Przy grze tym rozpisem na 70 zakładów z wpisu #1, czyli przy koszcie gry 70*2,5=175zł - rozrzut możliwych wygranych (brutto) przy wejściu 6z20 liczb to zakres od 36zł do 122zł, a zatem w najgorszym układzie nastąpi strata 175-36=139zł a w najlepszym strata wyniesie tu 175-122=53zł.
Gwarancja zysku ma tu miejsce tylko przy wejściu 8z20 liczb, zgodnie z tytułem wątku.
Tak więc w w/w systemie przy 6z20 (30%) w MULTI MULTI nie istnieje możliwość osiągnięcia gwarantowanego zysku, gdyż w polskich realiach tej gry, przy znanej wysokości stałych wygranych do ceny zakładu,
gwarantowany zysk można osiągnąć dopiero od uzyskania ~40% trafień* w granym zbiorze liczb.
* oczywiście nie z marszu czyli przy chaotycznym rozlokowaniu liczb na kuponach a przy zastosowaniu odpowiedniego, to gwarantującego rozpisu dla określonej ilości liczb, choć możliwe jest zawsze przy grze na 20 liczb po 6 liczb w zakładzie, szczęśliwe trafienie w jednym z zakładów 6z6 a więc przy wejściu 6z20 liczb
....................
Ściągnąłem sobie wyniki ostatnich losowań MULTI-MULTI i chyba nie ma co się w to bawić
W odniesieniu do
LOTTO 6z49: znam gościa, który nie zna się zupełnie na bukmacherce, ale wykorzystując regulaminową wysokość wygranej w
LOTTO wynoszącej 24zł za 3z6 przy koszcie nadania 1 zakładu wynoszącym 3zł - a zatem grając jakby na przeliczeniowy bukmacherski kurs @8 (bo 24/3=8) gra w progresji 1 zakładem na zwiększane wielokrotności stawki zakładu pojedyńczego, aż do wejścia 3z6 i choć źle mu w końcu w jednej z kolejnych gier wróżę - to jak dotąd ???? - skubany nie zbankrutował.
Jest to o tyle ciekawe a co starałem mu się wytłumaczyć, że prawdopodobieństwo trafienia 3z6 (kursu @8) w
LOTTO 6z49 to raptem 1.8% - a prawdopodobieństwo trafienia kursu @8 w zakładach wzajemnych (bez marży buka) to (1/8)*100=12.5% czyli jest wielokrotnie bardziej prawdopodobne niż te 3z6 w
LOTTO.
Powyższe dowodzi, jak bardzo istotny jest w grach losowych czynnik szczęścia...
..............
................
Poczytaj także o takim możliwym, alternatywnym do TS modelu grupowej gry* na liczby losowane np. w MM lub też innym jego zagranicznym odpowiedniku typu Keno, wg mojego pomysłu sprzed kilku lat - a dlatego alternatywnym do TS, bo nawet bez konieczności nadawania kuponów a jedynie na samym ich typowaniu, jednym stałym zestawem 10-ciu liczb choćby od razu i na cały miesiąc z góry:
Gra o 1,5k miesięcznie przy koszcie 150zł
https://forum.bukmacherskie.com/f18/gra-o-1-5k-miesiecznie-przy-koszcie-150zl-95029.html
( * ale przy ew. wcielaniu go w życie należy pamiętać tu o rygorystycznym przestrzeganiu BHP, gdyż taka "zabawa" nie daje monopoliście TS dochodów - a więc dla swojej legalności skierowana jest w zasadzie wyłącznie do osób przebywających zagranicą
i po sprawdzeniu, że w kraju pobytu nie spowoduje ew. konfliktu z prawem)