mario_pl
Użytkownik
Dla kompletności przekazu przeklejam cały mój post z HP z dzisiaj, bo w końcu to tu wklejamy propozycje odnośnie tego konkursu
Witam,
widzę że taśmy prawdy wypłynęły odnośnie konkursu tuż przed ciszą wyborczą
Fajnie że administracja organizuje konkursy dla userów, ale pomysł głosowania na najlepszy temat / post jest wg mnie słaby. Lepszy byłby konkurs oparty na obiektywnych miernikach (yield / skuteczność / średni trafiony kurs etc.), gdyż:
- nie da się oderwać głosowania w tym systemie od prywatnych sympatii i antypatii (albo np. ktoś weźmie bet od usera z 95% skutecznością i akurat ten bet utopi - jak myślicie, zagłosuje na temat tego usera ?);
- jeśli dodatkowo użytkownicy zachęcani są do głosowania bonusami czy freebetami, to wyobraźcie sobie co by się działo jakby dozwolone było rozdawanie piwa / kiełbasy / innych gadżetów przed lokalami wyborczymi w dniu głosowania;
- z powyższego powodu jestem też przekonany, że większość userów (zwłaszcza zwabionych bonusami) nie przemyśli dokładnie głosowania w skali od 1-5, nie zapozna się ze wszystkimi kandydującymi tematami bo to wymaga czasu, którego w sumie szkoda;
- przykład agitowania na prv pokazał, jak można łatwo wypaczyć wynik takiego konkursu (osobną sprawą był nieprecyzyjnie sformułowany regulamin);
- najlepsi userzy obronią się spokojnie w konkursie wg czynników obiektywnych, ich wyniki mówią same za siebie;
- prawdopodobnie mój post nie przetrwa i zostanie usunięty ????
Żeby było jasne nigdy nie głosowałem (i nie zamierzam) w tym konkursie, nie mam swoich faworytów, ot przemyślenia kogoś stojącego z boku i przyglądającego się temu co się dzieje.
Pozdrawiam!