>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Mistrzostwa U16, U18, U19 i U20 Kobiet i Mężczyzn

Status
Zamknięty.
alvaros 256

alvaros

Użytkownik
Dyscyplina: kosz, ME U16 mężczyzn
Spotkanie: Łotwa (U16) - Włochy (U16)
Typ: Powyżej 129,5 pkt
Kurs: 1,85
Buk: Betsafe

Z mojej perspektywy nie ma dziś za ciekawych spotkań do typowania. Jednak z tego co jest udało mi się wyłowić interesujące zdarzenie na rozgrywanych właśnie ME do lat 16 w koszykówce mężczyzn. W chwili obecnej trwa druga faza a przedmiotem tej analizy będzie spotkanie grupy E gdzie Łotysze (bilans 1:0, na razie 3 miejsce w grupie) zmierzą się z Włochami (0:2, 4 pozycja). Faworytem buków są o dziwo Włosi, jednak nie zamierzam wnikać w szczegóły odnośnie potencjalnego zwycięzcy bo w tym spotkaniu interesuje mnie jedynie over punktowy, na który widze dość spore szanse. Łotysze jak dotąd zaliczony mają jeden mecz z Ukrainą z poprzedniej fazy (wygrana 71:61) z kolei Włosi prócz zaliczonej z wcześniejszej rundy porażki z Chorwacją (80:86) zdążyli już także przegrać z Turcją (54:62). Patrząc tylko na te trzy spotkania w dwóch padło powyżej 130 pkt, w jednym sporo do tej linii zabrakło. Oczywiście mecz meczowi nierówny i trudno prognozować jak będzie dzisiaj bo typowanie over/under to mimo wszystko w dużej mierze loteria. Pewne jest jednak to, że Włosi muszą to spotkanie wygrać i to wysoko jeśli myślą o awanse do fazy pucharowej a zadanie to mimo 2 porażek karkołomne nie jest bo z grupy na 6 zespołów awansują aż 4. Tylko problem w tym, że Italia zajmuje w tej chwili właśnie 4 miejsce a mecz mniej mają na koncie Ukraincy, natomiast Hiszpanie w ogóle nie rozegrali jeszcze spotkania w tej fazie. Zwycięstwo z Łotyszami jest zatem potrzebne Włochom jak rybie woda. A na jakiej podstawie uważam, że padnie tu over 129,5 pkt? Poza tym, że Włosi muszą wygrać wysoko w oczy rzuciła mi się również różnica w ofercie buków co do linii wystawionych na overy punktowe. Betsafe i Betsson mają na 1,85 wyceniają linię 129,5 pkt, natomiast bet365 po prawie takim samym kursie (1,83) w swojej ofercie wystawił linię 134,5 pkt. Różnica dość wyraźna bo 5 pkt w koszykówce w odniesieniu do typowania over/under to bardzo dużo. Osobiście bardziej zawierzam informacjom posiadanym przez analityków b365. Skoro oni wystawili linię 134,5 pkt to moim zdaniem widząc w ofercie innych buków tak samo wycenioną linię 129,5 grzechem byłoby nie próbować tej różnicy w ofertach wykorzystać. Ja spróbuję i liczę, że się nie zawiodę.

marko87 214

marko87

Użytkownik
Z mojej perspektywy nie ma dziś za ciekawych spotkań do typowania. Jednak z tego co jest udało mi się wyłowić interesujące zdarzenie na rozgrywanych właśnie ME do lat 16 w koszykówce mężczyzn. W chwili obecnej trwa druga faza a przedmiotem tej analizy będzie spotkanie grupy E gdzie Łotysze (bilans 1:0, na razie 3 miejsce w grupie) zmierzą się z Włochami (0:2, 4 pozycja). Faworytem buków są o dziwo Włosi, jednak nie zamierzam wnikać w szczegóły odnośnie potencjalnego zwycięzcy bo w tym spotkaniu interesuje mnie jedynie over punktowy, na który widze dość spore szanse. Łotysze jak dotąd zaliczony mają jeden mecz z Ukrainą z poprzedniej fazy (wygrana 71:61) z kolei Włosi prócz zaliczonej z wcześniejszej rundy porażki z Chorwacją (80:86) zdążyli już także przegrać z Turcją (54:62). Patrząc tylko na te trzy spotkania w dwóch padło powyżej 130 pkt, w jednym sporo do tej linii zabrakło. Oczywiście mecz meczowi nierówny i trudno prognozować jak będzie dzisiaj bo typowanie over/under to mimo wszystko w dużej mierze loteria. Pewne jest jednak to, że Włosi muszą to spotkanie wygrać i to wysoko jeśli myślą o awanse do fazy pucharowej a zadanie to mimo 2 porażek karkołomne nie jest bo z grupy na 6 zespołów awansują aż 4. Tylko problem w tym, że Italia zajmuje w tej chwili właśnie 4 miejsce a mecz mniej mają na koncie Ukraincy, natomiast Hiszpanie w ogóle nie rozegrali jeszcze spotkania w tej fazie. Zwycięstwo z Łotyszami jest zatem potrzebne Włochom jak rybie woda. A na jakiej podstawie uważam, że padnie tu over 129,5 pkt? Poza tym, że Włosi muszą wygrać wysoko w oczy rzuciła mi się również różnica w ofercie buków co do linii wystawionych na overy punktowe. Betsafe i Betsson mają na 1,85 wyceniają linię 129,5 pkt, natomiast bet365 po prawie takim samym kursie (1,83) w swojej ofercie wystawił linię 134,5 pkt. Różnica dość wyraźna bo 5 pkt w koszykówce w odniesieniu do typowania over/under to bardzo dużo. Osobiście bardziej zawierzam informacjom posiadanym przez analityków b365. Skoro oni wystawili linię 134,5 pkt to moim zdaniem widząc w ofercie innych buków tak samo wycenioną linię 129,5 grzechem byłoby nie próbować tej różnicy w ofertach wykorzystać. Ja spróbuję i liczę, że się nie zawiodę.
Co ty piszesz???????
Patrzysz na tabelę na livesports i piszesz analizy, które nie mają w sobie ani ziarnka prawdy. Piszesz, że Łotwa grała z Ukraina co jest zupełna nieprawda ponieważ to nie ten rok. Jakbyś dokładnie sprawdził wiedziałbyś, ze mecz z Ukrainą z takim wynikiem był rozgrywany rok temu kiedy to to mistrzostwa były rozgrywane w 20011 roku. Łotwa tutaj owszem grała z Ukrainą, ale przegrała to spotkanie 58-73. Oprócz tego przegrali z Hiszpanią 63-65, a pokonali Rosję 66-59, która i tak nie weszła do drugiej rundy. Tak więc Łotwa wchodzi do tej rundy z bilansem 0/2. co do Włoch to oni jak na razie wygrali wszystkie mecze pokonując Chorwację 77-63, Anglię 65-47 oraz Turcję 73-68. Wchodzą z bilansem 2/0. ???? za takie informacje...

Otrzymane punkty reputacji: +1
alvaros 256

alvaros

Użytkownik
Co ty piszesz???????
Patrzysz na tabelę na livesports i piszesz analizy, które nie mają w sobie ani ziarnka prawdy. Piszesz, że Łotwa grała z Ukraina co jest zupełna nieprawda ponieważ to nie ten rok. Jakbyś dokładnie sprawdził wiedziałbyś, ze mecz z Ukrainą z takim wynikiem był rozgrywany rok temu kiedy to to mistrzostwa były rozgrywane w 20011 roku. Łotwa tutaj owszem grała z Ukrainą, ale przegrała to spotkanie 58-73. Oprócz tego przegrali z Hiszpanią 63-65, a pokonali Rosję 66-59, która i tak nie weszła do drugiej rundy. Tak więc Łotwa wchodzi do tej rundy z bilansem 0/2. co do Włoch to oni jak na razie wygrali wszystkie mecze pokonując Chorwację 77-63, Anglię 65-47 oraz Turcję 73-68. Wchodzą z bilansem 2/0. ???? za takie informacje...
Witam. Muszę się odnieść do tego co napisałeś bo faktycznie po części masz rację. Tak jak napisałem we wstępie - z mojej perspektywy nie było dziś nic godnego uwagi do gry. Analizę pisałem na potrzeby Typu Dnia a do działu tematycznego wkleiłem przy okazji. Analizę rzeczywiście oparłem na livesports bo nie miałem czasu weryfikować u innych źródeł. Często jest tak, że w Typie Dnia selekcje podawane są na siłę - taki urok konkursów. Tutaj nie chciałem grać na siłę bo to nie w moim stylu (polecam lekturę innych moich analiz). Ta była pierwszą którą pisałem wyłącznie na podstawie liversports. Nie przypuszczałem, że serwis ten wprowadzi mnie w błąd zamieszczając błędne dane na temat tego turnieju. Na potwierdzenie moich słów (i statystyk podanych w analizie) screeny prosto z livesports:

oraz

Jak widzisz zawiniło przede wszystkim livesports, moją winą jest zaś to, że nie zweryfikowałem informacji bezpośrednio na stronie turnieju. Ze swej strony nie pozostaje mi nic innego jak tylko przeprosić za taki stan rzeczy. Z całościową oceną proponuje zaczekać do zakończenia spotkania. Jeśli typ wejdzie to przynajmniej zrekompensuje po części merytoryczny błąd powstały przy pisaniu analizy. Jednak jeszcze raz zaznaczam - główny błąd leży po stronie livesports. Nie miałem podstaw sądzić, że serwis błędnie poda statystyki całego turnieju. Drobne wpadki przy wynikach nieraz mu się zdarzają, ale nie coś takiego. Dlatego proszę o zrozumienie.

marko87 214

marko87

Użytkownik
Typu nie neguje. Chodzi tylko o analizę. Zauważyłem, że w koszu bardzo często podają błędne tabele... Jednak z racji doświadczenia obstawiając ksoza powinienes wiedzieć, że nie mozliwe jest to, aby do drugiej rundy część wchodziła z 1 meczem zaliczonym, a inna część z dwoma...

alvaros 256

alvaros

Użytkownik
Jednak z racji doświadczenia obstawiając ksoza powinienes wiedzieć, że nie mozliwe jest to, aby do drugiej rundy część wchodziła z 1 meczem zaliczonym, a inna część z dwoma
Jasna sprawa. Sądziłem po prostu, że te drużyny, które mają po 1 meczu nie rozegrały jeszcze spotkania w II fazie. Choć przyznam, że Hiszpania z 0 spotkań na końcu trochę mnie zadziwiła, myślałem przez moment, że może zasady w juniorach się pozmieniały czy coś ???? Tak to jest jak się człowiek spieszy ;)

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
No niestety nie mogę się z Tobą zgodzić, bo nie grali dla kolejnych roczników, a dla siebie, bo większość z nich to rocznik 93, który za rok gra w kolejnych ME U20, ponieważ rozgrywane są one co roku. Więc gdyby awansowali to graliby za rok w dyw A, w większości ci sami zawodnicy ;)
tak, sam to napisałem właśnie, a dopiero potem skminiłem, że ten wniosek to sprzeczność. Ogólnie jednak i tak uważam, że ta formuła jest bardzo błędna i każdy rocznik powinien walczyć dla siebie, a nie dla rocznika młodszego. Polacy myśleli pewnie, że z marszu wygrają dywizję B i przyjechali słabo przygotowani, co zresztą potwierdza kilka blogów o rodzimym baskecie.

alvaros 256

alvaros

Użytkownik
Drobne perypetie z analizą, ale najważniejszy ✅ Linia przekroczona z grubym zapasem (wynik 67:76), czyli kto grał ten nie pożałował. Jak widać można wyczaić dobry typ opierając się nawet o kompletnie inne statystyki nie mające nic wspólnego ze stanem faktycznym (lol) :grin: To tak pół żartem pół serio oczywiście ;)

c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
Kosz: ME do lat 16 dywizja A
TURCJA - ŁOTWA

Typ: ŁOTWA @3,3 b365
Stawka: 7/10
Opis: Sytuacja w grupie E już wydaje się być jasna dla dwóch zespołów - Włoch i Turcji.
1. Italy 4/0
2. Turkey 3/1
3. Croatia 2/2
4. Spain 2/2
5. Ukraine 1/3
6. Latvia 0/4
Włochy dzisiaj nawet jak przegrają z Hiszpanią to i tak mają 1.miejsce. Turcja ich nie może przeskoczyć bo bezpośredni mecz z nimi przegrała 68:73. Turcja wygrała natomiast zarówno z Chorwacja 98:95 jak i z Hiszpanią 71:56. Czyli... Turcja dzisiaj ma mecz bez stawki, wyżej nie wskoczy i niżej nie spadnie niż to 2.miejsce. Łotwa też gra mecz bez stawki ale... gra to spotkanie u siebie w Ventspils (na Łotwie). Zatem dla kibiców i o honorowe zwycięstwo w grupie E zagra. Widzę piękne value w tym kursie

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Kosz: ME do lat 16 dywizja A

TURCJA - ŁOTWA

Typ: ŁOTWA @3,3 b365
Stawka: 7/10

Opis: Sytuacja w grupie E już wydaje się być jasna dla dwóch zespołów - Włoch i Turcji.

1. Italy 4/0
2. Turkey 3/1
3. Croatia 2/2
4. Spain 2/2
5. Ukraine 1/3
6. Latvia 0/4

Włochy dzisiaj nawet jak przegrają z Hiszpanią to i tak mają 1.miejsce. Turcja ich nie może przeskoczyć bo bezpośredni mecz z nimi przegrała 68:73. Turcja wygrała natomiast zarówno z Chorwacja 98:95 jak i z Hiszpanią 71:56. Czyli... Turcja dzisiaj ma mecz bez stawki, wyżej nie wskoczy i niżej nie spadnie niż to 2.miejsce. Łotwa też gra mecz bez stawki ale... gra to spotkanie u siebie w Ventspils (na Łotwie). Zatem dla kibiców i o honorowe zwycięstwo w grupie E zagra. Widzę piękne value w tym kursie
Bez przesady , to są 16 i mniej latkowie , to jeszcze nie wiek w którym się kalkuluje. Tutaj liczy się przede wszystkim zbieranie doświadczenia i każdy chce tutaj pokazać się z jak najlepszej strony. Oni nie mają tutaj po co kalkulować , zagrają na maksa i jak się uda to wygrają , a jak nie to nie. Turcja też z pewnością będzie tutaj chciała wygrać , czy się uda? zobaczymy , ale na pewno sytuacja w tabeli nie ma tutaj nic do rzeczy. Nauczyłem się tego na poprzednim turnieju U20.

c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
Dwa pytanka:
- co ma wiek do tego?
- jakie kalkulowanie?
Trener może dać odpocząć przed ćwierćfinałem najlepszym zawodnikom w drużynie Turcji i tyle... impreza na Łotwie jest grana więc gospodarze mają dla kogo (kibice) grać dzisiaj, Natomiast Turcja może na to spotkanie zlać z góry na dół. Po co ryzykować kontuzje w meczu o nic?
Słabo się uczyłeś na poprzednim turnieju u20 ???? poczytaj trochę wpisów i typów w tym temacie albo w zeszłorocznym a zobaczysz sam, że może nie każde spotkanie ale znaczną ilość spotkań bez stawki faworyci potrafili odpuszczać.
Jak widzę kursy na to spotkanie i wiem to o czym napisałem powyżej to trzeba być lekko szalonym żeby grać na Turcję.
powodzenia

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Dwa pytanka:
- co ma wiek do tego?
- jakie kalkulowanie?
Trener może dać odpocząć przed ćwierćfinałem najlepszym zawodnikom w drużynie Turcji i tyle... impreza na Łotwie jest grana więc gospodarze mają dla kogo (kibice) grać dzisiaj, Natomiast Turcja może na to spotkanie zlać z góry na dół. Po co ryzykować kontuzje w meczu o nic?

Jak widzę kursy na to spotkanie i wiem to o czym napisałem powyżej to trzeba być lekko szalonym żeby grać na Turcję.
powodzenia
1. Gratuluje typu ;)
Wiek ma do tego to , iż takie małe chłopaki nie myślą jeszcze o żadnym kalkulowaniu , czy będzie kontuzja , czy trafią potem na słabszego rywala itp. Oni tutaj po prostu zbierają doświadczenie , żeby w przyszłości móc martwić się o takie rzeczy w poważnych turniejach. Dlatego w dużej ilości takich spotkań , faworyt traktuje je na poważnie. Łotwa dziś wygrała , bo była po prostu lepsza, myślę , że nie dlatego iż Turcja ich olała. Na Turków nie grałem dziś , w gwoli wyjaśnienia ;)

c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
W tym meczu nie było nic do kalkulowania, to był mecz bez stawki !!! Nie miało znaczenia czy Turcy wygrają czy nie bo miejsca w grupie E już nie mogli zmienić więc jak mieli kalkulować na kogo lepiej trafić??? bez sensu pisanie....
Jak sam piszesz, tacy młodzi to nie zwracają uwagi czy złapią kontuzję czy nie... no to właśnie wtedy ważna jest rola trenera, który nie ma 16 lat i wie, że lepiej posadzić na ławie kilku zawodników i tak właśnie zrobił! Wyjściowa 5 była zupełnie inna niż w poprzednich spotkaniach.
Popatrz się jak trener Turcji rotował składem w tym spotkaniu: na 12 zawodników aż 11 grało powyżej 10 minut w tym spotkaniu (ten dwunasty grał 9 minut) !!!
ULUBAY - średnio dotychczas grał 23 minuty a dzisiaj 17 minut tylko
ALEMDAROGLU - średnio dotychczas grał 22 minuty a dzisiaj 16 minut tylko / dzisiaj nawet w pierwszej piątce nie wyszedł a dotychczas zaczynał każdy mecz!
GECIM - średnio dotychczas grał 22 minuty a dzisiaj 9 minut tylko / dzisiaj nawet w pierwszej piątce nie wyszedł a dotychczas na 5 spotkań aż 4 razy zaczynał mecz!
To doskonale świadczy o tym, że Turcja ten mecz odpuściła, a jak tego nie widzisz to cóż... życzę powodzenia w przyszłości.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Szwecja U20 -6.5 - Polska U20 1.85
Bwin
4/10

Tutaj wg mnie nie ma wątpliwości kto wygra mecz. Szwedki mają dobry skład z dwiema bardzo dobrymi podkoszowymi - Abdi i Zahui. Abdi w Eurolidze w Brnie 8.2 ppg, 5.8 rpg w zeszłym sezonie. Jak na 20-latkę bardzo dobrze. Zahui co prawda nie w Eurolidze, a w Eurocupie, ale staty mega - 18.7 ppg, 12.2 rpg, 1.3 apg. Na obwodzie Binta Drammeh - 14.5 ppg, 8.5 rpg, 1.5 apg, też w Eurocupie. Kolektyw mają niezły też, na 2 ostatnich U18, w 2010 i 2011 miały 8 i 3 miejsce. Także naprawdę spoko. Zahui brylowała na obu tych turniejach. W sparingach takie wyniki:

Sweden U20-Russia U20 68:66
Turkey U20-Sweden U20 67:58
Belarus U20-Sweden U20 57:69
Spain U20-Sweden U20 66:71
Turkey U20-Sweden U20 74:48

Ta Turcja im ewidentnie nie leży, ale poza tym bardzo ładnie. Wygrane z Rosjankami czy Hiszpankami to świetne wyniki.

Nasze mają wg mnie słaby skład. Jedyna Ziętara, która coś więcej reprezentuje. Tak to kilka koszykarek z Poznania, Kuras i parę innych młodych. Wg mnie zdecydowanie szału nie ma. Pod koszem Szwedki zrobią nam miazgę.

Spain U20-Poland U20 67:43
France U20-Poland U20 53:28
Poland U20-Holland U20 59:57

Takie super wyniki sparingów mamy. Jeżeli Szwecja walczy jak równy z równym z Hiszpanią to gdzie nam do nich. Wg mnie Polki nie mają tu czego szukać, bo Szwedzka koszykówka w przeciwieństwie do naszej cały czas idzie do przodu.

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP

Oficjalna strona turnieju
Krótka informacja o faworytach
Już za parę chwil rozpoczynają się Mistrzostwa Świata Mężczyzn U19.

Cieżko było mi się zdecydować na jakieś typy,początkowo myślałem o graniu handi na Kanadę,ale wystapią bez swojego najlepszego zawodnika-Wigginsa. Jednak wciąż może to być mocny zespół,kilku graczy gra w NCAA i pewnie pokażą trochę dobrej gry.

Typ,który ostatecznie zagrałem to Chorwacja -18,5. Chorwaci są bardzo mocni,liderem jest Saric który w nocy zostanie wybrany w drafcie(mój błąd ale mniejsza z tym ???? ),dodatkowo jest to MVP ME U18 gdzie Chorwacja zdobyła mistrza.Oprócz Sarica w zespole jest jeszcze kilku bardzo dobrych zawodników(Hezonja,Mavra,Brzoja).
Ich przeciwnikiem będzie Korea.Pewnie dla większości ananimowa,wszyscy zawodnicy grają w ojczystym kraju i spodziewam się,ze będzie to zespół do bicia.
Kilka słów od Sarica o oczekiwaniach przed turniejem klik Jak widać mają duże aspiracje i już od pierwszego meczu powinni wejść mocno w turniej.

Chorwacja-Korea
Chorwacja -18,5 //-17,5 bet365
1,8 bwin
3/10​

D 10

dawid020707

Użytkownik
MŚ u-19
Rosja-Wybrzeże Kości Słoniowej under 130,5 @ 1,85 Expekt ++++++
To będzie mecz do jednego kosza , tak samo jak Amerykanie wygrali z WKS 88-29
Spodziewam sie tu bardzo underowego spotkania Rosjanie gdzieś rzuca ok 85 pkt. a Afrykanie myśle ze nawet 40 oczek nie przekroczą
Polecam ten underek
Pięknie ten typ wszedł 78-43

D 10

dawid020707

Użytkownik
MŚ u-19
Chiny-Wybrzeże Kości Słoniowej under 131,5 @ 1,85 Expekt +++++++++++++
Po raz kolejny stawiam under w meczu gdzie będzie grało Wybrzeże Kości Słoniowej. Jest to zespół który rzadko w meczach przekracza granicę nawet 45 punktów .
Chiny także nie sa zespołem który rzuca dużo punktów
Polecam ten typ
koniec 81-48 znowu weszło

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Usa Australia U19
Z tego co udało mi się wyczytać w sieci, Australia zamierza dać odpocząć podstawowym zawodnikom, aby ci byli gotowi na starcie z Rosją, bo USA jest po za zasięgiem, więc po co marnować siły. Mecz z Rosją będzie meczem o być albo nie być. Patrząc po zachowaniu giełdy chyba faktycznie coś jest na rzeczy
http://www.betexplorer.com/basketball/world/world-championship-u19/nextmatch.php?matchid=6Nf5KO23&amp;amp;section=ah-odds

Usa -32.5 1.55
może jakiś spec zabierze głos?

c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
LITWA - HISZPANIA 61:59
Typ: Litwa+7,5 williamhill, stawka: 5/10 ✅
Typ: Litwa @4 fonbet, stawka: 1,5/10 ✅
Kompletnie nie rozumiem tych kursów i tego handi. Będzie to spotkanie o 1.miejsce w grupie. Jeżeli Chorwacja wygra z Iranem (o czym niżej) to Hiszpania może przegrać to spotkanie z Litwą o 5 punktów a i tak będzie miała 1.miejsce. To tyle jeżeli chodzi o kalkulacje, a teraz o samych szansach w tym spotkaniu: oba zespoły grają w składach z ME U18 2012. Na tamtych mistrzostwach Litwa pokonała Hiszpanię 72:65 ! W zbiórkach było 49:31 na korzyść LITWY!
Wczoraj Litwa przegrywała już przeszło 20 punktami z mocną ekipą Chorwacji (która miała w 1.połowie dzień konia za 3pkt), ale i tak dogoniła i prowadziła 90:88 nawet. Niestety Chorwacja na 7 sekund do końca trafiła jeszcze jedną 3-jkę i wygrała.
Handi +8,5 wziąłem już wczoraj, dzisiaj ciągle pięknie wygląda +7,5. Kurs na zwycięstwo też bardzo dobry. Ja widziałbym to spotkanie 50/50.
-----------
Od wczoraj po głowie chodzi mi pytanie: CO ZROBI CHORWACJA? Końcowa pozycja Chorwacji w grupie zależy tylko i wyłącznie od wyniku spotkania Litwa-Hiszpania. Jak wygra Hiszpania to Chorwacja jest na 2.miejscu, jak wygra Litwa to raczej na 3.miejscu bo mają niekorzystny bilans. Dlatego Chorwacja może dzisiaj wyjść rezerwami do spotkania z Iranem. Sprawdzałem jak to wyglądało rok temu na ME U18 i tam Chorwacja na tym samym etapie rozgrywek miała już pewne 1.miejsce i zagrała rezerwowo ostatnie spotkanie, a że była to ta sama ekipa co teraz to liczę, że powtórzą tą &#39;taktykę&#39; ????
Dlatego postanowiłem zagrać Iran @16 w marathonie niską stawką: 0,5/10 ⛔. Myślę, że najlepiej będzie poczekać na początek spotkania i sprawdzić skład jakim wyjdą a potem przyłożyć ewentualnie na live.

Otrzymane punkty reputacji: +12
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom