Ja też skłaniałbym się raczej ku Hiszpanii. Ten zawodnik na "M" o którym wspominasz to Muniain. Gracz który strzelał już bramki w
La Liga oraz Lidze Europejskiej.
Hiszpania to zespół ograny. Większość graczy gra w swoich zespołach. Ich gwiazda to Canales, objawienie zeszłego sezonu. Strzelił sześć bramek dla Santander. Jednak coś mi się wydaje, że
Francja tego meczu tak łatwo nie puści. Wydaje mi się, że będzie dogrywka. Widziałem mecze Francji w tym turnieju, również jak
Hiszpania graja znakomicie. Przede wszystkim graja u siebie, przy wielotysięcznej publiczności. Poza tym jak na razie strzelili najwięcej, bo aż 12 bramek w tym turnieju,
Hiszpania jest druga - 10 goli. To będzie jeden z piękniejszych meczów finałowych w kategorii u19. Odpuszczam sobie typowanie tego meczu, bo dla mnie wynik jest sprawą otwartą, grają dwaj godni siebie rywale.
Transmisja w Eurosporcie oraz w Direct 8. Początek godzina 19:00.
PS. Ta trzecia bramka to był cudownie rozegrany rzut wolny. Bramkę strzelił Canales, ale to rozegranie wolnego było niesamowite.
Zdecydowałem się jednak zagrać na over.
Spotkanie:
Hiszpania U19 -
Francja U!9
Typ: over 3,5 gola
Kurs: 3,20
Bukmacher:
Bwin
Analiza: Finałowy mecz ME U19 zapowiada się bardzo interesująco. Zagrają dwie nie tylko najlepsze drużyny tego turnieju, ale przede wszystkim najskuteczniejsze. W drodze do finału Francuzi strzeli 12, a Hiszpanie 10 bramek w czterech meczach. Oba zespoły jak widać, graja piłkę ofensywną i nie inaczej będzie w finale. W składzie Hiszpanów mamy Canalesa, który strzelał już bramki w
La liga (6 w ostatnim sezonie w Santader), Muniaina, który trafiał już w
La Liga oraz Lidze Europy oraz wielu innych już ogranych graczy w piłce seniorskiej. We Francji jest podobnie. Lacazzete, Bakambu, Kakuta w tym turnieju ciągną grę Francuzów. Stwarzają mnóstwo sytuacji i strzelają bramki.
Francja to gospodarz, więc u siebie na pewno nie będzie murowała bramki, podobnie
Hiszpania, gdyż obrona to ich najsłabsza formacja. Głupota byłoby, więc murowanie bramki. Ten finał wg mnie przejdzie do historii, jako najlepszy mecz finałowy na mistrzostwach europy do lat 19. Głównie za sprawą wielu strzelonych bramek, co najmniej czterech.