>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

MLB Season 2010

Status
Zamknięty.
porky 104

porky

Użytkownik
Rankingowy

Atlanta Braves - New York Mets
Typ: Atlanta Braves [1.971]
Pinnacle
✅ (3-2)

Na wstępie zaznaczam, że jest to moja pierwsza &quot;analiza&quot;, tak więc proszę o wyrozumiałość. ;)

Ekipa Braves po średnio udanym początku sezonu zaczęła w końcu wygrywać więcej spotkań i na chwilę obecną ich statystyki przedstawiają się następująco: 18 W, 20 L, przy czym na swoim stadionie spisują się dużo lepiej niż na wyjazdach - 10 W, 6 L. Wczoraj jednak nieznacznie ulegli Metsom 2-3, dzisiaj pora na rewanż. Metsi ostatnio zdecydowanie pod formą a najlepszym tego przykładem jest porażka z Marlins we wszystkich czterech rozegranych meczach. Ogólnie jednak nie prezentują się aż tak źle - 19 W, 20 L przy wyjazdowych rezultatach - 5 W, 12 L. Jak widzimy Metsi na wyjazdach radzą sobie dużo gorzej i nie wydaje mi się żeby drugi raz zdołali wygrać z Atlantą, która wystawiła dzisiaj 25-letniego Krisa Medlena. To zaledwie jego drugi sezon w MLB ale trzeba przyznać, że jak na &quot;świeżaka&quot; spisuje się bardzo przyzwoicie. W ubiegłym sezonie osiągnął ERA 4.26 rozgrywając 37 spotkań, trzeba jednak przyznać że tylko w 4 z nich był pitcherem rozpoczynającym. W tym roku jak na razie jego ERA wynosi 2.35, brał udział w 14 meczach i w jednym z nich był starterem, mecz ten zakończył się zwycięstwem ATL. Teraz kilka słów o narzucającym z NYM. Johan Santana to o wiele bardziej znany i doświadczony zawodnik od swojego dzisiejszego vis-a-vis. Zawodnik, który od kilku lat utrzymuje wysoki poziom gry - od ośmiu lat nie zszedł z ERA poniże 4 - w tym jednak sezonie jakoś nie zachwyca jak do tej pory.. ERA 3.88 i zaledwie 3 wygrane w 5 meczach, to jak na takiego zawodnika nienajlepszy wynik. Mam nadzieję, że Santana dzisiaj jakoś się nie przebudzi i nie zacznie nagle czarować formą.. Ostatnio wprawdzie oddał swoim rywalom tylko 2 runy, ale to wystarczyło żeby cały mecz przegrać.. Na koniec krótko o ostatnich pojedynkach pomiędzy tymi ekipami. Trzeba przyznać, że w tym sezonie Metsi mają patent na Atlantę - wygrali wszystkie 4 spotkania i tutaj liczę w końcu na przełamanie i na to, że kibice zgromadzeni na Turner Field będą mogli cieszyć się zwycięstwem swoich ulubieńców.

B 0

bodzio661

Użytkownik
Washington NATIONALS - New York METS(ranking)
Washington NATIONALS
Kurs:1,7
Bukmacher: Pinnacle

(5-3)✅✅

Analiza: Początek nowej serii pomiędzy Metsami Z Nowego Jorku a &quot;narodowcami&quot; z Waszyngtonu. Metsi zdecydowali się wystawić jako narzucającego R.A. Dickey&#39;a, w zamian za Olivera Perez&#39;a. Wydaje mi się że porównywanie awaryjnie ściąganego z Triple-A narzucającego z dobrze narzucającym Livanem Hernandez&#39;em to lekka przesada, a jak już ktoś kiedyś powiedział w baseballu mecze wygrywają narzucający. Zresztą miał to być pojedynek zawodników z Triple-A, ale Hernandez sam zgłosił się do gry po 3 dniach odpoczynku. Nie wydaje mi się żeby dość dobrze odbijający zawodnicy ze stolicy USA mieli problemy ze skutecznym zdobywaniem punktów przeciwko zawodnikowi który 2008 roku grał pierwszy mecz przeciwko Nationals, zresztą sromotnie przegrany.

porky 104

porky

Użytkownik
Dzisiaj po raz drugi spróbuję swoich sił w MLB. ;)

Rankingowy

New York Yankees - Tampa Bay Rays
New York Yankees [1.752]
Pinnacle
⛔ (6-8 )

Spotkanie, które wybrałem do dzisejszych rozważań to z pewnością hit tej kolejki.
Z jednej strony najbardziej medialna drużyna MLB - New York Yankees, która w każdym sezonie spisuje się świetnie, a z drugiej Tampa Bay Rays, która zachwyca formą. Wczoraj kibice na Yankee Stadium nie mogli być zadowoleni, bo ich ulubieńcy przegrali 6-10. Dzisiaj myślę, że sprawy potoczą się nieco inaczej.. Po krótce o tym jak drużyny spisują się w tym sezonie: NYY z rezlutatem 25 W, 15 L (13 W, 5 L na własnym stadionie) zajmują drugie miejsce w America League tuż za.. Tampą, która notując 29 W i 11 L (świetna gra na wyjazdach - 16 W, 4 L) prezentuje się najlepiej spośród drużyn z całje ligi. Yankees po dobrym początku, ostatnio dostali zadyszki i spośród 12 rozegranych meczy przygrywali aż siedmiokrotnie. Rays z kolei szczytują formą i mogą się pochwalić 5 zwycięstwami z rzędu, dzisiaj pora na porażkę. ???? NYY wystawili dzisiaj swojego najlepszego pitchera, który ma poprowadzić ich zespół do zwycięstwa. Andy Pettitte, to jedna z jaśniejszych postaci w zespole gospodarzy, przez ostatnie lata trzyma ERA na poziomie ~4, a w tym sezonie prezentuje się wręcz świetnie: ERA 1.79 i statystyki 5 W, 0 L - wygląda to naprawdę imponująco! TBR z kolei postawili na James Shields - człowieka od początku swojej kariery związanego z tym klubem. Jego statystyki wyglądają również bardzo przyjemnie, przez 4 lata swojej kariery ERA cały czas w granicach 3-4, w tym sezonie równe 3.00 i 4 W, 1 L.
Jak widzimy zawodnicy dzisiaj z pierwszej półki i mam nadzieję, że widowisko też będzie takie. Stawiam na NYY bo liczę na to że nie pozwolą sobie na własnym stadionie przegrać po raz 3 z rzędu ( warto zaznaczyć, że przed serią gier z Tampą doznali srogiej porażki z DET 0-6) i w końcu powstrzymają rozpędzonych gości, bo kto jak nie oni? Typ raczej na przełamanie bo ogólnie wszystko wygląda bardzo porównywalnie i ciężko wskazać faworyta.

Takie moje zdanie na ten mecz. Jak będzie? Zobaczymy już wkrótce. ????

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Detroit Tigers (D. Willis) - Los Angeles Dodgers (C. Billingsley)
Detroit Tigers ⛔
2.630
Pinnacle
Rankingowy

Na dzisiejszą noc znalazłem dobry aczkolwiek troszkę ryzykowny typ. Dziś a może już jutro nad ranem o godzinie 4:10 rozegrany zostanie mecz pomiędzy przyjezdnymi Tygrysami z Detroit a Los Angeles Dodgers. Drużyna gospodarzy jest na niesamowitej fali, w ostatnich dziesięciu spotkaniach odnieśli aż dziewięć zwycięstw. Dobra passa została przerwana przez San Diego Padres, przegrali ten mecz wysokim wynikiem 5-10. Detroit też radzi sobie nieźle, na dziesięć meczów tylko trzy porażki, z White Soxami, Bostonem i Yankeesami. Tigers są w dobrej formie, wygrali trzy z czterech spotkań z ekipą z Nowego Yorku (czego nie mogę im wybaczyć :p). Dziś liczę na wygraną tygrysów a tym samym na lekkie popsucie sobie statystyk ekipy z LA - w końcu ile można wygrywać ;) Dziś na kopcu po stronie gospodarzy zobaczymy Chada Billingsleya, w tym sezonie póki co na sześć meczów wygrał cztery ze średnią ERĄ 4.03 więc jak widzimy pitcher ten lubi co nieco rozdawać punkcików. Wygrane mecze miotał przeciwko San Diego, Arizonie i dwukrotnie przeciwko Piratom z Pitsburga. Przegrał w starciu z Milwaukee oraz Nationalsami. Nie licząc pierwszego meczu sezonu, w każdym jego ERA wynosiła ponad 4, najwyższa ERA to 7,07 z Cincinnati. Na 44 &#39;innings pitched&#39; zezwolił na 44 hity i 20 punkty. Po stronie tygrysów starting pitcherem będzie Dontrelle Willis, nieco bardziej doświadczony niz swój przeciwnik. Jeżeli chodzi o wygrane on również może pochwalić się dodatnim bilansem. Jak wygląda sprawa w tym sezonie? Przegrana z Los Angeles Angels z ERĄ 4,24 i wygrana z Minnesotą 3,75. Total ERA na ten sezon to 4,68, troszkę gorsza niż jego dzisiejszy oponent ale tym się nie martwię. Mimo tego, że Dodegrsi są na fali, wydaje mi się, że dzisiaj górą będzie ekipa z Detroit, nieźle sobie poczynają w lidze. Typ oczywiście ryzykowny, ale ja mimo to idę za ciosem ;]

Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Milwaukee (16-26 [Road: 12-12 ]) at Minnesota (25-17 [Home: 13-6])

typ: U9 &amp; U8.5
kurs: 1.98 &amp; 2.2 ⛔
buk: pinnacle

We wczorajszym spotkaniu tych drużyn pierwszym z serii w danym roku kolejny raz padł over, tym razem batterzy nastukali aż 18 runów. Nie było to zbyt trudne ze względu na dość słanych w tym sezonie pitcherów czyli Panów double &quot;B&quot; tj. Blackbourna oraz Busha. Dziś startuje można rzecz &quot;inna para kaloszy&quot;. Yovani Gallardo u gości oraz Kevin Slowey u gospodarzy ( szczególnie na własnym boisku ) to na pewno dobrzy, a możnaby i napisać, że bardzo dobrzy narzucający. Szczególnie starter gości w obecnym sezonie spisuje się wybitnie notując współczynnik ERA 1.86.
Wracając do statystyk, o których wspomniałem na początku, tak jak w pierwszym spotkaniu tych drużyn pada over, tak już w drugim ( i kolejnych ) cześciej występują undery. Wyniki Slowleya przeciwko Brewers w ostatnich trzech latach to odpowiednio 10:9 5:0 11:3, natomiast Yovani nie posmakował pałki battera z Minny. Licze na utrzymanie trendu underowego i po wczorajszym bardzo overowym spotkaniu dobrych występów pitcherów.

A loss Saturday would guarantee Milwaukee a fifth straight series loss against the Twins, but it’ll feel at least somewhat confident with its top starter on the hill. Gallardo (4-2, 2.89 ERA) hasn’t allowed more than two runs in his last seven starts, and he’s won four consecutive decisions despite some control problems.

Six walks hurt Gallardo’s cause Monday at Cincinnati, though he allowed only one run over six innings in a 6-3 loss. The right-hander is second in the NL with 29 walks.

Gallardo has never faced Minnesota, but any potential wildness could prove to be a major problem against the Twins. Minnesota draws the second-most walks in the AL (4.26 per game) and is second in the majors in on-base percentage (.355), led by major league leader Justin Morneau(notes) (.480).

Morneau, who had three hits Friday, has 19 RBIs and a .455 on-base percentage in his last 14 games against Milwaukee.

Control hasn’t been an issue for Kevin Slowey(notes) (5-3, 4.70), who’s allowed six walks in his last six starts, but giving up hits has. Slowey allows 11.66 hits per nine innings, the fifth-most in the majors.

Slowey gave up eight hits and three runs over five innings Monday at Toronto, but got plenty of support from Morneau (two homers, four RBIs) in an 8-3 win.

The right-hander has made it through six innings once in eight starts.

“There aren’t any frustrations,” Slowey told the Twins’ official website. “I mean, it is still a game, it is my job absolutely, and I want to do well, but I’m working as hard as I can - it’s not for lack of effort.”

Fortunately for Slowey, the Brewers tend to bring out his best. He’s 3-0 with a 1.48 ERA in three starts versus Milwaukee since 2008, lasting at least 7 1-3 innings each time and pitching a three-hit shutout in June 2008.

Prince Fielder(notes) and Ryan Braun are a combined 4 for 24 with seven strikeouts against Slowey.

yahoo
RANKINGOWY

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Los Angeles Angels - St Louis Cardinals
Over 7
1,850
Pinnacle
Rankingowy

Na dzisiaj postanowiłem dać overek w meczu Aniołów z Cardinalsami. Co prawda dzisiaj po obydwu stronach wychodzą miotacze, którzy niechętnie rozdają punkty, ale z racji iż poprzeczka overowa jest nisko zawieszona, daję na ten typ. Z drugiej strony mamy świetnie spisujących się pałkarzy, którzy mogą troszkę nadrobić za pitcherów. Ostatnie dwa mecze zakończyły się wynikami 7-10 i 9-5. Bardzo ciekawe są również statystyki podawane na stronie covers.com które mówia, że St Louis w meczu z drużynami American League West na osiem spotkań osiem razy zrobiło over. Over w niedzielnych meczach St Louis jest w stosunku 8 do 3. St Louis to drużyna która gra przeważnie underowo ale jak widzimy w meczach z Angelsami nie są w stanie ograniczyć się do mało punktowych wyników. Tak więc, oby overek siadł bo ostatnia seria porażek jest nie do zniesienia ;p

porky 104

porky

Użytkownik
Rankingowy

Minnesota Twins - New York Yankees
New York Yankees [1.971]

Pinnacle
ZWROT

Po tym jak Yankees ostatnio mnie zawiedli, dzisiaj ponownie postanowiłem obdarzyć ich swoim zaufaniem. Jak by nie patrzeć rywal po raz kolejny bardzo wymagający.. Minnesota lideruje w Central American League z bilansem 26 W, 18 L (na swoim stadnionie: 14 W, 7 L). Od początku sezonu grają bardzo równo i naprawdę wyglądają na mocną drużynę. Ekipę gości ostatnio opisywałem, więc dzisiaj tylko uaktualnię ich bilans, który prezentuje się następująco: 26 W, 18 L (na wyjazdach: 13 W, 12 L). Jak widzimy obie drużyny prezentują się bardzo podobnie, a NYY wręcz zawodzą w meczach wyjazdowych.. Dzisiaj myślę, że będzie inaczej! U godpodarzy narzucającym będzie Scott Baker, który od początku swojej zawodowej kariery związany jest z tą drużyną. Przez 6 lat gry utrzymuje ERA na poziomie ~4, tak więc całkiem nieźle, w obecnym jest to 4.88 przy 4 zwycięstwach i takiej samej liczbie porażek. Przciwko swoim dzisiejszym rywalom w tym sezonie już raz przegrał (4-8 ) i dzisiaj myślę, że będzie podobnie, głównie za sprawą swojego vis-a-vis. A.J. Burnett, bo nim mowa, to nieprzeciętny talent. Od 1999 roku, kiedy rozpoczął zawodową przygodę z baseballem gra na równym, wysokim poziomie, nie schodząc z ERA poniżej 5. W tym sezonie jego ERA wynosi 3.86 co pokazuje, że ten 33 latek całkiem dobrze się trzyma. Ostatnie dwa spotkania jednak nie należały do udanych w jego wyknaniu.. Obie zakończył się porażkami, gdzie AJ oddawał sowim rywalom odpowiednio aż 9 i 10 pkt. Dzsiaj pora na przełamanie! Podobnie jak ostatnio, uważam że będzie to mecz wyrówany, a tym razem to NYY będą górą. ????

Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Atlanta (23-21[Road: 10-15]) at Florida (23-22[Home: 12-10])

typ: Marlins
kurs: 1.83

Po tym jak ostatnio zostałem przysłowiowo &quot;wydymany&quot; w 9 inningu w ostatnim opisywanym przezemnie spotkaniu, dzisiaj probuje zrobić poprawną analizę i trafić typ na &#39;rybki&#39; z Florydy ????
Na placu boju oczy będą głównie skierowane na Anibal Sánchez ( startera gospodarzy ) oraz Kenshin Kawakami ( gości ). Pierwszy z nich nie ma za dobrego bilansu przeciwko Atlancie FLA are 2-6 in Sanchezs last 8 starts vs. ATL. aczkolwiek, dzisiaj licze na jego przełamanie, ze względu na beznadziejnego jak dla mnie narzucającego Braves notującego ERA 5.89 . Tak wiem, ostatnio spisuje się on nieźle i jego ekipa z nim zacząynając spotkanie wygrała dwa mecze z rzędu, jesli jednak popatrzymy na jego wyjazdowe poczynania nie jest aż tak różowo... tym bardziej, że ofensywa Marlins jest bardzo solidna w domu.
Ważnym aspektem typu są też solidne staty pokazuące, iż dzisiejsi goście nie radzą sobie przeciwko druzynom z National League East ( przegrali 16 z 21 ostatnich gier, natomiasy gospodarze wygrali swoje ostatnie 4 spotkania przeciwko ekipom z tej dywizji. w poprzednim roku na 18 spotkań 10 razy wygrywała Floryda.
Kurs moim zdaniem soczysty i do zagrania, szczerze mówiąc sam bym wystawił ok 1.6-1.7 przy tym pitcherze Braves, aczkolwiek czyzby oddsmakerzy wiedzieli cos wiecej odemnie ? przekonamy sie już niedlugo.

Sanchez seeks his third straight victory Tuesday night in the opener of the Marlins’ three-game set with the visiting Braves, who hope Kawakami can deliver his first win of 2010.

Sanchez (3-2, 3.28 ERA) was 0-1 with a 6.75 ERA in his first two starts, but he seems to be pitching at a level similar to the one he hit as a rookie in 2006.

Sanchez hasn’t allowed more than two runs in a start since April 16, going 3-1 with a 2.17 ERA. He gave up four hits over seven innings Wednesday at St. Louis, striking out a season-high eight in a 5-1 victory.

“This is the most consistency that I’ve seen coming out of him,” manager Fredi Gonzalez said. “Command. Breaking pitch. Threw strikes. … I think that’s the second or third start in a row now that he’s been pretty good.”

Sanchez is 0-2 with a 9.24 ERA in three home outings against Atlanta (23-21), and 3-5 with a 4.71 ERA in nine starts overall.

He was, however, the opposing starter when Kawakami (0-6, 4.98) suffered his first major league loss in 2009. Sanchez yielded two runs over six innings in a 6-2 win at Turner Field on April 16, 2009.

Kawakami finished his rookie season at 7-12 with a 3.86 ERA, and the losses are again piling up in 2010. The right-hander lost his first six starts before leaving without decisions in his last two.

His latest outing was easily his best, even though he was forced to leave with back pain and blisters on his right foot. Kawakami still held Cincinnati to five hits over six scoreless innings Wednesday, with only a late bullpen collapse preventing him from his first victory in the Braves’ 5-4 win.

“I threw a lot with my feeling and my soul,” Kawakami told the Braves’ official website. “Even though it hurt, I just wanted to contribute.”

Kawakami, trying to avoid becoming the first Atlanta starter since Pascual Perez in 1985 to start 0-7, is 1-2 with a 5.94 ERA in three starts against Florida (23-22).

While the back and blisters have improved enough for Kawakami to make his start Tuesday, it’s unclear if Jason Heyward(notes) will be in the lineup. The star rookie had been playing with a sore left thumb for more than a week before only pinch-hitting Sunday in Pittsburgh.

He still has good mobility in the thumb, leaving Atlanta to doubt there’s a broken bone or ligament damage.

“I just have to get some of the swelling down,” Heyward said after the Braves’ 3-2, 10-inning loss to the Pirates snapped a five-game winning streak. “Pain isn’t the issue. It’s just a matter of being able to actually bend it to hold the bat.”

The Marlins totaled one run in their first two interleague games at Chicago, but broke out Sunday to avoid being swept by the White Sox. Florida hit a season-high five homers - two by Cody Ross(notes) - in a 13-0 rout that snapped a three-game slide.

“It was a good day for us,” Ross said, “after the first two games of not being able to do pretty much anything.”
RANKINGOWY

T 2

thmx

Forum VIP
G2 New York Yankees - Minnesota Twins 1 [2,150] Pinnacle [3-2] ✅

Ranking

Po takim kursie, aż żal nie spróbować, tym bardziej, że Pettitte w dobrej formie. Jedyny problem to to, że jest to game 2, a Yankees już prowadzą w game 1 co nie znaczy, że już WIN ;)
Zdecydowałem się na Yankees z kilku powodów :

• Yankees are 4-0 in the last 4 meetings in Minnesota.
  • Yankees are 7-1 in Pettittes last 8 starts vs. Twins.
  • Yankees are 5-2 in Pettittes last 7 road starts vs. Twins.
  • Twins are 1-7 in Lirianos last 8 starts vs. American League East.
Poza tym jak już wspomniałem Andy jest w formie i ma dobry h2h z Twins.
Jego obecne dokonania to bilans [5-1], AWAY [1-0] z ERA [1,29].
Liriano w tym sezonie zdecydowanie lepiej rozpoczął sezon.
Jego aktualny bilans to [4-3], HOME [2-1] z ERA [2,14], jednak ... L3 to [0-3] i ERA [7,02].
Co prawda Twins u siebie są mocni, jednak jak spojrzeć na poprzedni i obecny sezon to bilans wzajemnych potyczek h2h jest [12-1] dla Yankees :!: dlatego uważam, że przy takim kursie i takich statystykach warto spróbować postawić na Yankees.

B 0

behappy

Użytkownik
Rankingowy
Pittsburgh Pirates-Cincinnati Reds
OVER 8.5
2.030

Pinnacle
W tym pojedynku kolejny raz zobaczymy w akcji grających przeciwko sobie Cueto i Mortona. W pierwszym meczu padł wynik 9-0 na korzyść tego pierwszego. Uważam, że ponownie padnie over 8,5.Dla Cueto był to jedyny mecz w sezonie, w którym nie oddał ani jednego punktu przeciwnikowi. Uważam, że nie powtórzy tego wyniku i dzisiaj odda 2 lub 3 punkty. Jego ERA wynosi 3.60. Drugim pitcherem rzucającym w tym meczu jest Morton (ERA 8.71). Nie jest on pitcherem najwyższych lotów, a dodatkowo w tym sezonie nie prezentuje się najlepiej. W dwóch meczach tego sezonu oddał on przeciwnikowi po 5 runnów, a w pozostałych meczach tracił ich więcej. Przypuszczam, że w dzisiejszym meczu nie będzie inaczej, ponieważ pałkarze Cincinnati prezentują dobrą formę. Obaj pitcherzy nie są wybitnie doświadczeni, ponieważ grają dopiero trzeci sezon, więc można liczyć chociażby na minimalne błędy po obu stronach. ERA z całej kariery wygląda następująco dla obu zawodników: Morton-5.92, Cueto-4.47.Myślę, że żaden z nich nie błyśnie wybitną formą i każdy z nich odda odpowiednią ilość punktów na over 8,5.

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
TB Rays - ChiSox 1(-1,5) @ 2.20 Bwin rankingowy

Po trzech porażkach z rzędu z Red Sox, najwyższy czas odkuć się na białych skarpetach. Sytuacja wydaje się być idealna gdyż Jeff Niemann ma na razie świetny sezon, 4-0 ERA 2.54 więc nie powinien oddać wiele Runs. Już dawno nie rzucał na Tropicana, a u siebie ma dużo lepsze wyniki. Po za tym batting avarage ChiSox nie jest imponujący, więc powinno się skończyć na max 3 Runs. To powinno wystarczyć gdyż, Gavin Floyd dość łatwo oddaje bazy, choć przeciwko Rays ma niezły wynik 2-0 ERA 3.21. Ostatnie mecze bardzo różne, świetny występ z Marlins, ale wcześniej grał tragedie. Po za tym Sox są 1-7 w ostatnich ośmiu meczach Floyda na wyjeździe. Zatem Floyd jest strasznie nierówny i często nieprzewidywalny ale ciężko mi uwierzyć w serie 4L Rays, dlatego wierze, że dziś pały Rays troche pobiegają i odniosą pewne zwycięstwo.:cool:

shen 408

shen

Użytkownik
Brewers-Mets(-1,5)
2,73
Pinnacle
Metsi mają ostatnio świetną serie 5 wygranych z rzędu,2 razy ograli Yankees,3 razy ograli Phillies których wysweepowali u siebie na na Citi Field,niepozwalając im zdobyć nawet jednego runa w 3 spotkaniach.Dickey,Takahasi,Pelfrey pitchowali w Metsach w tych spotkaniach.Dziś przeciwko Brewersom zagra Johan Santana,czyli nie byle kto,w swoim ostatnim występie przeciwko Yankees zagrał bardzo dobrze oddając tylko 1 runa w 7 i 2/3 inningach.Z drugiej strony ekipa Brewers która niedawno przerwała swoją serie 9 porażek z rzędu.Ostatnio coś im kiepsko idzie bo przegrali 12 z ostatnich 16 spotkań,dodając do tego ze grają u siebie gdzie im beznadziejnie idzie w tym roku(6 wygranych,15 porażek)faworytami przed dzisiejszym meczem nie są.Dziś SP Brewers będzie Yovani Gallardo,pitcher który przegrał swoje ostatnie 3 starty,dodając do tego reszta składu pitcherów Brewers którzy mają bardzo kiepski rok w tym roku(średnia ERA pitcherów Brewers 5,21 do tego ostatnia w lidzę BAA 0.289)to rokowaniana na dzisiejszy mecz są kiepski dla gospodarzy,zwłaszcza ze ich gwiazdy tj Ryan Braun i Prince Fielder ostatnio bardzo cieniują(razem 3 RBI w 7 ostatnich meczach)Wg mnie warto dziś więc zaryzykować handi grę na Metsów.

Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Washington (24-24[Road: 10-14]) at San Diego (28-19[Home: 14-10])

typ: Padres
kurs: 1.725

Czas pójść za ciosem i podać drugi z rzędu celny typ rankingowy :cool:

W dzisiejszym spotkaniu pomiędzy gospodarzem - drużyną z San Diego, a goścmi - ekipą z Waszyngtonu dojdzie do pojedynku dwóch leworęcznych pitcherów ( Nationals are 16-35 in their last 51 games vs. a left-handed starter / Padres are 5-2 in their last 7 home games vs. a left-handed starter ). Obaj w swoich dotychczasowych dziewięciu występach notują taki sam bilans wygranych do porażek tj. 5-4. Tyle tytułem cech wspolnych... teraz o tym co ich różni i różni na korzyść startera gospodarzy. Clayton Richard notuje w tym sezonie wspołczynnik ERA 2.73 ( 2.43 dom ), a w swoim jedynym występnie przeciwko Wash rok temu zanotował wygraną i ERA 1.35, John Lannan natomiast w swoich czterech występach przeciwko SD przegrał dwa razy i notuje w ogólnych występach ERA 3.12 natomiast na Petco Park ERA aż 5.73 !
Padres w ostatnich 19 spotkaniach przeciwko druzynom z National League East wygrali 13, Nationals przegrali ostatnie 5 z 6 spotkań przeciwko druzynom z National League West.
statystyki solidnie wzkazują na ekipę gospodarzy, kurs nie jest zły, forma pitchera bardzo dobra pozostaje jedynie czekać na pomoc batterów i będzie dobry wynik.

snowman 0

snowman

Użytkownik
rankingowy

Astros - Reds
Reds -1
1.69
pinnacle

Reds&#39;i w zadziwiającej jak dla mnie formie, a skoro taka forma, to czemu by nie zaliczyć sweepa nad marnymi Astros. Paulino na wzjaydach wyjazdach lubi porozdawać, do tego tylko 6 inn w dzień z era 7.50. Po drugiej stronie Leake, wpadka tylko z Dodgersami ale juz dość dawno, trzyma formę, pały odbijają tak jak trzeba, dziś pewnie nie nabiją takiej ilości jak ostatnio, ale przy dobrej postawie Leake&#39;a powinno być dobrze.

rankingowy
White Sox - Rays
Rays -1
1.80
pinnacle

White Sox&#39;i w tym sezonie nie prezentują niczego specjalnego. Peavy kiedyś tam zapowiadał, że nie zmieni klubu na żaden z AL.. mógł się tego trzymać, bo ta przeprowadzka dobrze mu nie zrobiła. Oddaje runy jak młody, a pałki White Sox za bardzo ofensywne nie są. W Tampie Shields, świetna forma pitcherów, w ofensywie bywa róznie, ale najczęściej jest dobrze. Z racji tego, że wierze w małe boisko w Tampa Bay, to typ na nich.

- jeden typ dziennie.
w rankingu można podawać maksymalnie jeden typ dziennie, co za tym idzie również jedną analizę rankingową Snowman :)
Baqu

Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
St. Louis (28-22[Road: 13-14]) at Chi. Cubs (24-26[Home: 14-12])

typ: Cards
kurs: 1.88
buk: Pinnacle

O 20:20 na Wrigley Field dojdzie do trzeciego pojedynku z serii pomiędzy goścmi z St.Louis, a gospodarzami Chicago Cubs. Popularne Kubisie wystawiły dzisiaj Ryan Dempster ( ERA 4.35 przeciwko STL, ERA 2.92 w domu ). Pitcher ten dość słabo spisywał się na &#39;home ground&quot; gdyz do czasu ostatniego spotkania przeciwko Dodgers, gdzie wreszcie mecz mu &quot;wyszedł&quot; jego druzyna przegrała 3 z 4 domowych spotkań kiedy to on go rozpoczynał jako narzucający. Dodatkowo Dempster przegrał z 4 ostatnich 5 spotkań przeciwko druzynom z National League Central, a Cubs przegrali aż 8 z 11 spotkań z National League Central. Wainwright dobrze sobie radzi na wyjazdach ( STL wygrali ostatnie 20 z 27 spotkan kiedy narzucał ) , notuje ERA 2.57 w tym sezonie, natomiast przeciwko Cubs ERA w jego karierze wynosi 4.38. statystyki również przemawiają za nim jeżeli porównać go do druzyn znajdujących się tak samo jak Cubs w National League Central. W ostatnich 33 startach jego druzyna wygrała aż 24 z nich. Dodatkowo:

Cardinals are 4-0 in Wainwrights last 4 road starts vs. Cubs.
Cardinals are 6-1 in Wainwrights last 7 starts vs. Cubs.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Rankingowy
SF Giants vs Arizona Diamondbacks
over 8.5 ✅
2.00
bet24

Mecz za chwil parę więc pokrótce małe streszczenie, tego co mam nadzieję wydarzy się dziś w San Francisco. Obie ekipy dziś wystawiają SP ze średnim wskaźnikiem ERA ponad 3 także jest to dla mnie znak że może być trochę &quot;hitów&quot; . Co więcej pomiędzy dzisiejszymi starterami zachodzi ciekawy kontrast ponieważ Wellemeyer jak do tej pory raz grał przeciwko Arizonie i udało mu się &quot;nabić&quot; ERA 9.00, zaś Kennedy utrzymał swój wskaźnik na niepokojącym dla dzisiejszego typu, poziomie 1.13. Jak widać różnica spora ale niczego wykluczyć nie można. Kennedy na oko średnio daje przeciwnikom 4 &quot;runy&quot;, podobna sytuacja ma się z Wellemeyerem także może to napawać optymizmem. Jedyna niepokojąca opcja to to że Giganci lubią grać underowo stąd też liczę tu na ofensywę Arizony i zakończenie weekendu mocnymi &quot;hitami&quot; :razz:

porky 104

porky

Użytkownik
Rankingowy

Los Angeles Dodgers - Arizona D-Backs
Los Angeles Dodgers [-1.5] [2.200]

Pinnacle
⛔ (5-4)

Tym razem wybrałem mecz z West National League, gdzie zmierzy się vice-lider tej dywizji - LAD i zajmująca ostatnie miejsce Arizona. Dodgersi nieźle sobie radzą w tym sezonie, jak do tej pory odnotowali bilans 28 W, 22 L (15-8 H). Ostatnio jednak grają w kratkę i dzisiaj właśnie jest dobra sposobność do tego żeby to zmienić. Ich rywale przegrali ostatnie 7 spotkań z rzędu i nie sądzę żeby dzisiaj ta passa mogła być przerwana. Warto również wspomnieć, że ostatnie 4 mecze pomiędzy tymi zespołami padły łupem dzisiejszych gospodarzy i to dość wyraźnie (6-5, 7-3, 13-3, 6-3). Rodrigo Lopez - pitcher wystawiony przez gości to nowy nabytek Arizony, w swojej dotychczasowej karierze, która trwa od 2000 roku jego ERA oscylowało w granicach 4-5. W tym sezonie wynosi 4.57, przy wyniku 2 W, 3 L - jak widzimy jest to przeciętny zawodnik. Narzucający gospodarzy prezentuje się o wiele lepiej. Chad Billingsley, bo o nim mowa to 26-cio latek od zawsze związany z Aniołami, w tym sezonie gra dobrze: 6W, 2L i ERA 3.63 wyglądają przyzwoicie. Rozpoczął dosyć niemrawo, ale ostatnio już widać, że łapie formę bo drużyna z jego udziałem wygrała 4 mecze z rzędu, w 3 z nich pokrywali handi [-1.5], myślę że dzisiaj będzie podobnie.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Rankingowy
Detroit Tigers vs Oakland Athletics
Detroit (-1,5)⛔
2.24
Pinnacle

Czwarte spotkanie serii pomiędzy obiema ekipami, jak do tej pory stan 1:2 na korzyść gości, co jest swego rodzaju niespodzianką. Co ciekawe wczoraj to Oakland uchodziło bardziej za faworyta ponieważ na SP występował Braden, jednak po tym jak zagrał swój perfect game póki co nie może odnaleźć dobrej dyspozycji. Przejdźmy jednak do tego co dziś przed nami, a mianowicie postacią główną, która mam nadzieje zapewni spokojny wieczór jest Justin Verlander. Po dość nieudanym początku Verlander wziął się mocno w garść i pokazał że nadal będzie czołową postacią swej drużyny, myślę że najlepszym tego dowodem było wyjście na 0 w potyczce z Yankees. Na chwilę obecną Justin ma ERA na poziomie 3.74 i bardzo dobrą statystykę przeciwko Oakland ponieważ grając 9 innów oddał rywalą jeden run. Jeśli chodzi o pałkę to myślę że warto wspomnieć o Miguelu Cabarera który zdołał już w tym sezonie 14 razy zaliczyć home run co plasuję go na drugim miejscu w tej kategorii, a także fakt iż Tygrysy mają wskaźnik odbić w ścisłej czołówce ligi jest dość optymistycznym elementem przed dzisiejszym spotkaniem. O gościach nie będę nic pisał ponieważ wydaje mi się to zbędne :razz:

I jeszcze z innej beczki dziś przed nami bardzo ciekawy pojedynek San Francisco vs Colorado i starcie tytanów czyli Lincencum vs Jimenez, linie u/o w tym meczu są na poziomie 6 i myślę że jest to bardzo ciężkie spotkanie do wytypowania u/o ale osobiście skłaniałbym się ku Gigantom i 2 porażki Unbaldo ????

Pozdrawiam

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Baltimore Orioles at New York Yankees
New York Yankees -1,5 ✅✅✅ 1-3
1,901 Pinnacle​

Dziś w nocy na Yankee Stadium przyjeżdża rywal Yankees z konferencji American League East - Baltimore Orioles. Na przeciw siebie staje najbardziej utytułowana drużyna Major League Baseball, która i w tym sezonie nie zawodzi oraz jedna z gorszych w tym sezonie drużyn Orioles. Co prawda dzisiaj Baltimore dysponuje niby lepszym pitcherem, ale Yankees dysponują Vasquezem, którego bilans jak na razie wynosi 3-5 (jak na razie bo liczę, że dzisiejszej nocy wpadnie kolejny win). Javier jak na razie może pochwalić się kiepską ERĄ 6.86 a więc można by tu zwątpić. Po stronie gości na kopiec wyjdzie Brian Matusz - ERA 5.76 z bilansem 2-5. W tym sezonie obie drużyny spotykały się aż sześć razy z czego pięć razy górą byli oczywiście Yankees. Do tego dochodzi oczywiście atut własnego boiska. Javier Vazquez przegrywał w tym sezonie między innymi z Minnesota Twins, Detroit Tigers, dwukrotnie z Los Angeles Angels oraz raz z Tampa Bay - jak widzimy, jego przeciwnicy byli trudni więc można wybaczyć Javierowi te potyczki. Z drugiej strony wygrał z Red Soxami, &#39;derby&#39; Nowego Yorku oraz z Oakland Athletics. Matusz dwukrotnie grał w tym sezonie przeciw Yankesom i dwa razy odnosił porażkę z ERĄ średnią mniej więcej 4.00 i lekko powyżej tak więc kolejny element na korzyść gospodarzy. Jest to pierwszy sezon Javiera w barwach NYY (został on bowiem pozyskany Atalanty Braves) więc wypadałoby aby jakoś pokazać się od dobrej strony aby zagrzać sobie miejsce w składzie Yankesów. W tym sezonie trzy mecze u siebie wygrane z Orioles, dziś liczę że dojdzie do tego kolejny punkcik. Dziś również liczę na koncert batterów Nowojorczyków z wczoraj kiedy to A-Rod popisał się pięknym home runem w centralne pole, jednocześnie mieli wszystkie trzy bazy zajęte, więc cała akcja zakończyła się pięknym Grand Slamem który był początkiem końca drużyny Cleveland Indians. Również godnym podziwu zawodnikiem z wczoraj jest Teixeira oraz Cano który zaliczył już 11 home run w tym spotkaniu. Tak więc gogo Yankees, trzeba gonić Tampa Bay ;)

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Na dzisiaj wybrałem trzy mecze:

Mets @ Padres

Najstarsi górale nie pamiętają, kiedy ostatni raz Metsi dali mi zarobić.Mimo wszystko, skusze się jeszcze raz. Pelfrey z Mets 5-1 w tym sezonie, 3-1 w maju. Do tego Metsi mają największą średnią przeciwko mańkutom w National League. Leblanc z Padres po bardzo udanym kwietniu, w maju złapał doła i statystyki ma beznadziejne = 0-3, 4HR, 13 runów i 17 hitów. Mets @ 1.95 Bet365✅

Phillies @ Braves
Wysoki kurs na Phillies..zdecydowanie za wysoki, jak na taką parę pitcherów. Batterzy Phillies mają bardzo przyzwoitą historię przeciwko Hudsonowi. Hamels co prawda nie prezentuje wyśmienitej formy, ale ostatnie 5 meczów to ERA 2.45, 9 runów. Cena zdecydowanie zawyżona jeśli chodzi o Phillies. Phillies @ 2.12⛔ i over 7.5 @ 1.90✅ Bet365
Rockies @ Giants
Giants po świetnym początku, potem złapali lekką zadyszkę. Teraz powoli wracają do formy i znowu zaczynają odbijać. Zito ma świetne staty przeciwko batterom Rockies, a Hammel na wyjazdach rozdaje runy jak święty Mikołaj (ERA 8.80). Giants @ 1.80 Bet365⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom