>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Mistrzostwa Europy kobiet w siatkówce 2009 - Polska

Status
Zamknięty.
H 177

h3sus

Użytkownik
Holenderki w 4 secie wyglądają dużo lepiej niż w poprzednich tak jakby się przebudziły więc całkiem prawdopodobne jest to iż wygrają tego seta i mecz skończy się ich wygraną lub ewentualną wygraną Rosjanek 3:2 a w takim przypadku wydaję mi się że opłacałoby się zagrać na Polki dw 3:0 lub hc -2,5 ewentualnie ilość pkt np. w bet365 mamy under 160,5pkt po kursie 1,72. Ponieważ Polki muszą w takim wypadku wygrać 3:0 a przy pomocy naszej wspaniałej publiczności jest to wielce prawdopodobne. Więc warto śledzić na bierząco tenże mecz i przy wygranej Rosjanek 3:2 skorzystać z któregoś z powyższych typów.

No i stało się. Holandia 3:2 Rosja. A więc zostaje nam tylko wygrać mecz z Bułgarią. Oczywiście granie kursu 1,06-1,1 jest niezbyt opłacalne więc może jakis hc -1,5 lub under pkt. Jeżeli ktoś ma okazje zagrać na under 180,5 to gorąco polecam, under 160,5 który proponuje bet365 jest także prawdopodobny. Wszystko zależy od tego czy nasze zawodniczki wyjdą na mecz spięte ponieważ perspektywa grania w półfinale może nasze zawodniczki sparaliżować na samym początku ale wg. mnie wygrana 1 seta przez Bułgarię to ich maximum możliwości więc wynik 3:0 lub 3:1 dla nas i gramy w półfinale.

Tak jak myślałem w pierwszym secie lekki przestój a następne po naszej myśli. Dziewczyną należą się olbrzymie gratulacje. Teraz zostaje tylko trzymać kciuki za kolejne złoto :spokodfhgfh: ????

B 0

basic_m

Użytkownik
Panowie dlaczego Polska znów gra z Holandią a Włoszki z Niemkami? Logicznie i sprawiedliwie powinno byc przeciz najlepsza drużyna z grupy E z drugą drużyną grupy F i najlepsza z F z druga z E. Tak jest sytuacja że znów grają zespoły które już się starły w tym turnieju a w dodatku drużyny z tych samych samych grup początkowych I etapu. Troche to dlamnie nie logiczne.

Promo na Holenderki 1.40 (narazie bah i pinnacle ale pewnie spadnie, tobet 1.35) jest do wzięcia... co do włoszek 1.25 sie zastanawiam. W najgorszym wypadku mam nadzieje że nowe złotka złapia brąz. Niemki są w ich zasiegu.

hehe 10 min i juz na pinnacle 1,351....

hertinho 3

hertinho

Użytkownik
Panowie dlaczego Polska znów gra z Holandią a Włoszki z Niemkami? Logicznie i sprawiedliwie powinno byc przeciz najlepsza drużyna z grupy E z drugą drużyną grupy F i najlepsza z F z druga z E. Tak jest sytuacja że znów grają zespoły które już się starły w tym turnieju a w dodatku drużyny z tych samych samych grup początkowych I etapu. Troche to dlamnie nie logiczne.
Promo na Holenderki 1.40 (narazie bah i pinnacle ale pewnie spadnie, tobet 1.35) jest do wzięcia... co do włoszek 1.25 sie zastanawiam. W najgorszym wypadku mam nadzieje że nowe złotka złapia brąz. Niemki są w ich zasiegu.
hehe 10 min i juz na pinnacle 1,351....
Odbyło się losowanie i były rozstawione zwyciężczynie poszczególnych grup czyli Holenderki i Włoszki i do nich dolosowano Polki i Niemki. I los chciał, że znowu gramy z Holenderkami.

B 0

basic_m

Użytkownik
Odbyło się losowanie i były rozstawione zwyciężczynie poszczególnych grup czyli Holenderki i Włoszki i do nich dolosowano Polki i Niemki. I los chciał, że znowu gramy z Holenderkami.
Dzieki za info, ale w takim wypadku mogło dojść do sytuacji że Holenderki grały by znów z rosją. To już by był śmiech na sali. Wg mnie przepis z losowaniem całkowicie do zmiany.

S 42

szuwi1

Użytkownik
Zgadzam się, powinno być na krzyż, a już samo losowanie to jakaś farsa, żenada. Jak na jakimś jarmarku. I generalnie to jakaś dziwna formuła czy to MŚ czy ME. Niech wezmą wzór z piłki nożnej najlepiej. Ratio setów też kaszanka, bezpośredni mecz powinien decydować. A jeżeli już to nie ratio tylko różnica setów, bo załóżmy, że dwie drużyny mają tyle samo punktów i jedna powiedzmy w setach 15-6, a druga 16-7, lepsze ratio ma ta pierwsza i wchodzi pomimo zdobycia MNIEJSZEJ ilości setów. Sorki za maleńki off-top, ale nurtuje mnie ta sytuacja od dłuższego czasu.

6 1

666marcin

Użytkownik
Poland - Netherlands
Typ: under 135,5
Kurs: 4,50
Bukmacher: Unibet

Jutro o godzinie 17:00 odbędzie się spotkanie półfinałowe pomiędzy Poland - Netherlands . Moim zdaniem zdecydowanym faworytem tego meczu jest reprezentacja Holandii. Jest to najlepsza druzyna na tych mistrzostwach, ktora nie przegrala zadnego meczu. Chcialbym pisac analize, ze faworytkami sa Polki, ale uwazam ze Holenderki to za mocna druzyna. Jak juz wczesniej napisalem Holandia prezentuje swietna forme na tych mistrzostwacj jak narazie wygraly wszystkie mecze i to wszystkie 3:0 oprocz wczorajszego meczu z Rosjankami, z ktorymi meczyly sie w 5 i setach i wygrali ten mecz 3:2. Polki natomiast na tych mistrzostwach rozgrywaja rozne mecze pokazali sie z bardzo dobrej strony z Rosjankami gdzie wygraly 3:1, ale i meczyli sie z Hiszpania gdzie wygrali mecz dopiero po 5 setach. W ostatnim meczu wygrali z Bulgaria 3:1, ale wynik tego meczu mogl byc calkie inny. Podsomowujac sadze, ze Holenderki sa zdecydowanym faworytem tego meczu, gdyz posiadaja lepszy sklad i lepsza forme. Polki nie graja zle na tym turnieju, ale wedlug mnie sa za slabe na Holenderki. Dodam, ze w ostatnim meczu padl wynik 3:0 dla Holandii, a suma pkt wyniosla 132 pkt.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Ja bardziej głosowałem na 1/2 Polek z Włoszkami. Z Italią naszej ekipie w tym sezonie szło lepiej, owszem większość meczów przegranych, ale jednak potrafiły z nimi wygrywać i walczyć jak równy z równym. Holenderki naprawdę naszym siatkarkom nie leżą. Jak zwykle odnośnie szans Polek w tym meczu będziemy upatrywać w tej już banalnej taktyce, dobra zagrywka+dobre przyjęcie. Jak na razie w 3 poprzednich meczach na nic to się zdało, bo nie było realizowane. Znowu filozofii tutaj być nie może, trzeba grać jak najlepiej w przyjęciu, aby piłki były dogrywane do Sadurek i aby Milena miała do dyspozycji wszystkie formy ataku, bo przy rozgrywaniu z 4. metra szans za wielu Polki nie mają. Z drugiej strony zagrywka musi być taka jak w meczu z Rosją, ryzykowna i ciężka do przyjęcia. Z Rosjankami nasze grały serwisem bardzo dobrze, owszem pojawiały się błędy ale i tak bilans był pozytywny. To jest jedyna możliwość zniwelowania przewagi na siatce Holandii. Jeśli powtórzy się sytuacja z poprzednich meczów z tą ekipą w tym sezonie, czyli to nasze będą mieć problemy z przyjęciem a Holenderki będą dogrywać nasze serwisy spokojnie do siatki, to zakończy się na 0-3. Pomarańczowe są faworytkami ale bez przesady, widzę że niektórzy naszą drużynę mianowali outsiderem tego półfinału. To jest 1/2, tutaj wszystkie wcześniejsze mecze się nie liczą, to jest nowa historia. Z Polek zeszła na pewno presja, sukcesem miał być awans do 1/2 i został osiągnięty. Teraz będą mogły pozwolić sobie na więcej luzu, może jakieś finezji w rozegraniu. To że Holandia wygrała z nami 3-0 w grupie może być paradoksalnie naszą przewagą, presja stoi po stronie pomarańczowych, one muszą pokazać wyższość nad Polską. Podobnej presji nie wytrzymały nasze zawodniczki 2 lata temu, wtedy w grupie pokonały i to zdecydowanie, właściwie rozbiły Serbię 3-0, potem wygrały z Holandią 3-1 i to pozwoliło Serbkom awansować do 1/2, gdzie nasze były zdecydowanym faworytem a przegrały i to 3-0. Tutaj sytuacja podobna, kto wie jak się skończy. Tak więc niech presja będzie u Holandii, nasze zawodniczki niech zagrają na 100% swoich możliwości i zobaczymy na ile to wystarczy, do tego dojdzie ponad 13 tys. kibiców. Efekt zobaczymy jutro.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Dokładnie podpisuję się pod tym co powiedzial radek03. Nie skreślajmy Naszych dziewczyn bo przegrały z Holenderkami ostatnie mecze po 0-3. To jest nowe spotkanie i to o wielką stawkę. Nasze dziewczyny w zasadzie także już mają plan minimum czyli są w strefie medalowej mistrzostw co sobie zakładały. Plan został wykonany i teraz tylko walczyc o dużo więcej. Pamiętacie ME w Turcji? Polacy przecież mieli zostac rozgromieni przez Bułgarow czy Rosjan, a ja się pytam czy któraś z tych drużyn grala w finale? Identyczna sytuacja moim zdaniem jest teraz. Holenderki i Włoszki przeszły jak burza cały turniej bez porażek. Owszem są faworytkami, ale po pierwsze to są kobiety;) po drugie mecz meczowi nie równy, po trzecie presja moim zdaniem spadla z Polek bo faworytkami bez wątpienia są Flier i spólka. Ogólnie to jestem pod wrażeniem gry tej zawodniczki. Jakby Oranje awansowaly do finału Naszym kosztem to mam nadzieję że go wygrają i Manon Flier dostanie MVP całego turnieju! I w dodatku ten jej urok osobisty;)
Od typowania tego spotkania się powstrzymam. I tak emocje będą niesamowite bez tego:cool:
W GÓRĘ SERCA BO POLSKA WYGRA MECZ, BO POLSKA WYGRA MECZ !! ;)

:siata:Włochy- Niemcy
Typ : Powyżej 160,5pkt @ 2,00 MILENIUM✅166pkt​

Jak już jestem przy typowaniu to warto zwrócic uwagę na drugie spotkanie półfinałowe. Tam także Niemki skazywane na pożarcie i to 0-3. Ale Ja jestem pod wrażeniem gry Niemek! One dosłownie się nakręacją swoimi dobrymi zagraniami. Kożuch Baier, Furst graja wspaniale. Włoszki mają momenty przestojów co zauważyłem, nawet z Azerkami kiedy miały w zasadzie wygranego seta doprwoadziły na własne zyczenie do nerwówki i gry na przewagi. Nie wiem czy tylko ja to zauwazyłem ale Aguero nie gra jakiegoś super turnieju. DOśc powiedziec że gra słabo i to Del Core i Piccinini dostaje więcej piłek. Niemki jak wspominałem z kazdym meczem się nakręcają i to bardzo pozytywne jest. Trener żyję z zespołem. Może nie &quot;gra &quot; tak jak coach Bułgarek:p ale reaguję pozytywnie. Porównałbym to coś do Castellaniego i Naszej męskiej kadry. Dla mnie warto w tym spotkaniu postawic na over 160,5. Przeglądają oferte Milenium tak z ciekawości napotkałem na kurs aż 2,00 ! DLa mnie to prezent od buka i daję duże szanse na powodzenie tego typu.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Polska - Holandia (+1,5/-1,5seta)✅(1:3)
Typ: 2
Kurs: 1,76
Stawka: 6j /10j
Bukmacher: Pinnacle

Półfinały to już całkowicie inne mecze niż w Grand Prix i fazie grupowej ME, ale według mnie w tym meczu nie powinno być niespodzianki. Polska przegrała w tym składzie ostatnie trzy mecze z Holandią po 3:0 i wyraźnie gra Polek pasuje Holenderkom. Ciężko znaleźć element gry, którym Polki mogą przechylić szalę zwycięstwa na swoją stronę. Mogą sprawić kłopoty zagrywką, ale Oranje maja na pewno lepsze przyjęcie niż Rosjanki i tutaj nie skończy się 11 asami. Poza tym Holenderki są silniejsze w ataku: Manon Flier, Chaine Stealens. Maja dobrze zoorganizowaną grę w obronie. Na pewno będą one szybko chciały skończyć mecz, żeby nie doszło do TB, bo wtedy przy dopingu publiczności wszystko możliwe oraz miec więcej czasu na odpoczynek przed finałem. Polki wygrały z Rosją, ale nie widzę jakiegoś przypływu świetnej formy. Następny mecz z Bułgarią i też duże problemy z wygraną. Presja trochę zeszła z polskich zawodniczek, ale jednak mecz odbywa się w Polsce i zawsze kibice będą wymagali zwycięstwa od drużyny, którą dopingują. Do zwycięstwa Polek potrzebna jest naprawdę świetna gra całego zespołu. Według mnie jeszcze po takim kursie warto postawić na Holenderki.

Bardziej niespodzianki doszukiwałbym się w drugim półfinale. Niemki może nie zaczęły turnieju dobrze , ale mogą sprawić duże trudności Włoszkom.

haaazaard 0

haaazaard

Użytkownik
co do kursow na dzisiaj to jest tak:
Poland - Niemcy 1,40 2,70
Holandia - Włochy 2,30 1,55
hmmmm z checia bym postawil na Polki, tak jak dzisiaj zagralem GRUBBBO na Holenderki+ włoszki tak jutro boje sie grac grubiej na nasze dziewczyny, bo nie widzialem zadnego calego* meczu z udzialem Niemek.....
Co do finalu , jak dla mnie nobet, no chyba ze jakis over pktowy jakby byl...
jakies propozycje do PL vs Niemcy?

A 0

arthurr

Użytkownik
Ja wysłałem na HOLANDIĘ po kursie 1,95, a więc 2,30 to jest błogosławieństwo! ✅✅✅

W betssonie kurs 2,35 na holandie :spokodfhgfh: kurs ✅✅✅ tylko brac poki sie trzyma ????

Wczoraj po meczu mozna było usłyszec komentarze na temat ataku reprezentacji holandi, iż posiadają atak na poziomie męzczyzn i trudno sie z tym nie zgodzic ????

Moj typ 3:0 / 3:1 dla Holadni :spokodfhgfh:

A ten kurs 1,95 gdzie taki słaby u jakiego buka ?

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Dziwi mnie wasz wielki optymizm co do wygranej Holandii w finale, a pisanie ze wczorajsze mecze w wykonaniu holenderek i wloszek juz was calkeim utwierdzily tym ze holandia wygra i to jak ktos tu pisze ze 3-0, 3-1 to juz wogole , chyba zapominacie o klasie i niedoceniacie reprezentacji Wloch tam graja panie niesamowicie doswiadczone ktore naprawde z nie jednego pieca chleb jadly . mowiac szczerze moim zdaniem nie ma sue co suegrowac meczem holenderek z polkami bo polki wyszly mimo zapewnien ze tak nie bedzie niesamowicie spiete i po 2 nieudanych akcjach sie posypaly pkt dla Holandii natomiast wloszki wczoraj zdemolowaly niemki ktore w tym turnieju z kazdmy meczem graly lepiej szczegolnie mysle ze sytyacja w ktorej w polowie 4 seta niemki zdobyly jakos chyba z 5 pokt przewagi wloszki na relaksie za sekunde to odrobily z nawiazka . mozna mowic ze wloszki nie graja jakos super ale ja sie nie zgodze z tym , graja naprawde solidna siatkowke fantastyczna Gioli ktora robi masakre na srodku w kazdym meczu naprawde w wysokiej formie jest Picinini , swietnie jak zwykle rozgrywa Lo Bianco . jedynie troche slabiejh wyglada Aguero jednak ona swoje konczy i napewno nie jest slabym punktem zespolu . generalnie co mi sie rzuca w grze wloszek to to ze ciagkle mam wrazenie ze moga grac lepiej ze kiedy trzeba wrzucaja wyzszy bieg i od razu inaczej to wyglada. Moim zdaniem nie mozna za bardzo opierac sie na wczorajszym meczu Holenderek bo Polki nie podjely rekawic i tak naprawde Holandia nie byla ani razu przycisieta pod sciane w kazdym meczy zdobywaly klilka pkt przewagi w secie i spokojnie graly swoje. nie piszcie ze z rosjankami tak bylo bo to byl juz mecz o pietruszek dla nich i graly sobie na luzie .w meczu z wloszkami juz tak nie bedzie, bedzie walka pkt za pkt i zobaczymy prawdziwa wartosc zespolu. generalnie jednak nie mozna odebrac holandii to ze graja swietnie i naprawde fajna siatkowke dla oka zarowno z punkktu sportowego jak i nie tylko . podsumuwujac odpuscilbym ten mecz bo to typowy nobet jezeli juz bym gral to na włoszki :-D

D 5

devil13england

Użytkownik
DW 1-3 dla Niemiec
Kurs : 7,00

Oglądając półfinałowe spotkania doszedłem do wniosku że Polki raczej nie dadzą rady Niemką.W 4 secie meczu Włochy - Niemcy niewiele brakowało Niemką do wyrównania spotkania na 2-2 bo bodajże o ile się nie mylę prowadziły już 15-11.Przegrały spotkanie 3-1 a więc w takim samym stosunku jak my z Holandią.Biorąc pod uwagę to że robi się spora masówka na Polki upatruje tutaj można powiedzieć niespodzianki.Czy jednak będzie to niespodzianka???Dla mnie nie.Jak dla mnie Niemki są w lepszej dyspozycji niż Polki i brązowy medal zdobędą nasze sąsiadki.Myślę że wynik 3-1 jest bardzo prawdopodobny gdyż myśle ze nasza reprezentacje stać na ugranie seta bo 3-0 to przegrać nie wypada.

natmar21 100

natmar21

Użytkownik
Miałem przyjemność oglądać wczorajsze półfinały na żywo i mogę stwierdzić że dziś będziemy mieli do czynienia z dwoma bardzo zaciętymi spotkaniami.Obie pary grają na bardzo zbliżonym do siebie poziomie.W meczu finałowym raczej nie będzie dużych różnic punktowych w setach bo oba zespoły grają dość stabilnie.I tu się jedynie obawiam że wpadnie 3:0 dla jakiejś ekipy ale po setach na przewagi.Myślę jednak że wyniku do zera nie będzie a tym samym ponad 180,5 pkt. wchodzi przy czterech zaciętych setach.W meczu o 3 miejsce jestem pewien że będziemy oglądać falowanie wyniku.Wczoraj i Polki i Niemki pokazywały bardzo dobrą grę ale króciutko po czym następowała jakaś dziwna niemoc.Tego samego oczekuję dziś.Serie punktowe i sety dla Polek , Niemek, Polek , Niemek itd. są jak najbardziej możliwe.Zwycięzca potyczki jak dla mnie jest nie do przewidzenia. Ale Over punktowy na 100% powinien wejść :)jezora: hehe ).Moja propozycja gry:
2 x over 180,5 pkt co daje po wymnożeniu w unibet kurs 2,96

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Widzę dyskusja trwa w najlepsze chociaż niektórzy rzucają marne argumenty.
Co do spotkania Polek to się zgadzam że będzie to bardzo cięzki mecz dla Naszych siatkarek. Owszem mamy super publicznośc ale ona Nam meczu nie wygra chociaz jest najlepsza na świecie. Niemki sa głodne sukcesu. To młoda kadra która wie czego chce. Gra bardzo pozytywnie. WIele razy wspominałem że nakręcają się dobrą grą. Raczej porazka w 1/2 nie jest dla nich jakimś gwoździem który spowoduje wypalenie materiału w meczu o brąz bo to i tak sukces tych zawodniczek że awansowaly do strefy medalowej. Widząc kilkukrotnie mecze Niemek widac radośc z tego jak grają. Polki są stawiane w roli faworytek, ale to nie będzie łatwy mecz jak się by mogło wydawac. Oczywiście wierze że Nasze dziewczyny zdobędą ten upragniony BRĄZ, bo przeciez &quot;dziewczyny lubią brąz &quot; ;) Ale spodziewam się heroicznej walki dlatego z bukmacherskiego punktu widzenia najlepszym rozwiązaniem byłby over tyle że Nasze potrafią oddac seta bez walki i tu rodzi się pytanie czy warto ryzykowac over... Zatem wychodzi odpowiedz że w dzisiejszym meczu trzeba - KIBICOWAC! W GÓRĘ SERCA BO POLSKA WYGRA MECZ !!!

:siata:HOLANDIA - WŁOCHY
Typ : Powyżej 183,5pkt @ 1,90 Expekt

W meczu finałowym mam faworyta w zespole Pomarańczowych. Dziewczyny naprawde grają bardzo dobrze. Manon Flier bije na głowe. Świetna zagrywka, super ataki, świetnie do tego się prezentuje na parkiecie dla oka;) Mój główny typ na MVP tegoż turnieju. Włoszek wczoraj nie widziałem, ale jak tak teraz patrze w staty ich meczu to widzę że libero Cardullo zostala ściągnięta po 2 setach. Nie wiem czy to uraz czy słabsza gra była przyczyną, więc nie wiem także czy dzisiaj zagra od początku. Włoszki owszem idą jak burza, ale Holenderki przecież także. porównując Aguero z Flier to Włoszka jakoś tego turnieju nie gra rewelacyjnie. Swoje kończy ale męcząc się w ataku. Gioli to napewno wielki atut Włoszek. Del Core również gra bardzo dobrze. Piccinini wiadomo pewny punkt zespołu. W tym pojedynku będą decydowały detale kto wygra. Zatem dla mnie najlepiej jest pokusic się o over punktowy. Bo o ile w meczu Polek z Niemkami można się spodzewac seta do 15 czy 16 to raczej w meczu finałowym takie przewagi wydają się niemożliwe, ale to tylko siatkówka. Chciałbym tie break i wielkie emocje do ostatniej piłki jak na finał przystało. Wkońcu wszystkim kibicom w hali się to nalezy za super frekwencje na calej imprezie!

A 0

arthurr

Użytkownik
Widzę dyskusja trwa w najlepsze chociaż niektórzy rzucają marne argumenty.
Co do spotkania Polek to się zgadzam że będzie to bardzo cięzki mecz dla Naszych siatkarek. Owszem mamy super publicznośc ale ona Nam meczu nie wygra chociaz jest najlepsza na świecie. Niemki sa głodne sukcesu. To młoda kadra która wie czego chce. Gra bardzo pozytywnie. WIele razy wspominałem że nakręcają się dobrą grą. Raczej porazka w 1/2 nie jest dla nich jakimś gwoździem który spowoduje wypalenie materiału w meczu o brąz bo to i tak sukces tych zawodniczek że awansowaly do strefy medalowej. Widząc kilkukrotnie mecze Niemek widac radośc z tego jak grają. Polki są stawiane w roli faworytek, ale to nie będzie łatwy mecz jak się by mogło wydawac. Oczywiście wierze że Nasze dziewczyny zdobędą ten upragniony BRĄZ, bo przeciez &quot;dziewczyny lubią brąz &quot; ;) Ale spodziewam się heroicznej walki dlatego z bukmacherskiego punktu widzenia najlepszym rozwiązaniem byłby over tyle że Nasze potrafią oddac seta bez walki i tu rodzi się pytanie czy warto ryzykowac over... Zatem wychodzi odpowiedz że w dzisiejszym meczu trzeba - KIBICOWAC! W GÓRĘ SERCA BO POLSKA WYGRA MECZ !!!

:siata:HOLANDIA - WŁOCHY
Typ : Powyżej 183,5pkt @ 1,90 Expekt

W meczu finałowym mam faworyta w zespole Pomarańczowych. Dziewczyny naprawde grają bardzo dobrze. Manon Flier bije na głowe. Świetna zagrywka, super ataki, świetnie do tego się prezentuje na parkiecie dla oka;) Mój główny typ na MVP tegoż turnieju. Włoszek wczoraj nie widziałem, ale jak tak teraz patrze w staty ich meczu to widzę że libero Cardullo zostala ściągnięta po 2 setach. Nie wiem czy to uraz czy słabsza gra była przyczyną, więc nie wiem także czy dzisiaj zagra od początku. Włoszki owszem idą jak burza, ale Holenderki przecież także. porównując Aguero z Flier to Włoszka jakoś tego turnieju nie gra rewelacyjnie. Swoje kończy ale męcząc się w ataku. Gioli to napewno wielki atut Włoszek. Del Core również gra bardzo dobrze. Piccinini wiadomo pewny punkt zespołu. W tym pojedynku będą decydowały detale kto wygra. Zatem dla mnie najlepiej jest pokusic się o over punktowy. Bo o ile w meczu Polek z Niemkami można się spodzewac seta do 15 czy 16 to raczej w meczu finałowym takie przewagi wydają się niemożliwe, ale to tylko siatkówka. Chciałbym tie break i wielkie emocje do ostatniej piłki jak na finał przystało. Wkońcu wszystkim kibicom w hali się to nalezy za super frekwencje na calej imprezie!

Mysle ze over jak najbardziej i to po dobrym kursie, acz kolwiek ciezko tu sie nie pokusic na win Holenderek po bardzo dobrym kursie 2,40 ✅✅✅ ktory mozna znalezc w .Unibet. i jest on najwiekszym na obecna chwile :spokodfhgfh:

Mozna rowniez zauwazyc spadki kursow na Holandie ???? Jezeli chodzi o kontuzje to rcazej brak w obu druzynach wiec walka z pewnoscia bedzie zacieta :jezora:

spinache 96

spinache

Forum VIP
Holandia - Włochy

typ Holandia
kurs 2.40
buk unibet

Analiza :

Gdy dziś rano zobaczyłem kursy na ostatni dzien ME siatkarek to nie moglem oprzec sie zdziwieniu. Holenderki które sa dla mnie bezsprzecznie najlepszą drużyną tego turnieju podejmują może nie słabe, ale na pewno nie bedace w wysokiej formie Włoszki. Argumenty innych uzytkowników o tym, że Wloszki mialy trudniejszych przeciwników w poprzednich meczach mozna wlozyc sobie miedzy bajki. Tacy przeciwnicy jak Turcja czy Niemcy, którzy nawet nie graja w Grand Prix byliby do ogrania przez Holenderki bez straty seta, Serbki rozsypały sie w 2. rundzie turnieju przegrywajac nawet z Turcja, wiec nie ma co porównywać. Jestem w stu procentach przekonany, ze grupa finalowa w której grała nasza reprezentacja, a co za tym idzie takze Holandia była duzo trudniejsza. Holenderki przegrały dotychczas tylko 3. sety w tym 2. z Rosja która musiala wygrac to spotkanie, a Holandia bez wzgledu na wynik tego spotkania zajelaby 1. miejsce w grupie. Spotkanie polfinalowe Holenderek to takze popis tej druzyny, gra przeciwko bardzo dobrej reprezentacji Polski oraz 13 500 kibiców wymagała od Oranje niewatpliwej sily.

Włoszki miały duzo latwiejsza grupe, mecz polfinalowy z Niemkami to także byl spacer a tylko przez własną glupote przegrały 1-go seta.

Holenderki maja duze lepszy srodek, Flier jest duzo bardziej wartosciowa zawodniczka niz Simona Gioli, a von Tienen to lepsza libero niz Cardullo. Wg. mnie kursy na to spotkanie powinny sie prezentowac : 1.50 - 2.40, jest odwrotnie wiec nie pozostaje nic innego jak tylko sie cieszyc. Do tego polscy kibice beda po stronie Holenderek, które dały nam w pewnym stopniu awans do polfinaly wygrywajac z Rosja. Wszystkie czynniki przemawiaja za sukcesem Holenderek i nie widze przyczyny dla której mialo by byc inaczej.

A 0

almighty

Użytkownik
Wczoraj i dzisiaj duzo czasu poswiecilem na analizy NFL i zabraklo troche czasu na siatkowke. Jezeli chodzi o spotkanie Polek to mysle, ze slusznie bukmacherzy uznali nas zespol za faworyta do medalu. Niemki nie graja na takim poziomie jak Holandia i na pewno nasze zawodniczki nie wyjda tak spiete jak na poczatku wczorajszego spotkania. Jezeli zagraja swoje to powinno byc dobrze.
Final taki jak przeiwdywala wiekszosc ekspertow i sympatykow siatkowki. Moim faworytem od poczatku jest Holandia - te dziewczyny bardzo mnie do siebie przekonuja tzw. caloksztaltem ???? Ze wzgledu na kurs stawiam na Holandie, ale zdecydowanie najpewniejszym rozwiazaniem jest over punktowy przy linii 180.5 pkt.

Polska @1.65 ✅
✅ ✅ (3-0) ????
Holandia @2.35
Holandia/Wlochy over 180.5 @1.75

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Holandia - Włochy

typ Holandia
kurs 2.40
buk unibet

Analiza :

Gdy dziś rano zobaczyłem kursy na ostatni dzien ME siatkarek to nie moglem oprzec sie zdziwieniu. Holenderki które sa dla mnie bezsprzecznie najlepszą drużyną tego turnieju podejmują może nie słabe, ale na pewno nie bedace w wysokiej formie Włoszki. Argumenty innych uzytkowników o tym, że Wloszki mialy trudniejszych przeciwników w poprzednich meczach mozna wlozyc sobie miedzy bajki. Tacy przeciwnicy jak Turcja czy Niemcy, którzy nawet nie graja w Grand Prix byliby do ogrania przez Holenderki bez straty seta, Serbki rozsypały sie w 2. rundzie turnieju przegrywajac nawet z Turcja, wiec nie ma co porównywać. Jestem w stu procentach przekonany, ze grupa finalowa w której grała nasza reprezentacja, a co za tym idzie takze Holandia była duzo trudniejsza. Holenderki przegrały dotychczas tylko 3. sety w tym 2. z Rosja która musiala wygrac to spotkanie, a Holandia bez wzgledu na wynik tego spotkania zajelaby 1. miejsce w grupie. Spotkanie polfinalowe Holenderek to takze popis tej druzyny, gra przeciwko bardzo dobrej reprezentacji Polski oraz 13 500 kibiców wymagała od Oranje niewatpliwej sily.

Włoszki miały duzo latwiejsza grupe, mecz polfinalowy z Niemkami to także byl spacer a tylko przez własną glupote przegrały 1-go seta.

Holenderki maja duze lepszy srodek, Flier jest duzo bardziej wartosciowa zawodniczka niz Simona Gioli, a von Tienen to lepsza libero niz Cardullo. Wg. mnie kursy na to spotkanie powinny sie prezentowac : 1.50 - 2.40, jest odwrotnie wiec nie pozostaje nic innego jak tylko sie cieszyc. Do tego polscy kibice beda po stronie Holenderek, które dały nam w pewnym stopniu awans do polfinaly wygrywajac z Rosja. Wszystkie czynniki przemawiaja za sukcesem Holenderek i nie widze przyczyny dla której mialo by byc inaczej.
Wogóle sie z toba nie zgadzam . Holenderki czy sa besprzecznie najlepsze jak piszesz to sie wyjasni dzis wieczorem , napewno graja najlepsza dla oka siatkowke . i nie wiem po czym wnioskujesz ze włoszki nie sa w wysokiej formie , setow stracily chyba nawet mniej niz holenderki . a juz wogole sie nie zgodze ze holandia miala truddniejsze rywalki . hiszpania chorwacja straszliwe slabe , belgia to samo . bulgaria juz troche lepiej ale to jest zespol na poziomie serbii w tym turnieju, dalej polska ktora pierwszy mecz w grupie oddala bez walki tak jak 2 pierwsze sety wczoraj, jak polki wczoraj zaczely cos grac to odrazu sie zrobil ciezki mecz . a mecz z rosja o niczym nie swiadczy bo rosjanki caly turniej graly tragicznie , mecz z holandia byl juz duzo lepszy ale jak nie szlo to do gamowej , po za tym holenderki graly bez jakiejkolwiek presji , natomiast wloszki graly rowno przez caly turniej i moim zdaniem ich grupa byla zdecydowanie lepsza. holenderki napewno nie maja duzo lepszego srodka , powiem wiecej maja gorszy srodek Visser na pewno jest bardzo dobra srodkowa ale Gioli jest zdecydowanie lepsza niesamowicie duzo punktuje czesto na skutecznosco ok. 80 %. Srodek to nawet nie ma o czym mowic lepszy maja wloszki i porownanie Gioli z FLier nie na miejscu wogole bo Flier jest atakujaca a Gioli srodkowa wiec wiadomo ze bardziej wartosciowa i ze wiecej wniesie to gry swojego zespolu holenderka. Flier to wogole najlepsza zawodniczka turneju nie ma nawet dyskusji to fakt ale porownujac Stam i Stealens z Aguero czy Piccinini to nie iwem czy Holandia ma tu przewage i nie wiem gdzie Ty widzisz wyzszosc von Tienen nad Cardullo , sa to libero jak najbadziej na tym samym poziomie . kibice napewno beda po stronie HOlandii to wiadomo . ale doswiadczenie z finalow wielkich imprez juz po stronie włoszek. wogole nie rozumie tej pewnosci co do wina Holandii. oczywiscie moga wygrac bo wydaje sie ze to bedzie wyrownany mecz ale wogole nie wydaje sie to oczywiste . ja osoboiście zagralem na włoszki.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Niestety nie mogłeś śledzić w TV meczów 1/2 i o 3. miejsce. Ale trzeba powiedzieć jedno: &quot;Brawa dla naszych siatkarek!&quot; Ile to w tym sezonie było słabych występów, kłopotów, nagonki ze strony &quot;ekspertów&quot;, dziewczyny pokazały wszystkim w sportowy sposób, że jednak trzeba się z nimi liczyć. Powiem szczerze, że sam miałem chwile zwątpienia, czy stać je na medal po tragicznych meczach, których w tym sezonie trochę było. Okazało się, że tak. Nie udało się wygrać w 1/2 z Holandią, ale jednak na teraz ten zespół jest od nas lepszy i jakoś nie leży nam ich gra. Oczywiście wszyscy liczyli, że i Holandię uda się w końcu pokonać. Ale teraz już tak na chłodno, trzeba jednak zwrócić uwagę na jeden aspekt - drużyna holenderska była budowana przez co najmniej 4-5 lat w reprezentacji i jeszcze kilka sezonów w Amstelveen. Podczas gdy nasza kadra została złożona w ciągu 4 miesięcy. Pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć. Dlatego na ten brązowy medal trzeba patrzeć z wielkim podziwem. Wystarczy zwrócić właśnie uwagę na element zawodniczek występujących w poszczególnych zespołach, złoto dla Włoch, które skład mają stabilny od kilku lat, niektóre pamiętają MŚ z 2002, pełno ME z 2007. Srebro dla Holandii, jak wspomniałem kadra budowana latami. I brąz dla nowej kadry Polski, bez zawodniczek które wcześniej decydowały o obliczu kadry, które przyczyniły się z wielkim stopniu do ME z 2003 i 2005. A co to znaczy zmiana zawodniczek wystarczy zobaczyć na inne kadry, które przeszły ten proces: Rosja - kilka zmian i występ kończy na drugiej rundzie, Serbia - viceME z 2007, kilka nowych zawodniczek i w drugiej rundzie nie potrafiły wygrać meczu. To świadczy jak trudne zadanie miał nasz sztab szkoleniowy i jak dobrze sobie z nim poradził. Jeszcze raz brawa!
Od strony organizatorskiej superwydarzenie, oby więcej takich imprez w Polsce.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom