Nie będę ukrywał że liczyłem zupełnie na inny przebieg PO
na wiele więcej liczyłem w meczach Houston, oraz liczyłem na walkę pomiędzy Phills i LAD o finały ale i do tego chyba nie dojdzie
Phills już odpadli a w nocy LAD rozegrają decydujące spotkanie z Padres o finał no i mam spore wątpliwości co do pozytywnego wyniku dla LAD .
W poprzednim poście wspomniałem że LAD to ekipa która nie da się wyrzucić po 4 meczach i że dojdzie do optymalnej liczby ,meczy , i tak też się stało w ostatnim meczu Dodgers pokonali 0-8 Padres bullpenem
dla LAD rzucało aż 8 miotaczy a Cease w którym Padres pokładali nadzieję zawiódł na całego .
Wynik 0-8 może i fajny jednak jak się przyjrzeć grze pałkarzy to nadal jest kiepsko , Ohtani dalej nie istnieje , Betts i Hernadez po 1 pkt. a Freeman to całkiem przepadł i go nie widać ;p , na szczęście tej ekipy Smith i Gavin Lux coś tam grają ale to nadal kiepskie wyniki
tabela przedstawia wyniki pałkarzy w PO , Ohtani 7 raz wyautowany tylko 3 pkt zdecydowanie to poniżej oczekiwań .
Dla porównania niżej tabela pałkarzy PAdres
Rewelacyjna gra Tatisa Jr. który wcale nie był najlepszym pałkarzem w sezonie regularnym a w PO szaleje, i odwrotnie można przypiepszyć się do gry Machado no i Arraez powinien bardziej wkręcić się na obroty .
Sytuacja miotaczy jest taka że będzie to można powiedzieć bratobójcza walka dla tego że obaj Panowie pochodzą z kraju kwitnących wiśni.
Darvish rozegra swój drugi mecz przeciwko Dodgersom w PO ! w pierwszym wygranym meczu wynik był 10-2 i był to bardzo dobry mecz w wykonaniu YU , rozegrał 7 inningów tracąc tylko 1 pkt i tracąc 3 hity
Darvish ma swój sposób na Dodgersów , grał w sezonie regularnym przeciwko LAD w maju , gdzie rozegrał również 7 inningów i wygrywając 4-0 a w kwietniu wygrał 6-3 , na koncie ma przegrany mecz z marca 5-2 .
Przyjrzałem się meczowi 6-3 , to pkt zdobyli Freeman 1, Smitch i Muncy po jednym , Ohtani i Betts zaledwie zaliczyli 1 hit więc kieeeeepsko.
Przegrany mecz 5-2 z marca - Lux , Hernandez i Muncy punktowali a Ohtani i Betts nie istnieli
Mecz z maja 4-0 - tu nikt nie zaliczył wszystkich baz
tak więc wygląda to pozytywnie na korzyść PAdres , po świetnym meczu w PO Darvish zapewne jest zmotywowany do zagrani kolejnego meczu na najwyższym poziomie no i trzeba podkreslicz że kiedy Darvish zaczynał przygodę w
MLB w barwach Texas Rangers w 2012 roku to Yamamoto jeszcze chodził z drabiną na poziomki
Pierwsze PO w karierze nie wypadły najlepiej po pierwszym meczu, bo wypadły tragicznie
5 pkt w trzech inningach to w PO bardzo przykry wynik , no ale jest to jeszcze nie doświadczony miotacz i można zwalić to na stres czy inne bzdety , chociaż w kolejnych sezonach Yamamoto może nas pozytywnie zaskoczyć.
Nie ma wątpliwości że gdyby nie ławka miotaczy w LAD wypełniona asami z L4 ;p to prawdopodobnie Yamamoto nie miał by okazji wyjść jako GS no ale jest jak jest i to może być gwóźdź do trumny dla Dodgers .
Zaglądając w historię meczy przeciwko PAdres to będzie już 4 mecz w tym roku , i jak do tej pory wynik to W 0 - L 3 , takie wyniki nie napawają optymizmem przed zbliżającym się meczem
Pierwszy mecz był jeszcze w marcu ( gdzieś we wcześniejszych postach o tym meczu wspomniałem ) wynik 15-11 , to był mecz od czapy więc nawet nie zaglądam kto tam szalał
ale później był kolejny mecz w kwietniu w którym Yamamoto stracił 5 pkt (wynik 5-4 ) - pozytywnie zaprezentował się w nim Tatis Jr. który teraz szaleje w PO , we wspomnianym meczu zaliczył HR , 2 pkt i 3 hity , a ogólnie w całym meczu Yamamoto stracił 2 HR plus dodatkowe 2 padły z bullpenu
Kolejny mecz to już ten w PO 7-5 gdzie rozegrał tylko 3 inningi - Tatis Jr. zaliczył 2 pkt , dalej punktowali też Mechado i Arraez .
Mimo tego że bardziej jestem fanem LAD to dziś obstawiam że niestety Yamamoto nie poprowadzi swojej ekipy do walki o finały . Pytanie jest takie na ile Yamamoto pozwoli Tatisowi i jego kolegom jeśli chodzi o kwestię under/ over , bo sądzę że Darvish nie da wiele okazji dla Ohtaniego .
San Diego Padres- Los Angeles Dodgers
typ: Padres
kurs: 2.08 betclick
typ: Padres i powyżej 7,5 pkt
kurs: 4.10 betclick
typ: Padres powyżej 3,5 runa
kurs: 1.90 betclick
Ps;
właśnie doczytałem że Freeman dołączy do loży szyderców z pakietem L4 , tak więc jeszcze bardziej to pogrąża LAD