No to czas na podsumowanie drugiego tygodnia.
Zdecydowałem się zrobić je teraz a typy z dnia dzisiejszego podliczyć w kolejnym tygodniu.
Plan na „Week 2” przewidywał wypracowanie
20% zysku netto od stawki końcowej z „Week 1”, tj.
24 pln.
Niestety pechowy początek doprowadził do
straty w wysokości
50,71 pln, którą następnie małymi kroczkami odrabiałem. W pierwszym kuponie „Week 2” zabrakło 3 pkt (niby mało, ale w stosunku do przebiegu całego meczu to jednak dużo jak na gości), zaś w drugim kuponie niestety Bilbao nie stanęło na wysokości zadania, mam nadzieje, że nie stanie się to tradycją, że pierwsze kupony nowego tygodnia będą na minusie aby kolejnymi odpracowywać kapitał i realizować założony plan. Jak już wspominałem przy pierwszym podsumowaniu,
„yield” obrazuje cały temat tak więc sam
„yield” ogólny co prawda nie kształtuje się na poziomie 20% ale plan na „Week 2” został ostatecznie zrealizowany zgodnie z założeniami.
Postanowiłem również, że nie będę się cofał ze stawką tylko podsumuje wypracowany zysk i adekwatnie do poziomu na którym się zatrzyma przedstawię dalszy plan.
Wypracowany
zysk netto kształtuje się na poziomie
25,23 pln.
Plan na Week 1- Week 5 przedstawiał się następująco:
Week 0 – 20 pln
Week 1 – 24 pln (
4 pln zysku netto)
Week 2 – 28,80 pln (
8,80 pln zysku netto)
Week 3 – 34,56 pln (
14,56 pln zysku netto)
Week 4 – 41,47 pln (
21,47 pln zysku netto)
Week 5 – 49,77 pln (
29,77 pln zysku netto)
Jak widzimy, wypracowany kapitał pozwala mi na przejście na realizacje planu przeznaczonego na „Week 5” zamiast na „Week 3”. Zysk może nie jest powalający ale to kwestia stawek oraz założonego planu.
Plan na
„Week 5” zgodnie z ustaleniami wynosi
20% zysku netto od planowanej stawki na koniec
„Week 4” (tj.
41,47 pln).
Każde kolejne statystyki będą podawane na podstawie prowadzonego przeze mnie excel'a tak więc będą one obrazować statystyki całego tematu.
Poniżej krótkie podsumowanie statystyk.
Suma stawek: 553,00 pln
Zysk brutto: 578,22 pln
Zysk netto: 25,23 pln
Ilość kuponów: 17
Pozytywnych: 12 (71%)
Negatywnych: 5 (29%)
Ilość wydarzeń: 21
Pozytywnych: 16 (76%)
Negatywnych: 5 (24%)
Bilans: 25,23 pln
Zyski: 135,94 pln
Straty: 110,71 pln
Średni kurs: 1,39
Średnia stawka: 32,53 pln
Najwyższy kurs: 2,16
Najwyższa stawka: 100,00 pln
Yield: 4,56%
Liczba wydarzeń pojedynczych: 14
Liczba wydarzeń podwójnych: 2
Liczba wydarzeń potrójnych: 1
Najwyższa wygrana: 22,00 pln
Najwyższa strata: 25,71 pln
To by było na tyle, mam nadzieję, że ktoś odwiedził thread a może nawet i skorzystał z typów, które tutaj przedstawiłem.