Godzina: 21:08 (03.10.2023)
Spotkanie:
Tampa Bay Rays vs Texas Rangers
Typ: Tampa Bay Rays & poniżej 7,5 runs (punktów)
wynik 4-0
Kurs: 3,15
Analiza:
Według mnie najmocniejsza para w tej kolejce , jeszcze przed informacją o grających miotaczach w głowie układałem plan że będę grał under punktowy ale trener Rangers trochę mnie zaskoczył wystawiając w tym meczu
Montgomerego to zawodnik który nie może poszczycić się czymś wybitnym, na liczbę zmian które zagrał to jego SO jest bardzo słabe , potrafi nawrzucać hitów więc na tym poziomie nie będzie poważnym problemem dla gospodarzy którzy wystawią
Glasnowa no tutaj gdyby nie regulamin ;p to powiedział bym że
jaroslav_ opisał go dobitnie
, no ale z pewnością na uwagę zasługuję
Fakt faktem, iż w ostatnich trzech startach Glasnow ma 1W-2L z ERA 6.28, WHIP 1.40
to może trochę mylić ale zawsze jest ale
Baseball to sport uzależniony od statystyk jak żaden inny , i według mnie nie zawsze można się zgodzić z tymi cyframi, prawda był w 3 ostatnich meczach bilans 1W2L , ale to już była końcówka rundy zasadniczej i mozna się pokusić o tezę że był on w tych meczach oszczędzany bo grając regularnie 6 zmian w tych meczach rozegrał 4 i dwa razy po 5 zmian i wcale źle w nich nie wypadł , no może to Baltimore to trochę gorszy występ ale przeciwko Toronto i Boston to świetne mecze . Sięgając wstecz mamy mecz przeciwko gościom wygrany 8-3 gdzie zanotował naprawdę dobry występ na 6 zmian 6 SO tylko 1 hit ! Era poniżej 3 i to nie jest odosobniony przypadek bo podobnych meczy jest sporo w tym sezonie przeciwko
Atlancie jak dobrze pamietam 2 hity 8 SO podobnie
Miami,
Yankessi i
Giants mozna tak wymieniać i wymieniać . Glasnow według mnie ma dwie charakterystyczne nazwijmy to statystyki , pierwsza to że gdy jest w formie to nie daje ugrać przeciwnikowi więcej jak 2 punkty i dla tego postanowiłem zagrać win gospodarzy z underem punktowym 7,5 bo do Playoff idą najlepsi dlatego trzeba brać pod uwagę to że Rangersi nie będą stać bezczynnie i się przyglądać i dla tego ten tym a nie inny . A ta druga statystyka to że Glasnow nie lubi grać przeciwko Baltimore ;p same porażki ale o tym może pogadamy gdy już Tampa na nich trafi
edit:
jaroslav_ możesz dokleić mi kupon pod analizą w dziale konkursowym ? oraz dodać założenie konta z linku na forum nick : Irtyko bo się rozpędziłem i zapomniałem
Godzina: 22:38
Spotkanie:
Minnesota Twins - Toronto Blue Jays wynik 11 hits
Typ: powyżej 16,5 hits
Kurs: 2,13
Drugi mecz na dziś , początkowo nawet o tym pisałem byłem za Toronto , powiedzmy że kierowało mną przeczucie , ale gdy wszyscy w dziale konkursowym zaczęli podawać typ i wszyscy na to że Toronto przejdzie dalej to postanowiłem dodać trochę emocji, wnieść nie wielką nutkę rywalizacji i postanowiłem grać na gospodarzy , postaram się wyciągnąć z tej ekipy wszystkie brudy oraz to co u nich najlepsze ale dziś zagram na hity.
Pierwsza sprawa to miotacze
Lopez vs
Gausman tu według mnie w porównaniu do meczu Tampy mamy o wiele bardziej wyrównany poziom miotaczy.
Przyglądając się czystym statystykom naprawdę ciężko jest wskazać faworyta, dla tego nie zagram tu na wygrana a tylko hity, przyjrzałem się meczom obu Panów ale dokładniej skupiłem się na analizie meczy z mocniejszymi graczami (tymi z playoff)
I tak Minnesota pod parasolem Lopeza wypada całkiem dobrze przy dużych graczach z liczbą hitów ;p
np:
Miami mecz przegrany 5-2 ale Lopez notuje ERA 0.73 przy 7 zmianach 8 SO i tylko 3 hity i to jedyny taki mecz z których korzystam , po tym meczu był trochę słabsze występy z
Dogersami 24 hity i
Toronto 24 hity , po tych meczach był dobry mecz z Tampą przegrany ale tylko 2-1 następnie
Baltimore wygrany 8-1 i 17 hitów oraz taki sam wynik z
Phills 8-1
tu było 20 hitów i na koniec
Texas 21 hitów , chciałem jeszcze zajrzeć w mecze drużyn z ich dywizji np mecze
Cleveland wynik 20-6 i 33 hity z czego 13 po stronie Minnesoty ;p
tak więc pierwszy zawodnik w kwestii hitów jak najbardziej się nadaje na over
A co można napisać o Gausmanie mecz z Texasem przegrany 9-2 a Gausman razem z ekipą narzuca 12 hitów , wcześniej Baltimore przegrany 7-0 i narzucone 10 hitów po stronie Toronto , parę dni wcześniej podobna sytuacja w meczu z Philles 11 narzucanych hitów , i znowu było Baltimore , nawet w meczu z Minnesotą wpada 22 hity z czego 12 po stronie Toronto (aż 7 Gausmana),według mnie obaj Panowie w meczach z dobrymi ekipami sobie w kwestii hitów nie radzą oczywiście nie można zapomnieć o
Bo Bichette - Toronto Blue Jays
który jest w pierwszej 10 graczy z największą liczbą hitów , jest też Guerrero Springer , którzy wykorzystają dobre piłki i pomogą osiągnąć over 16,5 hita