Ja bym się tak nie napalał na stawianie na Polaków w dzisiejszej drużynówce, szczególnie w parach ze Słowenią. Buki za bardzo nas faworyzują, oj za bardzo.
Poza tym w mediach oczywisćie balonik napompowany, szanse na medal bla bla bla itp.
Ja tam szans na podium nie widzę za bardzo.
Dla mnie czołówka dzisiaj wyglądać będzie tak.
Najwięcej szans na złoto daję Niemcom. Dlaczego ? A bo mają wyrównaną czwórkę. Wank indywidualnie nie zawiódł, skoczył dobrze, Freitag i Freund mocne punkty, a i Neumayer nie zawala w drużynie skoków, może i notami troche odstaje ale odległościowo mocny.
Poza tym na pudle dla mnie dzisiaj
Norwegia i
Austria. Norwedzy wiadomo chimeryczni czasem, sporo drużynówek już zawalili w tym sezonie, m.in w Zakopanem. Ale potencjał na medal złoty jest.
No i
Austria hmm zagadka. Loitzl myślę, że nie skoczy tak super jak w indywidualnym. Schlierenzauer przegrany tych MŚ, w dodatku Poitner mu obniżał belkę, ale formy też jakiejś super nie widać, to nie to co w PŚ gdzie wygrywal jak chciał. Fettner słaby punkt, a Morgi zagadka. Na pewno Austriaków nie ruszam.
Jezeli idzie o typy to pograłem takie coś dzisiaj :
Niemcy złoto @ 3,25 bwin
Wyżej napisałem dlaczego sądze że
Niemcy wygraja, mocna czwórka, mają szanse.
(10132) Polska msc 1-4 ?
Typ : NIE @ 2,45 milenium
wg mnie
Polska nie będzie tak wysoko.
buki za bardzo nas faworyzują, jak zwykle media już dmuchają balonik że medal medal itp, a wiemy jak to z naszymi jest
to że w Zakopanem byli na podium nic nie znaczy, tutaj inna ranga zawodów, wszyscy najlepsi, a podium wiemy jakie będzie NOR,
NIEMCY, AUT
a lepsza jest jeszcze Słowenia i ja bym nie przekreślał Japonii, wg mnie ten kurs @2,45 na to że
Polska poza 1-4 gruba przesada
Mimo że Słowenia nie skakala indywidualnie dobrych miejsc to Prevc na poziomie Stocha, a Hvala, Kranjec i Tepes potrafią polecieć, w drużynie zawsze się nakręcają
A i Japońców bym nie skreslał, Ito, Kasai, Taku i Shimizu moga powalczyć. Wg mnie kurs za wysoki.
Słowenia - Japonia
Typ : Słowenia @ 1,80 Sportingbet
Prevc forma fenomenalna. Kranjec, Hvala i Tepes może i skaczą słabiej, ale w drużynówce zawsze nakręceni są Słoweńcy, skaczą dobrze.
Japonia ma Ito, Taku i Kasaiego, a czwarty dzisiaj Shimizu. Wg mnie jednak Słowenia, przy dobrych wiatrach może i powalczą nawet o podium ?