>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami MLB 2025 - Major League Baseball

jaroslav_ 737,2K

jaroslav_

Mistrz Typer MLB 2024
Członek Załogi
MLB 2025 – STARTUJEMY!
1742290266985.png

Już dziś rozpoczynamy nowy sezon MLB! Po zeszłorocznych emocjach, które dostarczyły nam World Series 2024, czas ponownie zanurzyć się w świecie najlepszej baseballowej ligi świata.

Podsumowanie sezonu 2024

Ubiegły rok był pełen niezapomnianych chwil i zaskakujących zwrotów akcji. Los Angeles Dodgers zdobyli swój drugi tytuł w ciągu pięciu lat, pokonując New York Yankees w pięciu meczach. Kluczowym momentem serii było historyczne zagranie Freddie’ego Freemana, który w pierwszym meczu zdobył pierwszego w historii World Series walk-off grand slama.

Freeman kontynuował swoją dominację, ustanawiając rekord World Series z sześcioma home runami w sześciu kolejnych meczach, zdobywając tytuł MVP serii.

Shohei Ohtani, który dołączył do Dodgers przed sezonem, również odegrał kluczową rolę, osiągając historyczny sezon 50/50 z 54 home runami i 59 skradzionymi bazami, co przyniosło mu jednogłośny tytuł MVP National League.

Warto również wspomnieć o rosnącym wpływie japońskich zawodników na MLB. Oprócz Ohtaniego, Yoshinobu Yamamoto zadebiutował w World Series, notując imponujący występ w drugim meczu, gdzie przez sześć inningów pozwolił na tylko jeden hit.

Sezon 2025

Kto w tym roku sięgnie po tytuł? Jakie drużyny zaskoczą, a kto może mieć problemy już na starcie? Zapraszamy do wspólnej dyskusji! Ja z pewnością, jak w zeszłym roku, przygotuję ranking drużyn i przewidywań na ten sezon. Obecnie jednak jestem na urlopie i piszę ten post z komórki. W weekend po powrocie postaram się przygotować zestawienie.

Zachęcam do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami, analizami i typami. Sezon MLB to maraton, a razem łatwiej wychwycić wartościowe okazje :)

Niech baseballowe emocje ruszą pełną parą! Play ball! ⚾

Otrzymane punkty reputacji: +1586
kombajn 346K

kombajn

Użytkownik
Obecny :)
Cinncinati - San Francisco
OVER 6.5 strikeoutów Greene (Reds)
1.90 8

delikatnie, wiadomo początek... t o t a l b e t
W końcu Trumpa rzucającego pierwszą piłkę zobaczę ;)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1628
kombajn 346K

kombajn

Użytkownik
Więc - w meczu CWS vs LAA myślę, podobnie jak jozzy22 ;) , że pulę zgarną Angels. Kikuchi (SP LAA) nieźle wyglądał w poprzednim sezonie (w Astros, bo narzucał także dla Blue Jays, na początku sezonu) i jak potwierdzi dzisiaj niezłą postawę z dwóch marcowych meczów Spring Trainingu to powinno być dobrze. Burke (SP po straonie CWS) narzucił w karierze 4 mecze w MLB i nie wyglądał za dobrze w ST. Kilku narzucających z rosteru CWS jest na IL i dzisiaj powinni polec.
Strikeouty Greene hmmm kolo narzucił 16 strikeów na 16 rzutów w jednym spotkaniu... Przeciwko SFG w ubiegłym sezonie, też w marcu, miał 11 K's... Home opener to wydarzenie w Cincinnati! Jako jedyny team mają zagwarantowane, że rozpoczynają sezon w domu.
No i nieoczywisty overek, a takie lubię - linia 7 runów za niska dla Mariners jak na mój gust. A's ostatnio (5 meczów) w ST nie byli byli w stanie zejść do poziomu 7- runów w meczu, a w openerze, w Seattle liczę też na fajne widowisko. Gospodarze w ostatnich meczach naprawdę pokazali kawał dobrego, ofensywnego baseballa (kolejno zdobywali po 14 10 7 runów w spotkaniu). GLTA 🍹

Takie ako dzisiaj puściłem dla lepszego oglądania:
* Chicago White Sox - Los Angeles Angels of Anaheim
LAA ML @ 1.60 8:1
* Cincinnati Reds - San Francisco Giants
Grene OVER 6.5 K's @ 1.89 8
* Seattle Mariners - Oakland Athletics
OVER 6.5 runów @ 1.71 4:2

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +731
jaroslav_ 737,2K

jaroslav_

Mistrz Typer MLB 2024
Członek Załogi
Los Angeles Dodgers vs Detroit Tigers
Los Angeles Dodgers wygrana @ 1.53

Seattle Mariners vs Oakland Athletics
Seattle Mariners wygrana @ 1.52

AKO @ 2.33
Betclic

Dzisiaj jeszcze bez analizy bo brak czasu, poza tym sezon dopiero się rozkręci. Zazwyczaj dopiero po 8-10 meczach jest sens coś analizować.
Obstawiać, obserwować :D Zobaczymy z jaką formą wejdą drużyny w ten sezon, szczególnie miotacze.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3075
kombajn 346K

kombajn

Użytkownik
Grene - 3..0 IP - 7K's (y) Terminator. Narzucił 5.0 IP (84 piłki/59 S), bo sezon dopiero startuje...
Wczoraj Severino dawał rady, a A's z dwoma HR, ale tylko solo (chociaż jaroslav_ będzie pewnie innego zdania, bo mogło by być różnie) i over szlag trafił.
Angels mieli szansę w jednym z inningów nawet wyjść na prowadzenie (top 8th), ale nie dali rady skapitalizować zapełnionych baz i zaraz potem dostali kolejnych 5 runów w plecki i zrobiło się 8:0...

Ostatnia edycja:
jaroslav_ 737,2K

jaroslav_

Mistrz Typer MLB 2024
Członek Załogi
Dzisiaj ponownie na sucho. Póki co gram czyste wygrane lub overy/undery na Betclic. Ale trzeba będzie odkurzyć konto na Superbet i pograć hity/runy na poszczególnych zawodników, mają tam całkiem przyjemną ofertę.

No i u któregoś z mniej popularnych polskich buków była dobra oferta na BetBuilder na MLB. Muszę tylko poszukać gdzie to było.

Toronto Blue Jays vs Baltimore Orioles
Toronto Blue Jays wygrana @ 1.69

Texas Rangers vs Boston Red Sox
Over 7.5 @ 1.51

AKO @ 2.55
Betclic

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +782
kombajn 346K

kombajn

Użytkownik
Padres - Braves; 31/III/2025; 1:10 AM

Wydaje mi się, że w tym matchupie ze SP Pivetta/Smith-Shawver, linia 8.5 wystawiona przez buka wygląda na trochę za niską ze względu na potencjał ofensywny obu ekip. Tu naprawdę ma kto uderzyć i to uderzyć mocno. AJ Smith-Shawver to młody pitcher, który zostanie wpuszczony na głęboką wodę, ponieważ lineup Padres to nie przelewki - Tatis Jr., Arraez, Manny Machado oraz Merill jako 4 pierwszych wybijających. A w obwodzie przecież są jeszcze Cronenworth, Sheets czy Bogaerts. Braves, nawet pod nieobecność Ronalda Acuna Jr. w składzie, to wciąż jeden z najniebezpieczniejszych lineupów w baseballu, czego w trzech dotychczasowych meczach absolutnie nie potwierdza (.177 BA 2.3 runa/9), a dzisiaj w nocy polegli 1:0 i będą się bronić przed sweepem (przegrali pierwsze 3 starcia w San Diego). Padres są faworytami dla buków w tym zestawieniu pitcherów, przynajmniej na poczatku dnia ;) i Nick Pivetta niby powinien ograniczyć liczbę HR, ale tych kilka runów powinien wpuścić i moim zdaniem over powinien pęknąć. Statsy nie grają i dla mnie obie ekipy trochę się już obeznały z bullpenami przeciwników i liczę, że Braves mimo wolnego startu na pałce w 3 pierwszych meczach sezonu potwierdzą dzisiaj, że wciąż należą do topki ligi jeżeli chodzi o siłę rażenia.
Pogoda odgrywa kluczową rolę w baseballu. Temperatura, prędkość wiatru i wilgotność mogą znacząco wpływać na grę. Na przykład wyższe temperatury mogą sprawić, że piłki baseballowe będą latać dalej po uderzeniu, podczas gdy wysoki poziom wilgotności może wpływać na przyczepność boiska. Kierunek wiatru również ma znaczenie - silny wiatr czołowy może zmienić potencjalne home runy w flyouty.
Kwiecień w San Diego = mniej HR.

OVER 8.5 @ 2.00
5:0
s t s
* link do cytatu

Ostatnia edycja:
jozzy22 794,2K

jozzy22

Użytkownik
Dobra Spróbujmy. Starym mam nadzieję nadal dobrym sposobem padło dziś na :

Milwaukee Brewers @ 2.15

Minnesota Twins @ 1.8

STS

Obie ekipy zaczynają sezon słabo. 0:2 więc dziś wypada powalczyć choćby o 1 win. Kursy w miarę sensowne więc próbuje może uda się coś wycisnąć na początek sezonu

Ostatnia edycja:
jaroslav_ 737,2K

jaroslav_

Mistrz Typer MLB 2024
Członek Załogi
Cincinnati Reds vs San Francisco Giants
Cincinnati Reds wygrana @ 2.00
Christian Encarnacion-Strand - powyżej 0.5 uderzeń @ 1.57

Superbet

Cincinnati Reds, pomimo, że w oczach bukmacherów nie są faworytami w zamykającym serie spotkaniu (do tej pory 1:1), moim zdaniem mają dziś przewagę głównie dzięki solidnej formie Nicka Martineza, który w zeszłym sezonie miał ERA 3.10 (jak również w dwóch poprzednich, gdzie schodził poniże ERA 3.50) i dobrze prezentował się wiosną. Robbie Ray po operacji wciąż odbudowuje formę, ostatnie dwa sezony narzucał zaledwie 33 inningi notując bardzo słabe ERA. Liczę na to, że Reds zyskali pewność siebie po ostatnim zwycięstwie 3-2, a ich kluczowi pałkarze, tacy jak Matt McLain i Christian Encarnacion-Strand, zaczynają łapać rytm. Dzisiaj idę również w ilość uderzeń Christiana. Predykcja bardziej na czutkę i fakt, że Giants wystawiają Raya, który według mnie może mieć jeszcze problemy z formą.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1375
jaroslav_ 737,2K

jaroslav_

Mistrz Typer MLB 2024
Członek Załogi
Dokładam jeszcze:

Seattle Mariners vs Oakland Athletics
Seattle Mariners wygrana
Julio Rodríguez - powyżej 0.5 uderzeń
@ 2.05

PZBzuk

Nie widzę tutaj gospodarzy kończących serię otwarcia z porażką 1-3 z Athletics, którzy w moich oczach są jedną z najsłabszych drużyn MLB. Na kopcu różnica wyraźna, mam nadzieję, że dzisiaj ofensywa gospodarzy odpadli, a Julio Rodríguez wejdzie lepiej w spotkanie niż w ostatnich 3 meczach, gdzie uderzał tylko raz - a wiadomo, że potencjał ma spory, co pokazują chociażby wyniki z ubiegłych sezonów:

1743341001512.png

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1375
kombajn 346K

kombajn

Użytkownik
Reds (1-2) - Rangers (3-1); 1/IV/2025 | 1:40 AM

Ciężko idzie na początku...
W dotychczasowych meczach wygląda na to, że pitcherzy dominują pałkarzy i próbuję dzisiaj zagrać na zwycięstwo małego underdoga - Reds @ 2.00.
Kumar Rocker zaczyna jako SP dla Rangers i mial nie do końca udany Spring Training, żeby ująć to delikatnie, i nie jestem za bardzo przekonany, że ot tak młody pitcher przestawi przełącznik z grania w ST na MLBlevel. Rocker nie jest w grze za długo (raptem w poprzednim sezonie 11.2 IP w MLB) i jestem zdania że, podrażnieni nie do końca satysfakcjonującymi rezultatami, Reds trochę go dzisiaj trafią.
Brady Singer zaczyna dla Redsów dzisiaj i miał nawet udany poprzedni sezon (w którym narzucał dla Royals), a w Spring Trainingu naprawdę błyszczał (17.2 IP 2.55 ERA). Ofens Rangers na początku sezonu nie wszedł na razie na najwyższe obroty i mam nadzieję, że Singer da radę go spowolnić.
Z nieobecnych Reds - Stephenson jest na IL i o miano pierwszego Catchera rywalizuje dwóch weteranów: Trevino, pozyskany z NYY, na razie 'bez błysku' i trzeci Catcher Reds - Wynns, który wczoraj zagrał nieźle - zdobył pierwszy HR w sezonie. Poza Stephensonem - Austin Hays (outfielder, przeszedł z Phillies) też jest na razie na IL. O produkcji runów Reds wspominał już wczoraj jaroslav_ i ja od siebie dorzucę jeszcze, wciąż rozwijającego się, Ely De La Cruz (25 HR w 2024 roku). Kolejny młody, ekstycujący pałkarz. Na razie się rozgrzewa dopiero, ale wczoraj już Hita zaliczył i na razie sporo ground/airoutów zalicza, które z czasem powiny być HR...

Ely De La Cruz - OVER 1.5 - Liczba Hits + Runs + Runs Batted In (z dogrywką) @ 2.00 s u p e r b e t
win Reds @ 2.00 s t s
Reds - 1.5 @ 2.90 s t s

Do góry Bottom