>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Mobilny internet

jarasija 0

jarasija

Użytkownik
ja mam telefon w orange, w abonamencie mam internet 1GB i... tragedia... internet jest sobie kiedy mu sie podoba, bywa że jest dzień kiedy działa dobrze a następnego dnia nie da się połączyć... co do tego internetu to dokładnie nie wiem jak to jest ale wiem że na abonament mogę sobie dobrać dowolną ilość internetu na określony czas... tzn wybieram dodatkowe 100mb i płacę 5zł miesięcznie, jak nie chce tego to anuluje i w następnym miesiącu tego nie mam. Na kartę kiedyś było coś takiego że wykupywało się pakiet danych do wykorzystania, na dowolny czas.

kaczmar123 39

kaczmar123

Użytkownik
Ma, idziesz do salonu i kupujesz starter orange internet na kartę za 20zł. Do wykorzystania masz nawet do 2Gb w ciągu 30 dni.
U mnie spisało się bardzo dobrze.
i dobrą miałeś prędkość? ja to dziś kupiłem ale strasznie wolno chodzi, może wynika to z tego, że jestem z niewielkiego 50tysięcznego miasta

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Mam zamiar w najbliższym czasie zakupić internet bezprzwodowy do mojego lapka.
Jakieś propozycję.
Wstępnie padło na Play i ich 15 GB.
Jest coś lepszego na rynku ? Inaczej - czy wg Was coś jest lepszego na rynku.
Drugie pytanie - przy zakupie int. bezprzewodowego czego sie musze plinowac i jakie beda tego koszta.
Sa opcje ze np jak w danym miesiacu wykorzytsam z 12 GB to reszta mi przechodzi na nastepny miesiac czy takich cudow nie ma ?

cathos 58

cathos

Użytkownik
Mam zamiar w najbliższym czasie zakupić internet bezprzwodowy do mojego lapka.
Jakieś propozycję.
Wstępnie padło na Play i ich 15 GB.
Jest coś lepszego na rynku ? Inaczej - czy wg Was coś jest lepszego na rynku.
Drugie pytanie - przy zakupie int. bezprzewodowego czego sie musze plinowac i jakie beda tego koszta.

Sa opcje ze np jak w danym miesiacu wykorzytsam z 12 GB to reszta mi przechodzi na nastepny miesiac czy takich cudow nie ma ?
LTE Plusa
http://internet.plus.pl/indywidualni/promocje/dla-obecnych-klientow/nowe-plany-cenowe

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Tak dobrze to nie ma. ????
Ja mam Play Online już od kilku lat i nie narzekam. Próbowałem mobilnego internetu od Ery (w tamtym roku chyba) i Orange, niby na papierze dawali lepsze prędkości ale u mnie i tak lepiej chodził Play. Teraz mam za 70zł 20GB i prędkość pobierania ok. 600-700 kb/s, nieraz nawet momentami dochodzi do prędkości nawet 1 mb/s. Za 1 zł dostałem modem z wi-fi. Dodatkowo od 0:00 do 9:00 mogę sobie korzystać i pobierać bez limitów. Teraz wprowadzili jakąś promocje że przeglądanie stron jest bez limitów. Co do Plusa to tam są małe limity w normalnych cenach.

san-mames 54

san-mames

Użytkownik
Nie wiem jak tam play - ostatnio coś slyszalem ze maja oferte bez limitu danych. Jeśli chodzi o samą bezprzewodowke to wybor trzeba uzaleznic od tego

- gdzie bedziesz korzystać ( alternatywa dla kablowego i korzystasz w domu czy w podróży)
Jak w domu to sprawdzasz na tej stronce http://mapa.btsearch.pl/ gdzie masz najblizej przekazniki bts ( z nich masz sygnal do modemu) . Jak mieszkasz w wiekszym miescie to nie ma problemu masz do wyboru do koloru.

Jeśli chodzi o pokrycie nadajnikami i zasiegiem - najlepszy jest Iplus
Jeśli chodzi o oferte to cos mi sie obilo o uszy ze play ma internet mobilny bez limitow - wprowadzili to chyba teraz. Tylko że play ma duże obciążenia nadajników - bo jest teraz boom na usługi play i moze sie zdazyc ze net bedzie mulił. Do tego nie wiem jak u nich z predk jest - slyszalem ze max 4Mb/s.
Plus ma fajne jak na bezprzewodowy oferty - ja np mam 23 Gb za 75 zł i do tego 50 GB co miesiac w godz 1-8 . I zanosi sie na to ze w zupelnosci wystarczy - nawet przy czestym ogladaniu meczy. Do tego zaleta plusa jest ze rozwija LTE - to najszybsze pasmo . No i z zasiegiem plusa nie powinno byc problemow.

Edit: Niedawno kumpel wspomnial mi o darmowym internecie bezprzewodowym od Aero - jest jakies rozporzadzenie o darmowym dostepie do internetu dla okreslonego procentu ludnosci na terenie Polski - taka usługe oferuje ta firma . Masz int bezprzewodowy za darmo - maks predk 512kb/s i rozłacza ci sie ten net co godzine. No ale jak wystarczy ci taka predk to moze warto pomysleć tu jest stronka http://www.aero2.pl/bdi.html trzeba tam cos im wyslac - oni odsyłaja karte sim , no i trzeba samemu wysposazyc sie w modem i znalezc jakas ogarnieta aplikacje pod tego neta. Plusy - za darmo i bez limitu . Minusy - slaba predkosc no i samemu trzeba pokombinować z tym.

A 861

amigo007

Użytkownik
Najważniejszy jest zasięg w twojej lokalizacji. To że w jednej firmie dostaniesz 17GB a w drugiej 15GB, nie znaczy że na pewno z 17GB będziesz bardziej zadowolony. Najpierw kup pre-paidy operatorów z których chcesz korzystać i przetestuj zasięg. W playu masz play online na kartę, a w orange np. - orange free na kartę. W playu też masz ustaloną maxymalną prędkość internetu na 4 mbit/sek. I tego nie przeskoczysz.

Do góry Bottom