w takim razie wracam z meczem kobiet w ME w kosza
19.06 Poniedzialek ;-) 12-30
Wegry - Ukraina
over 68.5 1.8 do ht
spodziewalem sie linii o jakis punkt nizej, wezme to co daja bo na moje oko sie skonczy 72-74 punktami najmniej, po pierwsze laski na tych mistrzostwach w 80 procentach meczy robia overy do ht po czym wszystko zmierza ponizej, Do rzeczy, Ukraina bardzo energetyczna druzyna ze swietnymi podkoszowymi w 1 polowach graja naprawde szybko, jesli chodzi o wegierki swietna celnosc i juz tu nawet nie mowie o trojkach. Dwie druzyny, ktore sie beda nawzajem nakrecaly w pierwszej polowie gra w ataku. W jednej z pierwszych kwart przewiduje jakies +40 punktow. NIe wspominam juz o statystykach w meczach "przed sezonowych" bo tam madziarki zameczaly rywalki punktami. Dla mnie mecz mlodego pokolenia dwoch druzyn, ktore naprawde moga namieszac na tych mistrzostwach. Ktos moze napisac ale przeciez Ukraina dostala nastoma od "starego skladu" Hiszpanek. owszem pekly ale dopiero w drugiej polowie. Moj scenariusz na ten mecz przewiduje szybkie granie w 1 polowie, a ze oby dwie druzyny strzelecko sa fajnie dysponowane to 70 punktow do ht to powinna byc formalnosc.
W meczu Ukrainek z Hiszpankami dodam, ze ich najlepsza rzucajaca zlapala 3 faule do polowy co bardzo uniemozliwilo trenerowi wiele roszad w ataku, moze tez dlatego tak wyszlo. Moze jednak dlatego, ze Hiszpanki nadal trzymaja swoj poziom. Ogladalem ich mecz z Belgijkami tydzien wczesniej i Hiszpanki graja bardzo skuteczny basket, Belgijki pomimo, ze w 4 kwarcie chyba nawet punktu nie zdobyly to bardzo mi zaimponowaly swoja gra, dlatego sie dziwilem, ze ludzie tak wierzyli w rosjanki na forum, Belgijki sa zajebiscie mocne w tym turnieju, Dodam, ze Lotyszki sprawily Rosjankom mase problemow w pierwszym meczu.