>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

MLB Season 2013 - Wrzesień

Status
Zamknięty.
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Pittsburgh Pirates - Chicago Cubs ✅ 3:2
@ 1.53
Sportingbet !
Dzisiaj pewnie, zaufam po raz drugi Piratom, którzy wczoraj wywalczyli swoje zwycięstwo na swoich śmieciach. Choć mecz do łatwych nie należał, aczkolwiek wydawać się mogło że ten mecz nie kontrolują i go przegrają, lecz podnieśli wysoko poprzeczkę i zgarnęli zwycięstwo. Dziś znowu spotkanie z Chicago, z drużyną która w delegacjach spisuję się marnie i nie zbyt solidnie. Natomiast, u gospodarzy dziś Liriano miotacz, który ma dość obiecujące wyniki i choć będzie od samego początku utrudniał przeciwnikom odbicie piłek to myślę że dziś znowu to gospodarze wyjdą ogromną ręką. Najciekawsze w tym wszystkim jest to, że Chicago na cały sezon ma 572 zdobyte RUN&#39;s w tym Piraci tylko o 5 więcej. Nie mniej jednak będzie to na pewno zacięte spotkanie, mimo że Miotacz Piratów ma lepsze wyniki niż zawodnik gości, który będzie dzisiaj grał. W tym meczu niewątpliwie liczę jeszcze na jednego z bardzo utalentowanych zawodników gospodarzy, McCutchen&#39;ea który bardzo dobrze sobie radzi pod presją i kiedy trzeba zdobywać punków. Mimo, że kurs dla niektórych może nie jest obiecujący to biorę ten bet i śmiało w niego wchodzę..
/ Mam nadzieje, że Grzesio będziesz wyrozumiały ;) - mimo że takiej wiedzy jak Ty nie posiadam, lecz napisałem analizę jak tylko mogłem ;) bo wydaję mi się, że można śmiało ten mecz pograć.. lecz może jak będę stawiał więcej to znajdę jeszcze lepsze statystyki na temat meczy które będę stawiał i będę tu je wdrażać.

Otrzymane punkty reputacji: +3
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
@Challenger
Przy takiej dysproporcji w ostatnim czasie u miotaczy takie rzucanie liczbami i produkowanie statystyk do analizy jest nie na miejscu.
Popatrz na liczby , porównaj i pomyśl czemu ja nie szukam tutaj niespodzianki , chociaż jak piszesz - z racji zbliżającego sie Postseason Indians raczej będzie grało najmocniej jak sie da
Chociażczeka ich domowa seria z Astros , więc mają łatwiej jak rywale z dywizji.
ERA prawie 9 , WHIP prawie 2 , OBP wysokie.
Nie widzisz tego :?: Rozumiem chcesz podać liczby , ale jeszcze trzeba by nieco świadomym co grasz.
Ja widząc te staty bym nie grał Indians znając [a kurs zachwyca] znając potencjał i Sale&#39;a i McAllister&#39;a ..
Szukanie niespodzianki , gdzie miotacz gra taki piach że szkoda gadać jest nieco wątpliwe.
Jak już podajesz liczby to bądz pewien co podajesz , a nie wrzucasz całą tabelkę z covers.com
A jak nie będzie liczb to co wtedy :?:
Bez statystyk -&gt; czemu grasz na Indians :?:
Poza tym linie podaje sie w ilości Plate Apperances , nie w At Bats
Rozumiem na boisku może sie dziać wszystko , ale jeśli chodzi o miotaczy to Indians ten pojedynek przegrywa.
Od White Sox będzie zależało czy będą w tym pojedynku prowadzić
Poza tym Kipinis , Bourn i Brantley are not expected to be in starting line-up.\
@wonderkido
Przeczytałem &quot;to&quot; ????
- podaj miotaczy z ich bilansem
- Liriano miota - OK , ale z kim :?:
- Ilośc Runs zdobytych przez sezon mi nie mówi nic
- To może podasz jakieś statystyki McCutchen&#39;a jak mówisz że dobrze gra pod presją :?: Ew. całosezonowe ;)
- Poza tym takie kursy sie nie rusza w tej fazie sezonu
- dopisek dotyczący serii

Otrzymane punkty reputacji: +5
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Pierwszy nagłówek przemilczę. ;)
Bilans Miotaczy - Pirates Liriano F. (16-7)
Chicago Wood T. (9-11)
Jasno widać, jednak że Miotacz Piratów biję o głowę Miotacza Cubs.
Statystyk jeszcze nie znalazłem, ale w następnej analizie na kolejny mecz który będę stawiał postaram się o bardziej szerszą analizę, na temat miotaczy i kluczowych graczy.
Dlaczego się nie rusza ? ja pograłem i mam nadzieje, że nie będę żałować.. ;)
Mecz o 19.35 Polskiego czasu.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Bilans z ERĄ.
Sam bilans nie wiele mówi.
Pomijam , że za sezon też te liczby nie wiele mówią , bo miotacze lubią mieć ulubione okresy lub mniej ulubione , gdzie wiadomo że będą cieniować.
Ostatnio czytałem nawet artykuł , że statystyki W nie powinno być..
Poza tym ja bym Wooda za cieniasa nie uznawał , gra w słabej ekipie więc bilans mu nie leży.
Rocznik 1987 , więc kilka lat ma jeszcze , aby swoje zagrać.
Nie rusza sie takich kursów , bo poprostu.
Mały zysk , a taka sama szansa jak przy 2.00 że nie wejdzie.
Popatrz na analizy , mało kto pisze kursy 1.50 czy 1.6 nawet.
Ostatnio tyle co podałem 1.58 bez analizy

Otrzymane punkty reputacji: +4
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Pirates czują na sobie oddech STL, które dziś najpewniej wygra. Więc nie mogą sobie pozwolić na porażkę, są zespołem dużo lepszą ofensywą i takie mecze z outsiderami muszą wygrywać, żeby pod koniec nie martwić się o Dziką Kartę. Liriano ostatnio dobre i równe występy. Wood to też dobry pitcher z przyszłością, jednak to ofensywa powinna zrobić dziś różnicę ;)

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Kansas City Royals vs Clevland Indians
Seria, która może wyjaśnić wiele spraw. Indianie obecnie 0.5 meczu tracą do pozycji na której będą się cieszyć z wild card, Kansas co prawda 3,5 spotkania straty, ale seria rozgrywana w Kansas jest serią właśnie 3 meczową i jeśli Royals chcą myśleć o dogonieniu CLE, muszą zwyciężać. Dzisiejszy mecz na pewno będzie bardzo ważny w kontekście dalszych gier ponieważ jeśli Royals przegrają praktycznie przekreślają swoje szanse, a warto zwrócić uwagę że Clevland po tej serii już ma terminarz, że tak się wyrażę &quot;sielankowy&quot;. Obie ekipy wystawiają na SP, praktycznie to co mają najlepszego czyli Royals - Shields i Indians - Kazmir. Obaj panowie mieli swoje wzloty i upadki, jedna z tej dwójki to James jest dla mnie pewniejszym punktem, poza tym jego liczby przeciwko Clevland są naprawdę przyzwoite. 247 AB, średnia .243 jedynie 60 H i 9 HR. W tym sezonie James poza porażką w Clevland 6:2 w pozostałych dwóch grach był klasą samą dla siebie i efektywnie utrudniał rywalom zdobywanie run&#39;s.
Scott Kazmir to miotacz, który w pewnym momencie sezonu wybił się ponad przeciętność i był wręcz perfekcyjny, jednak jak sezon długi tak wyszło również to, że była to wypadkowa i forma wróciła do normy, czyli przyzwoicie, ale bez zachwytu. Kazmir w porównaniu do Shields&#39;a tylko raz wygrywał z Royals, natomiast trzykrotnie był pokonywany, jego dokonania przeciwko Kansas również gorsze, 159 AB i średnia .327 52 H i tylko 3 HR.
Kauffman Stadium raczej nie należy do ulubionych miejsc Kazmir&#39;a. Mam na uwadze to że Clevland jest rozpędzone po serii z White Sox, ale na pewno mają na uwadze serie u siebie nie tak dawno i dwie wygrane Royals, co prawda opener padł łupem CLE, ale dziś uważam, że James pod presją wyniku wypadnie o wiele korzystniej niż Kazmir stąd też KCR win ;)
Kansas City Royals / 1.75 Marathonbet ✅ 7:1

Otrzymane punkty reputacji: +9
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
LA Dodgers @ Arizona
LA Dodgers✅ 9-3
2.06 @ Pinnacle

Greinke vs Corbin.
Dzisiaj wyjątkowo krótko jak na mnie , bo widzę value na Greinke a znowu żal przejść obojętnie obok meczu.
Rozumiem że miota Corbin , rozumiem że w tym sezonie Corbin nie przegrał jeszcze z LAD.
Idzie zrozumieć jeszcze kozacki bilans Patricka w domu oraz to jak gra z lefties ofens ekipy z LA.
Ale naprawdę taki kurs na Dodgers ?
Bez jaj.
Przez ostatnie 10 startów Zack nie miał większej wtopy i w tej formie powinien dać potrzebne W gdy LAD awansują do Postseason.
Corbin na ostatnie 10 gier miał 2 wtopy w Phillies i w domu z SFG.
Dodgers przy drobnych wiatrach już w weekend może świętować awans dalej.
Arizona bez szans , na dodatek ledwo ponad .500
Z DL powrócił Matt Kemp , ale pod znakiem zapytania stoi występ dzisiaj Han-Rama i Ethiera.
Forma także po stronie Zack&#39;a.
Gorzej tylko z LAD , bo ostatnio zadyszkę złapali i bilans 3-7 za last 10
Dla mnie spore zaskoczenie taki kurs i osobiście biore po 2.06 ????

Under 7.5
tez dobra opcja @ 1.96 ⛔na mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +15
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Braves @ Nationals
Nationals ⛔ :-(
1.95 @ Pinnacle

Wood vs Ohlendorf

Wczoraj zdecydowanie grałem na lepszego miotacza , a dzisiaj niestety trzeba grać na zawodnika do którego pewności nie mam.
Kolejny bet z cyklu value
Czemu gram na WSH ?
WSH 7-ego Sierpnia dostało sweepa w domu od Braves i kończyli dzień z ujemnym bilansem za sezon w postaci słabego jak na nich 54-60.
Od tamtej pory mają bilans 27-10 !!
Wszystko o to by dogonić Cincinnati i grać chociażby nawet baraże o Wild Card.
Przed nimi 4-meczowa seria w domu z Miami i dwa ciężkie wyjazdy - jeden do STL , drugi do Arizony.
STL nie odpuści , bo jak chce grać o pewne miejsce w Postseason to muszą grać na całego , a Arizona nie wiem.
Ohlendorf w tym sezonie wykorzystywany i przez bullpen i jako Starter.
Kwalifikuje sie bilansem 4-0 i ERĄ 3.15 za sezon.
Jako starter solidnie , za każdym razem gdy on narzuca to WSH wygrywa bezpośrednio przez niego lub pośrednio przez bullpen.
WSH na dywizje nie ma szans , raz że duża strata , dwa że Braves kończy sezon seriami kolejno w Cubs , w domu z Milwaukee i Phillies.
Czyli w najlepszym wypadku w domu zapewnią sobie awans po którymś meczu z Milwaukee.
Wood nie równo gra , ostatnie 4 wyjazdy to 2x Mets i 2x Phillies - 2 porażki ATL i 2 wygrane rywali.
Na dodatek za ostatnie gry bieda trochę , szczególnie pokazała to domowa gra z Miami i wyjazd do Phillies.
Braves przeciwko righties odbija bardzo podobnie na wyjazdach , jak WSH w domu vs lefties.
Na dodatek lepsza ekipa w Postseason zmiecie Braves w pył z racji tego jak przeciętna jest to ekipa i jak słabe ma ofensywne liczby.
WSH jedzie ostatnio każdego jak chcą , dzisiaj może być podobnie.
Staty za ostatnie 10 gier
vs lefties AVG .278 , OBP .367 , ogółem 6.46 R/9 , niskie ery bullpenu i Starterów.
Po 1.95 biorę WSH i liczę że podgonią coś Reds ????

Otrzymane punkty reputacji: +6
pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Tampa Bay Rays - Texas Rangers Over 7 (2,00) - Bet365, Sportingbet 4:3 - ZWROT
Sytuacja dojść jasna i klarowna, obie ekipy walczą o &quot;Dziką Kartę&quot;. Patrząc na ostatnie wyniki i formę, zdecydowanie lepiej wypadają Rays. Jednak Texas pokazał wczoraj, że jeszcze nie powiedział ostatniego słowa, wygrywając w drugim meczu serii 7:1. Goście przerwali tym samym serię 7 kolejnych porażek. Ogólnie tak jak napisałem powyżej Texas wyraźnie obniżył formę na końcówkę sezonu, bilans 3-12 w poprzednich 15 spotkaniach mówi wszystko. Jednak ja zdecydowałem się zaproponować typ na over 7 runów. Powód? Przede wszystkich Holland plus moim zdaniem niezbyt pewny Archer. Derek dostosował się do poziomu całej drużyny i w ostatnich 3 meczach w 13.1 innach oddał rywalom aż 15 runów. Do tego OPS na poziomie .379, dramat jednym słowem. Archer niby troszkę lepiej, ale... po serii dobrych spotkań domowych ostatnio na wyjazdach nieco obniżył formę. Może oprócz wizyty na Target Field, gdzie z Twins zagrał poprawne sześć innów bez oddanego runa i z tylko trzema hitami. Będzie to szóste spotkanie w tym sezonie obu drużyn i jak dotąd bilans z overem 7 korzystny 3-1-1. Wartym dodania też fakt, że, kiedy Holland wychodził jako starter przeciwko Tampie to z dziesięciu spotkań w siedmiu padał over. Linia nie wysoka, potencjalny zwrot, także po takim kursie na pewno warto.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Dodgers @ Padres
Padres ⛔
2.57 @ Pinnacle
0.75/10

Clayton Kershaw vs Burch Smith

Zanim będziecie stawiać na mecz to popatrzcie na line-up czy czasem ktoś z podstawowego składu nie gra.
Wczoraj grali Gordon-Hairston-Schumaker-Van Slyke-Federowicz-Buss-Castellanos i Butera.
Czyli drugie skrzypce ekipy LAD.
Koniec sezonu to wiele dziwnych wyników i wiele tzw. rest games.
Typ głównie ze względu na to , że Hanley Ramirez , Adrian Gonzalez , Matt Kemp , Andre Ethier , Carl Crawford i kilku innych zawodników dostaną wolne przed Postseason.
Dodgers awansowało do Postseason po meczu z Arizoną i nie muszą się spinać w ostatnich grach sezonu , Arizona na dodatek - druga w dywizji na nic nie ma szans.
Czym się kieruję typując SD ?
A no pojedynki Kershaw vs Padres w tym sezonie.
Linia -239 i wtopa 2-7 w domu
LInia -219 i wtopa 2-6 w domu
Linia -152 i wtopa 2-5 w SD
Na dodatek linia .227/.296/.355 w 226 PA w karierze przeciwko obecnym zawodnikom i .267/.358/.486 z 5 HR i 15 BB w 123 AB w latach 2012-13.
Kershaw też dostanie ten jeden inning mniej do narzucania , jeśli trener oszczędza zawodników to i miotaczy pewnie też oszczędzi.
Jakby nie mecze z SD to Clayton miałby o wiele lepsze linie w tym sezonie i pewnie MVP wygrałby w cuglach , na co i tak ma szanse z obecnymi liczbami i WAR 6.9
Można by dać grubiej , ale Smith nie jest kandydatem do tak grubego stawiania.
Cytat o nim z pewnej strony o prospectach.
Inning-eating fly ball pitcher from University of Oklahoma pounded strike zone in High-A, 3.85 ERA with 137/27 K/BB in 129 innings. Often overlooked in a prospect-rich system, but in other organizations he would be getting a lot of play as a possible number four starter. Breakthrough candidate in Double-A? This might look too low a year from now, but in this system he has a lot of competition for slots on this list.
W tym sezonie Smith zaliczył przyzwoite linie w Triple-A i Double-A
Pomimo , że Clayton dzisiaj narzuca w tym meczu może sie zdarzyć wszystko.
Raczej nie jest to must-win dla Dodgers , a kurs kusi na granie SDP.
E:
Line-up LAD wystąpił w składzie , który odmawiał obstawiania meczu na korzyść ekipy Padres

Otrzymane punkty reputacji: +5
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
W tym miesiącu widzę w dziale pustka ???? a w DNTB każdy się z peffkami przepycha na wieczór... ????
Toronto @ Chicago White Sox
Chicago White Sox ✅ 3-2
1.77 @ Pinnacle

J.A. Happ vs Jose Quintana

Mecz z cyklu - idziemy na ryby , czyli nuuuda.
Obie ekipy o nic nie walczą , CWS walczy jeszcze o uniknięcie 100 porażek w sezonie. Na koncie ma ich obecnie 94 i tydzień gier przed sobą.
Obie ekipy wystawiają leworęcznych.
Kiedyś gdzieś na forum pisałem , jak to Toronto gra biednie z lefties na wyjazdach.
I dzisiaj zobaczymy czy to prawda ;)
Toronto gra na wyjazdach vs lefties piach jeśli popatrzymy na liczby.
AVG .223 / OBP .282 / R/9 na poziomie 3.27
CWS w domu też nie lepiej vs lefties , bo AVG .235 / OBP .297
Ofensywnie w CWS grają wszyscy , w Toronto nie ma Rasmusa , Encarnaciona , Bautisty i Cabrery.
Czyli osób , które mogłyby robić różnice w ofensywie.
Happ za sezon bilans 4-6 z ERĄ 4.82 , OBP .335 i WHIP 1.48
Na wyjazdach 3-2 , ERA 5.35 , OBP .352 , WHIP 1.60
Sporo walks , bo średnio jeden an 2 inningi , w ciągu meczu tych BB sie uzbiera na poziomie kilku.
W ostatnich grach marny run support , przez co Happ cierpi w statystyce W.
Quintana to jeden z kilku leworęcznych Starterów w ekipie CWS.
ERA+ 123 i WAR 5.2 wyglądają dobrze na tle reszty zawodników rotacji Białych Skarpet , no poza Sale&#39;m
Ostatnie gry to bilans 1-1 , w 20 IP , gdzie oddał tylko 4 punkty i 5 BB.
Niestety dla CWS - Quintana oddaje trochę Home Runs , za ostatnie 3 gry ma ich 3 na swym koncie.
W domu ma bilans 5-4 , ERE 3.26 , OBP .302 , WHIP 1.24.
Od początku Sierpnia poza słabą grą z Minnesotą w domu - reszta gier na dobrym poziomie.
Moim zdaniem można zagrać , ale z racji końca sezonu za małą stawkę

Otrzymane punkty reputacji: +28
J 7K

juanroman08

Forum VIP
NYY vs Tampa Bay
Dziś rozpoczyna się seria, która może dać nadzieję Yankees, ale może równie dobrze zabrać jakikolwiek cień szansy na Wild Card. Są to spotkania na tyle istotne, że NYY traci do miejsca gwarantującego WC 4 spotkania, w tej serii będą 3, a następnie NYY gra z Astros czyli spacerek. Tak patrzę na zestawienie SP w każdym spotkaniu tej serii i wydaje mi się, że jeśli Rays dadzą się &quot;ogolić&quot; 3-0 w serii to będą po prostu frajerami. Dziś Kuroda - Moore, jutro Hughes - Price i na koniec Nova - Cobb czyli na dobrą sprawę to Tampa może zrobić tu 3-0 i podziękować za rywalizację, z całym szacunkiem ale w mojej ocenie każdy z miotaczy Tampy jest na chwilę obecną w lepszej dyspozycji niż miotacze NYY. Spotkania &quot;pod napięciem&quot; presja wielka, większa na NYY, do tego dochodzi własny stadion Yankees no i publika, która raczej nie przyjdzie po to by oglądać porażki swej ukochanej ekipy.
Ja ze swej strony, na dziś proponuje team total, nie mam pomysłu na W-L dlatego pobieram over Tampy, może to być dziwny ruch, no bo przecież narzuca Kuroda, NYY walczą więc i Japończyk &quot;musi&quot; zagrać świetny mecz, a linia ustawiona na 4.0
Trochę już poznałem się na tej lidze i wiem jak kończą się spotkania z serii &quot;Oni muszą wygrać&quot; bardzo często jest to zawód i niedosyt.
Kuroda od pewnego momentu tego sezonu spadł na level niżej, to już nie jest ten sam miotacz, który narzucał na 0 ER, teraz Hiroki prezentuje wysoki regres formy i 3ER na spotkanie to minimum do wyrobienia dla niego. Tylko w tym miesiącu podczas 24 IP zanotował 14 ER czyli ponad pół punktu na inn, a dla porównania w najlepszym miesiącu Kuroda wykręcił 33 IP i 2 ER :!: i co ciekawe było to nie tak dawno bo w lipcu. Co więcej Japończyk raczej nie przepada za pałkarzami Rays, 117 AB i średnia odbić .325 do tego dodajemy 22 RBI w których znajduje się 8 HR.
Rays po fatalnym okresie i sporymi problemami ofensywnymi wrócili już na właściwie tory i zwykle Moore otrzymuje od nich dość solidny run support, tym bardziej w pojedynkach z NYY gdzie takowych było już w tym sezonie 4 i jeden raz zdarzyło się tak że Tampa zdobyła 3 run&#39;s z Matt&#39;em na SP.
Myślę że warto podjąć wyzwanie, Tampa póki co kontroluje sytuacje i na pewno mają większy spokój i luz niż gospodarze.
Tampa Bay Rays over 4.0 / 1.95 Marathonbet

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Przed nami ostatni weekend sezonu z MLB w regular season.
Póki co pozostała walka o :
- zwycięzce dywizji NL Central [Cardinals ma magic number 1 - czyli jedna wygrana z Cubs na 3 mecze zapewnie awans]
- American League home field advantage [Boston , Oakland i Detroit ma jeszcze iluzoryczne szanse]
- National League home field advantage [Cardinals i Atlanta]
- AL Wild Card [Texas , Cleveland i Tampa]
i w nieco innym stopniu o
- NL Wild Card [Pittsburgh i Reds]
NL Wild Card będzie najpewniej grą między Pittsburghiem a Cincinnati , tylko że ostatnie 3-meczowa seria pomiędzy PIT a CIN rostrzygnie o tym , kto będzie gopodarzem tego meczu.
W ten weekend kompletnie bez znaczenia będą serie :
=&gt; SD @ SF
=&gt; Colorado @ Dodgers
=&gt; Washington @ Arizona

Arizona potrzebuję Zwycięstwa do non-losing season [81 Zwycięstw] i dwóch do winning season [82+]
=&gt; Yankees @ Houston
Ostatni mecz Mariano Rivery w karierze.
=&gt; Kansas @ White Sox
White Sox nie może dopuścić do sweepa , ponieważ 4-ty raz w bogatej historii klubu zrobią 100 Porażek na koniec sezonu.
=&gt; Milwaukee @ Mets

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Dzisiaj zostanie rozegrany w teorii ostatni dzień Regular Season.
Piszę w teorii - bo może nas jeszcze czekać jedno lub dwa spotkania zaraz na początku tygodnia z racji zamieszania o Wild Card Games.
Tampa Bay , Cleveland i Texas walczą o Postseason.
Indians ma bilans 91-70 , Tampa z Texasem 90-71
Tampa @ Toronto [Matt Moore vs Todd Redmond]
Cleveland @ Minnesota [Ubaldo Jimenez vs Scott Diamond]
LA Angels @ Texas [Jason Vargas vs Yu Darvish]

Major League Baseball announced Saturday the potential tiebreaker schedule should the American League Wild Card race end in a draw.
The Indians enter the final day of the regular season with a one-game lead in the AL Wild Card standings over the Rays and Rangers, who are tied.
If Sunday ends with a two-way tie between the Rangers and Rays, the tiebreaker will be played at 8:07 p.m. ET on Monday in Texas. The Rangers edged Tampa Bay, 4-3, in the season series.
If there is a three-way tie, the first tiebreaker would be played between the Indians and Rays in Cleveland at 4:07 p.m. on Monday, with the winner of that game earning a Wild Card berth.
The loser would play the Rangers at 4:07 p.m. on Tuesday, with the location dependent on which team won the season series.
The Rays hold a 4-2 edge over the Indians, who hold a 5-1 advantage over Texas.
The winner of the second tiebreaker would advance to the AL Wild Card game, which will take place on Wednesday.
If the Indians and Rangers end up tied atop the Wild Card standings, the Indians will host the Wild Card Game. If the Indians and Rays are tied for the top two Wild Card spots, the Rays will be the home team
W mojej ocenie fani Texasu moga mieć do samego końca meczu gorąco , ponieważ Darvish przeważnie słynie z marnego wsparcia ofensywy ostatnio i często te mecze nie wyglądają dominacyjnie.
Tampa wystawia najlepszego miotacza , co może w następnych grach odnieść dość słaby skutek dla Rays.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Washington @ Arizona
Arizona ✅ 3-2
1.86
Pinnacle

Tanner Roark vs Wade Miley

Wrzesień zacząłem Arizoną to i skończymy Arizoną.
Diamondbacks gra by nie mieć ujemnego bilansu na koniec sezonu.
81-81 jak na nich uważam za nieco rozczarowujący , stać ich było na lepszy wynik , nawet te 87 zwycięstw było w zasięgu.
Bilans 7-12 z ekipami z San Diego i San Francisco.
Cóż to mogło ich na pewno kosztować trochę bilansu , szczególnie że z Dodgers wygrali serie w tym sezonie 10-9
Obecnie mają 80 zwycięstw i wystawiają Wade&#39;a Miley&#39;a.
Wrzesień nie zalicza do udanych miotacz AZ - Wade , chociaż po Meczu Gwiazd wygląda całkiem dobrze.
Arizona 11 Zwycięstw tylko we Wrześniu i to na nich dość słaby wynik.
Ofensywnie tragedii nie ma - Pollock , Goldschmidt i Bloomquist pokazują dobre liczby za Wrzesień
Washington wystawia Roark&#39;a , który dla mnie jest tzw. no-name.
Chociaż liczby pokazuje dość przyzwoite.
Ostatni mecz sezonu zasadniczego to nie wiem czego można oczekiwać.
Arizona chyba jedna z nielicznych ekip nie walczących o Postseason , które walczą o jakiś cel.

Otrzymane punkty reputacji: +18
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Mecz 163 zawsze przynosi wiele emocji.
2009 rok to wściekła pogoń przez Wrzesień ekipy Twins i płacz/depresja na tygodnie fanów Tigers po meczu nr 163.
Mecz rozstrzygnięty w 12 inningu po wielu emocjach i wykres &quot;Win Probability Chart&quot; jak z wykresu EKG sportowca.
Wynik końcowy : 6-5 dla Twins
2008 rok to bardziej pitching match-up Danks-Blackburn. Sytuacji RISP 5 przez cały mecz , Cuddyer wyoutowany na bazie domowej w 5-tym inningu przez dziadka Griffeya Jr. , kolejny dziadek - Thome w 7-mym inningu otwiera wynik na 1-0 solo HomeRunem i takim wynikiem kończy się to spotkanie
Mecz z 2007 roku to klasyka jak dla mnie.
Rockies robi we Wrześniu bilans 20-8 , mając w pewnym momencie Września stratę siedmiu gier do lidera Arizony - robi następnie 11 kolejnych zwycięstw by zakończyć sezon bilansem 13-1
Fani Padres i Rockies raczej pamietają to spotkanie.
Jedna z najbardziej dzikich końcówek w regular season.
Mecz na Coors Field.
Scott Hairston z SD uderza HR dając 2-punktowe prowadzenie Padres.
Na ostatnie 3 outy wchodzi największa legenda wśród closerów obok Mo Rivery i Dennisa Eckersleya - Trevor Hoffman
I co robi Hoffman ?
Oddaje 3 Runs w tym jeden po bardzo wątpliwym ślizgu Hollidaya.
Rockies wygrywają 9-8
http://wapc.mlb.com/play/?content_id=13063011&amp;amp;topic_id=0&amp;amp;c_id=mlb
Rockies na pełnej wygrywa w cuglach NLDS z Phillies 3-0 i z Arizoną 4-0 w NLCS , by w World Series dostać sweepa od Bostonu.
3 mecze
3 wygrane gospodarzy.
Pomijam starsze mecze , gdzie tyle tych gier w sezonie nie było - chociaż kilka smaczków jak &quot;Shot heard &#39;round the world&quot; było.
Tampa @ Texas.
David Price vs Martin Perez

Obaj sa leworęcznymi miotaczami.
Obie ekipy w tym sezonie lepiej sobie radzą vs lefties niż righties.
Faworytem jest Tampa po 1.88
Texas po 2.04.
Biorąc pod uwagę , że mecze rozstrzygały się runem można zagrać Texas + 1.5 @ 1.629⛔
Ogółem mecz z kategorii hardkorów i bardzo bardzo ciężkich do grania.
Nie zdziwię się jak będzie extra innings lub overowy mecz.
David rozpoczynał cztery mecze w swej karierze w Arlington - 2 w 2009 , 2 w 2012.
Bilans 1-2 , ERA 10.26 w 16.2 IP , WHIP 1.98 i linia .357/.425/.600
Został zmasakrowany niczym lewak przez Korwina-Mikke ????
Price vs obecny line-up Texas ma liczby .315/.373/.473
Andrus , Beltre , Rios i Gentry wiedza jak odbijać przeciwko Price&#39;owi.
Na mecz powraca Nelson Cruz , który był zawieszony za Biogenesis. Czy wystąpi nie wiem , ale na pewno ofensywnie doda dużo ekipie.
Kwestia closerów.
Jedni w Postseason dostawali awans na sam szczyt przez bycie reliefem - np. Francisco Rodriguez , inni spadali na dno - Valverde.
Tampa w tym sezonie nadal używa Rodneya , który w tym sezonie gra tak jak kiedyś przyzwyczaił do gry w Detroit - prawdziwy rollercoaster.
Jak zeszły sezon był wybitny , tak ten juz gorzej.
Wcale się nie zdziwię jak Fernando spowoduje to co zrobił w Detroit w 2009 roku , czyli kolokwialnie mówiąc da ciała.
Oglądałem końcówkę meczu z Toronto.
Zawał był murowany wczoraj jak ktoś miał Tampę grubiej, przy mocniejszym rywalu mogło to się skończyć gorzej dla Tampy
Minus dla Texasu też spory , bo ich closer - Nathan miał używanie przez kolejny 4 dni [14 , 7 , 24 i 9 narzutów wczoraj].
Scheppers z bullpenu tez miał używanie w postaci 4 IP przez ostatnie 4 dni.
W przypadku Nathana bym był ostrożny z racji tego , że closer to jednak ważna funkcja w Postseason i Joe raczej należy do tych na których się nie narzeka po meczu.
Więcej o Martinezie tutaj =&gt; http://www.draysbay.com/2013/9/30/4786112/martin-perez-preview-scouting-report
Jak ktoś się decyduje na granie to za małą stawkę.
Na zwycięzce czeka Cleveland i mecz w Ohio.

Otrzymane punkty reputacji: +7
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Ja od siebie tylko krótki post.
Mecz o wszystko i właściwie nieważne co działo się w regular, to jest jeden mecz, kto nie wytrzyma ten wylatuje. Wydaje się że Price bardziej doświadczony, ale Arlington to &quot;kocioł czarownic&quot; nie jeden już tam poległ z kretesem. Według mnie ten mecz to będzie kłębek nerwów po obu stronach, stąd też wyczuwam dobre wibracje od strony overowej. Perez albo Price, któryś z nich nie wytrzyma, tego jestem pewien, a im szybciej wejdzie bullpen tym bardziej spotkanie będzie ciekawsze pod względem zdobytych run&#39;s ;)
Linia na 7.5 to nic wielkiego, także bez szaleństw, ale próbować jak najbardziej.
over 7.5 / 2.00 Expekt, Sportingbet :!: ⛔ ajj mało brakowało 2:5

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom