>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Europy U-19

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Strona o Mistrzostwach ▶http://www.uefa.com/under19/index.html
Podział na grupy :
GRUPA A
-Francja
-Holandia
-Austria
-Anglia
GRUPA B
-Hiszpania
-Chorwacja
-Włochy
-Portugalia Faworyta cięzko wskazac. W dodatku jest to futbol młodzieżowy więc dużo zaskoczeń możemy się spodziewac. Gospdarzem są Francuzi. Przed rokiem w turnieju triumfowali Ukraińcy. W ogóle to turniej Euro u19 odbywa się od roku 2001/2002, a więc stosunkowo nie tak długo. Najbardziej utytułowanym zespołem są Hiszpanie którzy wygrywali czterokrotnie na osiem organizowanych turniejów. Mecze transmitowac będzie EUROSPORT.
Zaprszam do dyskusji ;)

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Wszyscy jako faworytów wskazują U19 Hiszpanii nie wiem czy to trochę nie na wyrost że dorosła kadra zdobyła mistrzostwo Świata nie znaczy że U19 zdobędzie europy warto spojrzeć że liczą najbardziej na młodziutkiego Canalesa oraz 7 wychowanków Barcelony.
Dzisiejsze spotkanie powinno trochę wyjaśnić ja myślę czy nie zagrać po kursie 1,60 delikatnie właśnie Underki z Hiszpanii Pacheco z Liverpoolu w ataku może namieszać.

faeco 0

faeco

Użytkownik
Polecam zagrać jeszcze dziś na Hiszpanię U-19, to pewniak dnia, a kurs wynosi aż 1,65 :] barcaserwis.com/index.php?co=aktualnosci&amp;id=20869 - na boisku mamy aż 6 graczy Barcelony, siódmy siedzi na ławce. Większość z nich puka już do bram pierwszej drużyny. Thiago, Bartra, Romeu czy Montoya to zawodnicy, którzy w przeciągu 1-2 sezonów będą występować w pierwszej drużynie. Typ na Hiszpanię to znakomity pomysł, polecam każdemu, póki jest jeszcze czas :]

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Francja u19- Austria u19 Typ : Francja @ 1,42 Tobet ✅5:0
Holandia u19 - Anglia u19 Typ: Over 2,5gola @ 1,85 Tobet ⛔1:0

Francuzi pokazali bardzo dobrą gre w meczu z Holendrami. W 1połowie zdominowali rywla. Prowadzenie do przerwy tylko 2-0, a powinno byc znacznie wyżej. Dla przykładu zmarnowali karnego i potem trafili jeszcze w słupek. Na brawa zasługiwała akcja Gaela Kakuty, o którym tak głośno było gdy przechodził do Chelsea. Zdobył gola zakładając &quot;dziure&quot; obrońcy Holandii i potem płaskim strzałem pokonał bramkarza. Ogólnie to sporo dobrych zawodników mają Tricolores. Bakambu, Kakuta, Lacazette, który wszedł w końcówce a pokazał że drzemią w nim spore możliwości. Austriacy co prawda też grali ambitnie w starciu z Anglikami, ale dzisiaj chyba koniec imprezy dla nich.
Holendrzy straszne dziury w defensywie w meczu z Francją. W ataku dawał rade Castaignos, dryblował Cabral. Dla Oranje to mecz o wszystko. Zważywszy na tak słabą defensywe, która momentami się gubiła i to że będa musieli zaatakowac by wygrac ten mecz to sądze że dobrą opcją jest poszukanie overu w tym meczu. Anglicy z Austriakami byli skuteczni. Frank Nouble zdobył 2 gole. Mają kilku ciekawych graczy.

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Spotkanie: Hiszpania U19 – Anglia U19 (+1)
Typ: 1 ( handicap 0 - 1)
Kurs: 2,95
Bukmacher: Expekt
Półfinał ME U19 ma zdecydowanego faworyta. Jest nim reprezentacja Hiszpanii, która od lat jest potęgą w piłce młodzieżowej. Fazę grupową Hiszpanie przeszli jak burza. Rozegrali 3 mecze, zdobyli komplet punktów. Anglicy mieli dużo więcej problemów. Szczęśliwie awansowali do następnej rundy strzelając bramkę Francji, dającą remis w 93 minucie meczu. Trzeba jednak pamiętać, iż Francja była pewna awansu, dlatego w tym meczu zagrała rezerwą. Większość graczy z drużyny Hiszpanii gra w podstawowych składach swoich klubów występujących w ekstraklasie jak i na jej zapleczu. To niezwykłe doświadczenie zdobyte w najlepszej lidze świata, niesamowicie procentuje na boisku. Grają oni dojrzałą piłkę i spokojnie powinni ograć Anglików, którzy częściej grzeją ławkę, niż grają w swoich klubach. Dla mnie faworyt tego meczu, jest tylko jeden – Hiszpania, a wygrać powinni różnicą co najmniej dwóch bramek.

lukiaszenko 132

lukiaszenko

Użytkownik
Oglądałem obydwa półfinały i muszę powiedzieć, że szczególnie gra Hiszpanów zrobiła na mnie duże wrażenie. Wygląda to tak jakby grali lepiej od swoich starszych rodaków, ale ja widzę jasny powód dlaczego tak łatwo przychodzi im konstruowanie bajecznych akcji. Poprostu futbol młodzieżowy nie jest jeszcze tak skażony defensywną taktyką. Młodzi często idą na wymianę ciosów zamiast uszczelnić obronę. A nawet jeśli chcą już zagrać bardziej defensywnie to nie zawsze im to wychodzi, sztuka skutecznej obrony jest niesamowicie trudna i wymaga wiele cierpliwości, zgrania i siły, a tych cech więcej mają seniorzy, stąd taki a nie inny poziom widowiskowy niedawno zakończonego mundialu i niskie bądź zaskakujące wyniki jak chociażby w meczu Szwajcarii z Hiszpanią.

Wszystkie bramki młodych Hiszpanów w meczu z Anglią padały po pięknych i znakomicie rozegranych akcjach. To naprawde imponujące, że ci młodzi ludzie tak łatwo przyswajają sobie trudne rozegrania, a co najważniejsze spokojnie wykonują je na boisku. Jak dla mnie szczególnie bramka na 3:1 po rzucie wolnym to mistrzostwo świata. Nie zapamietałem nazwisk Hiszpanów, wiem, że gra tam Pacheco, zawodnik Liverpoolu, który strzelił zresztą bramkę w półfinale. Gole dla Hiszpanii strzelili też Canalles i Keke, ale o tych wszystkich piłkarzach głośniej będzie już niebawem. Z ławki wszedł też wielki talent z Atleticu Bilbao Iker Munain. Hiszpania gra świetnie piłką, widać że ona ich się trzyma. Warto zwrócić też uwagę na to, że po każdym podaniu następuje ruch zawodnika, który właśnie piłkę zagrał, zmiana pozycji i wyjście do kolejnego podania. Ale tak się gra w tym kraju, tam chłopaki mają to wpojone od najmłodszych lat i teraz widać tego efekty. Tego właśnie trzeba uczyć w Polsce, w pierwszych latach przygody z futbolem zabawa z piłką przy nodze, dopiero później kondycja i siła.

Co do meczu Francji z Chorwacją to nie był on tak atrakcyjny jak pierwszy półfinał. Chorwaci mieli przewagę fizyczną i dobrze dopracowane stałe fragmenty, co udowodnili już na początku meczu strzeląjąc bramkę głową po rzucie wolnym(konkretnie Ademi). Później zdecydowanie się cofneli, z początku ich obrona nie wyglądała źle, jednak gol Kakuty padł po fatalnym kiksie jednago z bałkańskich obrońców, który wyłożył głową piłkę napastnikowi Chelsea. Potem Francuzi próbowali ale jakoś tak bez porywu, gre rozruszali rezerwowi Lacazette i strzelec zwycięskiej bramki Bakambu. Na lewej obronie gra Timothee Kołodziejczak przymierzany do reprezentacji Polski.

Jednak ja w roli faworyta w piątkowym finale upatruje młodych reprezentanów La Roja. Grają oni zdecydowanie ładniejszą piłkę, na luzie, ale jednocześnie bardzo dokładnie. A fakt, że Francuzi grają u siebie nie musi im pomóc, ponieważ na nich wywierane jest większe ciśnienie na zwycięstwo i mogą zaatakować od początku, a odkrycie się przed Hiszpanami raczej nie może skończyć się dobrze.

Moje propozycje:

Hiszpania win w 90min @2,05
Hiszpania końcowe zwycięstwo @1,45

Kursy Bwin

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Ja też skłaniałbym się raczej ku Hiszpanii. Ten zawodnik na &quot;M&quot; o którym wspominasz to Muniain. Gracz który strzelał już bramki w La Liga oraz Lidze Europejskiej. Hiszpania to zespół ograny. Większość graczy gra w swoich zespołach. Ich gwiazda to Canales, objawienie zeszłego sezonu. Strzelił sześć bramek dla Santander. Jednak coś mi się wydaje, że Francja tego meczu tak łatwo nie puści. Wydaje mi się, że będzie dogrywka. Widziałem mecze Francji w tym turnieju, również jak Hiszpania graja znakomicie. Przede wszystkim graja u siebie, przy wielotysięcznej publiczności. Poza tym jak na razie strzelili najwięcej, bo aż 12 bramek w tym turnieju, Hiszpania jest druga - 10 goli. To będzie jeden z piękniejszych meczów finałowych w kategorii u19. Odpuszczam sobie typowanie tego meczu, bo dla mnie wynik jest sprawą otwartą, grają dwaj godni siebie rywale.
Transmisja w Eurosporcie oraz w Direct 8. Początek godzina 19:00.
PS. Ta trzecia bramka to był cudownie rozegrany rzut wolny. Bramkę strzelił Canales, ale to rozegranie wolnego było niesamowite.

Zdecydowałem się jednak zagrać na over.

Spotkanie: Hiszpania U19 - Francja U!9
Typ: over 3,5 gola
Kurs: 3,20
Bukmacher: Bwin
Analiza: Finałowy mecz ME U19 zapowiada się bardzo interesująco. Zagrają dwie nie tylko najlepsze drużyny tego turnieju, ale przede wszystkim najskuteczniejsze. W drodze do finału Francuzi strzeli 12, a Hiszpanie 10 bramek w czterech meczach. Oba zespoły jak widać, graja piłkę ofensywną i nie inaczej będzie w finale. W składzie Hiszpanów mamy Canalesa, który strzelał już bramki w La liga (6 w ostatnim sezonie w Santader), Muniaina, który trafiał już w La Liga oraz Lidze Europy oraz wielu innych już ogranych graczy w piłce seniorskiej. We Francji jest podobnie. Lacazzete, Bakambu, Kakuta w tym turnieju ciągną grę Francuzów. Stwarzają mnóstwo sytuacji i strzelają bramki. Francja to gospodarz, więc u siebie na pewno nie będzie murowała bramki, podobnie Hiszpania, gdyż obrona to ich najsłabsza formacja. Głupota byłoby, więc murowanie bramki. Ten finał wg mnie przejdzie do historii, jako najlepszy mecz finałowy na mistrzostwach europy do lat 19. Głównie za sprawą wielu strzelonych bramek, co najmniej czterech.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom