>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa stanowe - Pozostałe 2010

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
W tym temacie będziemy dyskutowac/ podawac typy na rozgrywki stanowe m.in Gaucho.
Osobne tematy są do stanow Paulista i Carioca, a więc najbardziej prestiżowych moim zdaniem.
Pierwsze mecze już dzsiiaj. Zapraszam do dyskusji we wszystkich z tematów o Mistrzostwach Stanowych ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
⚽Inter De Santa Maria RS - Internacional Typ : Internacional @ 1,45 Betsafe ⛔1:1
Internacional Porto Alegre od wielu sezonów słynie z świetnej pracy z młodzieżą. Tak samo ma się w tym sezonie. Pierwsze dwa mecze grala młodzież. Oba udało im się wygrac. Czyż nie prawda że są zdolni. Dzisiaj jednak trener Jorge Fossati zamierza wprowadzic już trzon swojego zespołu. Wszystko przez to że niedługo czekają ich dwa wazne mecze. Pierwszy w środku tygodnia przeciw Juventude, a w następnym tygodniu wielkie derby przeciwko Gremio! Zatem wprowadzac najlepszych pomału trzeba. Inter gra w dziwnym ustawieniu. Wygląda to na 3-6-1, ale Urugwajski trener zaprzecza i mówi że w trakcie meczów bardziej wygląda to na 3-4-3. Taison rozpocznie na ławce, ale może okazac się że wejdzie w 2polowie. Również za D&#39;Alessandro możliwa zmiana na Giuliano. Wiem że to pierwszy mecz podstawowych zawodników tego zespołu, ale młodzież zawiesiła poprzeczke wysoko więc nie wypadałoby nie wygrac graczom pierwszoplanowym;)
Rywale to potentatów nie należa. W pierwszych dwóch meczach zdobyli raptem 1pkt. Ostatnio przegrali 0:3 u siebie z Sao Luiz Maria. A wcześniej zremisowali z równie słabym Caxias 1:1. Ja pobieram typ na Internacional chociaż może okazac się on ryzykowny bo gracze pierwszego zespolu mają za sobą raptem tylko treningi, ale umiejętności mają większe i muszą szlifowac forme przed ważnymi meczami ;)

INTERNACIONAL : Lauro- Índio, Bolívar,Fabiano Eller- Nei, Sandro, Guiñazu, Giuliano, D’Alessandro , Kleber- Alecsandro

Jeszcze na koniec krótki meldunek z Atletico Mineiro. Jak wiemy trenerem jest tam Luxemburgo. Dzisiaj inaugurują oni rozgrywki stanowe Campeonato Mineiro. Pierwszym rywalem będzie America MG. DO zespołu dołączył Obina który tak świetnie spsiywal się w Palmeiras w poprzednim sezonie. Jedyną niewiadomą w składzei Luxemburgo przed tym meczem jest obsada pozycji bramkarza. Mecz jest jednak z gatunku tych trudnych. Ponadto jest to inauguracja, a i rywal wymagający tak więc ja odpuszczam typersko i tak też radze.

ATLETICO MG: Aranha (Carini)-Coelho, Jairo Campos, Werley,Leandro- Jonílson, Correa, Ricardinho, Evandro- Muriqui, Diego Tardelli.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Internacional znowu dziwnie zaczyna. Młodzież, rezerwy potrafiły bez problemu zdobyć sześć punktów w dwóch pierwszych meczach, a jak do gry wkroczyła najsilniejsza jedenastka to pierwsza wpadka ze słabszym rywalem. Nie wiem co z nimi jest nie tak, przecież mają taki dobry skład, a wszystko psują i ciągle zawodzą.

Zmiana trenera w Goias. Helio dos Anjos zwolniony po fatalnym rozpoczęciu sezonu. Po trzech kolejkach Goias nie ma na swoim koncie ani jednego punktu. Szkoda, Helio dos Anjos był przykładem trenera długoterminowego. Trenował Goias od połowy 2008 roku, kiedy w innych zespołach brazylijskich co kilka miesięcy zmieniano swoich szkoleniowców. Pamiętam jak władze po dobrych spotkaniach w poprzednim sezonie, kiedy Goias znajdowało się w czołówce, zachwalało swój system, długotrwała współpraca z trenerem miała przynosić wielkie sukcesy. Teraz jednak nie wytrzymali bolesnych porażek z drużynami z najniższych brazylijskich lig. Nowym trenerem został Jorginho. Trener może nie ma wielkiego doświadczenia, jednak w poprzednim sezonie zasłynął z prowadzenia Palmeiras przez kilka spotkań. Był on trenerem tymczasowym po zwolnieniu Luxemburgo, a przed zatrudnieniem Ramalho. Władze Palmeiras wolały zatrudnić trenera ze znanym nazwiskiem niż pozostawić na tym stanowisku Jorginho, mimo tego, że osiągał on świetne wyniki i panowała dobra atmosfera w zespole. To właśnie pod wodzą Jorginho w poprzednim sezonie Palmeiras wygrało swój wyjazdowy mecz z Corinthians 3:0.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Wczoraj były grane 3 klasyki w Brazylii: obok meczów w Rio de Janeiro i Sao Paulo był jeszcze jeden Gre-Nal czyli spotkanie Internacional-Gremio. Gospodarze wygrali 1:0 i to zasłużenie aczkolwiek samo spotkanie nie należało do dobrych. Gola w końcówce zdobył Alecsandro ładnym strzałem z linii pola karnego z pierwszej piłki.
Gospodarze grali lepiej tak w pierwszej jak i w drugiej połowie ale jeszcze w pierwszej to Gremio coś grało natomiast w drugiej była miazga. Dwa strzały które zagroziły bramce Lauro. Wśród gospodarzy dobre zawody rozgrywali Giuliano i Sandro którzy świetnie rozgrywali i co chwilę po ich podaniach były szanse na gola ale albo Taison albo Alecsandro marnowali, szczególnie ten pierwszy raz zmarnował świetną okazję po podaniu Alecsandro na 5 metr Taison strzelił i trafił prosto w nogi Victora który wykazał się przytomnością umysłu gdyż całe ciało poszło w drugą stronę ale nogi zostały w miejscu i to uratowało przed stratą gola. W ogóle bardzo dobry mecz w wykonaniu Victora czyli jednego z kandydatów do obsady bramki Brazylii na Mundialu w RPA i tym samym zrehabilitował się za poprzednie derby kiedy to zawalił jedyną bramkę spotkania i wtedy też Colorado wygrali.
Gremio potwierdziło że na wyjazdach nie grają właściwie nic. Od poprzedniego sezonu nic sie nie zmienili. W Brasileirao 2009 w 19 meczach wyjazdowych mieli bilans 1-5-13 i lepsi byli tylko od Sportu Recife czyli spadkowicza do Serie B. Jeszcze w pierwszej połowie to jakoś wyglądało próbowali atakować ale w drugiej oddali kompletnie inicjatywę rywalowi zza miedzy i przypłacili za to porażką. Chociaż w ostatniej minucie po dużym zamieszaniu Rafael Marques trafił w spojenie a dosłownie sekundę po tym zajściu sędzie zakończył spotkanie.
Jak dla mnie najsłabsze spotkanie derbowe ze wszystkich jakie były, co prawda derbów Rio nie oglądałem i żałuje ale derby Sao Paulo były ciekawsze gdyż jednak Palmeiras więcej sobie stworzył sytuacji niż Inter ale scenariusz podobny jedni atakują a drudzy się bronią z tą różnicą że w stanie Rio Grande do Sul ci co atakowali wygrali a w SP goście czyli Palmeiras będąc drużyną zdecydowanie lepszą przegrali na własne życznie.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Niespodzianka w rozgrywkach Gaucho. Internacional odpadł w półfinale i o tytuł Gaucho walczyć będzie Gremio z Novo Hamburgo. Widząc skład Interu myślę, że na luzie podeszli do dzisiejszego meczu, tym bardziej, że za kilka dni grają w Copa Libertadores. Szkoda, że nie będzie wielkich derbów w finale, bo to zawsze ciekawsze widowisko.

Chociaż swoją uwagę skupiam głównie na rozgrywkach w Rio i Sao Paulo to z ciekawości obejrzałem wczorajsze derby Belo Horizonte. Cruzeiro pokonało Altetico Mineiro 3:1, chociaż wynik zupełnie nie odzwierciedla przebiegu spotkania. Atletico Mineiro po 5 kolejkach zajmuje dopiero 7 miejsce w tabeli i wygrało dopiero zaledwie jeden mecz. Zupełnie tego nie rozumiem, ponieważ grają świetnie. Ofensywnie prezentują się znakomicie i myślę, że atak Diego Tardelli-Obina będzie jednym z największych postrachów Brasileirao w tym sezonie. Wczoraj przez całe spotkanie drużyna Galo atakowała z dużą łatwością, jednak nie wykorzystali przynajmniej kilku sytuacji stuprocentowych i można powiedzieć, że przegrali na własne życzenie. Jeżeli tak wygląda ich gra w innych meczach to nie rozumiem ich sytuacji ligowej. Myślę, że jak poprawią skuteczność i będą wykorzystywać przynajmniej część swoich okazji to w tym sezonie będą walczyć z czołówką.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Campeonato Mineiro:
Democrata - Cruzeiro DNB 1 (2.20 Sportingbet) ✅
Cruzeiro wystawia dzisiaj rezerwy. Po ostatnim meczu z Americą TO za kartki muszą pauzować: Leonardo Silva, Diego Renan, Marquinhos Parana, Henrique, Pedro Ken, Fabinho i Kleber. Poza tym kontuzjowani są: Elicarlos, Roger i Guerron, a jakby tego było mało to na następny mecz w Copa Libertadores oszczędzany jest bramkarz Fabio, Jonathan, Gilberto i Thiago Ribeiro. Ja już od pewnego czasu przed CL odpuszczam Internacional i Cruzeiro bo te drużyny zazwyczaj odpuszczają rozgrywki stanowe kilka dni wcześniej. Dzisiaj postanowiłem posunąć się dalej. Democrata radzi sobie bardzo dobrze i u siebie z tak osłabionym Cruzeiro mają szanse wygrać. Kurs ładny, więc według mnie warto. Wystarczy zobaczyć na skład Cruzeiro na dzisiejszy mecz, a Ci co śledzą poczynania tego zespołu będą wiedzieć, że nie wiele to ma wspólnego z prawdziwym Cru.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Campeonato Mineiro:
W rozgrywkach Mineirao zakończył się pierwszy ligowy etap i dzisiaj rusza faza play-off. Według mnie najlepiej dzisiaj wygląda Cruzeiro. Piłkarze Uberaby dostali się do fazy play-off, jednak są jedną ze słabszych drużyn w tym stanie. Zajęli 8 miejsce na 12, więc to nie jest żaden wyczyn. W fazie ligowej obie ekipy spotkały się w Belo Horizonte i wtedy Cruzeiro wygrało 5:0. Nie wierzę, żeby teraz nie udało im się wygrać przynajmniej dwoma bramkami. Cruzeiro ostatnio w rozgrywkach stanowych może nie miało najlepszych wyników, ale to przez to, że awans wywalczyli już dawno i grali na dużym luzie, niekoniecznie w podstawowym składzie. Teraz wreszcie jakiś mecz o większą stawkę i nie powinni tego zlekceważyć. Cruzeiro jak chce to potrafi zagrać bardzo dobry mecz. Tak jak to było w tygodniu z Velez w rozgrywkach Copa Libertadores. Rozgrywki stanowe może nie są jakimś głównym celem tego klubu, ale nie ma tu mowy o braku awansu do przynajmniej finału. Byłby to po prostu wstyd. Co prawda w tej fazie rozgrywek obowiązuje system mecz i rewanż, jednak myślę, że Cruzeiro zrobi wszystko żeby już dzisiaj być prawie pewnym awansu. Niedługo mecz rewanżowy z Colo Colo w Chile i później mogą już być myślami w dużo ważniejszej potyczce w Copa Libertadores. Jeśli chodzi o skład to brakuje dzisiaj Wellingtona Paulisty, Thiago Heleno i Rogera, ale za to wraca Guerron. Ubytki nieznaczne jak na takiego przeciwnika, więc wszystko powinno pójść zgodnie z planem. W drużynie gości za to bardzo poważne braki. Nie ma dwóch najlepszych strzelców: Andre Nascimento i Rafael Ipua, więc atak rezerwowy. Ci dwaj piłkarze strzelili w tym sezonie w sumie 8 bramek na 14 całego zespołu. Poza tym Uberaba na wyjazdach gra nieco gorzej i bardzo mało strzela. Do tego dochodzi dobra defensywa Cruzeiro i zapowiedzi trenera Uberaby o grze defensywnej na remis. Kurs 2.00 na brak gola Uberaby bardzo zachęcający.
Cruzeiro: Fábio, Jonathan, Gil, Leonardo Silva e Diego Renan; Fabinho, Marquinhos Paraná, Henrique e Gilberto; Thiago Ribeiro e Kleber.
Uberaba: Fernando; Ednei, Rodrigão Paulista e Rogério; Ivonaldo, Balduíno, Gustavo, Zé Maria e Fabiano; Thiago Marin e Douglas
Cruzeiro (-1.5) - Uberaba 1 (1.65 Sportingbet) ⛔
Uberaba nie strzeli (2.00 Sportingbet) ⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom