Dziś jest kilka ciekawych meczy które postaram się opisać
Dzisiejsza kolejka
MLB zapowiada się dosyć ciekawie i sam postanowiłem wrzucić znaczną część swojego kapitału na dzisiejsze mecze
Baltimore-
NY Yankees
Dzisiejsze obstawianie rozpocząłem od tego meczu,bo naprawdę warto go obstawić choć kurs na Yankees jest dosyć niski...
Po meczach z Tampą wszyscy myśleli że obudzili się dawni Yankeesi, dużo punktów zdobytych, wygrane 3 z 4 meczów- wszystko wyglądało bardzo dobrze. Potem nadeszła seria meczów z Kanas City i też tą serię drużyna Yankeesów zaliczyła do wygranych - 3 z 4 choć już ofensywa nie wbijała aż tyle punktów co Tampie, ale ofensywa i tak grała bardzo dobrze. Ostatni mecz serii wygrała drużyna Kanas City i jak się okazało ta przegrana rozpoczęła słabą formę Yankeesów. Przyszła seria z Baltimore i drużyna z Nowego Jorku jak narazie bardzo słabo się prezentuje w tej serii- jak narazie 2-0 dla Orioles. Wczoraj drużyna Yankeesów przegrała swój 3 mecz z rzędu. Więc dziś czas na odblokowanie bo raczej Alex Rodríguez i spółka nie pozwolą drużynie Orioles wygrać wszystkich meczów w tej serii. Dziś drużyna Yankeesów desygnuje do gry Chien-Ming Wang który w tym sezonie spisuje się świetnie- 11-5;3.57 choć z meczu na mecz gra coraz słabiej to jednak trzyma swój poziom
Baltimore do gry wystawia dzisiaj Daniel Cabrera który 24 lipca rozegrał świetny mecz z Tampą- w 7 iningach pozwolił na zdobycie 0 punktów jednak pamiętajmy że to tylko Tampa. Poprzednie mecze z Białymi skarpetami i Marynarzami nie szły mu już tak dobrze. W domu posiada Ere 5.40.Myślę że drużyna Yankeesów a konkretniej ich ofensywa dzisiaj rozwinie skrzydła i zdobędą ponad 9 punktów. Ostatnio to są inni Yankeesi i ta seria 3L do nich nie pasuje i za wszelką cenę dzisiaj muszą pokazać że chcą jeszcze walczyć o play offy i dzisiaj spokojnie wygrywają,nawet handicapem!
NY Mets-Washington
Kolejna drużyna na którą warto dziś postawić to następna drużyna z Nowego Jorku- NY Mets. Drużyna Metsów w tej serii meczów spisuje się słabo no bo u siebie przegrywać z katastrofalnie grającym na wyjeździe(21-30) Waszyngtonem? Nie spodziewałem się że tak się ułoży ta seria meczów ale dziś napewno drużyna z Nowego Jorku pokaże na co ją stać.
W tej serii meczów prowadzi Waszyngton - 2-1 a dziś drużyna Metsów wyrówna i będzie 2-2
Dziś drużyna Metsów do gry wystawia J. Maine (11-5, 3.04) ostatnio rozegrał dobry mecz z piratami i 7 iningów i 2 run. Drużyna z Waszyngtonu do gry wystawia dziasiaj: B. Traber (2-1, 4.09)-swojego rezerwowego pitchera! Najwięcej z ostatnich 10 meczów grał z Colorado- 4 iningi w których pozwolił na zdobycie 2 punktów, u siebie posiada Ere: 6.92.
Dryżyna Metsów musi uważać na goniącą ją w tabeli Philadelphie a takie mecze jak ten dzisiejszy musi wygrywać.
Arizona-
Atlanta
Kolejny mecz który dzisiaj wchodzi to mecz Arizona-Atlanta, wczoraj zastanawiałem się czy uda się przełamać doskonałą serię Arizony bo wczoraj Atlanta wystawiała bardzo dobrego w tym sezonie John Smoltz,rozegrał bardzo dobry mecz pozwolił w 7 iningach na zdobycie 3 run. Wiedziałem że nastąpi przełamanie wspaniałej serii Arizony albo w sobote albo w niedziele,wczoraj się nie udało więc dziś murowanym faworytem jest Atlanta. To 3 mecz tej serii 2 poprzednie kończyły się minimalnym zwycięstwem Arizony- 1 punktem. Drużyna Arizony posiada wspaniałą serię zwycięstw- 8 z rzędu! Nie przegrała od 21 lipca. Drużyna Braves posiada serię 4L choć w każdym z ostatnich 4 meczów przegrywała minimalnie. Dziś Atlanta jako start pitchera wysyła człowieka który skończy wspaniałą serię Arizony- T. Hudson (10-5, 3.24) który ostatnio jest w fantastycznej formie!- 3 ostatnie mecze: 22 iningi Era: 1.59 w swojej karierze rozegrał spotkania przeciwko Arizonie-wszystkie 3 to zwycięstwa i bardzo dobra Era: 1.91 w 37 iningach! Napewno jest w stanie dzisiaj samemu wygrać mecz! Drużyna Arizony do gry wysyła dzisiaj L. Hernandez (6-6, 4.59) który dołączył do Arizony z Waszyngtonu,moim zdaniem nie poradzi sobie dzisiaj z ofensywą Atlanty choć jest to dość dobry zawodnik.
Drużyna Braves musi dzisiaj się przełamać a Arizona musi wreszcie przegrać napewno Tim Hudson jest w stanie rozegrać dziś znakomity mecz.
PS. Nie polecam grać dzisiaj na Bliźniaków,prędzej polecałbym grać na Indian bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że to oni dziś wygrają...Od kiedy to Matt Garza jest lepszym zawodnikiem od C.C. Sabathia przecież Sabathia to jeden z najlepszych pitcherów w
MLB! Wczoraj drużyna Indian minimalnie poległa a drużyna Bliźniaków wygrała tylko dlatego że świetnie zagrał Santana a nie spodziewałbym się po Matt Garza takiej gry jak u Santany!