>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Kwiecień 2015

Status
Zamknięty.
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP

W tym temacie podajemy wszelkie przemyślenia i analizy dotyczące spotkań NBA rozgrywanych w kwietniu.

Nie podajemy suchych typów bez analiz.

Piszemy poprawnie po polsku, jak ktoś nie umie sam polecam słownik ortograficzny.

I przypominam o kolejnej ważnej zasadzie pisowni polskiej - Nazwiska, nazwy klubów i inne nazwy własne piszemy WIELKĄ literą.

Jeśli chcecie się podzielić informacją o kontuzjach, to koniecznie podawajcie źródło takiej informacji!

Nie podsumowujemy swoich typów w osobnych postach.

Dział tematyczny to nie czat. Nie zadajemy pytań o to co warto grać itd.

Wszelkie występki będą odpowiednio nagradzane.

Zapraszam do dyskusji i podawania typów.

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Ostatnio za bardzo się &quot;rozsiadłem&quot; w DNTB gdzie w marcu wylądowało sporo solidnych betów, czas popisać nieco w dziale, a okazja do tego dobra, bo przed nami mecz Clippers - Warriors - zdecydowanie must see dla fanów NBA ;-)
Los Angeles Clippers - Golden State Warriors
Typy:
-Chris Paul over 30,5
pkt+asyst@1,72 (betsson) ✅✅✅
-Chris Paul double-doube@1,65 (betano) ⛔⛔⛔ 9 asyst na 7 minut do końca i Paul grając pełne 7 minut nie dokłada tej jednej ???? 5 po 1 kwarcie, 7 do przerwy...

Chris Paul gra chyba najlepszy basket w swojej karierze, a okres jego świetnej gry zaczął się mniej więcej pod koniec stycznia, tak więc trudno tu mówić o jednorazowym zrywie formy.
Prawdziwy test dla CP3 zaczął się, gdy ze składu wypadł Blake Griffin, a było to 8 lutego. Od tego momentu i meczu z OKC, Paul w kolejnych 11 notował 9 overów na linii 30,5, jednocześnie w kolejnych 11 meczach notując double-double.
Następnie przyszedł trochę słabszy okres, gdzie w 6 meczach Paul zaliczył tylko 1 over i 1 double-double. W 2 z tych meczów oddał jednak zaledwie 6 i 8 rzutów, coś, co dziś byłoby raczej szokiem w jego kontekście.
Wreszcie, by spiąć klamrą wszystkie mecze CP3 od momentu absencji Griffina aż do ostatnich, kiedy Blake gra już z zespołem, Paul w ostatnich 6 zaliczył 5 overów i 5 double-double.

Jak widać, powrót Griffina wcale nie musi oznaczać spadku roli Paula. Pamiętajmy, że ciągle poza grą jest Crawford - ponad 16 punktów i prawie 27 minut gry na parkiecie przełożyło się przede wszystkim na zwiększenie roli Redicka (masę overków można było trafić ostatnio), a ten żyje z podań CP3, typowy catch and shooter, co za tym idzie - brak Crawforda = więcej asyst dla Paula.
CP3 w marcu trafia 51% rzutów z gry, rzucając średnio 22 punkty przy 11 asystach w średnio 35 minut na parkiecie. Zaczął rzucać, zaczął trafiać na wysokim procencie, w końcu jest bardziej agresywny, a wg mnie była to dotąd największa bolączka Paula - umiejętności były zawsze, ale bardzo często Paul 5 bieg wrzucał tylko wtedy, gdy mecz wymykał się spod kontroli. Wymowna jest statystyka - w marcu Paul zaliczył 5 meczów z 20+ rzutów, podczas gdy przez całą pozostałą część sezonu - tylko 3 takie mecze. W marcu - 4 mecze +30 pkt, wcześniej - 1 taki mecz.
Dziś szlagier z Warriors i można się spodziewać wyrównanego meczu, z dużymi minutami Paula, jeśli tylko Curry nie zmusi go do nadmiernego faulowania. CP3 gdy grał ponad 40 minut, w 8 meczach zaliczył 6 overów i 7 double-dobule.
Na niekorzyść typu wyglądają tylko bezpośrednie mecze Paula vs GSW, gdzie w 3 nie zrobił żadnego overu, zaliczając natomiast 2 double-double. Jednak 39, 40 i 41% z gry, jakie Paul wtedy zaliczał, przy jego obecnej formie nie powinny mieć miejsca, spora szansa, że odda także więcej rzutów. Matchup z Currym to jest wyzwanie dla Paula, ale z punktu widzenia wybronienia Stefa, natomiast defensywnie Kura to nie jest raczej na tyle twardy defensor, by zastopować Paula. GSW jak zespół są topową obroną, jednak z racji szybkiego tempa trochę tych pkt tracą, tym bardziej na wyjazdach (100) tak więc tutaj chyba nie należy się zbytnio obawiać underowego meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +11
drexler 570

drexler

Użytkownik
San Antonio 1,35 ✅ iziii
Duncan over 11,5
✅ 12pkt ???? Wszedł w połowie 4kwarty na minutę przy...20pkt przewagi SAS...rzucił dwa wolne i po minucie zszedł...:grin:

San Antonio do dubla warto zagrać. Walczą o 4 miejsce na zachodzie a o motywacje przeciwko Miami nie będzie trudno. Wiadomo,że nie przepadają za tym zespołem. W drużynie Żarów brak zawodnika który byłby w stanie zatrzymać Duncana. SAS po dniu odpoczynku a jutro graja z mało wymagającym rywalem Orlando. Jeśli Duncan zagra przynajmniej 20min to jestem spokojny o ten over. Jest w stanie załatwić sprawę nawet w ciągu jednej kwarty. Miami walczy ciągle o awans do play-offów więc tak łatwo się nie podda. Jednak ciężko sobie wyobrazić by byli w stanie pokonać tak kompletną drużynę jak San Antonio, która moim zdaniem jest głównym kandydatem do mistrzostwa. Bukmacherzy faworyzują Cavs 3,65 i GSW 4,15 ale ja kilka dni temu pograłem ich po kursie 8. Atlanta jest czwartym z faworytów 9,5, jednak uważam że ich szanse są mniejsze niz wyżej wymienionej trójki. Mam nadzieję,że ten sezon będzie ostatnim wielkim tańcem tej wspaniałej, pokoleniowej drużyny a do ewentualnych kolejnych sukcesów będzie już ją prowadził mój ulubiony zawodnik Kawhi Leonard.
Warto też obserwować info odnośnie meczu Detroit-Atlanta. Jeśli potwierdzi się,że pierwszy skład Hawks odpoczywa to warto stawiać na walczące o play-off tłoki z Detroit✅ (rano 2,30 a obecnie już 1,60, a nawet 1,40). Wiadomo,że nie zagra Monroe więc over Drummonda 16✅ 22pkt wydaje się dobrym wyborem, tym bardziej jeśli nie byłoby po drugiej stronie Ala Horforda.

Otrzymane punkty reputacji: +30
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Brooklyn Nets - Indiana Pacers 1.76 ✅:cool:
bet365

Walka o PO na wschodzie , Nets ostatnio poprawa formy , z 9 ostatnich meczów wygrali 7 (w tym wygrana z Pacers 123-111) . Pacers na ostatnie 9 meczów wygrali tylko 2 ale trzeba zaznaczyć że mieli bardzo trudny terminarz .
W Pacers pod znakiem zapytania stoi występ Stuckeya , kontuzja nadgarstka .
Plusem Nets na pewno jest powrót Tadka Younga do gry , Nets są w gazie , oglądałem mecz z Lakers , mimo że grali z leszczami to było widać zapał do gry i zaangażowanie w każdej akcji .
Po takim kursie moim zdaniem na pewno warto pograć rozpędzony Brooklyn .

Otrzymane punkty reputacji: +37
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Los Angeles Clippers - Golden State Warriors
Stephen Curry over 35,5 (punkty+asysty+zbiórki) @ 1,96 betsson⛔
Baaaaaaardzo mało dzielenia się piłką, chociaż z drugiej strony Barnes nie pomógł dzisiaj zawodnikom z Oakland, mając taką skuteczność...
Przed nami hit dnia dzisiejszego. Derby Kaliforni, może nie te najbardziej znane, natomiast aktualnie z pewnością najsilniejsze zestawienie spośród ekip z tej części Stanów Zjednoczonych. Gospodarze ostatnio są hot, grają bardzo dobrze w ataku, co lekko zamydla nam obraz ich gry w obronie. Tam nie ma zbyt wielu ciekawych obrońców, można powiedzieć, że gdyby nie gra w ataku, to byłoby z nimi lekko mówiąc nieciekawie. Curry jako jeden z wielkich ekipy z Oakland i chyba główny kandydat po statuetkę MVP sezonu zasadniczego z pewnością jest w stanie pokazać wszystkim, jakie braki w obronie mają Clippers. Dodatkowo na obwodzie między innymi Barnes, czy Thompson. Chyba nie trzeba więcej mówić. Steph jest aktualnie w swojej szczytowej formie, granie run&amp;gun jest dla niego przyjemnością. Niezwykle szybki na nogach, świetne czucie piłki i umiejętność oddawania rzutów bardzo szybko i z nie do końca przygotowanej pozycji. Clippersi już raz się w tym sezonie o tym przekonali. ;)
Wiadomo, że Steph ma takie umiejętności, że jest w stanie linię wszystkich swoich zdobyczy pokryć samymi punktami. Betsson lubi wystawiać kursy pułapki, natomiast sam często w te pułapki wpada. Bardzo rzadko zdarzało mi się tak, żeby kurs niższy na linii jakiejkolwiek okazał się być trafionym typem. Częściej gram te wyższe, czyli te, które teoretycznie betsson uznaje za mniej prawdopodobne, ale moim zdaniem to tylko ich gra i próba podpuszczenia ludzi. Znowu atakuję wyższy kurs i mam nadzieję, że wyrolowani zostaną szwedzcy bukmacherzy, a nie ja. ;)
A tutaj popisówka z ostatniego spotkania pomiędzy tymi drużynami. ;)
https://www.youtube.com/watch?v=cP54guVj_XE

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Brooklyn Nets -1,5 - Indiana Pacers 2,02 ✅ 111:106
Jakoś ostatnio totalnie nie przekonuje mnie gra Indiany. Ciężki terminarz to jedno ale po prostu w ostatnim czasie totalnie mi do nich nie pasuje i nie sądzę, aby to był cel do jakiego podążają. I wydaje mi się, że to tez jest oznaka obniżki formy. Oczywiście mówimy o defensywie, która funkcjonuje bardzo słabo w ostatnim czasie. Brooklyn natomiast złapał drugi oddech i prócz wpadki z Bostonem i jednej porażki z Cleveland oraz porażki z Miami@ to wygrali ostatnie 7 z 10 spotkań w tym m.in z Cleveland, Indianą i zawsze nieprzyjemnymi Bobkami na wyjeździe. Wydaje mi się, że powinni być tutaj większymi faworytami niż proponowana linia. Do obu składów wracają wszyscy prócz oczywiście PG. Szykuje się ciekawe spotkanie ale w patrząc na to co prezentują ostatnio te ekipy to granie gospodarzy wydaje mi się naturalne.
Detroit Pistons over 97,5 1,953 ✅ 105
Teraz już nawet można łapać linię 97. Wyskoczyło info, że Atlanta zagra w pełnym składzie i kursy ruszyły w drugą stronę i wydaje mi się, że dzięki temu, że linia na over nie jest za wysoko można fajne value znaleźć w tym typie. Detroit w ostatnim czasie bardzo fajnie kreuje się w ofensywie. Przede wszystkim zza łuku męczą rywali strasznie a jeżeli popatrzymy w cyferki to zobaczymy, że Atlanta to drużyna, która pod względem punktów rywali za &quot;3&quot; jest jedną z najgorszych w lidze. I tutaj widzę sporo sząnsę, bo Atlanta mimo, że przed PO powinna bronić lepiej to Detroit nie bardzo powinno im leżeć patrząc na styl jaki prezentują w ofensywie. Fajnie ostatnio penetrują, grają in@out dosyć fajnie też wygląda gra w kontrataku. Generalnie ta linia wydaje się co najmniej o kilka punktów za niska. Druga sprawa to b2b gości. Nie sądzę aby specjalnie forsowali tempo, jednak z drugiej strony na pewno też gra w obronie powinna być raczej pozorowana i mimo wszystko sądzę, że starterzy dostaną mniej minut mimo że zaczną dzisiaj najmocniejszą &quot;piątką&quot;.
W meczu Miami linia spadłą do 7,5 więc nie piszę analizy bo ta linia wydaje się już dużo bardziej odpowiednia niż +9, które zagrałem.
NBA 2014/2015 83:62:2

Otrzymane punkty reputacji: +34
kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Heat - Spurs
Heat win @ 4.20 marathonbet

⛔
W Heat Haslem,Deng out,no i oczywiscie Bosh ale to wiadomo od dawna.Andersen i Whiteside DTD.Spurs bez osłabień,Czemu gram na Heat?Spurs w dobrej formie ostatnio,widac ze na PO beda w optymalnej formie.Ja jednak gram dzisiaj lekko na Heat,ponieważ robi się gorąco w ich konferencji,Celci,Nets i Pacers są zaraz za nimi,Heat jezeli chce awansowac do PO musi sie mocno przylozyc,dzisiaj graja u siebie,sa mocno oslabieni ale jest Wade ktory gra jak za starych czasow,Dragic ktory gra calkiem fajnie odkad przeszedl do Heat.Miami musi dzisiaj powalczyc,nastepny mecz graja z Cavaliers na wyjezdzie,a z nimi bedzie jeszcze ciezej niz dzisiaj z SAS.To jest NBA,teoretycznie wszystko jest możliwe,ide za przeczuciem i gram Heat.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Houston -11,5 1,93 pinnacle⛔
Ogolnie strasznie nie lubie grac takich wysokich lini ale dzisiaj po prostu musze. Houston wiadomo, dalej walcza o druga pozycje w konferencji zachodniej co jest w sumie zrozumiale bo na ten moment spotkac sie z Dallas czy Spurs to jednak znaczaca roznica. Kings natomiast dryfuja sobie na dole tabeli juz od kilku sezonow, grajac ten swoj wesoly basket i status quo pewnie pozostanie jeszcze przez kilka lat ???? Ale do rzeczy.. Jutro bardzo mozliwe, ze wroci Howard. Ostatnio nie gral ze wzgledu na spotkanie b2b i dzisiaj po dwoch dniach odpoczynku powinnismy zobaczyc go na parkiecie. Kto jak kto ale on naprawde potrzebuje tych minut na parkiecie, bo PO juz &#39;lada dzien&#39; a przydaloby sie zlapac troche rytmu i rozruszac kosci co przy tak dlugiej przerwie jest absolutnie zrozumiale. Dodatkowo Houston wieczorem podalo na twitterze, ze status Terrencea Jonesa zostal zaktualizowany z doubtful na questionable co w takich przypadkach bardzo czesto konczy sie wystepem zawodnika. Nie mniej obaj sa q wiec, czy zagraja czy nie dowiemy sie pewnie na kilka chwil przed spotkaniem ???? Ogolnei Houston pomimo wielu brakow kadrowych bardzo dobrze sobie radzi w tej koncowce sezonu. Pokonali na wyjezdzie Washington, Pelikany i byli bardzo bliscy pokonania Raptors na bardzo goracym terenie w Toronto. Jutro na pewno nie zobaczymy Pata Beverlyego oraz DMo ale dalej jest tam kilku naprawde dobrych zawodnikow w postaci Hardena, Arizy, Smitha czy Brewera. Po stronie Kings na pewno nie zobaczymy Gaya oraz sa duze szanse, ze zabraknie takze najwiekszej gwiazdy Kings - Cousinsa o czym w wywiadach mowil trener ksiezniczek George Karl - http://www.slamonline.com/nba/kings-considering-shutting-down-demarcus-cousins-for-the-rest-of-the-season/ . Popatrzmy wiec na teoretyczna pierwsza piatke Sacramento : McCallum-McLemore-D.Williams-J.Thompson-R.Evans ???? ???? Moze nie jest to taka patologia jak Knicks ale przyznacie, ze sklad komiczny i zawodnicy Houston, lubiacy szybką gre powinni to zdecydowanie wykorzystac. Dodatkowo Houston kolejnego dnia graja na wyjezdzie b2b z Dallas wiec trzeba jak najszybciej robic blow i dac odpoczac chociaz na tych kilka minut swoim starterom.

Otrzymane punkty reputacji: +4
undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Spurs over 103,5 pkt @ 1,85⛔ hahah zabrakło 1pkt :p
Unibet

Troche mały kurs zeby bawic sie w jakieś hc wiec uwazam ten typ za słuszny. Spurs juz od ok miesiaca swietna (jeszcze nie mistrzowska) ofensywa. Piłka chodzi bardzo dobrze, zaczał rzucac Splitter, Diaw włacza powoli PO mode i tylko czekac na dokładki punktowe od Manu czy Marco. Obrona Magic jest słaba. Na ostatnie 10 spotkan w siedmiu tracili 100 i wiecej pkt. W tym sezonie Spurs juz rzucili im 110pkt w lutym gdy mieli slaby okres.

Pacers+ 7,5 @1,54⛔
unibet

Dla Indiany to mecz ostatniej szansy. Jezeli przegrają to beda juz mieli 2 porazki wiecej od Bostonu i 3 od Nets, ktorzy zapewne w derbach wygraja w MSG. Boston lepiej grywa na wyjazdach, u siebie kompletnie nie przekonują. Zostatnich ich spotkan u siebie widizalem mecze przciwko Pistons,Clippers i wyjazd do NY. W kazdym z tych spotkan wygladali słabiutko. Zdecydowana wiekszosc spotkań Pacers ostatnio to close games, wygrywają i przegrywają po zacietych spotkaniach. Z Bostonem w tym sezonie raz porazka 4pkt i raz wygrana 4pkt po OT. Celtowie nie mają argumentow, zeby odjechac Pacers. Ekipa z Indianapolis ma skład lepszy defensywnie i badziej doswiadczony, niestety brakuje im tego czegos. Tutaj jednak powinno byc zaciete spotkanie.

Clippers + 6,5 @1,5✅
Unibet

Tutaj spotkanie dwoch ekip o podobnym potencjale ( troche wyzszy u gosci). Powinno rowniez byc ostro. Portland maja serie wygranych jednak nie i wielu innych nie przekonują swoją grą. LAC byli ostatnio na fali a w nocy po zacietym meczu porazka z dominatorami z Oakland. Clippers grają lepszy basket od Blazers po prostu. Wydawalo sie, ze Portland bedzie gac o wiele lepiej jednak sa w tej ekipie problemy zdrowotne i widoczna jest stagnacja. LAC obecnie wygladaja na trzecia sile zachodu po GSW i Spurs bo cała eszta albo pod formą, albo chora albo fizycznie wydymana.

Na jakies podbitki fajnie wygladają

Nets -5,5 @ 1,4
Spurs win @ 1,2
NOP win @1,35

Rockets rowniez powinni rozbic osłabionych i fatalnie grajacych na wyjazdach królów.

Otrzymane punkty reputacji: +9
P 57

przedmarancza

Użytkownik
Houston Rockets - Sacramento Kings
Houston (-6.5) 1 połowa
⛔
1.90 Bet365
Zgadzam sie z easym, że Houston szybko bedzie chciało przejąć ster w tym meczu, by dać w 2 połowie odpocząc starterom. Co do centrów obu drużyn, to Cousins nie wiadomo czy zagra, a Howard po 3 dniach przerwy powinien dostać pare minut, jednak zapewne jeśli mecz potoczy sie po myśli Houston to będzie oszczędzany na mecz z Dallasami. Wiadomo ze Rudy Gay nie zagra, jeśli Cousins rownież, to królowie nie będa mieli zbyt wielu atutów zarówno w ataku jak i obronie, do tego należy dodać, że Sacramento gra bardzo słabo na wyjazdach. Polecam pograć ????

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Russel Westbrook rzuci 30pkt lub więcej i Thunder wygrają ⛔⛔ blisko...
3,50
WH​

Witam, witam w kwietniu! Długo myślałem, w jaki sposób ugryźć ten mecz. Najpierw chciałem zagrać coś w stronę overka meczowego, samych Thunder lub właśnie Westbrooka, ale patrząc na ten kombo zakład zdecydowałem się właśnie na coś nietypowego, po bardzo dobrym kursie, a co najważniejsze, w moim odczuciu ze sporymi szansami na powodzenie.
Westbrook od początku lutego gra na poziomie praktycznie nieosiągalnym dla nikogo innego. Można go nie lubić, zarzucać brak chłodnej głowy, czy nabijanie cyferek, które niekoniecznie mają przełożenie na wyniki całej drużyny, ale jego atletyzm, dynamika, wola walki i zaangażowanie są nie do podważenia. Pod nieobecność Duranta na ten moment Westbrook = Thunder. Ciągnie ich w stronę playoffów i cel wydaje się być blisko realizacji, aczkolwiek Pelicans wciąż mogą im zrobić kuku, więc każdy mecz dla OKC to mecz o życie. Dzisiaj zapowiada się widowisko ze sporą ilością punktów i w bardzo szybkim tempie bo Thunder u siebie pod wodzą Russela to ofensywna maszynka, która nabija mnóstwo punktów, ale też sporo traci, a że Dallas mają podobne atuty, jak i wady to nie można oczekiwać, że ten mecz potoczy się jakimś innym scenariuszem. Co prawda na pozycji PG w Dallas gra Rondo, czyli dobry defensor, ale każdy kto ogląda grę Westbrooka wie, że jeśli ten zawodnik jest w gazie to niestraszny mu żaden przeciwnik. Westbrookowi bardzo odpowiada up-tempo, a w tym spotkania będzie mnóstwo szans na szybkie kontry, czyli tzw. transition offence, więc i Russ będzie w swoim żywiole. Myślę, że względu na to, że mecz będzie zapewne dość wyrównany dostanie koło 40minut, a to bardzo duzo czasu na przekroczenie tej linii. Ogólnie jest ona niższa o 2,3 oczka od standardowych linii wystawionych na lidera gospodarzy w innych bukach. Co do zwycięstwa Oklahomy... Tak wydaję mi się , że jest jak najbardziej możliwe. Szczerze powiedziawszy Dallas o wiele bardziej podobało mi się w pierwszej części sezonu, kiedy grali bez Rondo. Ten transfer zabił im trochę ofensywę i od tamtej pory nie przekonują, choć oczywiście ze względu na ich styl gry są w stanie wrzucić rywalowi sporo punktów. Thunder pod nieobecność Ibaki tracą ich wiele bo to kluczowy gracz, jeśli chodzi o defensywę miejscowych i tu na pewno leży ich słabość, ale patrząc na to, jakie atuty posiadają po atakowanej stronie parkietu, zazwyczaj potrafią ukryć swoje słabości defensywne rzucając po prostu więcej punktów od rywala. OKC u siebie stanowią praktycznie twierdzę nie do zdobycia. Potwierdzają to statystyki, gdzie w ostatnich 20 spotkaniach przegrali zaledwie 2 razy, a to jak na standardy NBA baaaaardzo mało. Nie tak dawno obie ekipy spotkały się w Taxasie, gdzie górą byli Mavs wydzierając zwycięstwo Oklahomie w samej końcówce meczu. Dzisiaj liczę na rewanż, w którym pierwszoplanową rolę będzie odgrywał Westbrook.

New Orleans Pelicans powyżej 100,5pkt ✅✅
1,90
Marathonbet​

Jeśli chodzi o obawy... Pelicans potrafią zamulić, potrafią zamulić tym bardziej na wyjazdach, gdzie spisują się gorzej, niż u siebie. I to by było chyba na tyle. Teraz tak... Pelicans walczą wciąż o playoffy, więc o motywację nie będzie trzeba ich błagać bo mają jej wystarczająco dużo. Nie widzę kompletnie nikogo po stronie Lakers, kto mógłby utrudnić życie pod koszem Davisowi. Myślę, że dzisiaj będzie bardzo mocno dokarmiany bo przecież Pelicans zdają sobie sprawę ze słabości gospodarzy. Zresztą to nie ich jedyna słabość bo Lakers mają drugą najsłabszą obronę w lidze i potrafią być statystami w defensywie. Do tego grają dość szybką koszykówkę, więc i szans na punktowanie po stronie gości powinno być więcej. Dziś do składu New Orleans wraca Anderson, który zmagał się z kontuzją. To również powinno być coś, co usprawni atak przyjezdnych i rozerwie obronę LA na strzępy bo Ryan to stretch czwórka świetnie rozciągająca grę, zapewniająca spacing i grożąca rzutem za trzy. Jeziorowcy czekają na koniec sezonu, ogrywają młodych zawodników, ale nie mają większej spiny o końcowy triumf w poszczególnych spotkaniach i nawet nie mogą mieć bo przecież na ten moment im niższa pozycja w tabeli, tym większa szansa na wyrwanie jakiegoś młodego talentu w Drafcie, a taka Organizacja, jak Lakers nie może długo zastygnąć w bagnie, w jakim się teraz znajduje, więc odbudowa przez Draft to na ten moment jeden ze sposób na &quot;lepsze jutro&quot;. Wszystkie atuty są po stronie gości i wykorzystując wiele słabości Lakers, powinni rzucić im lekko ponad &quot;stówkę.&quot;

Otrzymane punkty reputacji: +27
bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Houston Rockets - Sacramento Kings
Typ:
- Kings under 100
pkt@1,89 (betsson) ⛔⛔⛔ Fatalni Rockets w obronie, nawet niezależnie od Cousinsa.

Easy wszystko ładnie opisał, więc bez zbędnego powielania. Patrząc na słowa trenera Kings, Karla, można z dużym prawdopodobieństwem zakładać brak Cousinsa, obok już potwierdzonej absencji Gaya. Kings zostaną z naprawdę lipnym składem, w tym kształcie nazwałbym ich raczej - Suckramento. Poza McLemorem, którego over 10,5 polecałem rano, przyzwoity poziom prezentują jedynie Casspi, Derrick Williams czy Miller, choć ten ostatni mimo mojej wielkiej sympatii do niego, pewnych rzeczy nie przeskoczy i wątpię, by nakręcał samemu szalone tempo. W Kings bez Cousinsa i Gaya zabraknie wg mnie jakości i odpowiednio skutecznych wykonawców, by przebić setkę na co by nie było trudnym terenie. Taki np. Landry to bardzo solidny podkoszowy ale w rotacji Karla praktycznie nie istnieje, Evans to facet od zbiórek i niczego więcej, McCallum czy Stauskas to ceglarze.
Casspi czy McLemore stać na +/- 20 pkt, może i 25, ale kto rzuci pozostałe 50-60? Liczyłem tak sobie w głowie i nie za bardzo widzę rozdzielenie puli ponad 100 pkt na skład Kings bez DMC i Gaya.
A nawet jeśli zagra Cousins, 100 pkt to dalej będzie sporo - patrz ostatni mecz w hali Pelikanów, gdzie DMC rzucił 39 pkt, grał jeszcze Gay, a Kings jako zespół skończyli na 88 pkt.
Linia 100 pkt to jest średnia wyjazdowa Kings (97 tracą u siebie Rockets), więc niby linia na styku, ale hej, jeśli, a jest to bardzo prawdopodobne, nie zagra wyżej wymieniona dwójka, ta średnia 100 pkt nijak się ma do realiów. Wg mnie value w przypadku braku DMC będzie naprawdę duże, w przypadku, gdyby jednak zagrał, ciągle będzie to solidny becik.
Dorzucam taki zestaw:
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks
Typy:
- Russell Westbrook over 30,5
pkt@1,91 ✅✅✅

- Russell Westbrook over 9 asyst@1,91 ✅✅✅
- Enes Kanter over 10 zbiórek@1,91 ✅✅✅

(wszystko w williamie)
Karmol już napoczął temat Russa, ja więc dorzucę kilka przydatnych cyferek i mój krótki pogląd na ten mecz.
Sam grałem odpowiednio 29,5, 8,5 i 9, jednak te linie mogę ciągle polecić. Russ - co tu o nim napisać? Ciągnie grę Thunder od tygodni, wszyscy wiemy, ile triple-double nastukał i jak imponujące cyfry osiąga.
Od 19 lutego, tylko 6 razy na 20 spotkań nie rozdał co najmniej 10 asyst, jeśli chodzi o over na linii 30,5, to pokrył go w 11 z tych meczów, jednak kilka blowów i spotkań o wyjątkowo słabym % z gry zrobiło swoje, do tego w przypadku 3 underów grał jeszcze Ibaka a także Collison.
W okresie tych 20 meczów, tylko 2 razy zdarzyło się, by Westbrook nie pokrył ani asyst, ani punktów. Ryzyko totalnej wtopy wydaje się więc naprawdę minimalne, natomiast w drugą stronę wygląda to dużo lepiej, bo aż 8 razy Russ pokrywał obie linie.
Tyle cyferek, a w praktyce? W praktyce jak pisze karmol - Dallas i to away to dobry rywal do stawiania takich betów, bo z jednej strony tych pkt powinni trochę stracić (100 średnio), z drugiej strony, nawet przy ewentualnym braku Ellisa (raczej zagra) Mavs to na tyle solidna ekipa, że o blowie nie powinno być mowy. Krótko - powinny być minuty i rzuty/asysty Russa. Dallas ma piąte najszybsze tempo w lidze i to jest zdecydowanie zielone światło dla rozmaitych overków. Kończąc temat Russa, w tym okresie grał on 2 razy vs Mavs i raz zaliczył 2/2, a raz 1/2 przy tych liniach.

Co do Kantera, to tutaj jak pisałem pobrałem, a raczej pobraliśmy z Matim linię 9, które wywołała u mnie salwy śmiechu przed kompem. Dlaczego? Przy obecnej sytuacji kadrowej OKC (brak Ibaki i Collisona), rola kantera w drużynie jest bardzo istotna, gra on duże minuty, ma swoje rzuty itp. Świetnie też zbiera, dość powiedzieć, że na 9 ostatnich meczów, tylko raz zaliczył mniej, niż 10 zbiórek! 6 overów, 2 zwroty 1 porażka, tak wygląda ostatni bilans centra gospodarzy. Do tego ostatnio właśnie przeciwko Mavs zaliczył 13 zbiórek. Value.

Otrzymane punkty reputacji: +84
easy 3,1K

easy

Forum VIP
Jeszcze cos takiego sobie dorzucam. Houston wyzej juz opisalem wiec zostaje Spurs. Ogolnie obecni mistrzowie nie mieli najlepszego poczatku ale ostatnie tygodnie klasa sama w sobie. Co prawda wczoraj dosc dlugo meczyli sie z Heat ale suma sumaru wygrali bardzo pewnie przy niewielkim nakladzie sil. Duncan przy 24 minutach zrobil TD ! Parker zagral 26 minut a Manu dolozyl 18 minutek. Plan wiec wykonany, weterani nie przemeczali sie a robote zrobili mlodsi zawodnicy. Dzisiaj trafiaja Magic i jest to kolejny must win dla przyjezdnych. Rywal wcale nie musi byc slabszy od Heat bo bedzie trzeba sie zajc Vuceviciem i Oladipo ale wierze w piekielnie skuteczny system Popa i po prostu kolejne zwyciestwo bo ma zawodnikow, ktorzy przykryja centra Magic i Oladipo a przewaga parkietu w PO coraz blizej wiec nie moze byc mowy o jakiejkolwiek dekoncentracji i odpuszczaniu.
Spurs/Spurs + Houston/Housto = 2.09 bet365✅
e. Dzieki i sory za blad, tylko zeby to nie bylo prorocze przypadkiem bo juz raz tak mialem ????

Otrzymane punkty reputacji: +60
szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Charlotte Hornets - Detroit Pistons +5,5 1,943 ⛔ 102:78 jednak coś było na rzeczy
Nie wiem czemu nie mam przekonania do tego typu a wygląda bardzo obiecująco. Taka linia na Hornets to wg. mnie żart. Zwróćmy uwagę co oni ostatnio grają. Od wygranego spotkania z Pistons 08/03 wygrali ledwie 3 z 12 meczów tylko 1-7 pokrywając ujemne hc. Potrafili wygrać tylko z drugim garniturem Hawks, Minnesotą i Chicago u siebie. Cięzko w jakikolwiek sposób rozpracować tą ekipą. Dlatego też stawianie ich w roli tak zdecydowanego faworyta przeciwko Pistons, którzy złapali bardzo dobry rytm gry to wg. mnie przesada. Pistons b2b ale oni b2b w tym sezonie są 11-8. Po serii L10 w kolejnych ośmiu wygrali aż 6 razy, odprawiając z kwitkiem m.in Grizzlies, Chicago, Boston, Toronto czy Atlantę wczoraj, która grała pierwszy składem(chociaż przy sporej rotacji). O dziwo jedyne wpadki przytrafiły im się z Miami i 76ers. (chociaż wyjazd z Miami ciężko nazwać wpadką). Jeżeli dodamy do tego, że Charlotte w zakresie faworyta 3,5-6 punktów jest 1-6 ATS a do tego po przegranej min. 10 punktami 5-10 i że Detroit ma 8-1 ATS na ostatnich 9 wizyt w Charlotte to wydaje mi się, że ta linia wydaje się bardzo przyjemna.
Aczkolwiek tutaj gram lekko ze stawką, bo jak pisałem dziwne przeczucie mam ;)
San Antonio Spurs over 104,5 2,20 ⛔ 103 bez punktów w ostatnich 4.19 ????
Również bez szaleństw przy b2b Spurs tym bardziej z tak słabą ekipą, z którą mogą szybko uzyskać przewagę i dać sporo poodpoczywać, chociaż jak karmol mądrze zauważył oni odpoczywali większość sezonu i teraz widać bardzo mocne sprężanie by jeszcze podratować pozycję na koniec sezonu i spróbować powalczyć i przewagę parkietu chociaż w pierwszej rundzie.
Pisałem kiedyś, że Orlando gra dużo szybciej na własnym parkiecie co będzie na pewno korzystne a Spurs potrafią ostatnio grać zespołowo jak nikt w tej lidze. Nie ma drużyny w tej lidzie, która potrafi zdobywać 100 punktów i więcej przy założeniu, że nikt nie wbija +20pkt.
Brooklyn Nets over 26 1st quarter 1,917 ✅ 30
Nets lubią wchodzić mocno w mecz. Są w czołówce ligi jeżeli chodzi o 1st quarter points na poziomie właśnie 26 punktów(8 miejsce). Biorąc pod uwagę, że w ostatnim czasie te pierwsze kwarty wypadają bardzo fajnie myślę, że warto się tutaj pochylić tym bardziej, że to mecz zawsze z małym podtekstem. Dodatkowo Brooklyn walczy o PO i szybkie uzyskanie przewagi pozwoliło by spokojniej prowadzić ten mecz. W ostatnim czasie prócz spotkań z Heat i Hornets zawsze przekraczali tą linię(tylko raz zaliczyliby by zwrot w meczu z Cavaliers).
Oklahoma City Thunder -3 - Dallas Mavericks 1,952 ⛔ 131:135
Też bez szaleństw ale Dallas ostatnio gra po prostu źle, a jeżeli dodamy do tego jeszcze gorsze występy na wyjazdach i niezwykle gorący teren to jakoś ciężko mi sobie wyobrazić by byli w stanie realnie zagrozić Thunder. Ci mimo problemów grają solidny basket i w moim mniemaniu grają zdecydowanie lepiej aniżeli ich dzisiejsi przeciwnicy, którzy widać, że łapią coraz większą zadyszkę i w takiej formie nie wróżę im nic dobrego w PO.
Toronto Raptors over 106,5 1,925 ✅ 113
Z kim jak nie z nimi. Mimo wszystko myślę, że wolą powalczyć o 3rs spot i grę z niedoświadczonymi Bucks niż z Wizards, którzy jak wiemy mogą odpalić i mają indywidualności, które w PO mogą robić różnicę. Jak bronią Timberwolves wszyscy wiemy a Toronto potrafi z takimi rywalami odkręcić korek i co ważne często nawet przy sporej przewadze liderzy grają całkiem sporo, chociażby mecz z 76ers na początku miesiąca. Co prawda wtedy byli po bardzo słabej serii, ale dalej ta gra nie wygląda na tyle dobrze i jest szansa, że liderzy pograją całkiem sporo minut.
NBA 2014/2015 85:65:2

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Dallas Mavericks - Houston Rockets
powyżej 104,5pkt HT ⛔⛔ tempo dobre, skuteczność marna.
1,91
Wujek Hill​

Ostatni mecz pomiędzy tymi ekipami w regular season. Czy ostatni w tym sezonie? Być może nie bo zanosi się na to, że oba zespoły mogą spotkać się już w pierwszej rundzie playoffów. Zarówno Rakiety, jak i Mavs najlepiej czują się w szybkiej ofensywnej grze. Pod względem statystyk jedni, jak i drudzy znajdują się w czołówce, jeśli chodzi o tempo gry i efektywność ofensywną. Rockets na początku tego sezonu próbowali grać wolniej, dzięki czemu ich obrona również zyskiwała na jakości, ale od jakiegoś czasu jest to już historią i w tym momencie to już drugie miejsce jeśli chodzi o szybkość przeprowadzania swoich akcji zaraz po Warriors. Obrona mimo, że statystycznie wciąż jest na wysokim poziomie to jednak kto ogląda ich mecze wie, że na parkiecie nie wygląda to już tak kolorowo. Najświeższy przykład to wczorajszy mecz z Kings. Mavs od samego początku sezonu cierpią w defensywie, ale mają moc po drugiej stronie parkietu, więc niejako rekompensują sobie własne słabości. Do składu Rakiet najprawdopodobniej powróci dzisiaj Howard, który jest oszczędzany w meczach b2b, a skoro wczoraj nie grał to dziś już powinien zameldować się na boisku. Ktoś powie, że to może być wzmocnienie obrony gości... Zgadza się, ale w ataku również może przyczynić się do tego, że dorobek jego ekipy się zwiększy bo przecież nie ma nawet co porównywać możliwości jego, a Dorsey&#39;a, którego zastąpi w s5. Obie drużyny b2b co teoretycznie również sprzyja overkom bo wiadomo, że obrona nie jest tak zwarta i świeża grając kolejny mecz z rzędu. O tempo się nie boję bo oba teamy mają we krwi szybką koszykówkę i próbując grać inaczej nie czułyby się po prostu komfortowo. Co ciekawe w ich 3 poprzednich spotkaniach z tego sezonu ta linia do przerwy została pokryta dwukrotnie, a po przerwie oba zespoły notowały niezrozumiałe zastoje i nie potrafiły pokryć overa na cały mecz, który notabene moim zdaniem dzisiaj jednak powinien zostać pokryty. Po stronie gości szaleć powinien Harden, który uskrzydlony wczorajszym świetnym występem (51pkt i career-high) przypomina o sobie w kontekście walki o MVP i najlepszego strzelca regular season. Dzisiaj w takim prestiżowym i ważnym spotkaniu powinien również zaliczyć bardzo dobry występ bo przecież próżno szukać w ekipie miejscowych kogoś, kto mógłby być skutecznym plastrem na brodacza. Na pewno nie będzie nim Ellis, który defensorem jest słabym, a jest jego odpowiednikiem w Dallas. Czuję ogień od samego początku spotkania, a jeśli nie zawiodą celowniki to linia pęknie z nawiązką. ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
rijo 407

rijo

Użytkownik
GOLDEN STATE WARRIORS VS. PHOENIX SUNS

3. Kwiecień 2015 04:30, Oracle Arena (Oakland, CA)

TYP: Warriors (-7,5) po pierwszej połowie
KURS: 1.86
STAWKA: 3,5/10 j
BUKMACHER:

Krótka piłka. Warriors wygrali 15 z ostatnich 16 spotkań i nie widzę możliwości, by dziś ich streak miał się zakończyć. Trafiają na Suns, którzy wybrali się na dwa mecze na zachód USA. Ostatniego dnia marca przegrali z Portland Trail Blazers 109-86 i teraz czeka ich to samo. Dodam, że w tamtym meczu gospodarze prowadzili do pierwszej połowy tylko sześcioma punktami, &quot;Wojownicy&quot; to jednak drużyna o klasę lepsza od Blazers. Przewiduję, że gospodarze wypracują sobie ogromną przewagę przez pierwsze dwie kwarty, a potem dadzą więcej pograć rezerwowym, czyli standardowa taktyka na mecze ze słabszymi zespołami.
Czemu jednak biorę handicap tylko na pierwszą połowę? Główny powód podałem w ostatnim zdaniu poprzedniego akapitu. Drugi jest taki, że zawsze istnieje ten malutki procent szans, że potem Suns spróbują dogonić rywali. Wątpliwa to jednak sprawa mimo wszystko, bo trafiają na jedną ze skuteczniejszych defensyw w lidze. Co gorsza dla fanów drużyny z Arizony, z powodu złamania nosa na tydzień wypadł im Alex Len, center, który w ostatnich dwóch meczach notował świetne statystyki(17 punktów, 3,5 bloka na mecz!).
Dla niezdecydowanych... ????
https://static.dyp.im/belKFWcMhZ/4bb9b70d0ab09b78d22776fb5c5a55bf.gif

✅ 3,01 j

Otrzymane punkty reputacji: +6
easy 3,1K

easy

Forum VIP
Krociutko bo z telefonu pisze. Lakers wesoła drużyna ale bez żadnych poważnych graczy, dodatkowo wyleciał strzelec Ellington i obwód Lakers wygląda bardzo zabawnie. Pod koszem oprócz Edka Davisa, straszna posucha więc Aldridge rownież powinien poszaleć. Ogólnie o co się rozchodzi- Portland teoretycznie na ten moment jest na 4 miejscu w tabeli przed Clippers że względu na pierwsze miejsce w dywizji ale to nie daje im przewagi parkietu, a przewaga parkietu ile znaczy w po chyba każdy sobie zdaje sprawę. Portland powinni szybko zamknąć mecz.
Portland -5.5 1polowa 1.90marathon✅
Portland -9.5 1.84 pinnacle✅

Otrzymane punkty reputacji: +27
undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
✅Nets @ 1,67
unibet

Brooklyn ostatnio w dobrej formie jak na nich. Maja tylko jedną porazke mniej niz Boston a reszta peletonu tez blisko. terminarz do konca rowniez nie łatwy wiec trzeba taki mecz jak z Raptors wygrac. Toronto kompletnie nie przekonuje swoja gra od dłuzszego czasu. Powinni miec sporo problemówz brudną gra Nets. Do tego ciągle bez Lowry&#39;ego. Tez tak mi sie wydaje, ze Raptors chyba woleli by zostac na tym 4miejscu mimo, ze moga walczyc z Bulls o trzecie. Dlaczego? bo chyba lepiej ew. w drugiej rundzie zagrac z Hawks aniżeli z Cavaliers, w takim razie nie wiem do konca czy beda walczyc jak lwy o wszystko co sie da.

kebi 259

kebi

Użytkownik
San Antonio Spurs/ San Antonio Spurs - Denver Nuggets - 1.4 ✅ HT 67:47 / FT 123:93
Washington Wizards/ Washington Wizards - New York Knicks - 1.31 ✅ HT 54:46 / FT 101:87
Ako: 1.83 Bet365 ✅
Spurs wciąż z realną szansą na 2. miejsce Zachodu. Im bliżej PO, tym lepsza forma San Antonio. Szczególnie procentuje tu bardzo dobra i szeroka ławka. W zespole co ważne nie ma żadnych kontuzji, ani informacji o odpoczynku któregoś z zawodników (ostatni mecz z Orlando 2 kwietnia, wygrany w łatwy sposób - minuty rozłożone na cały zespół). Parę słów o statystykach. Ostatnie 10 spotkań to 8 wygranych i 2 przegrane (na wyjeździe). Co więcej, w każdym z nich Spurs prowadzili do przerwy (seria 18 meczów z rzędu z prowadzeniem do połowy spotkania). Ostatnia porażka u siebie miała miejsce 13 marca z Cavs, głównie dzięki fantastycznemu Irvingowi. O Denver nie trzeba wiele mówić, 12. miejsce w konferencji, grają, żeby dograć do końca.
Wizards prawdopodobnie bez Pierce&#39;a, który odpoczywa przed PO. Grają u siebie z najgorszą drużyną w lidze. Każdy zna sytuację Knicksów. S5 w niczym nie przypomina drużyny NBA. Gospodarze mają lepszych zawodników na każdej pozycji, także na ławce. Każdy inny rezultat niż spokojna wygrana Wizards będzie ogromną niespodzianką.
edit (rotoworld):
Nene and Paul Pierce will rest against the Knicks on Friday night.

Otrzymane punkty reputacji: +29
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom