spotkania na wyjazdach. Takie podróże są bardzo męczące i choć po ostatnich wynikach tego nie widać to zmęczenie jest na pewno spore, ale nawet pomijając to, to Charlotte ma zawodników mogących spokojnie powalczyć z Heat.

G 693

generalkaman

Użytkownik
Moje typy z NBA w 2016r ( wszystkie kursy o wartości 2.00 lub większej )

Typy z analizami: 9/16+ 1 zwrot
Typy bez analiz: 6/13

Dallas - San Antonio
Dallas win
3.35 Pinnacle

Stawiam w stronę gospodarzy, którzy w dzisiejszym spotkaniu są underdogiem. San Antonio na derby Teksasu jedzie do Dallas bez Duncana i Ginobiliego - to są dwa bardzo duże osłabienia drużyny prowadzonej przez Popovicha. Oczywiście Spurs to maszyna, która potrafi radzić sobie z brakiem kluczowych zawodników ponieważ na ich miejsca wchodzą rezerwowi i wiedzą jak grać i jak wykonywać nauczone schematy. Mimo wszystko braki na pewno będą odczuwalne. Warto zauważyć, że San Antonio swój świetny bilans ( drugi w NBA ) wypracowało w spotkaniach u siebie gdzie nie przegrali żadnego spotkania, natomiast na wyjeździe przegrali aż 8 z 22 spotkań. Przegrywali na parkietach Houston, Toronto, Chicago, Nowego Orleanu czy Washingthon. Wszystkie te zespoły stoją na podobnym poziomie co Dallas. W tym sezonie zostały rozegrane dwa bezpośrednie spotkania między tymi zespołami - oba wygrali Spurs ale oba były rozgrywane w San Antonio. Dziś gracze R.Carlise na pewno będą chcieli wziąć rewanż za tamte rywalizację. Potrafili pokonać u siebie Golden State więc mogą dać sobie radę również z SAS. Kurs ponad 3 wart jest w mojej ocenie ryzyka.

Dodatkowo gram:

New York - Memphis
Under 196.0pkt
2.00 - Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +3
tykon90 333

tykon90

Użytkownik
Króciutko dziś:
Porzingins over 0,5 trafionych trójek @1,54 Betsafe ✅✅✅ zabite po 6 minutach meczu :cool::cool::cool:
Fajny bet, do + wymagane jedno trafienie dystansowe Łotysza. Ostatnio trochę gorzej u niego z tym aspektem, ale dzisiaj NYK w domu, gdzie średnio w sezonie trafia 1,3 trójki/mecz. Może nie jest to najbardziej racjonalny argument, ale publika w NY pokochała Łotysza i wręcz wariują na trybunach jak KP odpala trójki, co na pewno zachęca go do oddawania takich rzutów. Myślę, że wyrobi dziś niziutką linię.
Kings @1,46 Betsafe ⛔⛔⛔ aż szkoda patrzeć, jak drużyna z takim potencjałem gra taki basket. Ciekawy stat - Nets po 3 kwartach mieli 103 punkty, najwięcej od 2000 roku. Nic więcej dodawać nie trzeba
Przewaga talentu nad graczami z Brooklynu ogromna. W pierwszym meczu tych drużyn minimalna wygrana Sacramento, ale wtedy drużyna dopiero odnajdywała swoją tożsamość. Teraz wygląda to o niebo lepiej - nawet pomimo słabszej formy ostatnio. Duet Rondo-Cousins powinien obnażyć słabości Nets na pozycji nr. 1, oraz defensywne Lopeza.
Kursy mogły nieznacznie się zmienić, podaje te z okolicy godziny 19. Osobiście gram te zdarzenia w dublu.
Oprócz tego suchy trebel po 1,98 w 365
Celtics +14,5 @1,26 ✅ to co sędziowie wyprawiają przeciwko Celtics to jest śmiech na sali.
Wizards @1,2 ✅
Clippers +5 @1,26 ✅

kubarks 5,4K

kubarks

Użytkownik
Memphis @ Knicks ✅ 85:91
Miśki -2.5@ 1.65 Betano

Melo is out today. Jak wiele znaczy ten zawodnik dla drużyny Fishera nie trzeba mówić, Kristaps będzie miał dużo pracy dziś ale wątpię aby gospodarze ugrali coś więcej bez swojego lidera.
Podobać się może gra ekipy z miasta Presleya, Gasol dobrze pod koszem, Randolph też całkiem nieźle sobie radzi ostatnio.
Zagrane przypadkowo na zablokowanych kursach w Betano, mam nadzieję że nie będzie sensacji.

Co do meczu na Brooklynie, to występ Kuzyna i Rajon Rondo stoi pod znakiem zapytania (rotoworld)

Pisane z komórki, przepraszam za literówki.

/E: chwile temu to info było że są questionable, dziwne.

wizacar00 575

wizacar00

Użytkownik
Dzisiaj sobota, dużo spotkań, więc postanowiłem się trochę zabawić i zagrać większość spotkań. Analizy mało wnikliwe z uwagi na ich ilość.

Houston Rockets-Portland Trail Blazers
Typ: 1
Kurs: 1.48⛔
Betsson

Nie bawię się tu w żadne handicapy. Moim zdaniem faworytem w tym spotkaniu są gospodarze, którzy bardzo słabo zaczęli sezon, ale później już było znacznie lepiej i wyniki jakie teraz osiągaja są już w miarę dobre. Harden trzyma wysoka formę, koledzy mu odpowiednio pomagają i wszystko wygląda w miarę przyzwoicie. Portland przed sezonem było przez wielu skazywane na pożarcie, a tymczasem wyniki tego nie potwierdzają. Grają fajna, skuteczna koszykówkę i pomimo tego, że uważam, że dziś będą musieć oddać wyższość rywalom to mają środki żeby się postawić stąd typ po niższym kursie tylko na czystą 1. Jeżeli chodzi o kontuzje to oba zespoły bez większych absencji.

Charlotte Hornets-Washington Wizards
Typ: 1, handicap -4.5
Kurs: 1.95⛔ zabrakło 1 punktu ????
Betsson

Wczoraj grałem na Hornets, nie weszło, więc próbuje znów. Nie będę się powtarzał o gospodarzach, ponieważ pisałem o nich wczoraj. Na pewno wczoraj zagrali nieźle spotkanie, niestety w 4 kwarcie miazga robił Whiteside, który w całym spotkaniu zaliczyć 10 bloków i gracze Hornets bali się wchodzić na kosz, a poza tym bardzo słabo rozegrali ostatnie akcje gdzie w głupi sposób stracili piłkę. Oglądając wczorajsze spotkanie na pewno jestem w stanie stwierdzić, że zawodnicy są w dobrej dyspozycji i dzisiaj powinni wygrać to spotkanie, ponieważ gości wczoraj co prawda nie widziałem, ale widziałem ich wcześniej i grali beznadziejnie. Można tłumaczyć to tym, że non stop trapily ich kontuzje i ani razu trener nie miał całego zespołu fo dyspozycji, ale nie raz było też tak, że najważniejsi zawodnicy byli dostępni i mimo tego gra wyglądała fatalnie. Wczoraj łatwe zwycięstwo, no ale przeciwnik nie wymagający zbyt wiele, więc nie ma sensu się tym meczem sugerować.

Memphis Griezzlies win
Indiana win
Kurs: 2.21⛔
Betsson

Tutaj zrobiłem z tych spotkań ako. Memphis grają ostatnio świetnie. Osiągają znakomite wyniki, a na własnym parkiecie bardzo ciężko jest ich zatrzymać. Dallas to mała niespodzianka sezonu. Drużyna zrobiona z wyrzutkow z innych zespołów zaskakuje i gra dobry basket w szczególności na własnym parkiecie. Dzisiejszej nocy grali bardzo ciężki, ostatecznie przegrany mecz z San Antonio i dzisiaj tak samo ciężko będzie im pokonać rozpedzonych Miskow.
Indiana znów bez Mahinmiego, ale Turner spisywał się ostatnio bardzo dobrze, więc nie ma powodów do obaw. Tak jak ostatnio pisałem, Pacers mocno
przygasli i o zwycięstwa jest już dużo ciężej, lecz mimo to to wciąż dobry zespół, posiadający w składzie Hillow, Georga czy Ellisa, więc nie byle jakich zawodników. Na przeciwko dziś Detroit, które na wyjazdach gra średnio, żeby nie powiedzieć słabo. Mimo tego tak jak Indiana posiadają mocny zespół, a przede wszystkim Drummonda, Jacksona i Coldwell-Pope, który z powodu kontuzji pachwiny został wykluczony z gry przynajmniej miesiąc. Myślę, że mecz będzie zaciety, ale ostatecznie szale zwycięstwa na swoją korzyść przechyla gospodarze.

Cleveland Cavaliers- New Orleans Pelicans
Typ: Irving over 19.5 pkt
Kurs: 1.80✅ easy
Betsson

Idę dzisiaj też w over Irvinga, który znajduje się w dobrej formie, dużo rzuca i czaruje swoją nieprzecietna technika. Dzisiejszej nocy niespodziewana porażka Cavs na własnym parkiecie i z pewnością będą chcieli dzisiaj się sportowo wyżyć na słabych Pelikanach. Do tego pod znakiem zapytania stoją dzisiaj występy Dellavedovy, a więc bezpośredniego konkurenta na pozycji rozgrywającego w Cavs oraz Kevina Lova, który ostatnio sporo punktuje. Nawet jeśli obaj wystąpią to i tak gram ten over.

Minnesota Timbervolves-Chicago Bulls
Typ: Towns over 18.5 pkt
Kurs: 1.85✅ easy
Betsson

Szpital wkradł się do zespołu Byków. Butler, GASOL, Mirotic, Noah są kontuzjowani, a to wszystko są gracze bardzo ważni dla gości. Towns to gracz o niezwykle dużych umiejętnościach i bardzo dużym wachlarzu zagrać. Potrafi nie tylko odpowiednio zachowywać się pod koszem, ale także świetnie rzucać do kosza z poldystansu. W tym sezonie wyrasta na faworyta do nagrody najlepszego debiutującego gracza całej ligi. Minnesota to nie jest drużyna gwiazd, przez to Towns pozwala sobie na dużo rzutów i dzięki temu ma możliwość zdobywania dużo punktów. Ostatnio forma wysoka i over w ostatnich meczach wchodził prawie zawsze. Tak jak pisałem na początku Chicago obecnie ma bardzo duży problem z kontuzjami, a rezerwowowi nie są w stanie w odpowiedni sposób zastąpic podstawowych graczy, dlatego o punkty powinno być dużo łatwiej i skuteczność rzutów powinna stać na wysokim poziomie.

GSW-OKC
Typ: Durant over 30.5 pkt✅ easy
Kurs: 1.85
Betsson

Zapowiada się pasjonujące spotkanie. 2 najlepiej grające w ofensywie drużyny w Nba, a jednocześnie średnio broniące w defensywie staną naprzeciw siebie, więc linia ponad 130 punktów nie ma powinna nikogo dziwić. Golden State to oczywiście naturalny kandydat do zwycięstwa w tym spotkaniu, ale oczywiście goście też mają czym straszyć. Największym straszakiem powinien być właśnie Durant, który należy do ścisłej czołówki najlepszych graczy w Nba. Dzisiaj z pewnością odda mnóstwo rzutów i grając na odpowiedniej skuteczności powinien bez problemu pokryć ten over. Jeżeli rzut nie będzie mu siedział co zdarza się bardzo rzadko to goście mogą pożegnać się z szansa na zwycięstwo w tym spotkaniu. Oczywiście są jeszcze inni zawodnicy, ale wątpię żeby bez pomocy Duranta byli w stanie pokonać mistrzów.

Otrzymane punkty reputacji: +3
anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Dziś w nocy mecz, na który spora rzesza osób zaciera łapki. Szykuje się prawdziwe partidazo i fajerwerki, liczyłem na jakąś linię 215, okazało się, że jestem bardzo naiwny ????. Mniejsza z tym, przejdźmy do głównego betu.
W nocy atakuję over najlepszego gracza w NBA. I jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości - nie mówię tutaj o Stephie Curry&#39;m. Mam wrażenie, że w ostatnim czasie podjazdowy pojedynek o miano &quot;real MVP&quot; toczy właśnie Kura z LeBronem, a poniekąd zapomina się o Kevinie Durancie, który właśnie wszedł na swój poziom MVP, &quot;God Mode&quot;.
O tyle, o ile ktoś może nie zgodzić się w kwestii &quot;najlepszego gracza na świecie&quot;, tak moim zdaniem - z całym szacunkiem dla Curry&#39;ego - Durant to najlepszy scorer. 206 cm i rozpiętość ramion, jaką dysponuje KD pozwala mu w ataku zrobić wszystko. Trójka? Żaden problem, na półdystansie nie do upilnowania, nad wieloma rywalami ma przewagę wzrostu, dzięki czemu świetnie radzi sobie w post-up, bardzo dobry fadeaway, z kontry zakończy z góry... ale po co mam o tym pisać, jeśli to wszystko wiemy?
Dzisiejszy pojedynek z Curry&#39;m to także wyścig o statuetkę MVP, bo według ratingów to właśnie Kevin (2. miejsce) goni Stepha (Lider ratingów). O tyle, o ile KD nie musi niczego udowadniać, bo, jak mówił w dokumencie &quot;The Offseason&quot; - &quot;I&#39;m here to win a championship&quot;, tak nie sądzę, aby do takiego meczu podszedł na luzie, po prostu nie ta mentalność.
Obecnie KD ma niesamowity streak. Z ostatnich 43 meczów w 42 osiągał 20+ punktów. W ostatnich 30 sezonach dokonała tego jedynie dwójka zawodników - Michael Jordan i LeBron James. Ostatnie mecze? 37, 28, 33, 27, 44. Kosmos. Durant będzie walczył dziś z topowymi defensorami? Żaden problem. Mecze z GSW wyjątkowo mu leżą. Ostatniego sezonu nie ma za bardzo brać pod uwagę (KD trapiony przez kontuzję), choć i tak kręcił świetne cyfry - 36, 16, 30. Ostatnim razem, gdy KD zjawił się w Oracle Arena zaliczył 30 punktów... po czym zszedł do szatni z kontuzją - a wszystko to działo się przed przerwą (staty zrobione w 18 minut!). Jest jeszcze Westbrook, Ibaka... OK, tylko hierarchia została raczej ustalona i mam wrażenie, że Russ to zrozumiał - w ostatnim czasie niekwestionowanym liderem w ataku jest Durant, a świadczy o tym nawet niedawny game-winner z Magic, gdzie zaraz po zbiórce Westbrook oddał piłkę Durantowi.
Co tu więcej pisać na ten temat - warto to przyatakować, bo linia wbrew pozorom nie jest wywindowana kto wie jak. W MVP-season Duranta na takie mecze linia stała często gęsto 32,5; 33,5. Dziś Betano daje 29,5 i jest to jak najbardziej do gry, a myślę, że i 30,5 od Óni można łapać, bo Durant spokojnie może rzucić tutaj i 40 pkt.
Kevin Durant over 29,5 pkt @ 1,87 40 punktów ✅
Pierwszy strzelec - Kevin Durant @ 3,00
Z łatwością ✅
Betano
Kolejny bet z tego spotkania, który mnie zainteresował to over asyst Thunder. Warriors pozwalają przeciwnikom średnio na 21,3 asyst, z kolei Thunder zaliczają średnio 22,2 asyst w meczu, a więc linia 22,5 wystawiona całkiem dobrze. Zważywszy jednak na fakt, iż liczę na wyrównane spotkanie od początku do końca to największe gwiazdy Thunder (Westbrook, Durant) zagrają spokojnie 38+ minut, a co za tym idzie - linia nie wydaje się wygórowana, szczególnie, że ponad połowę tego może wyrobić sam Russell. Oczywiście - gdy robi się gorąco to wciąż wracają nieśmiertelne izolacje w Thunder, ale mam wrażenie, że ruch piłki z tygodnia na tydzień wygląda coraz lepiej. Do perfekcji w wykonaniu Spurs i Warriors brakuje, ale jednak określanie Westbrooka ballhogiem czy hero ball to duże nadużycie w obecnej sytuacji. Jeśli Thunder marzą dziś o zwycięstwie to musi być dużo dzielenia się piłką, myślę, że Donovan i sam Westbrook są tego świadomi. Russell na takie mecze wychodzi bardzo zmotywowany, a więc nie zdziwię się, jeśli sypnie i z 15 asyst. Ostatnie mecze Thunder to: 25, 25, 23, 23, 23. W każdym spośród ostatnich 5. zwycięstw linia została przekroczona. Myślę, że 1/10 można spróbować.
Oklahoma City Thunder over 22,5 asyst @ 2,00 (Betano) 22 asysty ⛔ ????
Ostatnim typem, jaki widzę na dzisiejszy mecz to handicap na Thunder. Prawda jest taka, że Billy Donovan dysponuje czymś, czego nie ma ani Tyrron Lue, ani Gregg Popovich - mianowicie duet Westbrook&amp;Ibaka. To właśnie ta dwójka jest w stanie zneutralizować pick&amp;roll grany przez Curry&#39;ego i Greena. O tyle, o ile Serge to od lat ostoja defensywy Thunder, tak Russell poprzez ogromną aktywność na atakowanej połowie często odpuszczał zadania defensywne. Dzisiejszy mecz jest o prestiż, więc PG OKC musi być przygotowany na 100% walkę po obu stronach parkietu, a defensorem potrafi być naprawdę elitarnym. Siły ofensywnej Oklahomy nie trzeba opisywać, taką dawką talentu, jaką dysponują Thunder można porównać jedynie do Spurs czy właśnie Warriors. Ja uważam, że zobaczymy dziś w nocy close-game, nie wykluczam nawet zwycięstwa OKC, bo to drużyna naprawdę nieobliczalna, z ogromnym atletyzmem. Obawiam się tylko powrotów do obrony - bo to niestety bolączka, ogromny minus Thunder. Mimo gorących warunków w Oracle Arena liczę, że Thunder ogarną handicap.
Oklahoma City Thunder +7,5 @ 1,9 108:116 ⛔
Bet365
Mogły być żniwa w lutym, tymczasem handi utopione jednym punktem, linia na asysty Thunder - 1 asystą ???? ???? ????

https://www.youtube.com/watch?v=tm9IZyMHmZo

Otrzymane punkty reputacji: +20
tykon90 333

tykon90

Użytkownik
Parker under 12,5 pkt @1,87 Betano ⛔⛔ dużo rzutów, 14 pkt
Warto zaatakować under Parkera dziś w nocy, Spurs grają b2b, w domu, z Lakers. To powinien być dla nich przyjemny mecz. Nie powinien zbyt dużo przebywać na parkiecie Francuz, co oczywiśćie sprzyja underowi. W lutym jeszcze ani razu nie przekroczył 10ciu zdobytych punktów, oddaje bardzo mało rzutów i ja mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma. Dla porównania linia Betsafe dwa punkty niżej.

Edit: zgadzam się z kolegami wyżej - linia na Duranta jak najbardziej do gry. (✅)

vinchenso 1,4K

vinchenso

Użytkownik
Minnesota - Chicago
-4.5 Minnesota, kurs: 2.00, Bet365, wynik 112-105 ✅

Chicago mocno osłabione. W ostatnio przegranym meczu z Denver nie grał Paul Gasol - średnia 16.7pkt (skręcona lewa ręka w meczu z Sacramento), być może wróci, ale nie ma pewności. Nadal brak Mirotica średnia 10.6pkt (zapalenie wyrostka) oraz Dunleavy&#39;ego. W dodatku w ostatnim meczu z Denver przy wejściu na kosz, kontuzi doznał lider punktowy Chicago Jimmy Butler - średnia 22.4pkt,nie zagra, bo skręcił lewe kolano. Kto ma zdobywać w tej sytuacji punkty?
Wygląda na to,że ciężar zdobywania punktów będzie musiał wziąść na siebie głównie Derrick Rose. Szukałem typu na jego over, ale buki go nie wystawiły, dały tylko graczy Minnesoty. Jak ktoś znajdzie polecam.
Ja w tej sytuacji pobieram wygraną gospodarzy z lekkim handi. Dałbym wyższy, gdybym był pewien, że nie zagra Gasol...
W ostatnim meczu wyjazdowym Minnesota wygrała z silnymi Clippersami na wyjeździe 6 punktami. Mam nadzieję, że przed własną publicznością będą chcieli pokazać dobry basket.
W bezpośrednim pojedynku w listopadzie Minnesota wygrała w Chicago, myślę, że powtórzą wyczyn z zawiązką.

Pomogłem, kliknij &quot;dzięki&quot;

F 95

fiddy

Użytkownik
GSW vs OKC Golden State powyżej 119pkt @1.83 116 ⛔⛔⛔
Bukmacher bet365
Najciekawsze starcie dzisiejszej nocy bez wątpienia. Gram tu over pkt gospodarzy, linia wysoka bo aż 119 pkt potrzeba, ale to Warriors najlepszy zespół ligi, ofensywny potwór. Warriors rzucili już 120pkt u siebie przeciwko dużo lepszym defensywnie Spurs, rzucili 132pkt Cavs którzy również są lepsi w defensywie od OKC, w ostatnim spotkaniu też rzucili ponad 130pkt z Wizards. Długo by tak wymienić, co ważniejsze w Thunder zabraknie Andre Robertsona, który jest dobrym obrońcą obwodowym i bez niego ta obrona na obwodzie Thunder wygląda kiepsko. Westbrook praktycznie cały czas gambluje co konczy sie tym, ze robi około 2 steali na meczy, ale 2 razy wiecej pkt zdobywaja przeciwnicy po tym jak mija się z piłką. Ibaka czyli ich najlepszy defensor w tym sezonie tez się opuścił. Chciałem grać over pkt, ale aktualna linia 232,5pkt za wysoka, nie wiem czy Thunder będą tu w stanie rzucić powyżej 100pkt. Nie zdziwię się jeśli będzie to blowout podobny do tego jaki Warriors sprawili Spurs czy Cavs.

Oprócz tego zastanawiam sie nad handi +16 Lakers po kursie 1.90. Spurs są bez Duncana i Manu, wczoraj grali z Dallas, nie wydaje mi sie aby silili się tu na jakieś blowouty, raczej będą starali się wygrać najmniejszym nakładem sił. Z drugiej strony to wciąż Lakers z najchujowszym trenerem NBA w działaniach którego nie widać żadnej logiki
edit. No i szkoda, że nie pograłem tych Lakersów, bardzo ładnie się trzymali w meczu.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder

Powiem szczerze, że czekam na ten mecz bardziej niż na spotkania Warriors ze Spurs czy Cavaliers. Wszystko dlatego, że w odróżnieniu do tamtych gier, między Warriors a Thunder czuć po prostu wzajemną niechęć. Liderzy Warriors tj. Curry i Green docinają ostatnio OKC, zwłaszcza Russellowi. A ten z kolei wiadomo jakim jest fighterem, więc dziś nie ma bata i rozgrywający gości będzie podjudzony jak pitbull. Wes miewał już przeciwko Warriors wielkie mecze, trafiał buzzer beatery a rok temu zbudował imponującego triple double z 16 pkt 16 as i 15 zbiórek. Dziś gram jednak jego over punktowy, bo widać ewidentnie że chłopak ma mega spinkę na to spotkanie i podejrzewam przeciwnie do Andersona Silvy że to on dziś będzie napędzał grę OKC. Oczywiście na zmianę z Durantulą ale KD nie ma naprzeciwko siebie takiego matchupa jak Westbrook i nie zdziwi mnie jak schowa się nieco na dalszy plan. To jest matchup Westbrooka. Przecież Curry dziś będzie też kręcił te swoje cyferki i oddawał mega rzuty. Russ jako wielki competitor nie będzie przecież stał z boku i oddawał piłki Durantowi. Poza tym OKC zagrało w tym sezonie trzy wielkie mecze i to Russ był dominujący. Mowa konkretnie o meczu w Los Angeles przeciwko Clippers (walka o 3 msc na Zachodzie) meczu w Cleveland oraz otwarcie sezonu w SA. Za każdym razem Russ oddawał więcej rzutów i robił więcej punktów niż Durant.
vs SAS Westbrook 12/23 z gry i 33 pkt a KD 6/19 z gry i 22 pkt
@ CLE Westbrook 10/18 z gry i 27 pkt, KD 7/17 z gry i 25 pkt
@ LAC Westbrook 11/25 z gry i 33 pkt, Durant 10/24 z gry i 24 pkt
A dziś im bardziej Curry będzie szalał i Warriors odskakiwało to Westbrook będzie brał grę na siebie.
Dochodzą tutaj jeszcze zwykłe statystyki. Warriors nie za bardzo skupiają się na defensywie rozgrywających rywali i pozwalają PG rywali oddawać najwięcej rzutów w meczu ze wszystkich drużyn w NBA. Średnio rozgrywający rywali Warriors oddają aż 21 rzutów na mecz gdzie średnia w NBA to około 18 do 19! Typ ten miałem już w głowie od dawna, niestety teraz kursy w b365 oraz Junibecie ostro poleciały ale nie dziwię się. Ja spodziewałbym się 30ppg+ meczu
Westbrook powyżej 24,5 pkt @ 1,87 Betano ✅ ✅

Otrzymane punkty reputacji: +11
tykon90 333

tykon90

Użytkownik
Thomas over 1,5 celnej trójki @2,55 Betano ✅✅✅

Świetny kurs. W ostatnich 5ciu meczach Azja przekraczał taką linię 2 razy, a w całym sezonie średnio trafia równo 2 trójki. Dziś powinien mieć sporo okazji do rzutów trzypunktowych, bo Sacramento broni fatalnie. Rondo często przechodzi pod zasłoną, co daje więcej miejsca strzelcom, takim jak Azja.

Otrzymane punkty reputacji: +13
wizacar00 575

wizacar00

Użytkownik
Boston Celtics-Sacramento Kings
Typ: Boston -7
Kurs: 1.91 ✅ //Boston dzisiaj też trochę poodpuszczal w obronie
Betsson

Dzisiaj spośród 4 spotkań wybrałem jedno w które wchodzę grubo, a mianowicie Boston z Sacramento. Jakiś czas temu jeszcze wstrzymywalem się z tą opinią, ale teraz mogę powiedzieć to już bez zawachania, że goście to patologiczny zespół. Rudy Gay, Cousins, Rondo to przecież nie są slabi zawodnicy, a mimo to ich gra jest patologiczna. Ich postawa w defensywie jest wręcz żenująca, równie dobrze mogliby schodzić z parkietu kiedy rywal ma piłkę i wcale nie byłoby gorzej. Wydaje mi się, że atmosfera w tym zespole również nie jest dobra. Ogólnie to nic w tej drużynie nie gra i tylko akcje Cousinsa po asystach Rondo to coś optymistycznego. Inaczej sprawa ma się w przypadku gospodarzy. Trzeba przyznać, że poczynili duży progres, grają fajna koszykówkę i wyniki są bardzo dobre. Potwierdzeniem świetnej dyspozycji jest np pokonanie Cavs na ich własnym parkiecie co nie należy do najłatwiejszych zadań. Gospodarze są przeciwieństwem drużyn minimalistycznych. Do końca starają się zyskiwać przewagę i swoje spotkania wygrywają dość wyraźnie. W zespole Sacramento wkradły się jeszcze kontuzje m.in Gaya ale z nimi czy bez nich i tak uważam, że to spotkanie to łatwe zwycięstwo gospodarzy. Polecam ;)

Otrzymane punkty reputacji: +16
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom