>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Fortuna bonus

Mobilny internet

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Moglibyście doradzić co wybrać? Potrzebny mi taki net który będzie miał jak najlepszy zasięg, żeby za bardzo nie mulił i dało się w miesiącu ściągnąć z 50 piosenek i jakiś film. No i żeby nie był jakiś bardzo drogi :cool:

panmam2 78

panmam2

Użytkownik
jaki chcesz,umowę czy na kartę?
to zaczynamy ,na pewno odradzam blueconect(nie wiem jak to teraz nazywa się) ,dziewczyna ma i jest bardzo słaby ,mały transfer ,słaby zasięg i koszty ,jak na ten abonament to dużo.
najlepszym rozwiązaniem ,jest play ,świetnie łapie(testowałem) ,tani i różnorodność.
Co do orange to nie wiem ,nie miałem ,nie testowałem
Wszystko od Ciebie zależy ,czy chcesz internet na kartę czy na abonament.
Kata:
http://www.play.pl/pl/oferta/internet/internet-na-karte/opcje/index.html
do wyboru do koloru.
Ciekawą ofertą jest coś takiego:
http://allegro.pl/play-online-internet-bez-abonamentu-modem-60gb-i1737053150.html
i na na abonament:
http://www.play.pl/pl/oferta/internet/abonament/index.html
Jeśli chodzi o routery i UPC itp itd ,to nie orientuję się.
Tak z ciekawość ,potrzebne ,bo na studia idziesz?

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
No idę ???? ale to dla siostry, będzie teraz mieszkać w Łodzi i potrzebny net do laptopa. Dzięki za rozjaśnienie ;-) tylko sam nie wiem czy na kartę czy abonament, nie wiem co korzystniejsze jeżeli chodzi o codzienne korzystanie

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
No mniej więcej tak jak ja, chociaż trochę mniej ściąga plików. Tak po 3 godziny dziennie siedzi na necie średnio, filmów nie ściąga w ogóle a muzykę sporadycznie

panmam2 78

panmam2

Użytkownik
no to myśle,że transfer 4GB wystarczy,to wszystko zależy czy chce się wiązać umowa na 12 miesięcy,jeśli tak,to wiadomo abonament ,ale i to ma wady niższa prędkość ,ale większy transfer niż na kartę.

N 12

nipek

Użytkownik
Witam !
Dziewczyna chciała by u siebie na stancje podłączyć internet. Z racji tego że nie ma tam do kogo się podłączyć myślałem nad internetem na kartę. Czy ktoś posiada takowy ? czy to jest dobre rozwiązanie ?

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Mobilny internet to dla graczy chyba przydatna rzecz. Jedziemy na wczasy czy wyjazd to nie jednemu przyda się skorzystać z internetu.
W telefonie mam abonament w play. Dodatkowo płacę pakiet 100Mb za 7zł. W zupełności wystarczy na korzystanie w telefonie z forum, obstawić mecze czy poczytać np. onet. W razie potrzeby przez bluetooth połączyć się z laptopem i działa bezproblemu. W niektórych miejsca może być problem z zasięgiem.
W laptopie na dłużych wyjazdach, awarii netii korzystam z orange na kartę. Obecnie chyba się najbardziej opłaca. Kupujemy starter za 20zł i mamy 2 GB do wykorzystania w 30dni. Kartę sim wkładam do telefonu nokia i on działa jako modem. Wszystko działa super, prędkość do 1Mb/s.
Podobno opłaca się jeszcze GaduAir, ale nie korzystałem.
Blueconnect miałem, ale nie opłaca się w ogóle.
Jakie jest wasze doświadczenie z mobilnym internetem na kartę lub abonament? Z czego korzystacie, co polecacie, co się najbardziej opłaca?
Pisać ;)

M 3

mistrzunio

Użytkownik
internet mobilny polega na tym, że np. w Białymstoku mam internet stacjonarny na komputerze i mam laptopa z którym brat wyjeżdza do Warszawy na studia i ma internet w tym laptopie. czy jak?

blads 187

blads

Użytkownik
Tak dokładnie tak jak mówisz. Dostajesz modem do laptopa z kartą sim który podpinasz pod usb. Polecam play, stanowczo odradzam blueconnecta (największy syf na rynku). Orange testowałem niby nie jest zły, ale w play jest dużo lepsza oferta, orange szybko wysiada. Mi doładowanie za 30zł do internetu z play starcza na cały miesiąc, używam w pracy tylko i wyłącznie powiedzmy średnio około 15dni w miesiącu. Spokojnie starczy na przeglądanie stron, puszczenie jakichś meczy, czasem oglądam nawet mecze na żywo w internecie fajnie chodzi

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Play ma bardzo słaby zasięg poza duży miastami. Byłem na wakacjach w małym nadmorskim kurorcie i zasiegu nie było w ogóle, tak samo jak byłem na działce pod Warszawą. Ale opcja internetu mobilnego w Play gdy posiada sie dodatkowo telefon w play jest bardzo opłacalna, bo dają bardzo korzystne warunki.

yarson 0

yarson

Użytkownik
No idę ???? ale to dla siostry, będzie teraz mieszkać w Łodzi i potrzebny net do laptopa. Dzięki za rozjaśnienie ;-) tylko sam nie wiem czy na kartę czy abonament, nie wiem co korzystniejsze jeżeli chodzi o codzienne korzystanie
Jesli chce uzywac internetu tylko w domu i jest gotowa zwiazac sie abonamentem to w lodzi sa dosc przystepne oferty internetu z sieci kablowek z tego co pamietam a wiekszosc uczelni na WiFi.

kaczmar123 39

kaczmar123

Użytkownik
mógłbym prosić o pewne informacje w kwestii internetu na kartę? ???? jestem totalnie lewy w tym temacie i chciałbym wiedzieć na czym to dokładnie polega? czy chodzi tutaj o to, że przypuśćmy kupuje jakiś starter (?) wkładam w telefon -&gt; telefon podłączam pod laptopa i mam internet w laptopie? jeśli dla kogoś moje pytania są śmieszne to przepraszam ale chciałbym uzyskać informację na ten temat, gdyż właśnie takie coś będzie mi w najbliższej przyszłości potrzebne ;)

suchoparek 1,8K

suchoparek

Użytkownik
Wystarczy kupić starter (np. karta SIM* + modemem**) i podłączyć modem do gniazda USB w komputerze lub innym diabelskim wynalazku

*Karta SIM
**Modem (rozmiaru zapalniczki)

;)

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Pakiet jako pakiet możesz wykupić mając telefon na abonament. Ja mam w playu pakiet internetu np. 100mb za 7zł.
Jeśli chodzi o internet to działa to na zasadzie doładowania np. za 30zł masz 1gb na okres 30dni.
Do mobilnego internetu nie jest konieczny modem usb. Jako modem może posłużyć nam telefon z wbudowanym modemem np. nokia n95.

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
T-mobile używałem w Szkocji. Porażka...Jedynym plusem było to, że miałem co 3 miechy bez ograniczeń neta za 40F. Na doładowanie to jest nieporozumienie, no chyba, że ktoś sporadycznie przegląda pocztę;p Teraz w PL mam modem tego T-mobile i mam zamiar się zapoznać z ich ofertą, ale jeśli już to będzie dla mnie jakiś alternatywny internet w razie wyjazdów.
A wracając do T-mobile, nie wiem jak w PL, ale tam miałem polokowane wszystkie praktycznie strony o treści bukmacherskiej. Nawet FB;/ Wiadomo dało się to ominąć bramką proxy.

kaczmar123 39

kaczmar123

Użytkownik
Jeśli chodzi o internet to działa to na zasadzie doładowania np. za 30zł masz 1gb na okres 30dni.
Do mobilnego internetu nie jest konieczny modem usb. Jako modem może posłużyć nam telefon z wbudowanym modemem np. nokia n95.
o takie coś właśnie by mi chodziło, potrzebuję takiego internetu dokładnie na miesiąc, nie chce wiązać się żadnymi umowami
edit: orange ma taką ofertę?

Do góry Bottom