Nie podliczałem jeszcze poszczególnych metod stawkowania, więc nie wiem jakie są dokładne rezultaty, jednak podejrzewam że jest plus i widzę w tym sens. Kontynuuje testy i podliczę je po około 30 typach.
edit. podliczone już po 21 typach.
Jak dotąd mam 2x yield 30% i jeden w wysokości 76%. W progresji podliczyłem tylko te zakończone już progresje.
Wnioski i spostrzeżenia:
-
Progresja: największy yield, jednak progresja = czarna seria i ew. brak funduszy na grę na wyższych poziomach.
-
Płaska stawka: myślę że jest to najlepsza metoda gry przeciwko masówkom, gdyż współczynnik ryzyko/zyski wydaje się tutaj najbardziej przyjazny.
-
Stawkowanie wg. własnego uznania: nigdy na dłuższą metę nie byłem w tym dobry. Zdecydowanie lepiej szła mi gra płaską stawką.
- Jak widać są dość
spore różnice pomiędzy wkładem w daną metodę gry. Jest to oczywiście test, stąd te różnice. Na koniec testu sprowadzę wszystkie 3 wartości wkładu to jak najbardziej zbliżonego poziomu, tak aby wyniki były bardziej obrazowe. Poza tym jest jeszcze yield, który pokazuje stopień zysku w porównaniu z wkładem w grę.
No i fakt że dzisiaj grając przeciwko dziadkom z TotoMixu, byłby yield około 50%:
Ghana - Sudan X2 @ 4,50 10j.
0j.
Zawisza - Legnica X2 @ 1,67 10j.
0j.
Termalica B-B. - Tychy X2 @ 2,05 10j.
20,5j.
Villarreal - Recreativo Huelva X2 @ 2,50 10j.
25j.
Sassuolo - Ternana X2 @ 2,55 10j.
25,5j.