>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Mistrzostwa Świata w Trondheim

tarki_16 354K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Pokaż załącznik 51247

To ja w kierunku takiego typu. Zniszczoł był wyraźnie najlepszym Polakiem przedwczoraj. Wczoraj mimo gorszych prób również wygrał z Kubackim. Wiadomo Wąsek może się obudzić ale notuje taki zjazd formy, że nie bez powodu nie załapał się do Miksta. Nawet jak się poprawi to Olek się tu dobrze czuje i ma szanse być lepszy od Wąska. Lanisek wiadomo skacze tu najlepiej z całej stawki więc i kolegów powinien pokonać. Zostaje walka Forfang Lindvik. Wyżej cenie formę Forfanga. Przedwczoraj był lepszy od kolegi, wczoraj równiez. Liczę, że to samo będzie i dziś.
Olek się jedynie dobrze czuje , jak mu podwieje pod narty. Jeśli będzie miał wiatr w plecy to go nie ma.

Otrzymane punkty reputacji: +164
magnum89 164,9K

magnum89

Znawca - Serie A
Jedenaście zespołów stanie na starcie dzisiejszego konkursu drużynowego mężczyzn na mistrzostwach świata w Trondheim.

Lista startowa: https://www.skokinarciarskie.pl/akt...espolow_na_starcie_druzynowki_Polacy_bez_Zyly

Wyniki konkursu drużynowego mężczyzn na MŚ w Trondheim 2025 według sumy sumy wyników konkursu mix (zawodników, którzy startowali) i średniej wyników treningów plus not z ostatniej serii ocenianej*2 (zawodników, którzy nie startowali w mix):
1.Austria 1067,2 pkt.
2.Norwegia 1063,4 pkt.
3.Słowenia 1040,8 pkt.
4.Niemcy 974,0 pkt.
5.Japonia 949,7 pkt.
6.Stany Zjednoczone Ameryki Północnej 919,2 pkt.
7.POLSKA 878,6 pkt.
8.Finlandia 829,8 pkt.
9.Szwajcaria 815,0 pkt.
10.Kazachstan 564,2 pkt.
11.Chiny 487,0 pkt.

Post od fanskoków85

Moje typy:

Finlandia - Szwajcaria 1 1.53 Superbet sprawa załatwiona po 1 serii
Antti Aalto bardzo ładnie tutaj skakał w konkursie drużynowym mikstu, a Valto oddał dwa skoki na odległość 118 i 122 metrów co jest niezłym wynikiem. Reszta Finów skacze poprawnie i to powinno starczyć na reprezentację Szwajcarii, której liderem jest Deschwanden, a reszta ekipy skacze po prostu słabo i jeżeli nie wydarzy się nic nadzwyczajnego w postaci dyskwalifikacji, czy lądowania na bule, to jestem spokojny o zwycięstwo w tej parze Finlandii.

Niemcy - Japonia 1 1.53 Superbet
Wellinger i Raimund skaczą tutaj bardzo dobrze, a Karl Geiger wydaje się być w bardzo dobrej formie, bo na normalnej skoczni zajął 4 miejsce. Stephan Leyhe to jedyna niewiadoma u naszych zachodnich sąsiadów. Ryoyu Kobayashi radzi sobie bardzo dobrze, natomiast mam wrażenie, że Nikaido gaśnie z każdym kolejnym skokiem, co nie oznacza, że nie stać go tutaj na dwa dobre skoki. Nakamura to niewiadoma, a Sato skacze słabo.

Niemcy 1-4 1.55 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +5401
magnum89 164,9K

magnum89

Znawca - Serie A
Dzisiaj o godzinie 14:15 mają się rozpocząć kwalifikacje mężczyzn na dużej skoczni, a teoretycznie po ich zakończeniu czyli o 15:45 konkurs główny.

Moje typy:

Philipp Raimund
1-15 1.42 Fortuna
1-10 2.30 Fortuna

Moim głównym typem do dubelka jest top 15, ale kurs na pierwszą 10 jest bardzo zachęcający, a forma Niemca na tej skoczni imponuje i jeżeli tylko wytrzyma presję i odda dwa równe skoki, to bez problemu znajdzie się w czołówce. W konkursie drużynowym zajął indywidualnie 7 miejsce skacząc 135 i 135,5m, a w serii próbnej oddał skok na odległość 138 metrów, co w końcowym rozrachunku plasowało go na 9 pozycji.

Paweł Wąsek
1-15 1.75 Fortuna

Paweł w konkursie drużynowym zajął indywidualnie 10 lokatę skacząc dwa razy po 131 metrów. W serii próbnej skoczył na odległość 135 metrów, co dało mu jedenaste miejsce w tej próbie z wszystkich skaczących zawodników. W treningach skakał słabiej, ale nie od dziś wiadomo, że Paweł o wiele lepiej radzi sobie w konkursach głównych, a na treningach często skacze na pół gwizdka.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2331
tarki_16 354K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Popieram typ na Pawła Wąska, na dużej skoczni prezentuje się najlepiej z naszych i powinien spokojnie powalczyć o top 10. Od siebie dorzucam jeszcze:

K. Geiger - R. Nikaido 2 @2.73 Fortuna

Niemiec wycisnął na normalnym obiekcie maksimum na ile było go stać - zawsze był groźny na tych skoczniach, nawet jak forma pozostawiała wiele do życzenia. Do medalu zabrakło niewiele, i to by było na tyle, jeśli chodzi o walkę o czołowe lokaty. Duża skocznia od razu zweryfikowała jego formę z tego sezonu, w mikście nie wystąpił, bo koledzy byli lepsi. W drużynówce nie pomógł , a wręcz zepsuł swoje próby, przez co Niemcy mogli zapomnieć o medalu. Czy to zasłona dymna przed dzisiejszym konkursem? Nie sądzę, żeby powtórzył wynik sprzed kilku dniu dni, i nawet wynik bliski top 10 będzie dla mnie niespodzianką. Japończyk też bez rewelacji podczas tych MŚ, ale w treningach na tym obiekcie był za każdym razem wyżej od Niemca i kręcił się w okolicach 10-15 lokaty. W drużynówce byli obok siebie, Geiger z ciut wyższą notą końcową. Podsumowując Panowie w samych zawodach skaczą porównywalnie, ale na tym obiekcie lepsze skoki oddawał Nikaido i po takim kursie warto spróbować.

A. Zniszczoł - N. Nakamura 2 @1.85 Betclic

Tutaj będzie krótko. Jak Polak nie będzie miał huraganu pod narty to można zapomnieć o dobrym występie. Na treningach skakał jeszcze przyzwoicie, przychodziły skoki pkt i Zniszczoł zawalał swoje próby. Japończyk w mikście nie skakał, w drużynówce lepszy od Zniszczoła, więc w samym konkursie, gdzie Polak często zawala jedną z prób, powinien być wyżej w końcowym rozrachunku.

Ostatnia edycja:
dx2 301,7K

dx2

Użytkownik
Lindvik TOP 3 @1.75

Chlop wydaje sie w tej chwili najlepszy. Zadziwiajace jak MS odkurzyly kilku zawodnikow jak wlasnie Lindvik, Wellinger, Kobayashi czy nawet Geiger, ktorzy niewiele pokazywali do ej pory w sezonie. U Lindvika jest po prostu luz i to skaknie przychodzi mu jakby bez wysilku. Jest jednym z kandydatow do zlota, podium wydaj mi sie, ze bedzie. Troche zawsze razi mnie jego pozycja w klasyfikacji PS, bo to oznacza ze nie bedzie skakac bezposrednio w tej grupie absolutnie topowej, ale skoki sa dwa, podium i medal byc powinien sadze.

Otrzymane punkty reputacji: +950
adik1992 634,7K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Hoerl TOP 6 @1,7 3
STS

Na treningach dwukrotnie pierwszy. W trzecim nie brał udziału. Na skoczni normalnej brązowy medal. Widać, że forma dobra i stabilna. Jeżeli będą warunki równe dla wszystkich to spokojnie może powalczyć o top 6.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1324
E 28,4K

emilplayp

Użytkownik
Jestem ciekaw czy zakłady będą jakoś inaczej rozliczane przez buki, myślę oczywiście o zakładach na Norwegów

adik1992 634,7K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
To już śmierdziało wcześniej. Wczorajsza dyskwalifikacja w kombinacji norweskiej też nie była przypadkowa.
W konkursach skoków kobiet zarówno na normalnej jak i dużej skoczni zdyskwalifikowana została Midtskogen za manipulacje przy kombinezonie. Widać, że nie wyciągnęli wniosków.

maniek81 508,8K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Jestem ciekaw czy zakłady będą jakoś inaczej rozliczane przez buki, myślę oczywiście o zakładach na Norwegów
Zależy od regulaminu buka, ale pewnie u większości będzie przegrana. W betfan kilka lat temu mimo dyskwalifikacji po biegu Halfvarssona zakład miałem rozliczony jako wygrany.

Otrzymane punkty reputacji: +92
O 357,6K

ogon_w44

Typer
Panowie szybkie pytanie. Grał może ktoś skoki w STS i któregoś Norwega w h2h ?
Pograłem że Lindvik będzie lepszy od hoerla w punkcie naziemnym za dość gruby hajs .

dx2 301,7K

dx2

Użytkownik
W sts dyskwalifikacja nie ma wplywu na wynik osiagniety w zawodach

Otrzymane punkty reputacji: +171
S 0

sebakk96

Użytkownik
Panowie Sts mi zrobił saldo ujemne z powodu dyskwalifikacji Norwegów mimo początkowego wygrania kuponu. Da się odwołać jakoś od tego? Jak to u nich wygląda?

adik1992 634,7K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
STS rozlicza Norwegow uwzględniając dyskwalifikacje. Miałem w jednym ako Forfanga w top 6 i przez długi czas byl na zielono, teraz patrzę i czerwono i 30 miejsce widnieje przy nim.

E 28,4K

emilplayp

Użytkownik
No ja miałem na live postawione Lindvik wygra 1 serie i jak była przegrana tak jest, drugi kupon Forfang top 3 pierwsza seria i też przegrana. Liczyłem albo łudziłem się na zwrot 🤔

Do góry Bottom