>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Montreux Volley Masters

Status
Zamknięty.
akselek 552

akselek

Użytkownik

Kuba - Holandia
Ciekawie pod względem typerskim wygląda pierwsze spotkanie turnieju Montreux Volley Masters pomiędzy Kubą, a Holandią. Kuba do Montreux przyleciała w zaledwie 10 zawodniczek, dodatkowo bardzo młodych, najstarsza z nich ma 26 lat, a średnia wieku zespołu z Kuby wynosi tylko 21.5 lat. Holenderki zagrają w niemal najmocniejszym zestawieniu zresztą jak co roku. Tak też zawsze poważnie traktują ten turniej. Jedynym osłabieniem jest brak rozgrywającej Kim Staelens. Doświadczenie zdecydowanie przemawia po stronie Holenderek, które powinny się dzisiaj szybko rozprawić z odmłodzoną reprezentacją Kuby. Kuba - Holandia (-1.5) 2 @ 1.50 9/10 Tobet W tym meczu niestety nie pozostaje nic innego niż postawić na pewne zwycięstwo Chinek. Chinki w zdecydowanie mocniejszym składzie przyleciały do Montreux niż reprezentacja Polski, w której znajdują się tylko dwie zawodniczki, które brały we wrześniowych Mistrzostwach Europy, są to: Milena Sadurek-Mikołajczyk oraz Joanna Kaczor, które podczas sezonu ligowego zbyt dużo nie grały. Zresztą sam trener o swojej kadrze mówi: Wszystkie te trzy reprezentacje wydają się o wiele silniejsze od naszej odmłodzonej kadry i zapowiada się tęgie lanie, jednak o wiele ważniejsze od wyniku będzie doświadczenie, które zdobędą nasze zawodniczki. - Możliwe, że będziemy wysoko przegrywać, ale wyniki nie będą w tym turnieju najważniejsze. Także nie zapowiada się na to by Polki miały namieszać w tym turnieju i wygrać z Chinami czy Holandią, bo z Kubą są w stanie wygrać. Inny wynik niż 3-0 dla Chin będzie sporą niemiłą niespodzianką, którego raczej nie zakładam w dniu dzisiejszym.
Chiny - Polska Under 160.5 @ 1.72 Unibet 8/10

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Rozgrywające:
Milena Sadurek, Joanna Wołosz

Środkowe:
Maja Tokarska, Zuzanna Efimienko, Berenika Okuniewska

Przyjmujące:
Ewelina Sieczka, Karolina Kosek, Patrycja Polak, Klaudia Kaczorowska, Kinga Kasprzak

Atakujące:
Joanna Kaczor, Katarzyna Zaroślińska

Libero:
Paulina Maj, Krystyna Strasz

SKład eksperymentalny a Matlak podkreśla, że nasze jadą po nauke, to chyba istotne do obstawiania ????

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Japonia - USA✅(0:3)
Typ: 2
Kurs: 1,72
Stawka: 5j /10j
Bukmacher: Tobet

Data spotkania: 08.06.2010 godz. 18:30

Skład Japonii
1: Hiroko Matsuura
2: Yokoyama, Masami
3: Ishikawa, Yuki
4: Kaori Inoue
5: YAMAMOTO Ai
6: Inoue Kotoe
7: YAMAGUCHI Mai
8: Yoshizawa, chie
9: Mizuho ISHIDA
10: Shoji Yuki
11: EBATA Yukiko
12: Haruka Miyashita
13: Fukuda Mai
14: Yano Yoshiko
15: TOMINAGA Koyomi
16: SAKODO Saori
17: INO, Akiko
18: Hamaguchi Kanari

Nie ma Megumi Kurihary, Saori Kimury, Maiko Kano, Eriki Arako, Yoshie Takeshity, Yuuko Sano, Maiko Sakashity . Całkowicie inny skład niż rok temu. Według mnie ciężko będzie walczyć Japonkom w takim składzie. Wiadomo jak ważne jest w druzynach azjatyckich zgranie. W składzie nie ma najważniejszej rozgrywającej Takeshity, więc z rozegraniem mogą być problemy.

Skład USA
# - Name (Pos, Ht, Hometown, College)
1 - Ogonna Nnamani (OH, 6-1, Bloomington, Ill., Stanford)
2 - Kristin Richards (OH, 6-1, Orem, Utah, Stanford)
3 - Christa Harmotto (MB, 6-2, Aliquippa, Pa., Penn State)
4 - Angie Pressey (OH, 5-8, Lake Mary, Fla., California-Berkeley)
5 - Tamari Miyashiro (L, 5-7, Kaneohe, Hawaii, Washington)
6 - Nicole Davis (L, 5-4, Stockton, Calif., Southern California)
7 - Jill Collymore (OPP/OH, 5-10, Seattle, Wash., Washington)
8 - Cynthia Barboza (OH, 6-0, Long Beach, Calif., Stanford)
9 - Jennifer Tamas (MB, 6-4, Milpitas, Calif., Pacific)
13 - Alexis Crimes (MB, 6-3, Rancho Cucamonga, Calif., Long Beach State)
14 - Nicole Fawcett (OPP, 6-4, Zanesfield, Ohio, Penn State)
15 - Courtney Thompson (S, 5-8, Kent, Wash., Washington)
17 - Mary (Nellie) Spicer (S, 5-9, Barrington, Ill., UCLA)
18 - Megan Hodge (OH, 6-3, Durham, N.C., Penn State)

Większość zawodniczek grała już w poprzednim roku w Grand Prix, więc gra powinna coraz lepiej wyglądać. Część zawodniczek grała w niezłych klubach europejskich, więc powinny się nieźle prezentować.
Według mnie po takim kursie można zagrać.

Zapraszam do pisania analiz i przemyśleń

zabek 3,6K

zabek

Forum VIP

Kuba - Holandia
Ciekawie pod względem typerskim wygląda pierwsze spotkanie turnieju Montreux Volley Masters pomiędzy Kubą, a Holandią. Kuba do Montreux przyleciała w zaledwie 10 zawodniczek, dodatkowo bardzo młodych, najstarsza z nich ma 26 lat, a średnia wieku zespołu z Kuby wynosi tylko 21.5 lat. Holenderki zagrają w niemal najmocniejszym zestawieniu zresztą jak co roku. Tak też zawsze poważnie traktują ten turniej. Jedynym osłabieniem jest brak rozgrywającej Kim Staelens. Doświadczenie zdecydowanie przemawia po stronie Holenderek, które powinny się dzisiaj szybko rozprawić z odmłodzoną reprezentacją Kuby. Kuba - Holandia (-1.5) 2 @ 1.50 9/10 Tobet
Też uważam, że jest to ciekawy mecz do obstawienia. Kurs moim zdaniem bardzo wysoki. Trzeba pamiętać, że Holenderki to jedne z najlepszych drużyn świata, aktualne wicemistrzynie Europy. Kubanki są dosyć słabym zespołem, a ostatnio poniosły porażkę z reprezentacją Tucji 3-0. Jak wiadomo Holenderki są mimo wszystko dużo lepszym zespołem i nie powinny mieć żadnych problemów z wygraniem.

radek03 90

radek03

Forum VIP
(...) Kubanki są dosyć słabym zespołem (...)
Na tym turnieju widać chcą ograć nowe zawodniczki. Ale takie zdanie odnoszące się ogólnie to reprezentacji Kuby siatkarek to delikatnie mówiąc - WIELKIE nieporozumienie:razz:.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
No i nieoczekiwane zwycięstwo Kubanek. Holenderki zawiodły na całej linii. Kiepskie przyjęcie, nieskuteczny atak i w efekcie tego porażka.
Widziałem Kubanki w meczach przeciwko Chinkom i Turczynkom. Nie wyglądały za dobrze, ale jak widać na Holandię to wystarczyło. Tak, więc podobnie jak w męskiej reprezentacji, u kobiet Kuba też posiada spore, solidne zaplecze. Spodziewałem się masy prostych błędów, ale tym razem tego nie było.
Ciężko będzie zarobić na meczu Polek. Nie chce mi się wierzyć, by Chinki dały ugrać choć seta, ale może na live warto będzie coś złapać.

B 0

barciu

Użytkownik
Nie zebym sie czepial, ale ml1916 ogladales Kubanki przeciwko Chinkom i twierdzisz ze nie wygladaly za dobrze. Tymczasem Kubanki wygraly z Chinkami 3-0 a drugi mecz przegraly po walce 1-3 (26-28,24-26,25-23,27-29). Kubanki rozegraly ostatnio 6 meczy z czego 4 z bardzo solidnymi zespolami (po 2 razy z Chinkami i Turczynkami). Takze Kubanki mimo ze mlode to troche pograly ostatnio. Holenderki dawno nie graly stad lanie w pierwszym i drugim secie. Niestety sam pogralem Hol -1,5.

Polska skoncza z bilansem 0-9 ????

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Nie zebym sie czepial, ale ml1916 ogladales Kubanki przeciwko Chinkom i twierdzisz ze nie wygladaly za dobrze. Tymczasem Kubanki wygraly z Chinkami 3-0 a drugi mecz przegraly po walce 1-3 (26-28,24-26,25-23,27-29). Kubanki rozegraly ostatnio 6 meczy z czego 4 z bardzo solidnymi zespolami (po 2 razy z Chinkami i Turczynkami). Takze Kubanki mimo ze mlode to troche pograly ostatnio. Holenderki dawno nie graly stad lanie w pierwszym i drugim secie. Niestety sam pogralem Hol -1,5.

Polska skoncza z bilansem 0-9 ????
Oglądałem ten przegrany ;) Miałem na myśli to, że do tych poprzednich reprezentantek trochę im brakuje, bo jednak Chinki to też nie ten zespół co kiedyś. Choć faktycznie fragmentami wyglądało to dużo lepiej niż z Turcją. Tam naprawdę popełniały tych błędów zbyt wiele. A Holandia może nie w podstawowym składzie, ale obecność choćby Flier świadczy o tym, że dość poważnie podchodzą nawet do takiego turnieju.
Co do Polek to trudno się nie zgodzić, ale może, może jakiś cud i jeden secik ;)

zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Na tym turnieju widać chcą ograć nowe zawodniczki. Ale takie zdanie odnoszące się ogólnie to reprezentacji Kuby siatkarek to delikatnie mówiąc - WIELKIE nieporozumienie:razz:.
Miałem na myśli tu głównie ten skład jakim ostatnio grały. Pod względem personalnym nie wyglądał on super. Sądzę jednak, że na mistrzostwach świata jeśli Holenderki miałyby formę jak na mistrzostwach Europy to nawet 1 skład Kuby by rozniosły. Szczerze mówiąc zdziwiła mnie ta porażka. Trzeba pamiętać, że to tylko sport i wszystko się może zdarzyć. Nie można tez zapomnieć, że jest to turniej towarzyski. Dlatego też sądzę, że tutaj można więcej stracić niż zyskać stawiając na teoretycznie lepsze drużyny.

B 0

barciu

Użytkownik
Dzisiaj mozna poszukac niespodzianek:

Wczoraj Holandia pod koniec meczu grała co raz lepiej. Trzeba pamiętać że Holenderki nie grały jakiś czas ze soba więc musza sie zgrac. Chinki na pewno sa w zasiegu, pokazaly to wczoraj Polki ktore malo co nie ugraly seta, pokazaly to rowniez Kubanki w China Masters ktory po walce przegraly 1-3. Mysle ze kurs @4,20 jest wart ryzyka. Turniej w Montreux mimo ze towarzyski to jest prestizowy, Holenderki na pewno mialy wieksze ambicje niz odniesienie tylko 1 zwyciestwa z Polska i gra o 5 miejsce w turnieju.

Drugi bet to USA @2,60. Amerykanki rozegraly juz 1 spotkanie z oslabionymi Japonkami. Ich gra nie byla super, ale wymeczyly zwyciestwo. Niemki silne kadrowo i rowniez nie graly ostatnio (podobnie jak Holenderki). Licze po cichu ze niemiecka maszyna nie od razu zaskoczy i USA powalczy, szczegolnie w pierwszych 2 setach.

Takze na dzisiaj proponuje te 2 single + dubel.

Na live do pogrania Rosja.

amairgen 0

amairgen

Użytkownik
Będę bardzo wdzięczny, jeśli ktoś poda mi link do szczegółowych danych z meczu Polska - Holandia w szczególności interesuje mnie która z ekip zdobyła 5 punkt w drugim secie, wynagrodzę pomagającego. (MB) POzdro

B 0

barciu

Użytkownik
Jestesmy po fazie grupowej. Oto moje spostrzezenia na temat jutrzejszych meczy:

Holandia i Niemki to dla mnie jak rzut moneta, oba zespoly wybitnie nierowne na tym turnieju, tracace punkty duuzymi seriami.
Rosja - Chiny wydaje mi sie ze oba zespoly prezentuja podobny styl gry. Rosjanki to dla mnie najrowniej grajacy zespol po fazie grupowej, ale mecz zapowiada sie interesujaco, z lekkim wskazaniem na Rosjanki.
Kuba - USA. Kuba chyba moge tak to nazwac rewelacja turnieju, bardzo mlody zespol, dzisiejszy wynik z Polkami (3-0) moze byc mylacy. USA z kolei dzisiaj pokazalo sie z dosc dobrej strony w meczu z Rosja. Jesli bedzie ciekawy kurs ( pow 2,5 )na USA to sprobuje.
No i na koniec mecz Japonia - Polska. Polki dzisiaj ladnie graly do 20 punktu w kazdym secie. Polki nie maja ani takiego dynamizmu jak Kubanki, ani sily Rosjanek. Mysle ze Japonki je zamecza licznymi, skutecznymi obronami i wygraja. Ciekaw jestem kursow na to spotkanie

K 26

krzysgd

Użytkownik
Spotkanie: China (W) - USA (W)13.06.2010 16.00
Typ: over 184,5 points in the game
Kurs: 2.00
Bukmacher: Betsafe
Analiza:
Finał corocznego turnieju w Montreux. Pomimo okresu raczej treningowego jest to bardzo ciekawy przegląd kadr najlepszych (nie ma Brazylijek) kobiecych drużyn świata.
Oba zespoły rozgrywają świetne zawody. O ile Chinki raczej nie schodzą poniżej określonego poziomu przyzwoitości, to postawa reprezentantek USA budzi duży szacunek. Dotychczasowe rezultaty szwajcarskiego turnieju utwierdzają mnie w przekonaniu, że będzie to niezwykle zacięty i wyrównany mecz. Chinki przegrały w fazie grupowej 1 mecz - z Kubankami 2-3, Amerykanki też 1 - z Rosjankami 1-3.
W półfinałach dzisiejsze finalistki pokonały wczoraj &quot;krzyżowo&quot; swoje wcześniejsze pogromczynie: Chiny - Rosję 3-1 [19-25, 25-21, 25-21, 25-23, Σ 184 pkt], USA - Kubę 3-0 [25-18, 25-23, 29-27, Σ 147 pkt].
Buki zdecydowanie faworyzują Chinki - 1.35, przy 2.86 na USA. Być może wygrają, jednak uważam, że ani jedne ani drugie tanio skóry nie sprzedadzą. Chinki mocne, Amerykanki na fali wznoszącej. Liczę na 5-setówkę, choć do wypełnienia zakładu wystarczą zacięte 4 sety.

edit: ✅ tak też się stało: CHI - USA 3-1 [23-25, 29-27, 25-22, 25-20, Σ 196 pkt]

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom