Barnsley - Grimsby
liczba goli 2-3 @2.00
Dziś idę z górki i stawiam jeden z moich ulubionych zakładów, czyli przedział goli między 2, a 3. Stosunkowo najczęściej mecze kończą się takim przedziałem. Dobrze selekcjonując mecze można naprawdę mieć dobrą skuteczność i to przy naprawdę atrakcyjnym kursie. Kluczem oczywiście jest dobór spotkań. Ja na dziś wybrałem pojedynek w angielskim EFL Trophy pomiędzu Barnsley, a Grimsby. Są to zespoły z trzeciego i czwartego poziomu rozgrywkowego. Na tym etapie rozgrywek obowiązuje specyficzna punktacja przypominająca trochę rozgrywki siatkówki. W przypadku remisu rozgrywane są karne, wygrani otrzymują dwa punkty, a przegrani jeden. Zwycięzcy oraz przegrani w regulaminowym czasie są nagradzania punktowo w normalny sposób. Dzięki temu rozgrywki te są dość ciekawe i rzadko padają tu rezultaty bezbramkowe. Często padają również remisy, bo dla obu drużyn oznaczają one punkty. Co do moich drużyn w meczach Barnsley oraz Grimsby w zeszłorocznej edycji w czterech z sześciu meczów padał przedział bramkowy właśnie między dwoma, a trzema golami. Faworytem tego starcia są gospodarze, jednak to żaden pewniak, bo zapewne w ekipie Barnsley dojdzie do wielu zmian względem rozgrywek League One. Ja typuję tu 1-1, bądź 2-1 dla gospodarzy.