>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA All-Star Game 2013 - Houston

Status
Zamknięty.
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
NBA All-Star Game 2013 - Houston​

62. mecz gwiazd NBA, który odbędzie się 17 lutego 2013 roku, w hali Toyota Center, mieszczącej się w Houston w Teksasie. Gospodarzami widowiska będzie tamtejsza drużyna NBA - Houston Rockets. Miastu organizację zawodów przyznał 8 lutego 2012 roku komisarz ligi National Basketball Association David Stern. Będzie to trzeci raz, kiedy w tym mieście będzie odbywać się mecz gwiazd. Poprzednimi razy miasto gościło największe gwiazdy ligi w 1989 i 2006 roku.
Zawodników pierwszej piątki, trzech zawodników &quot;frontcourtu&quot; i dwóch &quot;guardów&quot;, wybiorą fani poprzez interaktywne głosowanie. Wcześniej kibice wybierali osobno dwóch skrzydłowych i środkowego, jednakże połączono te obie pozycje w kategorię &quot;frontcourt&quot;. Najwięcej, 1,591,437 głosów, wśród wszystkich koszykarzy zebrał Kobe Bryant z Los Angeles Lakers.

Zachód:​

Backcourt: Kobe Bryant (LAL, 15 występ), Chris Paul (LAC, 6 występ)
Frontcourt: Kevin Durant (OKC, 4 występ), Dwight Howard (LAL, 7 występ), Blake Griffin (3 występ)
Rezerwowi: LaMarcus Aldridge, Tim Duncan, James Harden, David Lee, Tony Parker, Zach Randolph, Russell Westbrook
Trener: Gregg Popovich (San Antonio Spurs)
Wschód:​

Backcourt: Dwyane Wade (MIA, 9 występ), Jrue Holiday (PHI, 1 występ)
Frontcourt: LeBron James (MIA, 9 występ), Carmelo Anthony (NYK, 6 występ), Kevin Garnett (BOS, 15 występ)
Rezerwowi: Chris Bosh, Tyson Chandler, Luol Deng, Paul George, Jrue Holiday, Kyrie Irving, Joakim Noah, Brook Lopez
Trener: Erik Spoelstra (Miami Heat)

Unibet

BBVA Rising Stars Challenge:
Team Shaq:
-Damian Lillard
-Kyrie Irving
-Andre Drummond
-Klay Thompson
-Harrison Barnes
-Chandler Parsons
-Dion Waiters
-Michael Kidd-Gilchrist
-Tyler Zeller
-Kemba Walkere
Team Chuck:
-Anthony Davis
-Kenneth Faried
-Kawhi Leonard
-Bradley Beal
-Ricky Rubio
-Tristan Thompson
-Nikola Vučević
-Brandon Knight
-Isaiah Thomas
-Alexey Shved

Sears Shooting Stars Competition​

W 2013 Shooting Stars Competition będą występować cztery drużyny złożone z po trzech zawodników. Dwie z nich będą reprezentować Wschód, a inne dwie Zachód.
Zachód:
Team Harden: James Harden, Tina Thompson, Robert Horry
Team Westbrook: Russell Westbrook, Maya Moore, Sam Cassell
Wschód:
Team Bosh: Chris Bosh, Swin Cash, Muggsy Bogues
Team Lopez: Brook Lopez, Tamika Catchings, Dominique Wilkins

Unibet
Taco Bell Skill Challenge​

W 2013 Skill Challenge będzie brało udział sześciu zawodników, a po trzech z nich będzie reprezentować odpowiednio Wschód i Zachód.

Zachód: Damian Lillard, Jeremy Lin, Tony Parker
Wschód: Jrue Holiday, Brandon Knight, Jeff Teague

Unibet

Foot Locker Three-Point Contest​

W 2013 Three-Point Contest będzie brało udział sześciu zawodników, a po trzech z nich będzie reprezentować odpowiednio Wschód i Zachód.
Zachód: Ryan Anderson, Matt Bonner, Stephen Curry
Wschód: Paul George, Kyrie Irving, Steve Novak

Unibet

Sprite Slam Dunk Contest​

W 2013 Slam Dunk Contest będzie brało udział sześciu zawodników, a po trzech z nich będzie reprezentować odpowiednio Wschód i Zachód.
Zachód: Eric Bledsoe, Jeremy Evans , Kenneth Faried
Wschód: Gerald Green, Terrence Ross, James White

Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +17
gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Widzę, że Panowie od NBA jeszcze kimają po ostatniej hitowej nocy. Ja natomiast niejako zajarany tym co Murzynki potrafią zadziałac za Oceanem wychylam się z propozycją, która mam nadzieje zostanie skomentowana przez kogoś bardziej kumatego.

Tak Curry rzuca sobie trójeczki na treningu.

Szefowie z HP twierdzą na przykład tak:
Curry lub Irving, ktoś z tej dwójki wygra. Irving ma słabszą trójką od Stephana, ale go cechuje ogromny spokój co może być na wagę złota w takim konkursie.
Jest to dobry strzelec ale moim zdaniem zazwyczaj trafia wide openy, w tym konkursie dochodzi czynnik szybkości (czas) moim zdaniem Curry jest zdecydowanie szybszy niż Novak i rzuci wszystko, Steve nie zdarzy wszystkiego kwestia ile trafi.
Sami trójkowicze nominowani, Curry ma super trójkę (2.gi w lidze w skuteczności za 3pkt i 2gi w lidze w ilości trafionych trójek w sezonie)
Trudno tu cokolwiek wytypować, bo może wygrać to zarówno jak Curry jak i Bonner.
jak dla mnie Curry to taki Westbrook z lepszą psychą i rzutem za 3
Jako, że najbardziej kojarzę właśnie Curry&#39;ego to wrzucę jakąś stówkę dla zabawy właśnie na Niego. - Kursy na jego zwycięstwo na czas pisania postu przedstawiają się tak:
Curry:
3.75 Unibet
3.50 Bet365
3.01 Pinnacle
2.75 Expekt
2.80 Marathonbet
Jak widac są spore różnice pomiędzy różnymi bukami. Jeżeli ktoś sądzi, że wygra ktoś z pary Curry - Irving. - To może złożyc surka. Nawet przy Curry - Irving - Novak będzie można coś wycudowac zapewne. - Ja chyba zaraz łyknę lekko Curry&#39;ego i będę czatował na Konkurs Trójek. Bet dla zabawy.

Poszeprałem. Jeżeli ktoś jest pewny, że Konkurs rzutów za 3 punkty wygra ktoś z trójki: Curry, Novak, Irving - można zrobic z tego prawie 50% surebeta.
Curry 3.75 Unibet
Novak 4.41 Pinnacle
Irving 5.76 Pinnacle​

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Dla mnie faworytem jest Novak, trafia z każdej pozycji trójke, w dodatku ma szybką rekę i nie odrywa nóg , jest głownie kojarzony jako zadaniowiec od trojek

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Dla mnie faworytem jest Novak, trafia z każdej pozycji trójke, w dodatku ma szybką rekę i nie odrywa nóg , jest głownie kojarzony jako zadaniowiec od trojek
Jak dla mnie Novak w tym konkursie nie wygra. Tak jak mówisz, Steve to zadaniowiec ale on potrzebuje extra passa żeby rzucic 3. Gorzej u niego z wykreowaniem sobie pozycji a tutaj czas i spokoj to podstawa.

Moim faworytem w tym konkursie jest Kyrie Irving i po mojemu @5,50 to value ze strony Unibet. @4,50 na Ryan&#39;a Anderson&#39;a z ekipy Szerszeni tez mile widziane, dla mnie ktorys z nich wygra konkurs trojek.

Team Shaq - Team Chuck over 281,5 pkt -&gt; 1,91 -&gt; Unibet

Przed nami wielkie koszykarskie widowisko. 1 dzień Weekendu Gwiazd która tym razem odbedzie sie w Toyota Center w Houston w stanie Teksas i mecz ekipy Shaq&#39;a vs team Chuck. Widowisko tradycyjnie zainauguruje rywalizacja najlepszych debiutantów i drugoroczniaków, jednak w tym roku zobaczymy nową formułę tego wydarzeni. Od tego roku obowiazuje nowa formula, eksperci stacji TNT a takze byli gwiazdorzy NBA Shaq O&#39;Neil oraz Charles Barkley wybrali zawodnikow na to spotkanie. W druzynie Shaq&#39;a, którego największą gwiazdą będzie zdobywca ostatniej nagrody Rookie of the Year, Blake Griffin znalazły się również dwie największe rewelacje bieżących rozgrywek: Norris Cole i Jeremy Lin. Oprócz tego jest znakomicie asystujący w tym sezonie Hiszpan Ricky Rubio. W zespole Shaq&#39;a warto również zwrócić uwagę na jednego z najbardziej perspektywicznych centrów ligi Grega Monroe z Detroit Pistons, oraz efektownie grającego Kembe Walkera. Natomiast mocnymi punktami ekipy Barkley&#39;a z pewnością będą czołowi rozgrywający młodego pokolenia na parkietach zawodowej ligi: Kyrie Irving i John Wall. Na pozycji centra zagra niepokorny DeMarcus Cousins, ktory jednak umiejetnosci ma niebywale i jesli nikt go nie sprowokuje to w ofensywie nie ma centra ktory go powstrzyma. O ile w zespole Shaq&#39;a gwarancją efektownych wsadów jest Blake Griffin, o tyle w teamie &quot;Sir Charlesa&quot; tego samego powinniśmy oczekiwać od Paula George&#39;a z Indiany Pacers i Derricka Williamsa z Minnesoty Timberwolves. Swoj typ kieruje w strone over 281,5 pkt jaki oferuje bukmacher Unibet. W tych meczach gra sie szybko, z polotem, bez obrony, efektywnie oraz efektownie dla kibicow. Jesli w normalnym meczu NBA w kwarcie moze pasc 70 pkt to tutaj jak najbardziej linia jest do przekroczenia. Na koniec podam liste zawodnikow obu teamow. Zycze owocnych typow. Pozdrawiam Rambo131
Team Shaq Roster 2013

• Damian Lillard – Portland Trail Blazers
  • Kyrie Irving – Cleveland Cavaliers
  • Andre Drummond – Detroit Pistons
  • Klay Thompson – Golden State Warriors
  • Harrison Barnes – Golden State Warriors
  • Chandler Parsons – Houston Rockets
  • Dion Waiters – Cleveland Cavaliers
  • Michael Kidd-Gilchrist – Charlotte Bobcats
  • Tyler Zeller Cleveland Cavaliers
  • Kemba Walker – Charlotte Bobcats

Team Chuck Roster 2013

• Anthony Davis – New Orleans Hornets
  • Kenneth Faried – Denver Nuggets
  • Kawhi Leonard – San Antonio Spurs
  • Bradley Beal – Washington Wizards
  • Ricky Rubio – Minnesota Timberwolves
  • Tristan Thompson – Cleveland Cavaliers
  • Nikola Vucevic – Orlando Magic
  • Brandon Knight – Detroit Pistons
  • Isaiah Thomas – Sacramento Kings
  • Alexey Shved – Minnesota Timberwolves

Otrzymane punkty reputacji: +12
zaglebie13 202

zaglebie13

Użytkownik
Po pierwsze to Rambo wstawiłeś składy meczu Rookie vs Sophomores z zeszłego roku. Tegoroczne zespoł wyglądaja tak.
Team Shaq Roster 2013

Team Chuck Roster 2013

Po drugie to Shaq jeden z najlepszych centrów ostatnich lat znowu wybiera wiekszość Guardów i znowu jest faworytem i znowu według mnie tego meczu nie wygra. Ale overek wygląda ciekawie. Odnośnie konkursu trójek to wygra ktoś z dwójki Novak albo Anderson. Steve to mistrz trójek i trafiania rzutó catch and shoot. W ubiegłym sezonie bodajże 97% jego celnych trójek było po asystach partnerów a w tym konkursie właśnie o to chodzi. Anderson podobnie. Zdziwie sie jeśli ktoś z nich nie wygra.

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
A ja mam pytanie w jakiej formie rozgrywane są te konkurencje?? Pierwsza runda i 3 najlepszych przechodzi dalej?? Wydaje mi się,że kiedyś można było stawiać kto przejdzie do finału i to byłoby lepsze wyjście iż typowanie zwycięzcy. Nie ma się co oszukiwać,że te konkursy (oprócz wsadów) to jest loteria i wiele zależy od &quot;formy dnia&quot;. Novak, Bonner, Anderson dobrze powinni się czuć bo rzucają z miejsca bez kozła. Irving też może zaskoczyć bo jest to bardzo dobry strzelec. George moim zdaniem ma mniejsze szanse na zwycięstwo.
Curry ma tylko tą przewagę,że ma do udowodnienia,że nie został wybrany do ASG ale z drugiej strony może przez to odczuwać pewną presję.

Marathon chyba oszalał wystawiając na White&#39;a kurs 2 :?
W tym wypadku już wolałbym brać doga Farieda,który jest bardziej &quot;medialny/popularny&quot; i liczyć,że zrobi jakieś szoł :grin: bo przecież głosowanie jest subiektywne i może wygra konkurs za &quot;zasługi/fajny szoł :grin:&quot; jak Griffin? Albo chociaż wejdzie do fiału.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Marcin obejrzyj sobie White w konkursie z NCAA, po2 chłop schorowany psychicznie nie może grać, to chociaż niech coś wygra ????

gmark 765

gmark

Użytkownik
Marcin obejrzyj sobie White w konkursie z NCAA, po2 chłop schorowany psychicznie nie może grać, to chociaż niech coś wygra ????
Mylisz obu panów. Pan o którym mówisz (chory psychicznie - jakiś rodzaj schizofrenii gdyż boi się on samolotów) to Royce White (wybrany w tym roku w drafcie przez Rockets). Pan który będzie występował w konkursie to James White gracz Knicks, znany głównie z swoich efektownych dunków, dostający od święta jakieś minuty.
Slam Dunk Contest
Mimo wszystko uznawanie go (J.White) za głównego faworyta jest błędem. Tu jest trzech faworytów i są nimi wyżej wspomniany White, Gerald Green (który wygrał już SDC w 2007 roku) i ma niesamowitą petardę w nogach i słynie z niesamowitych wsadów i trzeci ten najmłodszy Terrence Ross - rookie o którym usłyszeliśmy właśnie dzięki jego efektownym wsadom - z tego co zauważyłem na zagranicznych forach NBA - jest to taki ulubieniec i faworyt publiki/obserwatorów NBA. Co do zawodników z zachodu to trzech Panów moim zdaniem bez szans na zwycięstwo. Evans wygrał w zeszłym sezonie co było ogromnym zaskoczeniem - dla mnie nic nie pokazał. Faried jego dunki są efektowne tylko i wyłącznie przez moc jaką w nie wkłada, za dużo techniki i finezji w nich nie ma (w porównaniu do White czy Greena). Eric Bledsoe - człowiek zagadka.

Osobiście gram
T.Ross @5,00✅
G.Green @5,50⛔
http://www.youtube.com/watch?v=4g2jNyTACfk
http://www.youtube.com/watch?v=-9D-xJNRrW4
http://www.youtube.com/watch?v=nOzo4pHTZ-M

Three-Point Shootout
Wróżenie z fusów, ale moim zdaniem Stephen Curry wygra ten konkurs. Ma piękną technicznie tą trójkę. Rzuca podczas spotkań z każdego miejsca na obwodzie. Trafia pod presją obrońcy. Jest drugim graczem w lidze w tabeli skuteczności za trzy punkty (pierwszy jest Kyle Korver), zajmuje także drugą pozycje w ilości trafionych trójek w sezonie (pierwszy jest R.Anderson występujący w konkursie).
Tu trening Stephana. Robi wrażenie 26 trójek wszystkie zmieszczone w czasie.
http://www.youtube.com/watch?v=M8GAqUYSGDw

Jego przewagą jest to, że jest niesamowicie szybki, przy stosunkowo wolnych rywalach jak np Bonner czy Novak. Liczyć będzie się oczywiście Ryan Anderson (który występował w zeszłym sezonie i niczego wielkiego nie pokazał) i przyszła gwiazda ligi Kyrie Irving który sprawia wrażenie zawodnika (przez swoje clutch zagrania w końcówkach spotkań) bardzo spokojnego, opanowanego i ogólnie chłodno myślącego, co może bardzo się przydać podczas konkursu trójek. Warto też wspomnieć, że w zeszłym sezonie pobił rekord trafionych trójek podczas meczu pierwszoroczniaków, był 8/8 na obwodzie. George - bardzo lubię tego zawodnika, ale nie można być jednocześnie znakomitym dunkerem i królem na obwodzie. Bonner i Novak to zawodnicy mający tylko rzut, cierpliwie czekający na obwodzie i na spokojnie wykonywającym egzekucje - w konkursie będzie presja czasu. Moje typy:
Stephan Curry @3,10⛔
Kyrie Irving @6,00
✅

Skills Challenge
Czyli szybkość, zwinność, celność podań, i rzut za 3pkt. Tutaj zwycięstwo może odnieść każdy. Parker wygrał w zeszłym sezonie? Dlaczego by nie spróbować drugi raz. For fun.
Tony Parker @4,50⛔

Shooting Stars Challenge
Team Westbrook @3,00⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Team Shaq - Team Chuck @ Shaq regular time (1.56) Marathonbet
O&#39;Neil skład ma sporo lepszy od Barlkeya, ma w swoim teamie takie już śmiało można powiedzieć, że gwiazdy jak Irving, Lillard czy Walker. Można się przyczepić, że ta trójka to tak naprawdę jedna pozycja i skład jest lekko niekompletny, ale to mecz pokazowy i oni spokojnie są wstanie zrobić show a na tym wszystkim zależy. Chuck ma z drugiej strony trochę lepszych zawodników na desce, bo Faried czy Davis wciągają nosem takich paralityków jak Zeller. Ale obrona i tak będzie tutaj prowizoryczna, więc osobiście wolałbym mieć w składzie takich strzelców wyborowych jak Irving, czy Lillard którzy na pewno zaszaleją w spotkaniu granym od kosza do kosza. Ze stawką oczywiście ostrożnie, ale jakieś value można tutaj dostrzec.

armor 12

armor

Użytkownik
Powiem taka ciekawostkę , że w ostatnich 18 latach w meczu w piątek padł tylko raz over 285 jaki mamy dzisiaj ????

money 52

money

Użytkownik
Powiem taka ciekawostkę , że w ostatnich 18 latach w meczu w piątek padł tylko raz over 285 jaki mamy dzisiaj ????
bo wtedy grala obrona,teraz to jest show,i strzelanina dzisiaj czuje ze bedzie min 290 pkt sam zagralem over 283 ,Lillard Irving beda to sutecznie napędzac

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Jak dla mnie Novak w tym konkursie nie wygra. Tak jak mówisz, Steve to zadaniowiec ale on potrzebuje extra passa żeby rzucic 3. Gorzej u niego z wykreowaniem sobie pozycji a tutaj czas i spokoj to podstawa.
Czy ja źle rozumiem Twoje słowa Rambo? Co to ma do rzeczy? Przecież w konkursie trójek wystarczy podnieść piłkę ze stojaka ????
Nie bardzo ogarniam podniecania się składem Shaqa. Owszem, ma więcej nazwisk ale Chuck ma bardziej równy skład. Shaq powybierał gwiazdy na obwodzie, a Chuck pod kosz. Shaq straszy Irvingiem czy Lillardem, ale pamiętajmy że Chuck ma nieco zawodzącego w tym sezonie Ricky&#39;ego Rubio, kto wie czy nie odpali w tym meczu gdzie nie będzie obrony. A pod koszem? Vucević, Davis, Faried.. Moim zdaniem Chuck ma bardziej równy skład, może bez tak jasno świecących gwiazd jak wspomniany Kyrie. Zresztą nie oszukujmy się - w takich meczach nie ma faworytów, zadecyduje dyspozycja dnia i komu się bardziej będzie chciało. A jeśli mam wybierać w kursach między 1.4 a 2.8 to nie widzę powodu dla którego miałbym nie spróbować pograć w stronę Chucka. ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
gmark 765

gmark

Użytkownik
Czy ja źle rozumiem Twoje słowa Rambo? Co to ma do rzeczy? Przecież w konkursie trójek wystarczy podnieść piłkę ze stojaka ????
No tak, tylko że trzeba rzucać pod presją czasu a więc nie ma czasu na przymiarkę. A na logikę po stylu gry jaki reprezentują, to taki Curry potrzebuje mniej czasu na ewentualną przymiarkę niż czekający na obwodzie gotowy do oddania rzutu Steve Novak. Można pooglądać sobie konkursy z lat poprzednich, na prawdę zmieścić się w czasie nie jest łatwo. Fakt, że jest to szukanie argumentów na siłę, ale wszystko może się przydać ;)

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Popieram marqs3lby, argument bez sensu. W meczu przecież strzelcy mają bardzo niewiele czasu na &quot;przymiarkę&quot;. Nigdy tego nie liczyłem ale rzadkością jest,że mają 1s a wydaje mi się że i tak przesadzam.
Wiadomo, muszą dobrze rozłożyć czas na każdą pozycję i nie moga mierzyć zbyt długo ale rzucanie zbyt pośpieszne żeby tylko zmieścić się w limicie nie jest najlepszym wyjściem.
Zresztą nawet jeśli nie zdąży ktoś oddać 1 czy 2 rzutów to nie będzie tragedii jeśli na wcześniejszych pozycjach będzie dobrze rzucał.

gmark 765

gmark

Użytkownik
Team Chuck - Team Shaq Poniżej 284 pkt @2,00 B365⛔

Dlaczego? Wszyscy gają overy i tak jest to bardzo overowy mecz ale nie aż tak. Ogólnie formuła tego meczu w ostatnich latach się zmieniła. Kiedyś był to typowy mecz o nic, mecz pięknych zgrań, finezyjnych wsadów i crossoverów. Przez co zdania były podzielone na pewno jest to miłe do oglądania, ale czy jest to ciekawe? Zarząd ligi postanowił to zmienić na rywalizacje zespołów dwóch emerytowanych gwiazd ligi NBA, wciąż jest to zabawa, ale teraz dochodzi dodatkowy prestiż po zwycięstwie. Linia ta została przekroczona tylko raz w historii, a dokładnie w 2011 roku - był to ostatni mecz w starszej formule, zakończył się wynikiem 140 - 148. Trenerami drużyn byli wtedy Carmelo Anthony i Kevin McHale.

Komentarz: Jeden wielki wstyd dla koszykówki. Nie dało się tego oglądać. Zresztą kibice pod koniec wyrażali podobne zdanie.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Mam nadzieję, że za rok już tego szitu nie będzie. Nie dziwie się kibicom którzy gwizdali pod koniec meczu. Poza kilkoma akcjami Manimala, alley oopem Shveda oraz oczywiście crossoverem Kyriego było strasznie nudno. Masa trójek, mało efektownych wsadów, a raczej włożeń piłki do obręczy. Oczywiście można było się tego spodziewać ale pytanie brzmi - czy to była dobra promocja koszykówki? Moim zdaniem niebardzo.
Teamowi Shaqa towarzyszył zbyt duży hype, wszyscy zlekceważyli Chucka. Najlepsze jest to że Chuck wybierając głównie podkoszowych wygrał mecz trójkami ????

macu90 20

macu90

Użytkownik
Ja bym właśnie powiedział, że ten czynnik &#39;szybkiego zbierania się&#39; do każdego strzału jest chyba jednym z najistotniejszych, oczywiście oprócz czystego skilla. Obejrzyjcie konkursy za 3, przynajmniej pewna część (ciężko powiedzieć, ale 1/4 na pewno) zawodników pod koniec czasu &#39;zauważa&#39;, że musi się spieszyć, jedni reagują na to lepiej, a drudzy gorzej...ale z pewnością ma to wpływ na skuteczność.

gmark 765

gmark

Użytkownik
Team Shaq - Team Chuck over 281,5 pkt -&gt; 1,91 -&gt; Unibet

Przed nami wielkie koszykarskie widowisko. 1 dzień Weekendu Gwiazd która tym razem odbedzie sie w Toyota Center w Houston w stanie Teksas i mecz ekipy Shaq&#39;a vs team Chuck. Widowisko tradycyjnie zainauguruje rywalizacja najlepszych debiutantów i drugoroczniaków, jednak w tym roku zobaczymy nową formułę tego wydarzeni. Od tego roku obowiazuje nowa formula, eksperci stacji TNT a takze byli gwiazdorzy NBA Shaq O&#39;Neil oraz Charles Barkley wybrali zawodnikow na to spotkanie. W druzynie Shaq&#39;a, którego największą gwiazdą będzie zdobywca ostatniej nagrody Rookie of the Year, Blake Griffin znalazły się również dwie największe rewelacje bieżących rozgrywek: Norris Cole i Jeremy Lin. Oprócz tego jest znakomicie asystujący w tym sezonie Hiszpan Ricky Rubio. W zespole Shaq&#39;a warto również zwrócić uwagę na jednego z najbardziej perspektywicznych centrów ligi Grega Monroe z Detroit Pistons, oraz efektownie grającego Kembe Walkera. Natomiast mocnymi punktami ekipy Barkley&#39;a z pewnością będą czołowi rozgrywający młodego pokolenia na parkietach zawodowej ligi: Kyrie Irving i John Wall. Na pozycji centra zagra niepokorny DeMarcus Cousins, ktory jednak umiejetnosci ma niebywale i jesli nikt go nie sprowokuje to w ofensywie nie ma centra ktory go powstrzyma. O ile w zespole Shaq&#39;a gwarancją efektownych wsadów jest Blake Griffin, o tyle w teamie &quot;Sir Charlesa&quot; tego samego powinniśmy oczekiwać od Paula George&#39;a z Indiany Pacers i Derricka Williamsa z Minnesoty Timberwolves. Swoj typ kieruje w strone over 281,5 pkt jaki oferuje bukmacher Unibet. W tych meczach gra sie szybko, z polotem, bez obrony, efektywnie oraz efektownie dla kibicow. Jesli w normalnym meczu NBA w kwarcie moze pasc 70 pkt to tutaj jak najbardziej linia jest do przekroczenia. Na koniec podam liste zawodnikow obu teamow. Zycze owocnych typow. Pozdrawiam Rambo131
Team Shaq Roster 2013

Team Chuck Roster 2013

Rambo, po dzisiejszym meczu chciałem sprawdzić na czym opierałeś argumentacje i granie overa w tym pokazowym meczu ( w końcu grających under w HP posądziłeś o brak rozumu ). Więc przeczytałem twoją analizę, i nasunęło się mi pytanie. To jest analiza z tego roku? Czy z zeszłego? Bo trochę nie rozumiem, gdyż jak czytam wszystko pasuje do roku ubiegłego, a dokładnie to wymieniłeś każdego zawodnika z imprezy z zeszłego sezonu - no po za przedstawionym rosterem pod analizą ????

Co do samego spotkania - każdy kto odpuścił oglądanie, nie ma czego żałować. Mecz debiutantów zawiódł na całej lini. Jak się nie okazało nie był to mecz a turniej rzutów zza obwodu z którego lepiej wyszedł Team Chuck. Widowisko stało na bardzo słabym poziomie. Najlepsza koszykarska liga świata wybrała tylko trzy zagrania z tego spotkania do dzisiejszego TOP 5 co tylko potwierdza mizerność wczorajszego początku ASW. Jedyną warta uwagi akcję przeprowadził nie kto inny jak Kyrie Irving (moim zdaniem przyszły MVP ligi) podczas swojego kilkuminutowego indywidualnego pojedynku z rzucającym obrońcą Detroit Pistons Brandonem Knightem.
http://www.youtube.com/watch?v=BBuIjU4nKVY

Mimo takich zagrań z strony Kyrie Irvinga, MVP wczorajszego został Kenneth Faired (który za kilka sezonów powinien być regularnie wybierany do udziału w Meczach Gwiazd) na którego grę i poświęcenie zawsze miło się patrzy. Wczoraj zdobył aż 40 punktów. Pewnie dużą zasługę w tym miał fakt braku wysokich defensorów po stornie podopiecznych Shaquille’a O’Neala, co ułatwiło zadanie zawodnikowi Nuggets. Spotkanie wygrali podopieczni Charles Barkleya.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Na początku miał składy wrzucone zeszłoroczne, ale widzę dawid mu podmienił w poście na aktualne.
Niemniej jednak analiza do zeszłorocznego meczu rządzi.

Co do konkursów z dnia dzisiejszego.
Shooting stars - wiadomo loteria kto 1 trafi z połowy.
Trójki - tutaj Curry i Novak wg mnie faworytami. Curry wiadomo, jedna z najlepszych rąk w całej lidze, świetny technicznie rzut. Novak to jest gość, który ma dostać piłkę i rzucić za 3, tylko tyle. To taki James Jones z Miami. A on też ten konkurs wygrał. Kyrie często najpierw sobie pokozłuje, zrobi crossovera, a potem rzuca. Tutaj branie piłki ze stojaka to co innego. Bardziej odpowiada to właśnie takiemu rzutowi jaki oddaje Novak, catch and shoot. Dlatego wg mnie Steve tutaj może mocno powalczyć o wygraną. Bonner i Anderson mi jakoś nie pasują, nie wiem dlaczego. A George to już wgl.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Ja bym właśnie powiedział, że ten czynnik &#39;szybkiego zbierania się&#39; do każdego strzału jest chyba jednym z najistotniejszych, oczywiście oprócz czystego skilla. Obejrzyjcie konkursy za 3, przynajmniej pewna część (ciężko powiedzieć, ale 1/4 na pewno) zawodników pod koniec czasu &#39;zauważa&#39;, że musi się spieszyć, jedni reagują na to lepiej, a drudzy gorzej...ale z pewnością ma to wpływ na skuteczność.
Co prawda nie oglądam Knicksów ale rozmawiałem o tym z kolegą, który ogląda każdy mecz i przyznaje mi rację. Novak często rzuca z otwartych pozycji, w dodatku często trafia rzuty które mierzy przez ułamki sekund. Nie jest tak dynamiczny jak Curry czy Irving, w końcu nie gra na tej pozycji co oni, no i ma te 17 cm więcej niż wyżej wymienieni.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom