>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NafaelRadal i jego zdecydowane decyzje.

nafaelradal 79

nafaelradal

Użytkownik
#20 / 01 / 2012

????Djokovic - Nadal 1 1,65✅

bet-at-home
1j
✅0,65j

Finału pań nie ruszam, spędziłem trochę czasu na analizie i obejrzeniu Viktorii i Marii w Australii i mam troszkę odmienne zdanie niż znacząca większość typerów z forum. Myślę, że Sharapova ma bardzo duże szanse, ugranie seta nie będzie problemem, a co dalej, to chyba loteria, dlatego nie ruszam. Każdy wynik jest możliwy, ja myśę jednak, iż będzie on korzystny dla Rosjanki pomimo tego, iż kibicować będę Białorusince. Nic w ten mecz nie inwestuję, mam tylko nadzieję, iż się nie mylę w prognozie.

nafaelradal 79

nafaelradal

Użytkownik
Podsumowanie stycznia

Postawione: 24j
Wygrane: 27,06j
Zysk: 3,06j
Przy założeniu, że 1j=150zł zysk wynosiłby 459zł

Yield: 12,75 %

Przerwa w obstawianiu do kolejnego turnieju szlemowego, lub do US Open. Powód: tragiczny dzień dzisiejszy i strata wszystkich pieniędzy, które miałem w bahu. Pierwszy kupon zagrałem grubiej, niestety Stebe grał kontuzjowany, drugi zagrałem za mniejsze pieniądze, ale także nie wszedł. Nie zamierzam już dokładać do takiego interesu. Zanim nie nauczę się kontrolować pieniędzy nie będzie grania. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

nafaelradal 79

nafaelradal

Użytkownik
#1 / 02 / 2012

Wracam, gdyż widzę dwa dobre typy dające porządne ako. 7/10

????Niculescu - Bondarenko 1 1,60✅ 2-0
????Wickmayer - Pervak 1 1,30✅ 2-0
bet-at-home

ako 2,08
+7,56j

nafaelradal 79

nafaelradal

Użytkownik
#2 / 02 / 2012

Zagram dzisiaj jeszcze jeden kuponik, tym razem idę z taśmą, gdyż miałem na oku zbyt wiele meczów, których byłem dość pewien (dość to za mało aby stawiać all in). Nie wiedziałem z czego by tu zrezygnować, co zmienić. W związku z tym, iż gram taśmę stawiam mało, tak aby nie narażać budżetu. Nie ma mowy o stawianiu na pałę, typy, szczególnie tenisowe są przemyślane dokładnie, gdyż każda, nawet najmniejsza strata to jednak strata, a kilka takich głupich porażek może doprowadzić do utraty dużej części kapitału. Myślę pozytywnie o tym kuponie, zobaczymy co z tego wyjdzie.

⚽Ajax Amsterdam - Manchester United (Podwójna szansa) X2 1,19 ✅ 2:0
????Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers (Typ) 2 1,70✅ 71:74
????Nalbandian D. - Simon G. (Typ) 1 1,65✅ 2:0
????Istomin D. - Russell M. (Typ) 1 1,60✅ 2:0
????Benneteau J. - Muller G. (Typ) 1 1,40✅ 2:0

ako 7,48 0,5/10
bet-at-home
+3,24j

nafaelradal 79

nafaelradal

Użytkownik
Wklejam tu mój tekst z działu tenis:

Witam. Jest to mój pierwszy post w dziale tenisa, piszę dziś dlatego, iż uważam, że dzisiejsi faworyci mogą mieć bardzo ciężkie mecze, być może zakończone porażkami, ale wolę zabezpieczyć się handicapami setowymi i tak po dobrych kursach. Nie szalejąc ze stawkami oczywiście. Nie mówię, że pewność tych typów wynosi 9/10 ale przestrzegam przed lokowaniem pieniędzy na faworytów buków w tych meczach.

1) David Nalbandian - Filippo Volandri
Zacznijmy od suchych statystyk. Obaj zagrali w tym turnieju po dwa mecze. Średnia trafialność pierwszego serwisu wygląda tak: DN 57,5% vs. FV 72,5%. Punkty zdobyte po trafionym 1S: DN 70% vs. FV 68,5%. Po 2S: DN 58,5% vs. FV 67,5%. Jeśli chodzi o breaki to tu także mamy zbliżone statystyki u obu panów. To samo z punktami z returnów ( 46% vs. 44,5% ). Matematyka matematyką, wiadomo, że mecz wszystko zweryfikuje. Nalbandian jest tenisistą bardziej uniwersalnym, ale nawierzchnia na której obecnie grają zdecydowanie jest lepsza dla Volandriego. Włoch schodzi z kortów ziemnych tylko gdy zbliżają się turnieje Wielkiego Szlema. Na swojej nawierzchni jego szanse wzrastają, tym bardziej, iż pokonanie przez Nalbandiana takiego zawodnika jak słabszy ostatnim czasem Simon, czy wyrównany mecz z dobrze spisującym się, lecz nie ma co mówić, ale słabszym Paire nie są przekonującymi osiągnięciami. Volandi trafił na tenisistę podobnie jak on sam preferującego korty ziemne, czyli Rubena Ramirez-Hidalgo, oraz Alberta Montannesa. Muszę wrócić jeszcze raz do statystyk, gdyż to one mówią wszystko. Duża przewaga wchodzenia serwisu jest po stronie Włocha. Nalbandian gra bardzo dobrze drugim serwisem, ale trafił na zawodnika grajacego jeszcze lepiej i to dość zauważalnie. Myślę, iż ugranie seta przez Volandriego nie będzie problemem, spodziewam się wyrównanego meczu, może z TB.

Mój typ:

Volandri +1,5 seta po kursie 2,10 w bah; 2,30 w bwin

2) Juan-Martin Del Potro - Viktor Troicki
Kolejny mecz, w którym statystyki przeciwnika faworyta meczu są imponujące a także lepsze niż zawodnika stawianego na pozycji potencjalnego zwycięzcy tego meczu. Viktor zaczął sezon fatalnie. Nie pograł za dużo, iż odpadał we wczesnych fazach turniejów (1R Sydney, 2R AO). Obecna forma Serba jest znacznie lepsza. Oczywiście JMPD jest strasznie trudnym rywalem i nie mogę się dziwić, iż jest tak faworyzowany przez bukmacherów. Spójrzmy na statystyki: Trafialność 1S: DP 63,5% vs. VT 67%. Punkty wygrane po trafionym 1S: DP 78,5% vs. VT 73%. Jak widać Serb trafia częściej, choć niewiele, za to Argentyńczyk wygrywa więcej punktów po 1S, ale również różnica nie jest wielka. Zobaczmy z innej strony: na 50 piłek DP trafiłby 32, VT 34. Z tego DP ugrałby 25 punktów, tak samo wygląda to u Troickiego. W związku z tym, iż 1 serwis wygląda tak samo u obu skupić należy się na returnie i drugim serwisie. Tu widzę znaczną przewagę Serba. 2S wygrane: DP 51,5% vs. VT 70%. Przewaga jest bardzo duża, pomimo tego, iż 51% to i tak świetny wynik. Teraz return. DP 37,5% vs. VT 46%. Przewaga nie duża, ale też nie taka mała. Wydaje mi się, iż ten mecz nie skończy się na 2:0 ze strony Argentyńczyka i proponuję:

Troicki +1,5 seta po kursie 2,00 w bah i bwin

Jak powiedziałem wcześniej, nie mówię, iż są to typy 9/10. Chcę jednak abyście nie liczyli na milionowe zyski pochodzące z inwestycji w Nalbandiana i Del Potro. Osobiście nigdy nie szukam niespodzianek, te typy wymyśliłem szukając plusów u faworytów obu meczów. Widząc bardzo dobrze pkazujących się przeciwników myślę, iż kursy 1,20 i 1,25 są zdecydowanie nie warte jakiegokolwiek ryzyka. Pozdrawiam i życzę powodzenia. NafaelRadal.

Otrzymane punkty reputacji: +1
nafaelradal 79

nafaelradal

Użytkownik
Na dzisiaj znalazłem dwa mecze 8/10, kursy nie są jakieś mega, ale zawsze można dołożyć do kuponu.

????Almagro - Starace 1 1,17✅
????Davydenko - Beck 1 1,15✅

ako 1,35
8/10
bet-at-home
+2,8j

Obaj ostatnio prezentowali się świetnie, Almagro wygrał turniej w Sao Paulo, Davydekno w Roterdamie pokonał Mathieu, Gasqueta i powalczył z Federerem w półfinale. Zawsze lepiej odpuścić pierwsze rundy, czy pierwsze spotkania zawodników ale te 2 mecze spośród wszystkich wyglądają pewnie.

Otrzymane punkty reputacji: +4
T 0

trk

Użytkownik
Denko po @ 1.15 ? Takiego kursu na sprzedawczyka się w ogole nie dotyka ! Może wygra ale nie zdziwie się jeśli Rosjanin przegra w 2 setach.

Ale prawdopodobne też jest że wygra gładko 1 seta, kursy na live na Becka będą w granicy 10-15 i wtedy Denko albo skreczuje albo odpuści mecz ...

nafaelradal 79

nafaelradal

Użytkownik
Szczerze powiedziawszy to myślę podobnie o Davydenko, nie jestem jego fanem, ale jednak jego aktualna forma zdecdowała, że warto było spróbować postawić coś na niego. 1 set pięknie i szybko, w drugim troszkę bardziej się pomęczył. Na koniec to co lubię najbardziej, czyli 2:0, bez żadnych sensacji. ????

nafaelradal 79

nafaelradal

Użytkownik
????Raonic M. - Gulbis E. (Typ) 1 1,20
????Hradecka L. - Tsurenko L. (Typ) 1 1,45⛔ tragedia, były piłki meczowe, lecz zbyt bardzo hradecka nie chciała tego meczu wygrać

ako 1,74
6/10
bet-at-home

Raonic jak wiemy w wyśmienitej formie, przełamanie tego zawodnika to wręcz cud, szczególnie dla Gulbisa będącego w słabszej dyspozycji od jakiegoś czasu. Ostatnio wygrał z dobrym zawodnikiem w 40. tygodniu ubiegłego roku podczas turnieju w Tokio, gdzie wygrał w 3 setach z Łukaszem Kubotem. W tym sezonie startował w Doha i AO, w obu porażki w 1szych rundach, potem dwa mecze Pucharu Davisa, w których wygrał z Egipcjaninami Safwatem i Sabrym. Nic jak 2:0 dla Kanadyjczyka.

Drugi typ podpatrzyłem u Kudłatego089, zainteresował mnie swoją analizą, sam sprawdziłem statystyki obu zawodniczek i w pełni się z nim zgadzam.

Kończę z korzystaniem z fb, pozdrawiam i życzę powodzenia.

nafaelradal 79

nafaelradal

Użytkownik
Podsumowanie Luty 2012

Kupony: 6
Pieniądze postawione: 31,5j (dwa typy-analizy z tenisa liczę po 5j na typ (Volandri, Troicki z 17.02.2012)
Pieniądze wygrane: 39,6j
Zysk: 8,1j
Przy założeniu, że 1j = 150zł, osiągnięty w lutym zysk wyniósłby 1215zł
nie liczę yielda, gdyż uważam tą statystykę za mało potrzebną
Typy: 13
Wygrane: 11
Średni wygrany kurs: 1,46

Będę podawał swoje typy, ale będzie to bardziej sporadycznie niż do tej pory. Od teraz gram tylko to, czego jestem pewien, nie gram chciwie, gdyż to do niczego nie prowadzi. Typy, które będę podawał będą w mojej ocenie minimalnie 8/10.

nafaelradal 79

nafaelradal

Użytkownik
#2 / 03 / 2012

Uwielbiam takie perełki. Wysoki kurs na Federera spowodowany tym, że Murray &quot;ograł&quot; Djokovica. Murray wygrał do zera z zawodnikiem, którego zeszłoroczny bilans wynosi 70-6, który wygrał 3 turnieje wielkoszlemowe, a w RG odpadł w półfinale. Djok jak wszyscy pamiętamy w tym roku także wygrał AO po pięknym finale z Rafaelem Nadalem. Jednak to nie oznacza, że w Dubaju widzieliśmy tego samego Novaka Djokovica (to samo jeśli chodzi o Andy&#39;ego Murray&#39;a). Widziałem 2 z jego meczy i muszę powiedzieć, że jego gra nie była porywająca. Wyglądał na bardzo zmęczonego, w jego zachowaniu brakowało mi werwy, uśmiechu. Ze Srebe stracił 6 gemów, ze Stakhovskym dopuścił do tiebreaka, który był wyrównany (wygrał go do 5), w drugim secie stracił 3 gemy; z Tipsarevicem po pierwszym dobrym secie znów dopuścił do TB, którego mógł przegrać, gdyż jego rodak miał piłkę setową; wczoraj mecz z Murrayem jak pamietamy przegral.

Po co piszę tyle o Djokovicu? A po to, że tak wysoki kurs na Federera jest spowodowany tym, iż Murray właśnie go pokonał.

Teraz o Andy&#39;m. Na samym fb po jego pierwszych meczach przeczytać można było, że nie ma co na niego stawiać, że prezentuje się słabo itp itd. Zgadzam się z tym jak najbardziej, gdyż widziałem jego 2 mecze. Tu również odniosłem wrażenie, iż nie jest to ten sam zawodnik co podczas styczniowego Australian Open. Pokazał się dość słabo, szczególnie w pierwszym meczu z Berrerem (6:4 4:6 6:3), gdzie 6 razy przełamał i aż 5 razy sam pozwolił na utratę własnego serwisu. 2ga runda i mecz z Chiudinellim. Czy Szwajcar jest zawodnikiem, z jakim Andy Murray powinien wygrać 6:3 6:4? ... W trzeciej rudzie Berdych, który grał ostatnio 2 tyg. temu w Rotterdamie, gdzie nie zaskoczył nikogo super formą, a gdy trafił na Del Potro, to okazało się jak wygląda w meczu ze świetnym graczem. Murraya i tak przełamał 2 razy, sam został przełamany 4x. Mecz z Djokovicem mi nie zaimponował. Przez pierwsze gemy wydawało się, że Andy nie ma szans, jednak udało mu się wrócić i wygrać w 2 setach. Jasne, pokonanie Serba to spore osiągnięcie ale nie w takiej dyspozycji.

Pisząc o Federerze muszę zacząć od jednego: w całym turnieju w Dubaju nie został ani razu przełamany (jedynie dał na to 2 szanse Llodrze). Sam przełamał swoich przeciwników 7 razy. Mówiąc jak najbardziej serio, to wczoraj już przed meczem z JMDP wiadomo było, że to będzie mały finał tego turnieju. Obojętnie, kto by ten mecz wygrał poradziłby sobie z Djokovicem lub Murrayem. Zarówno Roger jak i Juan Martin grają ostatnio bardzo dobrze i pięknie. Wczorajszy mecz to potwierdził. Był bardzo wyrównany, lecz na korzyść Szwajcara. W 2gim secie w TB doszło do sytuacji, w której JMDP miał kilka piłek setowych, lecz Federer nie pozwolił sobie na utratę seta i wywalczył wygraną w pięknym stylu.

Typ:

Federer - Murray 1 1,70
bet-at-home
Stawka 8/10
+5,6j

Federer -1,5s - Murray 1 2,90
bet-at-home
Stawka 5/10
+9,5j

nafaelradal 79

nafaelradal

Użytkownik
#3 / 03 / 2012

Mam na dzisiaj do zaproponowania 1 typ z Indian Wells. Do tej pory mogliśmy zobaczyć sporo niespodzianek podczas turnieju, ale nie tym razem.

Denis Istomin vs. Juan Ignacio Chela

Istomin bardzo dobrze gra od początku roku. W ostatnich tygodniach jego rezultaty wyglądały następująco: w San Jose doszedł do finału (przegrał w nim z Raonicem) pokonując Querreya, Russella, Roddicka i Benneteau. Kolejny turniej to Memphis. Porażka w 1szej rundzie jest zauważalna, ale jednak przegrał bo bardzo wyrównanym meczu z sensacją turnieju - Jurgenem Melzerem. W kolejnym turnieju, który już tak właściwie był tylko rozgrzewką przed poważnym Indian Wells odpadł w 2R po meczu z Andym Roddickiem. W Kalifornii narazie rozegrał 1 mecz, z Yen-Hsun Lu. Statystyki wyglądają bardzo dobrze: Uzbek trałiał 66% pierwszym serwisem, aż 86% z tych piłek wygrał, po drugim serwisie aż 74%(!) wygranych punktów. 2 razy przełamał, przeciwnikowi nie dał ani jednej na to szansy.

Chela to Argentyńczyk. Jego ulubioną nawierzchnią jest clay, o czym świadczą same turnieje, w których bierze udział. To kolejny zawodnik, który z claya schodzi tuż przed turniejem Wielkiego Szlema i na bardzo ważne turnieje, takie jak Indian Wells. W tym sezonie po Australian Open zagrał w 3 turniejach ( wszystkie na nawierzchni ziemnej). Z powodu swojego miejsca w rankingu został w IW rozstawiony, nie grał meczu 1. rundy, a za samo odpadnięcię w R64 zgarnąć może aż $12,725, co jest sporą sumą za rozegranie 1 meczu. Wydaje mi się, iż wygrana Istomina jest bardzo pewna, jedyne co może temu przeszkodzić to kontuzja, ale z tym trzeba się liczyć w każdym meczu.

Istomin - Chela 1 1,30
bet-at-home
Stawka 8/10
+2,4j

nafaelradal 79

nafaelradal

Użytkownik
#5 / 03 / 2012

Isner - Simon 1 1,50✅
Federer - JMDP 1 1,30✅
ako 1,95
bet-at-home
Stawka 6/10
+5,7j

Jest to jak na razie mój ostatni kupon podany na forum, bardzo dziękuję za odwiedzanie mojego tematu, jeśli kogoś zachęciłem do zagrania jakiegoś typu i był skuteczny to bardzo fajnie, jeśli komuś popsułem humor złym typem to przepraszam ;) Dlaczego przestaję korzystać z fb? Jest tu bardzo wielu na prawdę bardzo dobrych typerów, każdy wyraża swoje zdanie pokazując swoją wiedzę, ale mam jeden problem i jest nim dość częste sugerowanie się opiniami innych, co często nie wychodzi mi na dobre. Prowadzę statystyki i widzę, że powinienem skupić się na swojej grze, grać to co sam uważam za pewne. Pozdrawiam i życzę powodzenia ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
nafaelradal 79

nafaelradal

Użytkownik
Spotkałem się z pozytywnymi ocenami mojego tematu, tak więc widzę powód, aby kontynuwać działalność. Na dzisiaj i jutro widzę 2 mecze z Miami, liczę na podwójne 2:0.

Istomin - Falla 1 1,25⛔ Niestety kontuzja Istomina i krecz. Dobra nauczka, wiedziałem o tym od zawsze, że granie pierwszych rund to idiotyzm. Jednak zagrałem, myśląc, że dobry mecz znalazłem. Skończyło się jak zwykle.
Kerber - Zheng 1 1,30
ako 1,63
bet-at-home
Stawka 6/10

nafaelradal 79

nafaelradal

Użytkownik
#6 / 03 / 2012

S. Williams - Stosur 1 1,25✅
Ivanovic - V. Williams 1 1,50⛔
ako 1,88
Stawka 5/10
bet-at-home
-5j

PODSUMOWANIE MARCA:
Kupony: 6
Postawione: 54j
Wygrane: 61,9j
Zysk: + 7,9j
Typy: 13
Typy trafione: 9

Komentarz: Niby zysk w jednostkach wygląda całkiem nieźle, jednak nie obyło się w tym miesiącu bez typów bezsensownych, wśród nich są oczywiście zagrane mecze pierwszych rund: Istomin, Kerber, do tego zagranie Ferrera spowodowane tylko tym, że rundę wcześniej jego przeciwnik się pomęczył. Nowa taktyka: gram bardzo, ale to bardzo sporadycznie, nie ma co się spieszyć. Jak widać co jakiś czas bukmacherzy dają nam szansę na zarobek (myślę o 1,70 na Federera w meczu z Murrayem z początku miesiąca, który był w mojej ocenie pewniakiem, który zagrałbym po każdym kursie).

Do góry Bottom