>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Może nie system ale sposób gry

igor_sypniewsk 0

igor_sypniewsk

Użytkownik
Witam. Jestem nowy na forum ale w temacie siedzę już jakiś czas. Chciałem was zapytać co sądzicie o takim sposobie gry:
Wybieramy sobie drużynę z kursem 1,5-1,6 która naszym zdaniem wygra.
Do kuponu dokładamy dwudrożne zdarzenie na przykład u/o z NBA z kursem około 1,9
Robimy dwa kupony.Na obu znajduje się nasz mecz z kursem 1,5-1,6 i na jednym kuponie dokładamy do tego meczu under na drugim over.Razem daje nam to kurs w okolicach 3 każdy. Gdy wspomniany wyżej mecz powtarzający się wejdzie wygrywamy jeden kupon. W następnej kolejce gramy wtedy jeden kupon za stawkę początkową a drugi za podwójną. Gdy nie wejdzie mecz powtarzający się w następnej kolejce gramy oba kupony za podwójną stawkę i tak adekwatnie w kolejnych kolejkach.Gdy kupon wejdzie zaczynamy progresję od początku,jednocześnie kontynuując progresję drugiego kuponu.Wydaje mi się że żaden nazwijmy to w miarę przyzwoity typer nie powinien mieć problemu z trafieniem jednego meczu poprawnie na 5 co prowadzi tylko do 5 stopni progresji. Chetnie wysłucham uwag i propozycji.

bludek 367

bludek

Użytkownik
Nie wiem czy to dobry sposób gry.

10 (stawka) x 1.6 x 1.9 = 30.4

20 -&gt; 30.4

20 (zsumowana stawka) x 1.6 = 32

20 -&gt; 32

I na każdym etapie gry będziesz o kilka % stratny. Podwajasz stawkę w zamian za kurs poniżej 2 (1.9) i jest to nieopłacalne. Przeliczyłeś to w ogóle? Co z tego, że kurs na Twoje zdarzenie daje ponad 3, skoro stawiasz zakład przeciwny i Twój kurs będzie tak naprawdę podzielony na dwa.

1.6 x 1.9 / 2 = 1.52
1.52 jest mniejsze niż pierwotne 1.6. Prowizja Cię zjada, system jest bez sensu.

Rozpiszę ci to:

Twój system, przy założeniu, że kurs 1.6 wchodzi dopiero za trzecim razem.

1 etap.

10 x 1.6 x 1.9 = 30.4
10 x 1.6 x 1.9 = 30.4

20 -&gt; 30.4

2 etap.

20 x 1.6 x 1.9 = 60.8
20 x 1.6 x 1.9 = 60.8

60 (zsumowany pierwszy i drugi etap) -&gt; 60.8

3 etap.

40 x 1.6 x 1.9 = 121.6
40 x 1.6 x 1.9 = 121.6

140 (zsumowany pierwszy, drugi i trzeci etap) -&gt; 121.6

i nie ma sensu dalej liczyć.

A teraz zwykła progresja, przy założeniu, że kurs 1.6 wchodzi dopiero za trzecim razem.

1 etap.

20 x 1.6 = 32

20 -&gt; 32

2 etap.

40 x 1.6 = 64

60 -&gt; 64

3 etap.

80 x 1.6 = 128

140 -&gt; 128

I od tego momentu też notujesz stratę, ale jest to strata niższa niż u Ciebie.

Możesz nieco zmodyfikować ten sposób gry zwiększając jednak ryzyko, więc zastanów się czy Cię na to stać:

1. Kurs 1.6 o którym wspominałeś.
2. Mecz z wyrównanymi kursami np. Kazan - CSKA 2.45 / 3.01 / 3.52 w którym wykluczasz jedną z możliwości.

10 lub 20 lub 40 lub 80 x 1.6 x 2.45 (Kazan) = 39.20
10 lub 20 lub 40 lub 80 x 1.6 x 3.01 (Remis) = 48.16

20 (10+10) -&gt; 39.20 lub 20 -&gt; 48.16 lub 20 -&gt; 0

60 (10+10+20+20) -&gt; 78.80 lub 40 -&gt; 96.32 lub 20 -&gt; 0

140 (10+10+20+20+40+40) -&gt; 156.8 lub 140 -&gt; 192.64 lub 140 -&gt; 0

300 (10+10+20+20+40+40+80+80) -&gt; 313.6 lub 300 -&gt; 385.28 lub 300 -&gt; 0

Za każdym razem przegrywasz gdy kurs 1.6 nie wchodzi, lub gdy drugi mecz kończy się wynikiem, który wykluczyłeś.

igor_sypniewsk 0

igor_sypniewsk

Użytkownik
Nie wiem czy to dobry sposób gry.
20 (zsumowana stawka) x 1.6 = 32
I na każdym etapie gry będziesz o kilka % stratny. Stawiasz podwójną stawkę w zamian za kurs poniżej 2 i jest to nieopłacalne.
ale chodzi o to że w wypadku wygranej jednego kuponu na etapie nie cofamy sie całkowicie do 1 progu tylko cofamy tak jakby jeden ciąg a drugi kontynuujemy. Z moich wyliczeń wynika że zyski są identyczne jak w przypadku progresji remisowej.
Przykładowo
10x 1,6 x 1,9 =30,04
10x 1,6 x 1,9 =30,04
Gdy wejdzie nam drugi kupon gramy:
20 x 1,6 x 1,9 =60,08
10 x 1,6 x 1,9 =30,04 z tym że do stawki 20 dajemy mecz który nam sie wydaje realniejszy.

Gdy wtedy wejdzie pierwszy kupon mamy 60j a wlozylismy do tego ciągu 30.Kazdy ciąg mozna rozliczać osobno. Gdy wyjdzie drugi ciąg drugi raz z rzędu gramy

40 x 1,6 x 1,9 = 120
10 x 1,6 x 1,9 = 30
Wtedy gdy wejdzie wreszcie 1 ciąg mamy 120 za włozone do niego 70. Każdy ciąg progresji rozliczamy osobno dla przejrzystości. Zyski o ile dobrze licze sa podobne do progresji remisowej a myśle że większa szansa trafić bo wszystko zależy od 1 meczu który możemy starannie wyselekcjonować.

ODpowiadajac na Twoj edit gdy wygramy już za tym 4 razem to ten ciąg który nie wyszedl kontynuujemy u Ciebie stawiając już za 80j. Policz sobie jak wychodzi wtedy. Mi wychodzi na plus. To sa jakby dwie rownoczesne progresje. Zyski można policzyć przy skończeniu 2 ciągów.

1 etap.

10 x 1.6 x 1.9 = 30.4
10 x 1.6 x 1.9 = 30.4

20 -&gt; 30.4

2 etap.

20 x 1.6 x 1.9 = 60.8
20 x 1.6 x 1.9 = 60.8

60 (zsumowany pierwszy i drugi etap) -&gt; 60.8

3 etap.

40 x 1.6 x 1.9 = 121.6
40 x 1.6 x 1.9 = 121.6
Gdy wyjdzie wtedy kupon 1 to :
4 etap.
10 x 1,6 x 1,9 = 30,2
80 x 1,6 x 1,9 = 223,2
i gdy teraz wejdzie kupon 2 to jesteśmy na plus. Chyba nie rozumiemy się dokładnie bludek.

bludek 367

bludek

Użytkownik
Rozumiemy się dokładnie. Ale jednak w wypadku gdy nie wchodzi kurs 1.6 to oba kupony nie wchodzą i wtedy już jest większy problem.

igor_sypniewsk 0

igor_sypniewsk

Użytkownik
Tak, ale wydaje mi się że przyzwoity typer nie powinien mieć problemu trafić kurs 1,6 do 5 ciągu. Dlatego przynajmniej według mnie wydaje się to sensowne.

bludek 367

bludek

Użytkownik
Jasne, zapewne masz rację gdyż moja matematyka jest słabiutka, a Ty potrafiłeś to logicznie rozpisać.

Chodzi mi jednak o fakt, że dorzucając kurs 1.9 tracisz kolejne kilka % na prowizji.

igor_sypniewsk 0

igor_sypniewsk

Użytkownik
Może nie rozpisałem tego zbyt dobrze jednak ogolny kurs wychodzi około 3. Wtedy zysk każdego ciągu jest jak w progresji remisowej. Może ktoś jeszcze się wypowie co o tym sadzi. Główną zaleta tego sposobu wydaje mi się to że nie trzeba być wielkim specjalistą żeby raz na kilka prób trafić 1 mecz z kursem 1,6.

wielkizordon 18

wielkizordon

Użytkownik
kolejny przyklad ze matura powinna byc obowiazkowo z matematyki.
@Igor
1,9&lt;2 Jezeli w chwili obecnej nic ci to nie mowi to nie uzyskasz chyba pomocy na tym forum.
Pozatym skoro wg Ciebie dobry typer nie ma problemu z trafieniem jednego na 5 meczy o kursie 1,6 to moze graj po prostu progresja??predzej czy pozniej trafi sie seria 6,7,8 pudel i wtedy tylko kaplica bo z poczatkowej 100 musisz grac kwoty znacznie wieksze niz 10k....
moja opinia to tylko single u dobrych bukow, tylko przez neta.
A no i jeszcze cos co weim z doswiadczenia,...nie gdybaj co bedzie jak kupon, seria wejdzie tylko sie powaznie zastanow co bwedzie jak mecze ,kupony nie beda wchodzic.

igor_sypniewsk 0

igor_sypniewsk

Użytkownik
Do wielki zordon.

Źle rozumujesz ten sposób.Gramy 2 progresje jednocześnie więc nie jest 1,9 tylko 3.Może niezbyt przejżyście to rozpisałem więc stąd te wątpliwości.A uwagi o maturze proszę zachowaj dla siebie.

wielkizordon 18

wielkizordon

Użytkownik
wiem o co ci chodzi z 1,9 ale ty nie kminisz ze podwajajac stawke (razy2), grajac mecze o/u(1,9) sam zamysl dokladania spotkan o/u przynosi straty bo 1,9&lt;2....
A to zdanie o maturze to swieta prawda i taka moja opinia i tyczy sie podstawowego bledu, ktorego nie mozesz pojac ,mianowicie ze 1,9&lt;2 a nie na odwrot i wynikajacych z tej nierownosci wnioskow.

igor_sypniewsk 0

igor_sypniewsk

Użytkownik
Nadal nie rozumiesz. Nie 1,9 bo te mecze 1,9 są mnożone przez kurs meczu z kursem 1,5-1,6 co daje nam 3.

1,56 x 1,9 =3

Nie gramy samego u/o tylko u/o na kuponie z jednym meczem. Robimy dwa kupony.Nasz mecz plus under i nasz mecz plus over.I do tego progresja a nie tak jak mi próbujesz wmówić. Matematyka może i jest przydatna ale czytanie ze zrozumieniem niektórym także by nie zaszkodziło;)

Oczywiście po zakonczeniu sukcesem jednego kuponu nie schodzimy z oboma kuponami do stawki początkowej tylko z jednym a drugim kontynuujemy progresje do wygrania 2 kuponu.

wielkizordon 18

wielkizordon

Użytkownik
wiem ze dodajesz mecze o 1,6 tylko ze po jakiego ch.uja mnozysz mecz razy 2(stawka) skoro dodajesz tam spotkanie u/o o kursie 1,9?????
rownie dobrze nie dawaj tych o/u o kursie 1,9 i graj sama progresje meczy 1,6???
czaisz??
Nie wyskakuj mi tu z czytaniem ze zrozumieniem bo najpierw trzeba dobrze rozumowac, pojac pewne zaleznosci.
Zdaj sobie sprawe ze nei mozesz wymyslic nic sensownego wychodzac ze zlych zalozen.
Opierasz swoj ,,system,, na dodaniu pewniaka o kursie 1,6, skoro to taki pewniak to graj go za 2000zl a nie bawisz sie w rozpiski. Zadnym rozpisaniem wiekszej niz 1 liczby zdarzen nie bedziesz na plusie bo zwiekszajac liczbe zdarzen na kuponie przemnazasz przez siebie marze bukmachera ---czyli jestes w plecy
a i najwazniejsze bo nie doczytalöem chyba albo cos ci umknelo, mianowicie co robisz w sytuacji gdy ,,pewniak,, nie wchodzi 3 razy z rzedu??jaka stawke dajesz na 4ta kolejke??razy milion czy jak?

igor_sypniewsk 0

igor_sypniewsk

Użytkownik
Mnoże razy 2 gdy nie wejdzie 1 stopień progresji. Trzecia kolejka -podwójna stawka kolejki drugiej i dalej analogicznie.Jednak gdy wejdzie mecz z kursem 1,6 to oznacza że jeden kupon wejdzie.Wtedy jeden ciąg progresji cofamy do stopnia 1 a drugi kontynuujemy do skutku. Mecz mnoże razy u/o żeby uzyskać łączny kurs w okolicach 3,razy- tyle ile wynosi kurs na zwykły remis w piłce nożnej.Razy dwa mnoże całość, nie samo 1,6. Grając single 1,6 przy porażce i progresji razy 2 nie osiagałbym zysków. Z Twojej wypowiedzi wynika że nie rozumiesz dokładnie co pisze... poczytaj moje rozpiski w 1 poście....

PS: co do Twoich drwiń i &quot;stawki razy milion&quot; to dając najpierw 2j/2kupony - 2 kolejka 4j/2 kupony- 3 kolejka 8j/2 kupony - 4 kolejka 16j/2 kupony.

Gdy podczas 4 kolejki uda nam sie wygrac wygrywamy 24 jednostki. Razem przez 4 kolejki wpłacilismy 30 jednostek. Jednakże nadal kontynuujemy progresje jednym ciągiem już za 32j a drugim wracamy do 1j. Gdy w 5 kolejce wygramy wiekszy ciąg dostajemy 96j przy wpłaconych 66. Czyli 33 na plus. Rozumiesz juz? I nie ironizuj i nie drwij dopoki nie wiesz o co chodzi.

wielkizordon 18

wielkizordon

Użytkownik
moze, moze , moze a moze nie? a wiesz moze ze im blizej kursowi do 1 (1,6 u Ciebie) to tym czesciej owy kurs jest zanizony a tym samym prawdopodobienstwo jest mniejsze niz wynika z kursu??Zdaj sobie sprawe ze na dluzsza mete nie ugrasz nic tym systemem bo z kazda kolejka bedziesz pare % na minusie grajac o/u plus dodatkowo pare % na kursach1,5-1,7 poprzez zanizenie kursu przez buka( no chyba ze grasz same super valuebety ale gdybys tak umial to nie bawil bys sie w systemy) a po trzecie grajac dwaa spotkania mnozysz owa marze przez siebie i jestes kolejne pare % w plecy.
i Zadna rospiska tu nic nie pomoze.
Jezeli to ci nie wytlumaczylo to moze sprobuje inaczej,
Przelewajac plyn z naczynia do naczynia predzej czy pozniej wszystko zostanie na sciankach, kminisz?To apropo mnozenia marzy
I wlasnie dlatego trzeba grac tylko single, no ok ev. double jesli ktos idzie na yield i nie progresja tylko plaska stawka.
Zauwaz ze przy graniu stawek razy 2 w razie nietrafienia pewniaka.
po pierwszej kolejce jestes minus 2
po drugim pudle jestes minus 6(2+2*2)
po trzecim pudle jestes minus 14(6+8)
jesli w trzeciej kolejce trafiasz jestes na zero, chociaz nawet nie bo wkladasz 14 a dostajesz 4*3 czyli 12
nie licz co bedzei jak wygrasz, jeszcze raz to powtorze.

igor_sypniewsk 0

igor_sypniewsk

Użytkownik
Moze i masz troche racji ale wydaje mi się że ten sposob może byc dobrą alternatywą do grania remisów i przy dobrym typowaniu może przynosic zyski.

wielkizordon 18

wielkizordon

Użytkownik
Mnoże razy 2 gdy nie wejdzie 1 stopień progresji. Trzecia kolejka -podwójna stawka kolejki drugiej i dalej analogicznie.Jednak gdy wejdzie mecz z kursem 1,6 to oznacza że jeden kupon wejdzie.Wtedy jeden ciąg progresji cofamy do stopnia 1 a drugi kontynuujemy do skutku. Mecz mnoże razy u/o żeby uzyskać łączny kurs w okolicach 3,razy- tyle ile wynosi kurs na zwykły remis w piłce nożnej.Razy dwa mnoże całość, nie samo 1,6. Grając single 1,6 przy porażce i progresji razy 2 nie osiagałbym zysków. Z Twojej wypowiedzi wynika że nie rozumiesz dokładnie co pisze... poczytaj moje rozpiski w 1 poście....

PS: co do Twoich drwiń i &quot;stawki razy milion&quot; to dając najpierw 2j/2kupony - 2 kolejka 4j/2 kupony- 3 kolejka 8j/2 kupony - 4 kolejka 16j/2 kupony.

Gdy podczas 4 kolejki uda nam sie wygrac wygrywamy 24 jednostki. Razem przez 4 kolejki wpłacilismy 30 jednostek. Jednakże nadal kontynuujemy progresje jednym ciągiem już za 32j a drugim wracamy do 1j. Gdy w 5 kolejce wygramy wiekszy ciąg dostajemy 96j przy wpłaconych 66. Czyli 33 na plus. Rozumiesz juz? I nie ironizuj i nie drwij dopoki nie wiesz o co chodzi.
dalej nei kminisz widze.
jezeli wejdzie ci za 4 razem to za wplacaopne 30 wygrywasz 8*3 czyli 24 czyli na minusie jestes.
i z kazda kolejna kolejka jeszcze bardziej.
Pomzlilo ci sie bo w czwartej kolejce grasz razem za 16 ale jeden zaklad wejdzie wiec 8 nie 16.
Tak samo w 5 kolejce nie 32*3 tylko 16 razy 3 czyli 48 bodajze
66-48 tyle bedzie wynosic STRATA
policz jeszcze raz bo w glowie liczylem na szybkiego.

igor_sypniewsk 0

igor_sypniewsk

Użytkownik
Nie zgadzam się z Twoimi wyliczeniami. Mylisz się caly czas bo gramy 2 ciągi! czyli wygrywamy z 30 24 tak jak mówisz ale 2 ciąg nadal gramy porgresją czyli nastepne 2 kupony gramy za 1j i 16j. Nadal sie nie rozumiemy.

Y 1

yarvin

Użytkownik
Panowie.Może troszkę inaczej.To są według autora tematu DWIE NIEZALEŻNE od siebie progresje,ale jednocześnie z sobą powiązane.Wygrywając pewniaka któraś z tych 2 progresji MUSI się zakończyć.Myślę,że najlepszym rozwiązaniem tego sporu będzie przedstawienie przez autora pomysłu realne podawanie typów i pokazanie jak to wychodzi w grze.Wiem skąd autor zaczerpnął ten pomysł,ale chyba typów nie będzie pobierał z tego forum co sposób gry który nam przedstawił.

igor_sypniewsk 0

igor_sypniewsk

Użytkownik
Wlasnie dokladnie mnie zrozumiał yarvin. Wiec w tym temacie napisze symulacje.Jesli nie wolno pisac w tym temacie testu proszę mnie o tym poinformować.

Więc zacznijmy od 1 progu:

Lyon(-1)-Le mans typ 1 (1,40) * Alicante (plus 10,5) -Barcelona typ 1(1,88)= 2,62

Lyon(-1)-Le mans typ 1 (1,40) * Alicante (plus 10,5) -Barcelona typ 2(1,88)= 2,62

Oba kupony stawiamy po 1j. Wiec lacznie 2 j a w wypadku wygranej jednego kuponu jestesmy 0,6j do przodu. Nie uzyskałem dzis kursu 3 ale nie gra NBA gdzie kursy na HC są przewaznie 1,92 ani nie myślałem wiele na temat &quot;pewniaka&quot;. W kazdym razie kurs jest ponad 2 więc wyjście &quot;pewniaka&quot; da nam zysk. Zobaczymy po meczach. Bede nadal kontynuuwał symulację w tym temacie.

Do góry Bottom