>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami MLB Play-off 2024 - temat z analizami i dyskusjami

Status
Zamknięty.
Baqu 1,4M

Baqu

Forum VIP
post konkursowy

San Diego Padres - Atlanta Braves
Padres 1.62 💰
Betfair

Padres wchodzą w sezon play offs jako jedna z najgorętszych drużyn w MLB. Po średnich wynikach okolo 0,500 w drodze do All-Star Break, przez resztę sezonu przeszli jak burza wygrywając 43 z 63 spotkań. Choć ostatnie ponieśli porażkę, ich atak pod koniec sezonu dał im szansę na walkę z Los Angeles Dodgers o koronę dywizji National League West.

W drużynie znajdują się uznane gwiazdy, takie jak sześciokrotny zdobywca tytułu All-Star i dwukrotny zdobywca złotej rękawicy Manny Machado, dwukrotny All-Star Fernando Tatis Jr., trzykrotny mistrz odbijania Luis Arreaz, czterokrotny All-Star - gwiazda Xander Bogaerts i pięciokrotny gwiazdor Yu Darvish, natomiast Jackson Merrill jest czołowym kandydatem na debiutanta roku w Lidze Narodowej.

liczę, ze Padres wreszcie zaistnieją w PO gdyż maja do tego solidne argumenty.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1922
irtyko 289K

irtyko

Użytkownik
Baltimore - Kansas
typ: powyżej 6.5
kurs: 1.77

Burnes vs Regans
Myślę że na początku czy też w środku sezonu stawiał bym na Baltimore bez dwóch zdań jednak jak dla mnie mocno zwolnili na finishu sezonu a do tego kontuzje i uzupełnianie składu w środku sezonu wprowadziły spore zamieszanie i zapewne duży dylemat dla trenera kogo wystawić na górce . W dzisiejszym mecz myślę że moc jest po stronie Kansas którzy wystawią Ragansa który zgromadził imponujące SO 223! co było piątym wynikiem w całej stawce , do tego trzeba tu wspomnieć o mocnym Bobby Witt Jr. który uzbierał największą liczbę hitów w lidze . Burnes zapewne będzie miał spore problemy z Wittem , jednak trzeba zwrócić uwagę na to że w ekipie Baltimore mamy Santandera (nie mylić z bankiem ;p ) i Hendersona którzy kochają posyłać piłki za boisko , Santander nazbierał 44 home runy w sezonie co uplasowało go na 3 miejscu w lidze.
Sumując można spodziewać się kilku ciekawych wybić po stronie Kansas a do tego Baltimore może dołożyć jakiegoś homka co uplasuje wynik powyżej linii 6,5

Kansas.jpg

Ostatnia edycja:
irtyko 289K

irtyko

Użytkownik
hmmm wczoraj dostałem zajoba czytając każdy dodany post w konkursie ;p co też miało wpływ na mój typ ...
wczoraj zanim napisałem analizę do meczu Kansas to skleiłem kilka słów o meczu Houston , z grubsza opis dotyczył tego że jest to wyrównany mecz , wspomniałem coś o mocnych stronach pałkarzy Houston i dodałem kilka pochwałek w kierunku Skubala . Mecz podsumowałem tym że będzie przypominał ten z czerwca gdzie Skubal grał przeciwko Houston i do 5 zmiany było 0-0 po czym w 6 zmianie zaliczył błąd i wynik był 4-0 dla Houston i tak też podsumowałem wczorajszy mecz, że rozstrzygnie go błąd w postaci HR'a ale w swojej analizie postawiłem na błąd Houston i na zwycięzcę wytypowałem Detroit .... po czym zabrałem się za analizę meczu Kansas ;p i w tym momencie wyskoczyło mi powiadomienie że ktoś tam dodał kolejny post do tematu konkursowego, więc zajrzałem i widząc że wszyscy stawiali na Houston ... zmieniłem zdanie skasowałem część z analizą meczu Houston a w temacie konkursowym postawiłem tak jak wszyscy ;p :ROFLMAO: :poop: dziś postaram się tam nie zaglądać i będę kierował się przeczuciem :cool: i trochę statystykami ;)
no ale jak by można składać reklamacje to ja się zgłaszam ;p

A teraz mecz

Houston - Detroit
typ: Houston i powyżej 7,5 pkt
kurs: 3.20 betclick

Jak dla mnie ekipa Detroit wczoraj miała swoją jedyną szansę na wygraną z powodu Skubala , dziś już nie będzie tak łatwo i raczej trzeba iść w kierunku overa
houston brown.jpg
Detroit jest dla mnie trochę taką zagadką w tych Play Off , jak oni tam doczłapali ;p no ale są i dziś rzucać będzie Holton który wczoraj zaliczył małą rozgrzewkę przed dzisiejszym meczem. W ekipie Detroit po Skubalu jest przepaść.... i tu sprawdzając statystyki Holton świetnie sobie radzi i traci mało runek, w meczach wyjazdowych zaliczył trochę ponad 50 inningów tracąc tylko 10 runek i takie wyniki świetnie nadawały by się pod granie undera ale on w całym sezonie zagrał najwięcej 3 zmiany przeciwko Cleveland co skończyło się wynikiem 10-3 . Trudno rozkminić co trener chce osiągnąć tym zagraniem , może liczy na powtórkę meczu z maja gdzie wygrali 8-2 rozpoczynając mecz Holtonem hmmm kto wie , jednak Houston z maja to nie Houston z Play Off .
Wczoraj Valdez mógł chyba pograć o poziom lepiej a tak stawia Browna w roli tego który musi to naprawić a tak myślę że na 3 mecz wyjdzie Blanco który jeszcze dobije ekipę Detroit :D
Co można napisać o Brownie hmm może to że według mnie stojąc pośrodku Valdeza i Blanco to jest najsłabszym ogniwem ;p średnio traci dwa pkt w meczu ale rozgrywa długie mecze więc to jeszcze nie tak źle . Brown grał przeciwko Detroit we wspomnianym meczu 8-2 oraz później który wygrał 4-0 taka informacja która nic nie daje ;p no ale ja stawiam dziś właśnie na Browna i liczę na to że Holton po 2 inningu zejdzie z boiska i zacznie się kanonada pkt

Milwaukee - NYM
bez analizy ale pograne
milwaukee.jpg

Ostatnia edycja:
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Holton to nominalny RP, tam będzie parada bullpenu dzisiaj po stronie Tigers. Kilku zawodników najpewniej będzie rzucać z bullpenu.
Brown po Kwietniu bardzo dobra forma.

Otrzymane punkty reputacji: +406
jaroslav_ 657,9K

jaroslav_

Mistrz Typer MLB 2024
Członek Załogi
vs

Milwaukee Brewers vs New York Mets
New York Mets wygrana @ 2.05 (2-4)
New York Mets powyżej 3.5 punktów @ 1.97 (4)
Francisco Lindor - powyżej 0.5 uderzeń @ 1.40 (2)

Superbet

1727959940511.png 1727959950003.png

Zapowiada się niezwykle emocjonujące spotkanie między New York Mets a Milwaukee Brewers w ramach trzeciego meczu serii Wild Card. Obie drużyny mają na swoim koncie po jednym zwycięstwie, a nadchodzący mecz zadecyduje o tym, kto awansuje do następnej rundy. Mets po dobrym starcie serii, gdzie pokonali Brewers 8-4, przegrali w dramatycznych okolicznościach drugie starcie 5-3. Brewers zdołali odwrócić losy meczu, zdobywając trzy punkty w ósmym inningu (podobna historia do wczorajszej Detroit, gdzie Tigers w 8 inningu po 4 zdobytych punktach zapewnili sobie awans). Mimo tej porażki, Mets będą chcieli wykorzystać ofensywny potencjał, który pozwolił im zdobywać średnio 4,75 punktów na mecz w sezonie zasadniczym.

Na górce dla New York Mets pojawi się Jose Quintana, który w sezonie regularnym osiągnął bilans 10W-10L, z ERA 3.75 i WHIP 1.25 przy 170 rozegranych inningach. Tutaj należy również podkreślić, że w przeciwieństwie do swojego oponenta Jose potężnie doświadczony miotacz, który narzuca od 2012 roku - a od 4 sezonów regularnie notuje ERA w okolicach 3.50. Warto również podkreślić, że ostatnie 5 występów Jose to 4W-1L oraz 0.90 ERA! W swoim ostatnim meczu przeciwko Brewers, Quintana oddał dwa punkty na pięć uderzeń w 4 inningach, co nie wystarczyło, aby jego drużyna wygrała. Mets jednak mogą liczyć na wsparcie swojej ofensywy, w której wyróżniają się tacy gracze jak Francisco Lindor, który zakończył sezon ze średnią odbić .273 oraz 91 RBI. Pete Alonso również stanowi groźbę dla przeciwników, kończąc sezon zasadniczy z 34 home runami.

Po drugiej stronie miotaczem Brewers będzie Tobias Myers, który może pochwalić się bardzo dobrymi statystykami z sezonu, który jest jego debiutanckim występem. W sezonie zasadniczym zanotował on 9W-6L z ERA na poziomie 3.00 i WHIP 1.17 przy 138 rozegranych inningach. Myers w swoim ostatnim występie przeciwko Mets zdominował ich ofensywę, nie pozwalając na żaden punkt i oddając zaledwie jedno uderzenie w czterech inningach. Jego występ będzie kluczowy dla Milwaukee - zwłaszcza pod kątem presji jaka na nim ciąży, jako debiutantowi w tych rozgrywkach. Tutaj pomimo solidnych wyników Tobiasa, swoje nadzieje pokładam w Jose - czyli znacznie większemu doświadczeniu. Ofensywa z Williamem Contrerasem i Willym Adamesem, którzy w sezonie regularnym zdobyli odpowiednio 32 home runy i 112 RBI to również solidne podstawy ofensywne dzisiejszych gospodarzy. Niemniej, w ostatnich spotkaniach lepiej patrzy mi się na miotaczy Mets.

Podsumowując, Mets mają przewagę dzięki większemu ofensywnemu potencjałowi oraz doświadczeniu Quintany, który mimo kilku niedociągnięć wciąż jest w stanie dostarczyć jakościowe rzuty. Dodatkowo, Tobias Myers ostatnio miał problemy w swoich startach, gdzie na 5 spotkań zanotował 3W-2L przy ERA 3.51, co może być szansą dla Mets na zdobycie punktów. Przy mocnej ofensywie zespołu Nowego Jorku, zakład na to, że zdobędą więcej niż 3,5 punktu, wydaje się bardzo prawdopodobny. Lindor, będąc jednym z filarów tej ofensywy, powinien z łatwością zanotować przynajmniej jedno uderzenie, co dodatkowo zwiększa szanse Mets na zwycięstwo.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2213
Baqu 1,4M

Baqu

Forum VIP
vs

Milwaukee Brewers vs New York Mets
New York Mets wygrana @ 2.05
New York Mets powyżej 3.5 punktów @ 1.97
Francisco Lindor - powyżej 0.5 uderzeń @ 1.40
Superbet

Pokaż załącznik 46284 Pokaż załącznik 46285

Zapowiada się niezwykle emocjonujące spotkanie między New York Mets a Milwaukee Brewers w ramach trzeciego meczu serii Wild Card. Obie drużyny mają na swoim koncie po jednym zwycięstwie, a nadchodzący mecz zadecyduje o tym, kto awansuje do następnej rundy. Mets po dobrym starcie serii, gdzie pokonali Brewers 8-4, przegrali w dramatycznych okolicznościach drugie starcie 5-3. Brewers zdołali odwrócić losy meczu, zdobywając trzy punkty w ósmym inningu (podobna historia do wczorajszej Detroit, gdzie Tigers w 8 inningu po 4 zdobytych punktach zapewnili sobie awans). Mimo tej porażki, Mets będą chcieli wykorzystać ofensywny potencjał, który pozwolił im zdobywać średnio 4,75 punktów na mecz w sezonie zasadniczym.

Na górce dla New York Mets pojawi się Jose Quintana, który w sezonie regularnym osiągnął bilans 10W-10L, z ERA 3.75 i WHIP 1.25 przy 170 rozegranych inningach. Tutaj należy również podkreślić, że w przeciwieństwie do swojego oponenta Jose potężnie doświadczony miotacz, który narzuca od 2012 roku - a od 4 sezonów regularnie notuje ERA w okolicach 3.50. Warto również podkreślić, że ostatnie 5 występów Jose to 4W-1L oraz 0.90 ERA! W swoim ostatnim meczu przeciwko Brewers, Quintana oddał dwa punkty na pięć uderzeń w 4 inningach, co nie wystarczyło, aby jego drużyna wygrała. Mets jednak mogą liczyć na wsparcie swojej ofensywy, w której wyróżniają się tacy gracze jak Francisco Lindor, który zakończył sezon ze średnią odbić .273 oraz 91 RBI. Pete Alonso również stanowi groźbę dla przeciwników, kończąc sezon zasadniczy z 34 home runami.

Po drugiej stronie miotaczem Brewers będzie Tobias Myers, który może pochwalić się bardzo dobrymi statystykami z sezonu, który jest jego debiutanckim występem. W sezonie zasadniczym zanotował on 9W-6L z ERA na poziomie 3.00 i WHIP 1.17 przy 138 rozegranych inningach. Myers w swoim ostatnim występie przeciwko Mets zdominował ich ofensywę, nie pozwalając na żaden punkt i oddając zaledwie jedno uderzenie w czterech inningach. Jego występ będzie kluczowy dla Milwaukee - zwłaszcza pod kątem presji jaka na nim ciąży, jako debiutantowi w tych rozgrywkach. Tutaj pomimo solidnych wyników Tobiasa, swoje nadzieje pokładam w Jose - czyli znacznie większemu doświadczeniu. Ofensywa z Williamem Contrerasem i Willym Adamesem, którzy w sezonie regularnym zdobyli odpowiednio 32 home runy i 112 RBI to również solidne podstawy ofensywne dzisiejszych gospodarzy. Niemniej, w ostatnich spotkaniach lepiej patrzy mi się na miotaczy Mets.

Podsumowując, Mets mają przewagę dzięki większemu ofensywnemu potencjałowi oraz doświadczeniu Quintany, który mimo kilku niedociągnięć wciąż jest w stanie dostarczyć jakościowe rzuty. Dodatkowo, Tobias Myers ostatnio miał problemy w swoich startach, gdzie na 5 spotkań zanotował 3W-2L przy ERA 3.51, co może być szansą dla Mets na zdobycie punktów. Przy mocnej ofensywie zespołu Nowego Jorku, zakład na to, że zdobędą więcej niż 3,5 punktu, wydaje się bardzo prawdopodobny. Lindor, będąc jednym z filarów tej ofensywy, powinien z łatwością zanotować przynajmniej jedno uderzenie, co dodatkowo zwiększa szanse Mets na zwycięstwo.
szacunek za prace włożoną !

ja dzisiaj znalazłem perełkę w SkyBet

1st Inning Run Scored - tak - 2.00

W przeciągu tygodnia te ekipy grały ze soba aż 5 razy ! Zgadnijcie w ilu spotkaniach padł chociaż jeden run.... az cztery razy, zresztą te ekipy bardzo lubia punktowac w pierwszym inningu. Na ich ostatnie 10 spotkan run padal 7 razy co tylko pokazuje trend.

Warto nadmienić ze Myers to totalny żółtodziób i to będzie jego pierwszy mecz w PO, natomiast Quintana radzi sobie w PO dość slabo ( 0-1 with a 3.86 ERA ) porównując jego wyniki z sezonu regularnego. Czuje ze jeden z nich może miec brązowe majtki już w pierwszym inningu :poop:

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +118
irtyko 289K

irtyko

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Tego roczne Play Off przypomina mi trochę ubiegło roczne , gdzie ekipa Milwaukee udostępniła drogę do finału rewelacyjnej Arizonie , a Tampa Bay na którą stawiało sporo osób zawiodła podobnie jak teraz Houston . W ubiegłym roku Arizona ograła Milwaukee a następnie odesłała do domu Dodgersów, dziś mamy na ich miejscu Metsów którzy trafili troszeczkę inaczej bo na Phills , którzy są jak dla mnie faworytami do finałowego meczu razem z Yankesami , no ale w ubiegłym roku tez faworyci byli inni od pary finałowej ;p .

Ale wróćmy do meczy

Philadelphia - Mets wynik 2-6 oczywiście w 9 inningu musieli dołożyć po punkcie i typ na under przepadł
typ: Phills i poniżej 7,5 pkt
kurs: 2,75 betclick

To będzie bardzo ciekawy mecz ! z dwóch powodów , pierwszy z nich to występ Wheelera który jest w ścisłej czołówce najlepszych miotaczy a drugi powód to występ Kodai Senga :eek::eek:.
Senga rozegrał w sezonie jeden mecz !przeciwko Atlancie w lipcu , taki zbieg zdarzeń spowodowany był licznymi kontuzjami Sengi które wykluczyły go do końca sezonu . Myślę że jego brak był bardzo odczuwalny w ekipie Mets bo jak by nie było to rewelacyjny miotacz który w poprzednim sezonie osiągnął ERA2.98 a na rozegrane 166 inningów wyautował 202 pałkarzy , zaliczając przy tym tylko 126 hitów.
Nawet mecz przeciwko Atlancie z lipca rozegrał rewelka w 5 inningach 9 SO!!!! i tylko 2 hity + 2 stracone runy . Nie wiem czy stać go na chociaż 5 rozegranych zmian ale myślę że jest to świetny pomysł trenera aby wpuścić go do gry w czasie kiedy czołówka miotaczy odpoczywa.
Chętnie bym zagrał w kierunku wygranej Mets jednak ta nie wiadoma forma po takiej przerwie trochę mnie powstrzymuję tym bardziej że Phills wyjdą na boisko ze świadomością że mają jedno z najlepszych zapleczy miotaczy w stawce a Wheeler to stary wyjadacz który sezon regularny kończy wynikiem ERA 2,57 tracąc tylko 60 runek w 200 rozegranych inningach !💪
W całym tym meczu zagadką jest Senga i to ile będzie na boisku , bo co do Wheelera to nie mam wątpliwości że skutecznie zatrzyma pałkarzy Mets i nie pozwoli na zdobywanie pkt tak jak Milwaukee a i do gry Sengi mam pozytywne nastawienie , myślę że pokaże się z bardzo dobrej strony i również on będzie solidną tarcza dla swojej ekipy co sprowadzi mecz poniżej linii 7 a nawet 6 pkt !

Cleveland - Detroit
typ: Clevlenad i powyzej 6,5 pkt
kurs: 3.05 betclick

Chyba stosunkowo najsłabsza para w Division Series , i zapewne nie oczekiwana bo ja do tej pory nie wiem jak Houston dało się ograć Detroit :sneaky:. No ale czy teraz Detroit będzie trudniej ? trudno powiedzieć , z pewnością mocny Ramirez będzie polował na bullpen Detroit i to już w pierwszym meczu będzie miał okazję bo znowu będzie zagrywka Holtonem a po nim zapewne z 6 lub 7 kolegów będzie rzucać , więc może w końcu posypią się pkt .
Na górce dla Cleveland stanie Bibee który jest ich najmocniejszym miotaczem , w zapleczu jest jeszcze Lively a później taka nicość więc nie liczę tu na czyste 3-0 dla Cleveland .
Na plus dla Cleveland z pewnością jest to że będzie to pierwszy mecz a przeciwników już 3, wspomniany Ramirez a nawet i Josh Naylor będą polować na dalekie wybicia więc spodziewam się kilku ekstra pkt na konto Cleveland co da im wygraną, jednak sam Bibee też lubi łagodnie mówiąc oddać kilka runek dla tego uważam że Win Cleveland i +6,5 to dobry zakład .
Dodam że celuje też w pkt w inningu i co najmniej 2 HR'y

Edit:
Dodam jeszcze że Taner Bibee w sezonie podstawowym grał przeciwko Detroit czterokrotnie , pierwszy mecz odbył się w maju a wynik 5-4 ustanowiony w dogrywce na korzyść Cleveland , kolejne trzy mecze odbyły się w lipcu i ich bilans to 2-1 dla Bibee , i to własnie w tym jednym przegranym (wynik również 5-4 ale dla Detroit ) zagrał Holton jedną zmianę więc może trener chce powtórzyć przebieg tam tego meczu ? . Pozostałe dwa mecze wygrane 2-1 i 8-4 i to w tym drugim Ramirez zaliczył 2 HR'y i Naylor 1 HR a Detroit zagrało tylko 3 miotaczami, podstawowym był Sammons . W przegranym meczu 5-4 też były 3 HR'y ale w tym dwa dla Detroit i ten majowy mecz tam padł 1 HR dla Cleveland .
Ogólnie obie ekipy miały bardzo dużo spotkań między sobą w tym roku , w sumie 13 meczy z czego 7 wygrała ekipa Cleveland a 8 z tych meczy zakończyło się powyżej linii 7 pkt . A punkty zdobyte w pierwszym inningu padały w 9 z 13 meczy .
Tak więc myślę że pkt w pierwszym inningu to dobry zakład

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dodgers - San Diego Padres
typ: Padres
kurs: 2.05 betclick

Gdy pojawiły się pary na mecze Dodgersów i Yankesów byłem deczko zaskoczony ;) ale przyglądając się bliżej parze Dodgers vs Padres dopatrzyłem się tam pewnej taktyki, nawet jesli Dodgersi przegrają ten mecz to później wystarczy zatrzymać kolejnego miotacza Padres Kinga i już to dalej poleci bo Musgrove jakoś nie ma szczęścia do Dodgersów, przegrał z nimi pod koniec września 7-2 , a na początku sezonu zagrał tylko 3 zmiany i go zdjęli bo stracił 5 pkt ! Ale oni dziś nie grają a gra Cease który grał przeciwko Dodgerom dzień przed Musgrove , ten mecz również przegrał i stracił tam 3 runy , w historii meczy z Dodgersami jest jeszcze jeden z sierpnia wygrany przez Padres 8-1 .
Cease z pewnością ma swoje wady , ale śmiało można go umieścić w śród najlepszych miotaczy , SO powyżej 220 , hity na niskim poziomie to dobre zaplecze a raczej najlepsze z całego zespołu żeby zatrzymać Dodgers , oby jeszcze Ramirez się przebudził i zaczął grać bo jak do tej pory to za wiele roboty nie robi , to będzie to para która może stawić czoła Yamamoto i Ohtaniemu 💪.
Yamamoto - po przerwie w grze latem wrócił do gry we wrześniu zaliczając dobry występ przeciwko Atlancie ale już gra przeciwko Colorado to porażka na całego w 8 inningach stracił 6 punktów. Wyżej wymienione porażki to nic na tle pierwszego meczu z Padres jeszcze w Marcu gdzie w ciągu dwóch zmian stracił 5 pkt , ogólnie to był porąbany mecz ;p bo to w tym meczu grał też Musgrove i King i albo wszyscy byli na bani albo po koksie ;) wynik meczu 15-11 i nie było w nim pozytywnych bohaterów ;p no może pałkarze :).
Yamamoto zaliczył w sezonie tylko 90 zmian z blisko 80 hitami :confused: co nie jest optymistycznym wynikiem , ale na plus to mała ilość bo 7 narzuconych HR i tylko 32 stracone runki.
Wspomniałem już że w ekipie Padres musi uruchomić się Ramirez , jeśli do tego dojdzie to Yamamoto może okazać się za słaby ale to Dodgersi czyli jeszcze Ohtani i Betts więc będzie komu wybijać a co za tym idzie mogą posypać się punkty .
Gdyby nie kontuzje które targały ta drużynę i brak Kershawa i GLasnowa to była by to mega mocna ekipa 💪 ale dziś idę w kierunku mocno zmotywowanych Padres .

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +956
jaroslav_ 657,9K

jaroslav_

Mistrz Typer MLB 2024
Członek Załogi
vs

Philadelphia Phillies vs New York Mets
Philadelphia Phillies wygrana @ 1.48 (2-6) Bullpen Phillies, który wszedł w 8 inningu niestety zaprzepaścił całą ciężką pracę Wheelera w tym meczu. Ponadto śmiało można powiedzieć, że był to mecz miotaczy, aż do 8 inningu właśnie. Szkoda.
Philadelphia Phillies powyżej 3.5 punktów @ 1.68 (2)
Betclic

Trea Turner - powyżej 0.5 uderzeń @ 1.42 (0)
Francisco Lindor - powyżej 0.5 uderzeń @ 1.52 (0)

Superbet

1728143545058.png 1728143553936.png

Dzisiejszego wieczoru na Citizens Bank Park w Filadelfii dojdzie do pierwszego meczu serii Division Series pomiędzy New York Mets a Philadelphia Phillies. Phillies, dzięki świetnej grze w sezonie zasadniczym (bilans 95W-67L), zapewnili sobie drugie miejsce w National League oraz tydzień odpoczynku po zdobyciu mistrzostwa NL East. Mets natomiast w dramatycznych okolicznościach awansowali do tej fazy, pokonując Milwaukee Brewers w trzech meczach Wild Card, co z pewnością dodało im pewności siebie. Sezonowa rywalizacja pomiędzy tymi drużynami była bardzo wyrównana – Phillies wygrali 7 z 13 spotkań.

Na górce dla Phillies wystąpi ich as – Zack Wheeler, czyli jak wspomniał już irtyko irtyko topowy miotacz ligi MLB. Zack zaliczył kolejny fenomenalny sezon w swojej karierze, kończąc sezon zasadniczy z bilansem 16W-7L, ERA na poziomie 2.57 (trzeci wynik w MLB) oraz WHIP wynoszącym 0.96 w aż 200 rozegranych inningach - te liczby przy takie ilości występów robią ogromne wrażenie. W 32 startach Wheeler zdobył również 224 strikeouty, co czyniło go jednym z najlepszych miotaczy w lidze. Jego ostatni występ przeciwko Mets, 22 września, nie przyniósł jednak zwycięstwa, pomimo że pozwolił na zdobycie tylko dwóch punktów w siedmiu inningach. Offensywnie Phillies dysponują bardzo silnym składem, z takimi gwiazdami jak Kyle Schwarber (38 home runów i 104 RBI), Bryce Harper (30 HR, 87 RBI) oraz Trae Turner, który osiągnął najlepszy średni wynik na pałce w drużynie – .295 - dzisiaj również idę w kierunku jego uderzeń.

Po stronie Mets na górce pojawi się Kodai Senga, który jak już wspomniał mój poprzednik mierzył się z wieloma kontuzjami w tym sezonie, co pozwoliło mu rozegrać jedynie 5 inningów. Natomiast jego ubiegłoroczny sezon to bilans 12W-7L z ERA 2.98 oraz WHIP 1.22. To jednak będzie jego pierwszy start od lipca, co stawia pewne znaki zapytania co do jego dyspozycji i długości występu. Należy również podkreślić, że sezon 2023 dla Senga był również sezonem w którym dopiero debiutował na boiskach MLB. Zatem w dzisiejszym spotkaniu mamy ponownie starcie "żółtodzioba" z weteranem jakim jest Zack - mając na swoim koncie 10 sezonów w MLB - z czego aż 4 z nich kończył z ERA mocno poniżej 3.0. Z ofensywnego punktu widzenia, Mets liczą na kluczowe postacie jak Pete Alonso (34 home runów) oraz Francisco Lindor (33 home runów, 91 RBI), którzy odegrali kluczowe role w wygranym meczu z Brewers. Ostatnio Lindor nie zawiódł jeśli chodzi o typ na uderzenia, dlatego dzisiaj pomimo tego, iż gram przeciwko jego drużynie - ponownie stawiam na przynajmniej jeden hit z jego strony.

Podsumowując, przewaga w dzisiejszym spotkaniu moim zdaniem leży po stronie Phillies, głównie ze względu na formę Zacka Wheelera oraz silną ofensywę. Biorąc pod uwagę dobrze wypoczętą drużynę z Filadelfii, stabilną postawę ich gwiazd, a także fakt, że Mets mogą być ograniczeni przez limitowaną dostępność Sengy (tutaj pojawia się pytanie jak szybko Mets skorzystają ze swojego bullpenu), stawiam na zwycięstwo Phillies. Dodatkowo, biorąc pod uwagę siłę ofensywną gospodarzy oraz ich potencjał do zdobywania punktów, przewiduję, że Phillies zdobędą co najmniej 3.5 punktu, a Trae Turner, lider zespołu pod względem średniej na pałce, zanotuje przynajmniej jedno uderzenie.

🏆 Konkurs MLB Play-off 2024 z pulą nagród 1000 PLN: https://forum.bukmacherskie.com/forums/betclic-typer-mlb-play-off-2024.872/

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +597
jaroslav_ 657,9K

jaroslav_

Mistrz Typer MLB 2024
Członek Załogi
Ależ Cleveland weszli w mecz - na ten moment 5 punktów w pierwszym inningu, przy czym już świetny HR z dwoma runami za nami. W oczach pałkarzy gospodarzy pełna motywacja do rozgromienia Tigers w dniu dzisiejszym. Każdy kolejny miotacz z bullpenu z pełnymi portkami na kopiec będzie wchodził :D

irtyko 289K

irtyko

Użytkownik
+1
Ten sport jest tak przewidywalny jak pogoda nad Polskim morzem:p

Otrzymane punkty reputacji: +219
jaroslav_ 657,9K

jaroslav_

Mistrz Typer MLB 2024
Członek Załogi
Wheeler dzisiaj forma mutant. Jeszcze sobie narzucał 7 inning na spokojnie :D Oby bullpen tego nie zepsuł.

irtyko 289K

irtyko

Użytkownik
Macie jakieś strem do meczy ?

a tak z innej beczki , wczoraj Mets zaskoczyli wszystkich ;p tylko jedna osoba postawiła na nich w konkursie , może to ekipa która powtórzy wyczyn Arizony ?
play off 2023.jpg
play off 2024.jpg

jaroslav_ 657,9K

jaroslav_

Mistrz Typer MLB 2024
Członek Załogi
+1
Macie jakieś strem do meczy ?

a tak z innej beczki , wczoraj Mets zaskoczyli wszystkich ;p tylko jedna osoba postawiła na nich w konkursie , może to ekipa która powtórzy wyczyn Arizony ?
Pokaż załącznik 46404
Pokaż załącznik 46405
Mets są ewidentnie w gazie, mają dobrą ofensywę jednak na kopcu nieco odstają od reszty stawki. Wydaje mi się, że im dalej w las, tym bullpen Mets będzie dawał się we znaki. Phillies mają świetnych miotaczy i mogą rotować bullpenem - może wczorajszy mecz jest złym przykładem, ale moim zdaniem wyjdą zwycięsko z tej serii.

Co do spotkań to ja oglądam na Viaplay w bardzo dobrej jakości, w sumie tylko po to mam wykupioną usługę u nich :) Niemniej, można oglądać też na strims.in

jaroslav_ 657,9K

jaroslav_

Mistrz Typer MLB 2024
Członek Załogi
Phillies odrabiają straty i wychodzę na prowadzenie w 8 inningu :D Nie wiem, które to już spotkanie w tych PO, że losy meczu kompletnie odwracają się w 8 inningu dokładnie. Ciekawostka do podliczenia na koniec PO :)

Diaz fatalne wejście z bullpenu i jeszcze takie błędy w obronie Mets.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom