matma,fiza + ang, do tego:
pływanie + tor przeszkód na czas a na koniec badania lekarskie, szczegółowe które trwają kilka dni
ja studia zaczynałem (i kończyłem) już parę lat temu, ale wtedy do tego wszystkiego co napisałeś trzeba było dodać czynnik najważniejszy... znajomości
mat, fiz i ang oraz swietne warunki fizyczne pozwalaly powalczyc o te pol miejsc, ktore byly nieobsadzone przed egzaminami... ale moze jest juz lepiej
Emerytura po 15 latach, od pszyszłego roku po 25 i po ukończeniu 55 lat... Ja na szczęście w wieku 35 będę mógł być emerytem
a tymczasem dziura w budzecie coraz wieksza... ale nic to, trzeba przeciez dac gornikom, mundurowce, nauczycielom, urzedasom i nierobom... a kto na to placi? pan placi, pani placi, wszyscy placa... kazdy legalnie pracujacy w tym kraju oddaje 40kilka procent pensji na m.in. takich emerytow (pamietaj o kosztach pracy bedacych po stronie pracodawcy!)
nigdy w tym kraju nie bedzie dobrze jesli 30kilku letni zdrowi, wyksztalceni i sprawni ludzie beda wyciagac lapy po publiczne pieniadze... (patrz Agent Tomek)
a wracajac do tematu - jaka
praca?
w czyms co bedzie na topie w najblizszych latach, ale nie jest teraz i nie bylo ostatnimi czasy, wiec odpada np budowlanka, bo w najblizszych czasach bedzie kryzys
wiec co?
informatyka i telekomunikacja, od programowania i www po wszelkiego rodzaju transmisje danych itd
nowe technologie, zwlaszcza ekologiczne, np. fotowoltaika, odzysk ciepla z procesow technologicznych, energetyka wiatrowa
rozwoj ludzi, czyli wszelkie szkolenia, coaching, psychologia, doradztwo itd
no i wiadomo - to co nigdy nie wychodzi z grupy dobrze platnych zawodow, wiec prawo, medycyna,
finanse (ale takie na wysokim poziomie, kasjer w banku odpada), energetyka zawodowa
pozdro