Dyscyplina:
Koszykówka Nba
Godzina: 01:00
Spotkanie: San Antonio Spurs - Phoenix Suns
Typ:
San Antonio Spurs +11.5
Kurs: 1.75
Bukmacher:
Fortuna
San Antonio dostaje dużo punktów u siebie grając b2b ale z Phoenix z którym juz dwa razy w tym sezonie wygrało na wyjeździe 115-114 i 132-121. Dzisiaj przegrali z Memphis Grizzilies, ale wczesniej u siebie przegrali tylko sześcioma z Dallas, czy 11 z Denver. Phoenix wygralo ostatnio dość komfortowo dwa mecze ale u siebie natomiast na wyjeździe nie wygrali wiecej niż 11 od 8 meczy więc tutaj będzie trudniej o wysoką wygraną, także stawiam na San Antonio Spurs +11.5.
Charlotte Hornets +9.5 @ Atlanta Hawks 1 1.74
fortuna
Atlanta wraca po długim road trip na zachodzie, wiec pierwszy mecz może im delikatnie nie wyjść. Charlotte Hornets to drużyna zdecydowanie z dolnej półki ale ma na swoim koncie już dwie wygrane w tym sezonie z Atlantą u siebie 116-110 i 122-99. Myslę że Atlanta wygra ale nie pokryje tego handicapu. Obie drużyny z długimi listami nieobecnych graczy.
Sacramento Kings @
Orlando Magic (inc. OT) 2 1.71
fortuna
Sacramento po słabym meczu z Washington Wizards 102-109 będzie mierzyc sie z MAgic w Orlando. Jak dla mnie może być tu tylko jeden faworyt a jest nim Orlando, które ostatnio wygrywa 5 meczy z rzędu ale trzeba powiedziec że oprócz ostatnio New Orleans Pelicans to nie byly to druzyny z górnej półki, takie jak Toronto, Charlotte, Brooklyn. Mimo wszystko ich gra budzi podziw i myślę że pokonaja Sacramento dosyc łatwo. Sacramento w tym sezonie przegralo juz wiele meczy z druzynami z gornej połki na wschodzie (Philadelphia 93-112, Miami 106-115, 110-116 Cleveland), więc ciężko doszukiwać się punktów zaczepnych by stawiać na ich wygraną.
Toronto Raptors @ Washington Wizards
under 232.5 1.82
fortuna
W tym sezonie te drużyny spotkały się już 3 razy i wygrywało te pojedynki Toronto a linia kręciła sie własnie koło 232 punktów, czyli 134-98, 111-107, 102-132. Myslę że w końcówce sezonu nawet te słabsze druzyny prezentujące koszykówke run'n'gun grają już troszke lepiej w obronie a także niedokladnie ofensywnie, więc stawiam na under. Nie mam tu wielu argumentów, także typ bardziej na czuja.
Denver Nuggets @
Portland Trail Blazers +14.5 @ 1.70
Znowu próbuję na Portland, które ładnie mi weszło dzisiaj z Clippers, gdzie przegrywali w pewnym momencie juz ponad 20 pkt, a udało sie w końcówce dzieki punktóm ławki rezewowych głownie podgonic i przegrali tylko ośmioma punktami. Myślę że Denver również nie będzie zależec tu na wysokiej wygranej. W tym sezonie Portland utrzymało sie w granicy przegranej 12 ,9 i 15 punktowej, wiec jęsli weżmiemy z tego srednią wychodzi 12, więc mysle ze +14.5 mozna juz zagrac.
Brooklyn Nets @
New York Knicks -6.5 1.82
fortuna
Zdecydowanie lepsza drużyna, słaby Brooklyn nie ma czego szukać, mimo ze przegrali tylko 7 pkt z Bucks ostatnio. Może Knicks po długim road trip ale wezmą ten pierwszy mecz u siebie z łatwoscią.
Boston Celtics -
Chicago Bulls +7.5 1.83
fortuna
Boston b2b, pewnie znów dadzą odpocząć Tatum'owi, a Chciago może mieć z powrotem Caruso i White. Chi: 5-1 vs unrested non-div opp, 4-1 L5 vs .700 > opp .
Utah +12.5 @ Houston Rockets 1.71
fortuna
Utah: 7-0 Saturdays vs non-div / Hou: 1-6 L7 vs NW Div opp, 3-10 L13 as non-div conf home favs