ja28
Użytkownik
A kto Ci każe grać 1X2 możesz grać 1X-2, lub 1-X2 i też masz zakład dwudrogowy, co wcale nie oznacza że prawdopodobieństwo jest 50%-50%.bo prawdopodobieństwo jest 1/2 a nie 1/3 jak w przypadku 1X2
A kto Ci każe grać 1X2 możesz grać 1X-2, lub 1-X2 i też masz zakład dwudrogowy, co wcale nie oznacza że prawdopodobieństwo jest 50%-50%.bo prawdopodobieństwo jest 1/2 a nie 1/3 jak w przypadku 1X2
Właściwie idąc twoim (niezbyt sensownym jednak) tokiem rozumowania, to powinno być 1x- 2 66%-34% i 1-2x 34%-66% ...nikt Ci nie każe, pytał to mu dopisałem co miał prawdopodobnie na myśli miki9971
Ps: 1-X2 lub 1X-2 prawdopodobieństwo jest 50/50 ???? i nie ma znaczenia czy to Barcelona, MU czy R. Nadal przeciwko outsiderowi i czy bukmacher wystawił na nich kurs 1,01
hehe człowieku przeczytaj jeszcze raz uważnie ( a nie niezbyt uważnie), 50% a nie 66%Właściwie idąc twoim (niezbyt sensownym jednak) tokiem rozumowania, to powinno być 1x- 2 66%-34% i 1-2x 34%-66% ...
Czyli stawiając że MU czy Barcelona przegra u siebie masz 66% szans ???? A figa !:razz:
Napisał niesmak_1984 ->
Tenis prościej trafić - a niby czemu //uzasadnij// .
Kowal1980, skąd takie dane wziąłeś, że każda z drużyn w p. nożnej ma 33% szans na wygraną? A w tenisie zawodnik 50%...Napisał kowal1980 ->
bo prawdopodobieństwo jest 1/2 a nie 1/3 jak w przypadku 1X2
hehe grubo koleś :grin: a opcji 6-0 nie ma czy się nie liczy? :grin:Wytłumaczę najprościej jak umiem - idąc tokiem twojego rozumowania (1x-2 = 50/50) można wysnuć wniosek że stawiając dokładny wynik np. 7-0 masz szansę 50% trafić bo są tylko 2 opcje : "7-0" i "wynik inny niż 7-0". A że kur będzie wysoki to sugeruje tak stawiać![]()
w obu przypadkach masz alternatyweZwrocil uwage na to, ze jezeli faworyt meczu pilkarskiego bedzie zawodzil, to moze rowniez znaczyc zremisowanie meczu, a jezeli tenisista bedzie zawodzil, to nie dojdzie do remisu i liczy na to, ze ma wieksze szanse na zwyciestwo, a nie tylko remis. :]
Idąc takim tokiem myślenia maszPrawdopodobieństwo że typ wejdzie wynosi abc, a że nie wejdzie xyz. To nie jest rzut monetą że te prawdopodobieństwa są takie same.
Ale masz skojarzenia, ja pisałem zupełnie o czymś innym....Idąc takim tokiem myślenia masz</p>a b c d e f g h i itd że wejdzie bo masz opcje ze padnie
1:0, 2:0, 3:0, 4:0 itd
a nie wejdzie masz nie dwie ale uwaga wiele opcji ze nie wejdzie np
0:0, 0:1, 0:2, 1:2 itd..