>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Najlepszy strzelec Primera Division 2010/2011

Status
Zamknięty.
dwight18 1

dwight18

Użytkownik
Ale kłótnia. To może i ja swoje 3 grosze dorzucę. Moim zdaniem koronę w tym sezonie zgarnie Ronaldo. W tamtym sezonie kontuzja mu trochę przeszkodziła skutecznie rywalizować z Messim dlatego też większa odpowiedzialność spadłą na Higuina z której dobrze się wywiązał. W tym sezonie jak Ronaldo będzie grał cały sezon to on strzeli powyżej 30 bramek i wygra. W Barcelonie jest za duże bogactwo w ofensywie co za tym idzie częstsza rotacja składem i oszczędzanie zawodników na ważniejsze mecze , a Pep lubi tak. Murinho jest bardzo napalony żeby zdobyć mistrzostwo w 3 najlepszej lidze świata i wątpię aby miał kogoś oszczędzać.
To prawda że Pep lubi rotować składem ale akurat Messi gra praktycznie zawsze , tego zawodnika raczej Guardiola nie oszczędza , Leo jeśli tylko może to będzie grał , jeśli chodzi o rotacje składem to bardziej bał bym się tego że jeśli Villa będzie bez formy to wypchną go ze składu Ibra i Pedro , ale żeby tak się stało to najpierw Zlatan musi zacząć grać na miare swoich możliwości . Poza tym jeśli mówisz że w Barcelonie jest duże bogactwo w ofensywie to ja ci powiem że w Realu jest to samo bo oprócz Ronaldo jest jeszcze Higuain i Benzema który po nie udanych poprzednim sezonie na pewno będzie zdeterminowany aby strzelać dużo bramek.

P 95

piotrek_

Forum VIP
Ale kłótnia. To może i ja swoje 3 grosze dorzucę. Moim zdaniem koronę w tym sezonie zgarnie Ronaldo. W tamtym sezonie kontuzja mu trochę przeszkodziła skutecznie rywalizować z Messim dlatego też większa odpowiedzialność spadłą na Higuina z której dobrze się wywiązał. W tym sezonie jak Ronaldo będzie grał cały sezon to on strzeli powyżej 30 bramek i wygra. W Barcelonie jest za duże bogactwo w ofensywie co za tym idzie częstsza rotacja składem i oszczędzanie zawodników na ważniejsze mecze , a Pep lubi tak. Murinho jest bardzo napalony żeby zdobyć mistrzostwo w 3 najlepszej lidze świata i wątpię aby miał kogoś oszczędzać.
Kontuzja swoją drogą ale wszystko zależy od tego gdzie go ustawi Mourinho i jakie zadania mu powierzy. Możliwe , że cofnie go trochę do tyłu żeby w pomocy się spełniał. Mou jest znany z bardziej defensywnej gry i może zamiast wszystko kłaść na atak zacznie konsekwentnie reperować tyły a potem wykorzystywać atuty ofensywy. Mnie ciekawi co w końcu z Benzemą będzie. Chłopak niech się w końcu podniesie i zacznie grać zwłaszcza, że w wywiadach dużo obieca i twierdzi, że ten rok powinien być dla niego o wiele wiele lepszy .
Może zobaczymy go z Higuain&#39;em w ataku a Ronaldo skrzydłowy. Nie wiem. Jak Mourinho to dobrze poskłada to powinno być nieźle w druzynie &quot;Królewskich&quot; . Musi coś w koncu drgnąć w tej drużynie zwłaszcza w niektórych piłkarzach.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Nie wiem czy jest sens cofać Ronaldo do tyłu z dwóch powodów. Po co zmieniać coś co dobrze funkcjonuje a co najważniejsze daje bramki dla zespołu a po drugie nie widzi mi się Ronaldo który pracuje w pomocy. w Manchesterze wszystko było podporządkowane jemu i znakomicie się sprawdzało. Jeżeli Murinho ma oczy a na pewno ma to wie że Ronaldo jest od strzelania goli i to on powinien być czołowym strzelcem wraz z Higuainem. Co do Benzemy to jego transfer do Realu od początku wydawał mi się złym pomysłem.

P 95

piotrek_

Forum VIP
Owszem z tyłu wszystko funkcjonuje. Problem w tym, że dosyć często Real zostawia dziurawą obronę i znów lepiej funkcjonuje pomoc niż obrona. Wiele razy widzieliśmy jak słabsze drużyny ośmieszały obronę Królewskich. Ronaldo potrafi zarówno dobrze grać jako skrzydłowy ale również jako napastnik. Sądzę jednak, że należałoby zaufać w przodzie również komuś innemu niż tylko Ronaldo , który jak dozna kontuzji to drużyna gra gorzej. Gdyby Benzema rzeczywiście powrócił do formy ( w co wątpię) , Higuain poprawił skuteczność a Ronaldo grał jako skrzydłowy to zdecydowanie lepiej by to wyglądało niż poprzedni sezon i w ten sposób łatwiej by było strzelać gole przeciwnikom.
Miło by było również, gdyby trzeci gracz w drużynie Królewskich włączył się w walkę o najlepszego strzelca ale ciężko będzie.
Ciekawie by było także gdyby królem strzelców został ktoś inny niż wyłącznie gracz Barcelony lub Realu. Mogłoby to w jakiś sposób zrekompensować zawodnikowi a po części drużynie fakt, iż nie może sięgać z drużyną po trofeum PD a mimo to jest w stanie osiągać sukcesy.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Dużo do przeczytania.
Jakoś przebrnę.

W końcu jakaś osoba która myśli tak jak ja w tym temacie. Również uważam że Messi nie zawiódł, owszem nie zagrał on fenomenalnego turnieju ale na pewno nie można wymieniać jego nazwiska w 11-nastce niewypałów turnieju. Messi dużo biegał, rozgrywał, oddał najwięcej strzałów ze wszystkich zawodników na tym turnieju aż do ćwierćfinału (wiadomo potem Argentyna odpadła). Brakowało ewidentnie szczęścia Lionelowi. Bo co najmniej 3-4 gole powinien strzelić. Ale albo na drodze ku szczęściu stawał fenomenalny Nigeryjski bramkarz, albo słupek, albo po prostu brak szczęścia.
Bo sytuacji Messi miał bez liku.
Fenomenalny nigeryjski bramkarz, słupek i szczęście nie powinny byc przeszkodami dla gościa, który piłkarsko wyprzedza swoje czasy.
Sytuacji miał bez liku - to chyba też nie będzie tu atutem?
Ale ok. Messiego już nie komentuję.

Nie zgadzam się. Turniej który rozgrywany jest praktycznie msc po końcu ligi gdzie najlepsi piłkarze rozgrywają po 50-60 spotkań nie jest najlepszym sprawdzianem dla najlepszych graczy na naszym globie. Takie turnieje są szansa dla graczy którzy dopiero się wybijają, albo dla tych o których &#39;na chwile zapomnieliśmy&#39;. Przykład ostatnich Mistrzostw, świetny turniej Thomasa Mullera i Diego Forlana. &#39;Tylko najlepsi sobie poradzą z takim obciążeniem&#39;, czyli patrząc na te słowa obecnie najlepszym piłkarzem na globie jest Diego Forlan? Sezon wszystko zweryfikuje.
No nie mów, że mistrzostwa świata to okazja do wybicia się :|
Przecież to jest najważniejszy turniej w piłce nożnej...
Nawet Socios łączą się z NIMI, kibicując Hiszpanii.
To może Forlan grał tylko w 10 spotkaniach w zeszłym sezonie?
Może Iniesta, Villa, Robben czy Sneider grzali ławę?
No chyba nie...

vamos Messi! vamos Villa! Mes Que Un Club!
Ale za to Cię lubię... :cool:

Tylko najlepsi sobie poradzą z takim obciążeniem? to według ciebie Muller i Forlan to lepsi piłkarze od Messiego i Ronaldo? nie rozśmieszaj mnie...
Powtórzę jeszcze raz...
Forlan, Villa, Iniesta, Robben, Sneider.... do tego Puyol, Lahm itd. Wszyscy oni, dziwnym trafem wytrzymali fizycznie.
Z resztą... potrafisz sobie wszystko ubzdurać.
Gdzie napisałem, że Muller i Forlan są lepsi ????? Chyba Ci się trochę wątki dyskusji mylą.

Z jakich spotkań pamiętam Pelego i Maradone? a co to ma do rzeczy? kiedyś piłka klubowa była niczym (szczególnie za Pelego) i piłkarzy rozliczało się z występów w reprezentacji , teraz jest zupełnie inaczej .
Specjalnie zapytałem też o Maradonę... bo co do Pelego w ogóle mnie nei zaskoczyłeś. W sumie takiej odpowiedzi oczekiwałem. 412 spotkań w Santosie - 470 bramek. Nikt tego nei pamięta. Czemu? Bo liczy się reprezentacja.
Diego - Boca, Barcelona, Napoli, do tego Sevilla... i ciekawe, jaka bramka Maradony kojarzy Ci się jako pierwsza. Ta z Anglią czy ta z Anglią? :cool:

MŚ to bardzo często nudny i słaby turniej w którym największe gwiazdy słaniają się po boisku po męczącym sezonie , dlatego jeśli ktoś rozlicza piłkarzy z tego jak zagrali na takim turnieju to jest po prostu idiotą.
Na mundialu praktycznie najwięcej zależy od tego jakich ma się kolegów , co z tego że Messi przewyższa o klase takiego Ville jeśli ten drugi ma w swoim składzie kapitalną obrone i pomoc a ten pierwszy ma zlepek gwiazdek które snują się po boisku bo trener nie potrafi ich ustawić ....
Tutaj pokazałeś poziom. Nie potrafisz normalnie dyskutować?
Od dziś dla mnie wszyscy którzy mają &quot;18&quot; w nicku to... (nie napiszę, bo mnie jeszcze jacyś neonaziści dojadą za obrażanie osiemnastki :| )
Dostajesz kartkę. Następna będzie gorsza.

Na mundialu praktycznie najwięcej zależy od tego jakich ma się kolegów , co z tego że Messi przewyższa o klase takiego Ville jeśli ten drugi ma w swoim składzie kapitalną obrone i pomoc a ten pierwszy ma zlepek gwiazdek które snują się po boisku bo trener nie potrafi ich ustawić ....
????
Odkryłeś Amerykę ????
Czyli w piłce nożnej liczy się wszystkich 11 graczy? Aha!

A tak na poważnie to drużyna i ten &quot;zlepek gwiazd&quot; to jedno... a geniusz, umiejętności i potencjał do wygrywania meczów w pojedynkę to drugie.

Murinho jest bardzo napalony żeby zdobyć mistrzostwo w 3 najlepszej lidze świata i wątpię aby miał kogoś oszczędzać.
Konrad - Ty powinieneś znać Mou. Nigdy nei zaskakiwał? Nigdy nei wystawiał nietypowego skłądu pomijając gwiazdę?
Ty tutaj wyskakujesz z jakimiś dziecinnym hasłem &quot;napalony na mistrzostwo&quot;. To jest praktycznie idealny trener (brakuje mu tylko mojej sympatii :] ;) ) i mogę Cię zapewnić, że nie zobaczysz czegoś w stylu:
&quot;Cristianoooo... a gdzie chciałbys zagrać? Jak Ci ustawić innych piłkarzy? Może jakiś transfer?&quot;
tylko Pellegrini tak potrafił.

EDIT: Reszta jutro albo w ogóle. Idę spać.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
&quot;Cristianoooo... a gdzie chciałbys zagrać? Jak Ci ustawić innych piłkarzy? Może jakiś transfer?&quot;
tylko Pellegrini tak potrafił.
I tu muszę stanąć w obronie Pellegriniego.:razz:
Wiesz czemu Perez zatrudnił Pellegriniego w Realu? Żeby mieć pełną władzę, myślisz że Pellegrini kupiłby Ronaldo, to było posunięcie marketingowe Pereza a żeby zarobić na Ronaldo jak najwięcej kasy Ronaldo musiał grać, i nawet jak Pellegrini nie widział go w składzie i tak musiał go wystawić. Teraz transfer Ronaldo się zwrócił, to Perez zatrudnił trenera który będzie wygrywał.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
I tu muszę stanąć w obronie Pellegriniego.:razz:
Wiesz czemu Perez zatrudnił Pellegriniego w Realu? Żeby mieć pełną władzę, myślisz że Pellegrini kupiłby Ronaldo, to było posunięcie marketingowe Pereza a żeby zarobić na Ronaldo jak najwięcej kasy Ronaldo musiał grać, i nawet jak Pellegrini nie widział go w składzie i tak musiał go wystawić. Teraz transfer Ronaldo się zwrócił, to Perez zatrudnił trenera który będzie wygrywał.
To nie miał być zarzut wobec Manuela... Tylko porównanie do Jose.

Pierwszy dał sobie wejść na głowę - prezesowi i zawodnikowi.
Drugi, prędzej zrobi jakiś wielki, światowy skandal niż na to pozwoli.

Założenie, że jest &quot;napalony&quot; jest złe - tak samo jak, że CR.uwaga.mam.7 będzie grał non stop.

dwight18 1

dwight18

Użytkownik
Tutaj pokazałeś poziom. Nie potrafisz normalnie dyskutować?
Od dziś dla mnie wszyscy którzy mają &quot;18&quot; w nicku to... (nie napiszę, bo mnie jeszcze jacyś neonaziści dojadą za obrażanie osiemnastki ???? )
Dostajesz kartkę. Następna będzie gorsza.
Może nie ja nie potrafię dyskutować tylko ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?

Nigdzie nie napisałem że jesteś idiotą , napisałem tylko że jeśli ktoś rozlicza piłkarzy z występów na MŚ to jest idiotą , gdzie ja tutaj napisałem ze chodzi o ciebie?

Sytuacji miał bez liku - to chyba też nie będzie tu atutem?
Tutaj akurat będzie bo Messi te sytuacje sam sobie stwarzał.

No nie mów, że mistrzostwa świata to okazja do wybicia się ????
Przecież to jest najważniejszy turniej w piłce nożnej...
Najważniejszy turniej albo najbardziej prze reklamowany , &quot;wielkie talenty&quot; które wybiły się na mundialu bardzo często potem gasną bo nie potrafią sobie poradzić w najlepszych ligach , a stają się talentami tak że wyszło im kilka meczów na pewnym turnieju.

Specjalnie zapytałem też o Maradonę... bo co do Pelego w ogóle mnie nei zaskoczyłeś. W sumie takiej odpowiedzi oczekiwałem. 412 spotkań w Santosie - 470 bramek. Nikt tego nei pamięta. Czemu? Bo liczy się reprezentacja.
Nikt tego nie pamięta? no może nie pamiętają tego tzw. &quot;niedzielni&quot; kibice którzy obejrzą sobie raz na 4 lata turniej a potem nie mają kontaktu z piłką.

Diego - Boca, Barcelona, Napoli, do tego Sevilla... i ciekawe, jaka bramka Maradony kojarzy Ci się jako pierwsza. Ta z Anglią czy ta z Anglią?
No i co w związku z tym? a ja ci mogę pokazać 20 innych przykładów gdzie piłkarz może kojarzyć się bramką w klubie , np. taki Ronaldinho - która jego bramka ci się najlepiej kojarzy? ta z Realem czy może ta z Milanem z 2004 roku? a może ta z Chelsea z tej pamiętnej 1/8 gdzie strzelił tzw. czubkiem? , ale pewnie najlepiej ci się kojarzy to jak wymęczony sezonem słania się po boisku na MŚ 2006.

A tak na poważnie to drużyna i ten &quot;zlepek gwiazd&quot; to jedno... a geniusz, umiejętności i potencjał do wygrywania meczów w pojedynkę to drugie.
No to się ciebie pytam jeszcze raz : czy jeśli Messi grał by dla Hondurasu to też byś mówił że jest słaby bo nie potrafi wygrywać meczów w pojedynkę? porównanie akurat trafne bo obrona Argentyny nie była dużo lepsza od tej Hondurasu.

Z resztą... potrafisz sobie wszystko ubzdurać.
Gdzie napisałem, że Muller i Forlan są lepsi ????? Chyba Ci się trochę wątki dyskusji mylą.
A gdzie ja napisałem że ty tak napisałeś? SPYTAŁEM się ciebie czy według ciebie FOrlan i Muller są lepsi od Messiego , bo według tego co piszesz tak chyba jest.

Powtórzę jeszcze raz...
Forlan, Villa, Iniesta, Robben, Sneider.... do tego Puyol, Lahm itd. Wszyscy oni, dziwnym trafem wytrzymali fizycznie.
Robben wytrzymał fizycznie? przecież on grał praktycznie dopiero od 1/8 a w finale był już lekko kontuzjowany . A tak nawiasem mówiąc to Messi tak samo wytrzymał fizycznie jak Villa , Iniesta , Sneider czy Lahm i szczerze mówiąc grał od nich wszystkich lepiej tyle tylko że miał od nich wszystkich dużo gorszą reprezentacje , a piłka nożna to juz nie ten sam sport co 30 lat temu gdzie taki Pele dryblował po 6 i strzelał bramkę , teraz dyscyplina taktyczna na to nie pozwala i jeśli masz słabszych kolegów to nic w pojedynkę nie zrobisz.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Może nie ja nie potrafię dyskutować tylko ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?

Nigdzie nie napisałem że jesteś idiotą , napisałem tylko że jeśli ktoś rozlicza piłkarzy z występów na MŚ to jest idiotą , gdzie ja tutaj napisałem ze chodzi o ciebie?
No właśnie... a może rozliczam? Tak jak i 90% użytkowników? Co wtedy?
Nie masz prawa nazywać debilem nikogo o odmiennych poglądach.
Dostałeś z resztą PW więc już dalej nie komentuj kartki.

Tutaj akurat będzie bo Messi te sytuacje sam sobie stwarzał.
... i nie wykorzystywał.
Po raz ostatni skomentuje.
Jeśli zawodnik potrafi w klubie samemu przeprowadzić niesamowitą akcję, wziąć na siebie ciężar gry, zaskoczyć niekonwencjonalnym zagraniem...
to dlaczego miałby tego nie robić w reprezetnacji?
Najważniejszy turniej albo najbardziej prze reklamowany , &quot;wielkie talenty&quot; które wybiły się na mundialu bardzo często potem gasną bo nie potrafią sobie poradzić w najlepszych ligach , a stają się talentami tak że wyszło im kilka meczów na pewnym turnieju.
przereklamowany - piszemy łącznie
Nie twierdzę, że jest inaczej. Tak jak w klubie trzeba potwierdzić formę z mundialu... tak i na mundialu trzeba pokazywać to co w klubie.
Logiczne?

Nikt tego nie pamięta? no może nie pamiętają tego tzw. &quot;niedzielni&quot; kibice którzy obejrzą sobie raz na 4 lata turniej a potem nie mają kontaktu z piłką.
Tutaj chyba tylko zacytuję...
Z jakich spotkań pamiętam Pelego i Maradone? a co to ma do rzeczy? kiedyś piłka klubowa była niczym (szczególnie za Pelego) i piłkarzy rozliczało się z występów w reprezentacji , teraz jest zupełnie inaczej .

No i co w związku z tym? a ja ci mogę pokazać 20 innych przykładów gdzie piłkarz może kojarzyć się bramką w klubie , np. taki Ronaldinho - która jego bramka ci się najlepiej kojarzy? ta z Realem czy może ta z Milanem z 2004 roku? a może ta z Chelsea z tej pamiętnej 1/8 gdzie strzelił tzw. czubkiem? , ale pewnie najlepiej ci się kojarzy to jak wymęczony sezonem słania się po boisku na MŚ 2006.
Ty chyba na prawdę nei wiesz o czym w danym momencie rozmawiamy.
Fragment na który odpowiadałeś dotyczył Maradony... i jego gry w klubach vs. bramkach, które pamiętasz.
No ale jak zwykle trzeba było przekręcić ????

No to się ciebie pytam jeszcze raz : czy jeśli Messi grał by dla Hondurasu to też byś mówił że jest słaby bo nie potrafi wygrywać meczów w pojedynkę? porównanie akurat trafne bo obrona Argentyny nie była dużo lepsza od tej Hondurasu.
Jest słaby ????
Ty na prawdę masz jakieś zwidy ????
Moje słowa jak byk ;)

Jeśli w Barcelonie potrafi minąć kilku przeciwników i strzelić, niezależnie od rywale to gdy tego nie robi w Argentynie... tak, według mnei w tym momencie zawodzi.
(ciekawe co znów sobie ubzdurasz teraz :| )

A gdzie ja napisałem że ty tak napisałeś? SPYTAŁEM się ciebie czy według ciebie FOrlan i Muller są lepsi od Messiego , bo według tego co piszesz tak chyba jest.
Tu przebiłeś samego siebie. Gruuuuuubo

Robben wytrzymał fizycznie? przecież on grał praktycznie dopiero od 1/8 a w finale był już lekko kontuzjowany . A tak nawiasem mówiąc to Messi tak samo wytrzymał fizycznie jak Villa , Iniesta , Sneider czy Lahm i szczerze mówiąc grał od nich wszystkich lepiej tyle tylko że miał od nich wszystkich dużo gorszą reprezentacje , a piłka nożna to juz nie ten sam sport co 30 lat temu gdzie taki Pele dryblował po 6 i strzelał bramkę , teraz dyscyplina taktyczna na to nie pozwala i jeśli masz słabszych kolegów to nic w pojedynkę nie zrobisz.
Strzał w kolano.
Na MŚ ciężko... bo ciężki sezon...i inni mieli łatwiej niż nasz Messi.
Ale to jednak on wytrzymał lepiej.
Choć nie grał tak jak w klubie bo... ciężki sezon.
W kółko tak potrafisz ???? ?

Starczy mi tej dyskusji. Niezależnie od tego co napiszesz.
Poczekam na jakiegoś ciekawszego oponenta ????

dwight18 1

dwight18

Użytkownik
Strzał w kolano.

Na MŚ ciężko... bo ciężki sezon...i inni mieli łatwiej niż nasz Messi.
Ale to jednak on wytrzymał lepiej.
Choć nie grał tak jak w klubie bo... ciężki sezon.

W kółko tak potrafisz :grin:?
Lubisz tak sobie czasem powyrywać zdania z kontekstu? jeśli odnosisz się do mojej wypowiedzi to odnoś się do całej , napisałem że Messi wytrzymywał fizycznie tak samo jak Villa czy Sneider i jeśli chodzi o jego indywidualne popisy to grał od nich lepiej , tyle tylko że nie miał tak dobrego trenera jak Villa czy Sneider i nie miał tak dobrze poukładanej reprezentacji żeby coś osiągnąć.

Jest słaby ????
Ty na prawdę masz jakieś zwidy ????

Moje słowa jak byk :wink:

Jeśli w Barcelonie potrafi minąć kilku przeciwników i strzelić, niezależnie od rywale to gdy tego nie robi w Argentynie... tak, według mnei w tym momencie zawodzi.

(ciekawe co znów sobie ubzdurasz teraz ???? )
Oczywiście że robi to w Argentynie i robil to też na MŚ , przechodził po trzech rywali , strzelał i... słupek , Leo miał po prostu na mundialu miał mało szczęścia i jego strzały często świetnie wykonane nie wpadały do siatki , dlatego też nie powinno się go oceniać po tym jak zagrał 5 meczów tylko po tym jak zagrał cały sezon , Messi w Barcelonie też miał nieraz takie przestoje że nie strzelał bramek w 5 meczach , akurat taki przestój pomieszany z brakiem szczęścia miał na mundialu.

Powiedział bym ci coś za te zwidy i te ubzdurania ale zapomniałem że zaraz się rzucisz że cię obrażam i że nie mam do tego prawa ????

Ty chyba na prawdę nei wiesz o czym w danym momencie rozmawiamy.
Fragment na który odpowiadałeś dotyczył Maradony... i jego gry w klubach vs. bramkach, które pamiętasz.

No ale jak zwykle trzeba było przekręcić
Heh , powiem ci że trudno się z tobą dyskutujesz bo nie łapiesz najprostszych argumentów (tylko się nie obrażaj ????) , ty mi podałeś przykład Maradony i którą jego bramkę najlepiej pamiętam to ja ci podałem przykład Ronaldinho . Akurat Maradonę pamięta się z występów w reprezentacji ale np. Ronaldinho najczęściej kojarzy się z Barceloną.

to dlaczego miałby tego nie robić w reprezetnacji?
Gdyby zagrał w reprezentacji tyle meczów co w klubie to można było rozliczać z tego jak gra w Argentynie , nie możesz go rozliczać z tego że nie strzelił bramki w jakiś tam pięciu meczach.

Starczy mi tej dyskusji. Niezależnie od tego co napiszesz.
Poczekam na jakiegoś ciekawszego oponenta
Mogę powiedzieć to samo.

No teraz mnie rozbroiłeś, jaki piłkarz ma tyle samo lub więcej meczy w reprezentacji niż w klubie?
Żaden i dlatego gra w reprezentacji nie jest żadnym wyznacznikiem umiejętności piłkarza.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Gdyby zagrał w reprezentacji tyle meczów co w klubie to można było rozliczać z tego jak gra w Argentynie , nie możesz go rozliczać z tego że nie strzelił bramki w jakiś tam pięciu meczach.
No teraz mnie rozbroiłeś, jaki piłkarz ma tyle samo lub więcej meczy w reprezentacji niż w klubie?

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
Ja rowniez uwazam ze to Villa jest napowazniejszym kandydatem do tytulu krola strzelcow. Barcelona jak zwykle bedzie strzelac mnostwo bramek, do tego Villa nie musi specjalne wkomponowywac sie w druzyne, bo przeciez z wiekszoscia zna sie juz doskonale dzieki wystepom w reprezentacji.
Czego chciec wiecej??
Druzyna stanowiaca kolektyw do tego taki snajper z przodu. To musi przyniesc efekty.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
To teraz przydałoby się pozbyć gwiazdy Ibrahimovića który wg mnie był najgorszym transferem od wielu lat. Co do króla strzelców to myśle że wszystko wyjaśni się między Villą a Forlanem, no i wmiesza się jeszcze Higuain. Wszystko przemawia za Villą ale pamiętajmy bitwe Eto&#39;o vs Forlan. Forlan też strzelał jak na zawołanie, nie można go skreślać bo gra w czwartej czy piątej sile Hiszpanii.

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Bardzo mnie dziwi tak malo głosów oddanych na Forlana i Higuaina. Obaj mieli bardzo udany poprzedni sezon, a Higuain wygrał rywalizację o miejsce w pierwszym składzie czy to z Raulem czy z Benzemą i przede wszystkim poradził sobie z presją. Dlaczego miałby nie powtórzyć tego wyczynu i w tym sezonie? Diego- MVP mundialu, bramki strzela jak na zawołanie czy to w reprezentacji czy to w Atletico. Przeciez klub ze stolicy to nie jakies ogórki, wygrali LE, są czołową drużyną PD, mają duży potencjał ofensywny, więc sa wręcz skazani na strzelanie, a kto ma to robić, jak nie snajper? Podsumowując, bardzo bym chciał, żeby walka o koronę króla strzelców rozstrzygnęła sie właśnie między dwoma ww. zawodnikami. Oczywiście bedzie ciężko, ale przy odrobinie szczescia moze sie udac.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Panowie - jeśli chcecie tak dyskutować - to w temacie o transferach a najlepiej w Hyde Parku.
To jest temat o królu strzelców a nie zarobkach piłkarzy.

To teraz przydałoby się pozbyć gwiazdy Ibrahimovića który wg mnie był najgorszym transferem od wielu lat. Co do króla strzelców to myśle że wszystko wyjaśni się między Villą a Forlanem, no i wmiesza się jeszcze Higuain. Wszystko przemawia za Villą ale pamiętajmy bitwe Eto&#39;o vs Forlan. Forlan też strzelał jak na zawołanie, nie można go skreślać bo gra w czwartej czy piątej sile Hiszpanii.
rozsądny człowiek ???? ;)

Jeszcze tylko dodam, że przed postawieniem na Fabiano, proponuję się wstrzymać do wyjaśnienia jego przyszłości.
Wcale się nie zdziwię jeśli odejdzie a wtedy, ani tytułu króla strzelców, ani najmniejszych szans na podium :p

P 95

piotrek_

Forum VIP
Jedno jest już pewne. Zlatana możemy skreślić. Jutro okaże się, w jakiej formie na początek sezonu będzie Messi, Ronaldo , Higuain i Villa. Wczoraj jak widzieliśmy Fabiano nie wyszedł na boisko w meczu z Lavente w związku z czym nie mógł zacząć napełniać swojego konta bramkami. Na pewno widać, że już w 1 meczu ligowym nowy nabytek Aduriz z Mallorci zaczyna strzelać dla Valencii. W konsekwencji może się nawet okazać, że Valencia wcale się tak bardzo nie osłabiła i pomimo utraty bardzo wartościowych graczy wciąż jest w stanie walczyć o TOP3 choć to dopiero pierwszy mecz. Ważne , że zaczęli bardzo dobrze i ich gra się układała.

kuba_rmcf91 0

kuba_rmcf91

Użytkownik
Ostatnio Mourinho powiedział, że Cristiano to nie jest napastnik i jego miejsce jest w pomocy, tym samym Ronaldo na pewno nie będzie zaczynał meczów jako jeden z napastników. Poza tym taktyka, która Mourinho grał w sparingach opierała się na 4 obrońcach, 5 pomocnikach i 1 napastniku. 4-5-1 z dwoma pivotami i Higuainem na szpicy.
Tzw. żelazna jedenastka na sezon zapewne będzie wyglądała tak:
Casillas
Ramos Pepe Carvalho Marcelo
Ronaldo Khedira Alonso DiMaria/Ozil
Canales
Higuain
oczywiscie gracze beda rotowani, ale taktyka prawdopodobnie się nie zmieni, chyba, że Real; będzie przegrywał wtedy Mou zastosuje kilka zmian w taktyce i przejdzie na 3-4-3, co już sam zapowiedział, ale to tylko w nagłych przypadkach. Tak więc nie możemy spodziewac się duetu napastników Benzema - Higuain a tym bardziej Ronaldo na szpicy.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Ostatnio Mourinho powiedział, że Cristiano to nie jest napastnik i jego miejsce jest w pomocy, tym samym Ronaldo na pewno nie będzie zaczynał meczów jako jeden z napastników. Poza tym taktyka, która Mourinho grał w sparingach opierała się na 4 obrońcach, 5 pomocnikach i 1 napastniku. 4-5-1 z dwoma pivotami i Higuainem na szpicy.
Tzw. żelazna jedenastka na sezon zapewne będzie wyglądała tak:
Casillas
Ramos Pepe Carvalho Marcelo
Ronaldo Khedira Alonso DiMaria/Ozil
Canales
Higuain
oczywiscie gracze beda rotowani, ale taktyka prawdopodobnie się nie zmieni, chyba, że Real; będzie przegrywał wtedy Mou zastosuje kilka zmian w taktyce i przejdzie na 3-4-3, co już sam zapowiedział, ale to tylko w nagłych przypadkach. Tak więc nie możemy spodziewac się duetu napastników Benzema - Higuain a tym bardziej Ronaldo na szpicy.
????
Najlepszy dowód na to, że Mou nie będzie się słuchał innych...
Tyle osób twierdziło, że &quot;wszyscy będą grali na Ronaldo&quot;, że &quot;nie można rezygnować z czegoś co tak funkcjonuje&quot; no i przede wszystkim, że Higuain nie pasuje do jego koncepcji ;)
Jak widać jest inaczej... i jeszcze raz podkreślę: To on będzie w Realu strzelał najwięcej bramek.

P 95

piotrek_

Forum VIP
????
Najlepszy dowód na to, że Mou nie będzie się słuchał innych...
Tyle osób twierdziło, że &quot;wszyscy będą grali na Ronaldo&quot;, że &quot;nie można rezygnować z czegoś co tak funkcjonuje&quot; no i przede wszystkim, że Higuain nie pasuje do jego koncepcji ;)
Jak widać jest inaczej... i jeszcze raz podkreślę: To on będzie w Realu strzelał najwięcej bramek.
Odkąd Ronaldo trafił do Realu to nie pasowało mi to , że gra jako napastnik i często niewiele z tego wynika. Ma swoje dobre dni ale sądzę, że włączanie się w akcje ofensywne i równocześnie strzelanie z dystansu jak i rajdy z piłką w pole karne tez może wykonywać i nikt mu przecież tego nie broni ale jako skrzydłowy byłby o wiele pożyteczniejszy. Zobaczymy jak będzie sobie radził z Di Marią z przodu. Jak dla mnie niewypałem może okazać się Ozil ale może się mylę. Wg mnie za wcześnie na takie transfery i za rok może byłby dobrym materiałem na pomocnika ale teraz w drużynie w której tak ciężko się wybić do 1 składu może większość czasu spędzić na ławie.

kuba_rmcf91 0

kuba_rmcf91

Użytkownik
Wczoraj jednak Ozil pokazał się z dobrej strony, biegał wychodził na pozycje i podawał na wolne pola - zrobił dużo większe i lepsze wrażenie nić nie jeden zawodnik na boisku, ważąc na to, że grał zaledwie 30 minut. Cristiano Ronaldo doznał jakiegoś urazu, widać było że gra z lekkim bólem i zapewne to nie pozwoliło mu na swobodną grę. Higuain natomiast za dużo kombinował, zamiast sypnąć na pałę w bramkę w niejednej sytuacji to próbował kiwać bramkarza.
Na plus pokazali się wczoraj: Casillas, Ramos, Carvalho, Ozil, Canales

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom