MŚ kombinacja
Vonn/Hurt - Lie/Holtmann 2 @1.85 Betfan Norweżka wypadła w slalomie...
Premierowa konkurencja na MŚ w postaci kombinacji złożonej ze zjazdu i slalomu , ale nie jak dotychczas w historii reprezentowanej przez jedną zawodniczkę , tylko duetu, gdzie jedna Pani odpowiedzialna jest za zjazd , a druga za slalom. Oczywiście kończymy slalomem , więc wszystko może się wydarzyć. Wpadła mi w oko fajna para , wyrównana wg bukmacherów , ale ja bym jednak skłaniał się w kierunku 1 pary norweskiej aniżeli 3 amerykańskiej. Zjazdowo obie Panie na podobnym poziomie , dwa dni temu ciut lepsza Lie i co warto odnotować Lindsey popełnia często błędy, brakuje chyba koncentracji i nie kończy przejazdów. Jeśli chodzi o slalom to tutaj też Norweżka w tym sezonie wygląda zdecydowanie lepiej, nie jest to wybitna slalomistka z top 10 , ale większość slalomów ukończonych w tym roku kalendarzowym, w przeciwieństwie do swojej rywalki z
USA. Hurt startuje podobnie jak Holtmann tylko w konkurencjach technicznych , obie w gigantach notują lepsze rezultaty , ale Norweżka slalomy kończy , a w przypadku Amerykanki jest z tym problem , bo tylko raz była sklasyfikowana w tym sezonie i wtedy akurat była niżej od Holtmann. Oczywiście, tu mamy tylko jeden przejazd w Slalomie , ale mimo wszystko Norweżka pewniejsza w tej konkurencji jak i w Zjeździe jej koleżanka z teamu.
Ciekaw jestem występu Shiffrin. Wraca po kontuzji, miała nie startować w kombinacji , zmieniła zdanie i zrezygnowała z giganta , więc liczy tutaj na dwa złote medale, jutro w kombinacji i w slalomie , gdzie obok Ljutic będzie główną faworytką. Myślę , że Austriaczki mogą jutro namieszać , mocna Puchner i nieobliczalna Liensberger - świetnie przygotowana kadra Pań do MŚ przed własną publicznością, medal w zjeździe i supergigancie i jutro też powinny walczyć o 1 miejsce. Dorzucam bez analizy:
Johnson/Shiffrin - Gut/Holdener 1 @1.58
Puchner/Liensberger - Suter/Rast 1 @1.66