>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Europy w piłce ręcznej kobiet - Serbia 2012

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Kursy​

Przed nami ostatnia kolejka przed play off. Pewne awansu są 3 zespoły: Norwegia, Czarnogóra i Węgry. Dzisiaj do reprezentacji Węgier wraca po zawieszeniu bardzo ważna Tomori, Hiszpania bez pierwszej rozgrywającej Aguilar, która jest kontuzjowana.

Zdarzenie: Serbia - Francja⛔(18:17)
Typ: Over 46,5
Kurs: 1,91
Stawka: 4j /10j
Bukmacher: Pinnacle

Data spotkania: 13.12.2012 godz. 18:15

Bardzo ważny pojedynek w walce o półfinał. Serbia u siebie, dobry atak. Rozgrywa bardzo ofensywna Lekić, do tego młoda Damnjanović. W bramce niezła Tomasević, ale raczej bez zmienniczki. Jeśli Serbia myśli o zwycięstwie, to według mnie musi zagrać dobrze w ataku. Obrona u gospodyń wygląda gorzej. Ogólnie Francja wygląda dużo mocniej, ale nie prezentują tutaj świetnej dyspozycji. Nie ma najlepszej bramkarki Leynaud, a Darleux gra słabo. W ataku jest wiele strat, które Serbia powinna zamienić na szybkie gole z kontry. Według mnie suma goli powinna być wyższa niż 46.

Zapraszam do pisania analiz i przemyśleń​

Otrzymane punkty reputacji: +9
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
To może powtórka finału z IO?
Jak najbardziej jestem za. Węgierki wracają do wielkiej gry( nie mylić z tym teleturniejem) po paru ładnych lat. Trochę zdziwiły ich wygrane, bo jednak ja nie stawiałem ich w roli faworytek. Pamiętamy też jak wyglądało ich spotkanie z Chorwacją. Na ich szczęście, pogromczynie Węgierek z meczu otwarcia nie grały w drugiej rundzie, a w kolejnej poza Czarnogórą ograły każdego. Więc jak dotąd 2 porażki.
Norweżki tylko jedna, ale spójrzmy na mini-statystykę: Dania rzuciła Norge 35 bramek przy czym Francja 19, a Czeszki 17. To świadczy niejako o podejściu do meczu Norweżek, ale i też Dunki o wiele nie grały. Bo jakieś 5. miejsce aż tak wiele nie jest warte. Więc Norwegia to w tym turnieju wielka Sulland, która rzuca aż miło popatrzeć. Super gra z dobrym rzutem z drugiej linii no i dobra współpraca z Heidi na kole. Bramka również na bardzo fajnym poziomie. Węgierki raczej bez błysku, te mecze wygrywane, wyszarpywane niemal. Mowa głównie o spotkaniach z Niemkami, Hiszpankami. Rumunki jedynie rozklepane solidnie, ale to jest ekipa leżąca niejako Węgierkom. Norwegia do takich nie należy, zresztą komu może ona leżeć? Chyba facetom :p
Patrząc na H2H, to wp... za wpierdzielem w meczach Norwegia - Węgry na korzyść Norge. A półfinał to ich zwykle najlepsze mecze, robiąc sobie taką miniretrospekcję to właśnie zauważyłem. Więc na pewno jutro powalczą o wygraną i zrobią to bez problemu.
A derby Bałkanów? tu na pewno atmosfera będzie już nieco gorętsza na korzyść Serbek, po tych kapitalnych bojach z Skandynawkami i Francją, w których to Serbki nie doznały porażki! Zasługuje to na mega wyróżnienie.
Czarnogórzanki jedyna porażka z Niemkami. Ja to tłumaczę sobie tak: remis w meczu Niemcy-Hiszpania był jedynym wynikiem, który dawał Monte awans już przed swoim przedostatnim meczem. I ten remis padł. To wpłynęło negatywnie na nastawienie do meczu. Ale pozostałe grane na mega poziomie, od Islandii po Hiszpanię przez Hiszpanię, która chyba poniosła największą klęskę. Ale oby nasze nie wpadły na Espanię ????
Dlaczego Czarnogóra? Wydaje mi się, że ofensywne style dosyć się spotykają, ale Filipović to nie była jakaś wielka bramkarka nigdy i co za tym idzie... Dziś jest na rozpracowanie gry Serbek dla MNE. I bramkarka zostanie na pewno przerobiona dobrze, i na pewno Bulatović&amp;co nie będą pudłować ani rzucać za wiele dołem. Ważna też będzie koncentracja przy sam na sam. Dużą wagę należy przywiązać do spokojnej gry w obronie, żeby kar nie nałapać. Ale jakoś czuję, że będą obiektywni sędziowie. Serbia nie grywa za często o stawkę, Czarnogóra wręcz przeciwnie. Ostatnie IO... Kapitalna gra przeciwko Norwegii np! Super się to oglądało ???? I na pewno ich trema nie zje. Knezević jako środek rozegrania jest młoda, ale była szykowana na następczynię wielkiej Popović i czasami grywała od niej lepiej. Spodziewam się jej dobrego meczu jutro. Więc jeśli Czarnogóra nie da się rozegrać bramkarce Serbek to ja nie widzę sportowego argumentu dla nich. Pamiętam jak Polki wygrywały w Serbii. I trochę oglądając mecze gospodyń mam wrażenie, że wciąż byłyby w stanie. Dlatego o wygraną Czarnogóry jestem dziwnie spokojny.
Czarnogóra + Norwegia @ 2.8 ✅ easy ones

Otrzymane punkty reputacji: +1
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Na chłodno to chyba Norwegia nie powinna mieć teoretycznie kłopotów... Czarnogórzanki jednak nie grają jak dla mnie wybitnego handballa, sporo &quot;suk&quot; im weszło z drugiej linii, czym potwierdziły się moje słowa, że bramka Serbii niby mocna, ale nie potrafiły się ustrzec głupich błędów po rzutach z II linii. Serbki chyba rozbite, no bo co? Nie może dziwić ból po tak minimalnej porażce, przecież całkiem blisko remisu były. Węgierki natomiast na ciśnieniu nie grały za dużym, Gorbicz i spółka podkreślały często w wywiadach, że Norwegia jest bardzo, ale to bardzo mocna i to się potwierdziło. Węgierki wczoraj o 15:30 mogły już myśleć o tym dzisiejszym meczu o medal, o wielkim powrocie na podium wielkich turniejów. Na Serbki chyba nikt nie stawiał, choć buki w miarę wysoko je oceniały. Mnie się zdaje, że Węgierki mogą tu wygrać, bo tak jak mówię, Serbki do późnej nocy analizowały minuta po minucie mecz. Węgierki, choć zabrzmi to brutalnie, mogły się spodziewać, że powalczą o brąz. Gospodynie w żadnym razie nie do gry po śmiesznym 1,50, poszukajcie sobie lepiej doga. A do dubla zawsze można wziąć Norwegię.

Otrzymane punkty reputacji: +4
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Najlepsze zawodniczki Euro:
Best Goalkeeper: Katrine Lunde HARALDSEN (NOR)
Best Left Wing: Polina KUZNETCOVA (RUS)
Best Left Back: Sanja DAMNJANOVIC (SRB)
Best Playmaker: Andrea LEKIC (SRB)
Best Pivot: Heidi LOKE (NOR)
Best Right Back: Katarina BULATOVIC (MNE)
Best Right Wing: Jovanka RADICEVIC (MNE)
Top Scorer: Katarina BULATOVIC (MNE) - 56 goals
Best Defensive Player: Anja ALTHAUS (GER)
Women&#39;s EHF EURO 2012 Most Valuable Player: Anja EDIN (NOR)
Klasyfikacja końcowa:
1. Montenegro
2. Norway
3. Hungary

4. Serbia
5. Denmark
6. Russia
7. Germany
8. Sweden
9. France
10. Romania
11. Spain
12. Czech Republic
13. Croatia
14. Ukraine
15. Iceland
16. Fyr Macedonia

0 54

007lukasz

Użytkownik
Szkoda, że te nagrody przyznaje się za procent jaki ma dana zawodniczka, bo dziś np. bramkarka Norwegii zawaliła mecz totalnie i nie broniła dosłownie nic! Za to Sonja Barjaktarović pokazała dziś bramkarski FACH ! Mega !

Do góry Bottom