>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Mistrzostwa Świata w siatkówce kobiet - Włochy 2014 (23.09-12.10)

Status
Zamknięty.
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Po raz kolejny krótko. Dopiero po weekendzie będę miał trochę więcej czasu.

Niemcy - Azerbejdżan
Azerbejdżan +2.5 seta @ 1.77 Pinnacle ⛔
Mecz o nic, ale w sumie wczoraj też już Niemki i Azerki grały o nic i pokazały się z dobrej strony zgarniając komplet punktów.
Niemki nie są tutaj chyba w swojej optymalnej formie. Grają całkiem, całkiem, ale czegoś jednak brakuje. Po prostu jak są w najwyższej formie to wszystko u nich funkcjonuje tak poziom wyżej.
Azerki mają kapitalną Rahimovą (wczoraj znowu ponad 30 punktów). Ta prosta siatkówka raczej na Niemki nie powinna wystarczyć, ale seta są w stanie spokojnie urwać.
Mam nadzieję, że pojawi się wyjściowy skład, zwłaszcza u Azerek.

Serbia - Rosja

Over 3.5 seta
@ 1.53 Pinnacle ⛔
Serbia +1.5 seta @ 2.28 Pinnacle ⛔
Serbia @ 3.80 MarathonBet ⛔
Lekko na Serbki, bo według mnie nie ma wielkiej różnicy między tymi zespołami.
Obie drużyny grają w sumie prostą siatkówkę.
Rosjanki mają trochę problem, bo Gamova nie jest tutaj w optymalnej formie. Kosheleva daje radę, Goncharova albo Malykh na ataku też mogą to pociągnąć, ale to może być trochę za mało. Zwłaszcza, że Serbia blokiem też grać potrafi.
U Serbek cały czas gra młoda Boskovic i gra bardzo dobrze. Mihajlovic dostaje sporo trudnych piłek, bardzo dobrze gra Rasic na środku.
U obu drużyn podobne problemy, czyli przyjęcie. Serbki mogą grać więcej środkiem, wiadomo jak grają, ale nie jest to też tak czytelne jak u Rosjanek. Według mnie to będzie długi mecz i według mnie szanse są 50/50.
Warto wspomnieć, że jest to mecz o awans.

Brazylia - USA
Over 3.5 seta @ 1.45 Pinnacle ⛔
Mecz o 1 miejsce w grupie.
Ciężko powiedzieć czy zespoły będą się o to &quot;zabijać&quot;.
Dwie chyba jednak najlepsze drużyny na tym turnieju.
Wiadomo było, że Brazylia będzie bardzo mocna, chociaż kilka razy miała już tutaj słabsze momenty.
Amerykanki spore zaskoczenie na plus. Ten ich system gry (bardzo zbliżony do męskiej siatkówki) wygląda bardzo dobrze i zasłużenie na razie z kompletem zwycięstw i kompletem punktów.
Ciężko tutaj coś więcej pisać. Dwie bardzo mocne ekipy, w dobrej dyspozycji. Ciężko będzie tutaj o krótkie spotkanie.

EDIT: DRAMAT!

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Włochy - USA
Włoszki chyba zrobiły już plan minimum. Są teraz w grupie z Rosjankami i Amerykankami, więc będzie ciężko o awans.
Amerykanki cały czas bardzo solidnie i na dobrym poziomie.
Siłą Amerykanek jest na pewno wyrównany skład. Kiraly może lekko rotować na poszczególnych pozycjach. I ważną rzeczą jest to, że jak pojawiają się zmienniczki to styl zespołu nie ulega zmianie.
Grają bardzo szybko (żaden żeński zespół nie gra tak szybko do prawego skrzydła z atakującą), sporo w ich grze jest z męskiej siatkówki.
Włoszki nie mają tylu argumentów, żeby wypunktować Amerykanki. Przy bardzo dobrym dniu i słabszym dniu Amerykanek mogłyby wygrać, ale naprawdę nie widzę tutaj elementu, w którym Włoszki miałyby tu coś ugrać. Mają za mało siły w ataku, a sama Centoni też tego nie pociągnie.

Typ:
USA @ 1.50 Bet365 ⛔

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
USA (1.50) + Brazylia -1.5 (1.35) @ Marathonbet
Myślę, że dubel spokojnie do gry na dzisiaj. Brazylijki grają kapitalnie, skład mają wyśmienity, w znakomitej formie Carvalho, środek siatki nie do zatrzymania, dobre przyjęcie. Chinki w ataku naprawdę bardzo mocne, ale z ich przyjęciem jest kruchutko, można nabijać im punkty seriami i Brazylia będzie to pewnie robiła bez najmniejszych problemów.
Co do USA to nie licząc Brazylii chyba zdecydowanie najmocniejsza obecnie reprezentacja świata, nie wierze, że Włoszki będą wstanie w jakikolwiek sposób im zagrozić. W drużynie Italii zdecydowanie za dużo doświadczonych zawodniczek, nazwiska nie grają a takie zawodniczki jak Lo Bianco to już kompletny cień starych siatkarek i są w drużynie praktycznie zupełnie bezużyteczne, grają słabo. USA team świetny, grają dojrzałą, szybką i jak to nazwał Redwitz momentami nawet męską siatkówkę. Powinny rozjechać dzisiaj Włoszki

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Włochy-USA
Powyżej 3,5 1.40 Pinnacle
⛔
Krótko, bo mało czasu.
Kurs na USA nie przekonuje mnie choć są faworytkami, jednak 1.50 to trochę mało jak na mecz przeciwko gospodyniom.
USA jak do tej pory nawet fajnie prezentuje się, jedna porażka z Brazylią, ale one wydają się być poza zasięgiem.
Nie do końca przekonuje mnie rozegranie Glass, trochę niedokładna jest momentami.
Przy dobrym przyjęciu ciężko zatrzymać je na siatce, ale zdarzają się im czasami przestoje.
Sporo piłek powinno iść w kierunku Larsson, która wydaje się być liderką zespołu.
Murphy trochę nierówna.
Włoszki bez rewelacji, wyniki niby dobre, ale sama gra pozostawia wiele do życzenia, trochę nie rozumiem ciągłego wystawiania Lo Bianco, jeśli na ławce jest Feretti.
Trochę przeciętnie wygląda prawe skrzydło, szkoda, że Diouf jest tak nierówna, bo potencjał ma ogromny, żeby na stałe wejść do 6.
Bardzo mocny środek, Arrighetti na swoim poziomie, Chirichella gra super turniej, bardzo utalentowana zawodniczka.
Bardzo dobrze wygląda również libero de Gennaro, super gra w obronie.
Nie zdziwi mnie tutaj jeśli mecz potrwa trochę dłużej, zobaczymy co sędziowie będą pokazywać, bo mam pewne obawy co do ich postawy, ciężko wyobrazić mi sobie tutaj tylko trzy sety i tyle.

drexler 570

drexler

Użytkownik
Wydaje mi się że dobrą opcją na dziś jest pogranie coś w stronę Dominikany a konkretnie na to że seta urwą Chinkom. Kurs za seta dla Dominikany 1,80✅ trzeba brać. W grupie grały z Chinkami i przegrały 2-3. Chinkom przetrąciły kręgosłup Włoszki a potem dobiły Brazylijki. To nie ten sam zespół co na początku mistrzostw, do tego grają dzień po dniu. Grać lepiej seta dla Dominikanek bo ten sam kurs co na over 154,5✅ a zawsze istnieje ryzyko ze Dominikana wygra 3-0, handi 15,5✅ też warto rozważyć. Jedyne co martwi to znak zapytania czy wystąpi liderka De La Cruz, która w pierwszym meczu raziła Chinki atakami ze skrzydeł.
Easy ???? ✅ Wygrały już pierwszego seta ???? 2-0 i kilka punktów przewagi w połowie trzeciego seta...mało brakowało a byłoby i te 3-0, na szczęście Chinki wzięły się do roboty bo overa 154,5 też miałem zagranego tylko niższą stawką.

Otrzymane punkty reputacji: +10
A 97

analyst

Użytkownik
Jakieś handi +2,5 można spróbować ale to maks. Dzisiaj nie ma opcji aby Chinki przegrały 3 mecz pod rząd. Mały kurs ale jak duża stawka to inna gadka ????

drexler 570

drexler

Użytkownik
Z tego co widzę w tabeli MŚ w siatkówce to Włoszki mają już awans, do zajęcia pierwszego miejsca i ewentualnego uniknięcia Brazylijek wystarczy im jeden set wygrany z Rosją. A Rosji do awansu potrzebne 3-0 lub 3-1. Teoretycznie może być wałek i 3-1 dla Rosji i USA out. Włoszki po wygraniu seta pewnie wpuszczą głębokie rezerwy. Trzy drużyny miałyby po jednym zwycięstwie ale bilans setów najgorszy Amerykanki.http://www.sportowefakty.pl/siatkowka/473895/ms-2014-kobiet-chinki-i-amerykanki-blizej-polfinalu
Nie sądzę żeby Włoszki tak kalkulowały ale warto o tym pamiętać przy obstawianiu tego meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +11
strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Nie mam czasu na pisanie analizy.
Dzisiaj na mecz Brazylia-Dominikana podoba mi się typ wynik po 2 setach,2-0 dla Brazylii 1.44✅ Bet365.
Dominikana gra fajnie na tych mistrzostwach, ale Brazylijki są chyba nieosiągalne, dwa sety potrzebne do pierwszego miejsca, więc myślę, że bez problemów.
Później Ze Roberto może sobie rezerwowe wpuścić i za drobne można spróbować win Dominikany.

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Nie mam czasu na pisanie analizy.
Dzisiaj na mecz Brazylia-Dominikana podoba mi się typ wynik po 2 setach,2-0 dla Brazylii 1.44 Bet365.
Dominikana gra fajnie na tych mistrzostwach, ale Brazylijki są chyba nieosiągalne, dwa sety potrzebne do pierwszego miejsca, więc myślę, że bez problemów.
Później Ze Roberto może sobie rezerwowe wpuścić i za drobne można spróbować win Dominikany.
Tylko co w Brazylii zmienia wpuszczenie rezerwy ? Nie wiele. Jak się ma na ławce Gabi, Natalię, Tandarę, Adenizję, Carol, Fabiole. To i tak jest rezerwa lepsza niż pierwszy skład Dominikany. Na skrzydłach i tak wtedy Brazylia nie ustępuję na środku nadal ma przewagę, na rozegraniu nadal jest przepaść. A Dominikana ma już zajechaną do granic możliwości na tym turnieju De la Cruz. Wczoraj w TB widać było grymas bólu na twarzy Betani i nie ma się co dziwić bo jak trener nie dał jej w tym turnieju ani chwili odpoczynku nawet w meczu o złote ***** z Japonią. Dzisiaj De la Cruz może już nie być takim kilerem jakim była dotychczas po pierwsze blok Brazylijek to najwyższa półka, po drugie zagrywka Brazylijek to najwyższa półka, po trzecie Betania już jest zajechana. Dlatego moim zdaniem Brazylijki szybko spakują Dominikane do domu.

Otrzymane punkty reputacji: +4
roicik 41

roicik

Użytkownik
Fakt jest taki, że Brazylijki są tutaj poza zasięgiem i na kogokolwiek by nie trafiły w półfinale to i tak powinny szybko wysłać je do domu.
Jednak! Dlaczego nie miałyby odpuścić zupełnie dzisiejszego meczu i oddać go nawet 0-3? Wtedy wchodzą z drugiego miejsca i trafiają na (póki co) niespodziankę Wloszki. Wg mnie to dla nich lepsze rozwiązanie niż USA lub Rosja. Mimo, że jak wspomniałem na początku Brazylijki są poza zasięgiem...
Proponuję odpuścić mecz w pre zakładach i ew. uderzyć w coś na live.
Pozdrawiam

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Fakt jest taki, że Brazylijki są tutaj poza zasięgiem i na kogokolwiek by nie trafiły w półfinale to i tak powinny szybko wysłać je do domu.
Jednak! Dlaczego nie miałyby odpuścić zupełnie dzisiejszego meczu i oddać go nawet 0-3? Wtedy wchodzą z drugiego miejsca i trafiają na (póki co) niespodziankę Wloszki. Wg mnie to dla nich lepsze rozwiązanie niż USA lub Rosja. Mimo, że jak wspomniałem na początku Brazylijki są poza zasięgiem...
Proponuję odpuścić mecz w pre zakładach i ew. uderzyć w coś na live.
Pozdrawiam
Porażka zawsze obniża morale, nawet kontrolowana, media nie śpią. To jednak poboczny argument, najważniejszy jest taki, że ominięcie Włoszek w półfinale jest równoznaczne z ominięciem GOSPODARZA. Italia idzie na dopingu, ich forma prawdopodobnie poszła w górę, natomiast Amerykanki raczej z tendencją spadkową, nie przypadkiem przegrały 0-3 z Picci i spółką.
Nawet wczoraj ta wygrana 3-1 jedynie na poprawnym poziomie jeśli chodzi o styl gry. Rosjanki same sobie robiły krzywdę i tylko to wykorzystały podopieczne Kiralego. Te ciągłe śmieszne plasy Hill powinny być podbijane na dużym luzie. Rosja grała z fatalnym przyjęciem, Gamova i Goncharova w pierwszych dwóch setach grały tragicznie w ataku, Kosheleva odpaliła dopiero w połowie drugiego seta. Szkoda, że Pasynkovą wykluczyła kontuzja, bo Rosjanki na pewno by powalczyły.
W USA gra się trochę sypie. Glass nie potrafi wystawić dobrej piłki na środek, próbuje grać bardzo szybko, ale to wszystko idzie na wysokości taśmy i nawet taka Akiradewo nie potrafi nic z tego zrobić. Larson jest w słabej formie i to widać gołym okiem. Najwięcej kontr ostatnio dostaje Hill, która się do tego nie nadaje. Murphy z każdym meczem jakby co raz gorzej, coraz częściej musi pojawiać się Fawcett. USA dobrze broni, ale dalej już ciężko cokolwiek znaleźć.

Brazylia - Dominikana
Tutaj zgadzam się w pełni z filipem.
Brazylia, nawet ta rezerwowa ma sporą przewagę nad Dominikaną. Dziś wydaje mi się, że Brazylijki zagrają składem mieszanym. Szkoda mi podopiecznych Kwieka, bo grały wczoraj naprawdę dobrą siatkówkę i według mnie były lepszym zespołem od Chinek, niewiele zabrakło.
Niestety wspomniany Kwiek popełnił olbrzymi błąd i zachował się jak jeździec bez głowy. Granie w każdym meczu o pełną pulę, ciągle to samą szóstką, wiedząc o tym, że zmienniczek na dobrą sprawę nie ma - to był po prostu idiotyzm. Bethania wczoraj była już bardzo zmęczona, a także lekko kontuzjowana.
Dziś wszystko wskazuje na szybkie pożegnanie świetnie prezentujących się Dominikanek. Mimo tych durnych błędów i tak duży szacunek dla Kwieka, za to jak przygotował zespół do turnieju, jako jedna z nielicznych drużyn grają na miarę swojego potencjału, po prostu forma siatkarek wyrobiona perfekcyjnie.
Moje propozycje:
Brazylia -2.5 --- 1.86 @ PinnacleSports ✅ 3-0

Włochy - Rosja
Trudno przewidzieć co zrobi Bonitta.
Jeśli będzie grał na serio, to Rosjanki nie powinny mieć za dużo powiedzenia. Sam jednak spodziewam się zmian na kilku pozycjach. Liczę jednak, że któraś z pary Costagrande/Del Core pozostanie na parkiecie, podobnie Arrighetti. Zmiany na pozycjach libero, rozgrywającej czy atakującej nie powinny zbyt dużej różnicy w grze Italii, przynajmniej teoretycznie.
Wczoraj Marichev kurczowo trzymał się rozwiązania z Goncharovą na przyjęciu. Być może odrzucił już możliwość grania z Shcherban. Nie zdziwiłbym się, gdyby spróbował wyjść z Malykh na ataku (choć to nie musi wcale pomóc).
Ciężki mecz dla Rosjanek, poza Koshelevą brakuje im pewności siebie, wczoraj słabiutko grały w defensywie, Gamova chyba chciałaby już wrócić do domu. Value na Włoszki jest, myślę że warto spróbować.
Moje propozycje:
Włochy wygrają --- 2.11 @ PinnacleSports ✅ 3-1

Otrzymane punkty reputacji: +5
gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
Wczoraj ladnie ustrzelilem Amerykanki dzis czas na mecz
Włochy (+1,5seta) - Rosja 1 1.57 fortuna ✅
Tu nie ma co gadac. Rosjanki podlamane wczorajsza przegrana a Włoszki pokonały Amerykanki to czemu skoro Amerykanki pokonały Ruskie to czemu by nie miały tego zrobic Włoski i nie wykopsac Rosjanek? Naprawde nie jestem az takim expertem ale ja poprostu tak sadze. Włoszki latwo nie odpuszcza to Rosji postawia wszystko na 1 karte ale Wloszki to nie takie kapcie ze latwo dostana lanie. Licze tu na wyrownany mecz z lekka przewaga Włoszek.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Rosja (1.78) Pinnacle
Kurs na Rosje moim zdaniem miodzio. Włoszki nie będą się tutaj spinały, bez przesady. Trzon zespołu gospodyń stanowią zawodniczki wybitnie doświadczone, nawet bym powiedział podstarzałe, męczenie ich w takim meczu byłoby absurdem. Rosja gra o życie, więc motywacja zupełnie inna.
Włoszki zagrały świetny mecz z USA, ale bez przesady, że one grają na tym turnieju coś niezwykłego, Rosjanki przyjmują fatalnie, ale mają momenty naprawdę dobrej gry. To powinno dzisiaj wystarczyć

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Rosja (1.78) Pinnacle

Kurs na Rosje moim zdaniem miodzio. Włoszki nie będą się tutaj spinały, bez przesady. Trzon zespołu gospodyń stanowią zawodniczki wybitnie doświadczone, nawet bym powiedział podstarzałe, męczenie ich w takim meczu byłoby absurdem. Rosja gra o życie, więc motywacja zupełnie inna.

Włoszki zagrały świetny mecz z USA, ale bez przesady, że one grają na tym turnieju coś niezwykłego, Rosjanki przyjmują fatalnie, ale mają momenty naprawdę dobrej gry. To powinno dzisiaj wystarczyć
Stawką jest uniknięcie w meczu o finał Brazylii, więc dlaczego miałyby nie spinac się?
ruskie grają kaszane, fakt mają dobre momenty, ale ja tego kursu wcale nie uważam za jakieś value.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Półfinały rządzą się swoimi prawami✅✅✅, zwykle są bardziej zacięte niż się może wydawać, jednak typów nie zmieniam i stawiam tak jak czuje. Krótko, bo wczoraj sporo pisałem o całej czwórce, można sobie wyłapać, raczej nic się nie zmieniło w mojej opinii.
Brazylia - USA
Brazylijki grają naprawdę dobrze. Ciężko się do czegoś przyczepić, zestawienie gwiazd, które póki co tworzy świetny zespół.
Amerykanki tak jak wspominałem wczoraj - ze spadkiem formy. Brakuje mocny na skrzydle i to powinno być mocno dzisiaj widać, ponadto wystawy na środek są na słabym poziomie. Wyraźnie brakuje mocy na siatce i to Brazylijki powinny wykorzystywać do bólu. Ciężko będzie USA ugrać seta.
Moje propozycje:
Brazylia -2.5 --- 2.45 @ SportingBet ⛔ 0-3

Włochy - Chiny
Tutaj też nie przewiduje niespodzianki.
Gospodarz, na fali, gra wygląda naprawdę fajnie, Rosjanki wczoraj zostały zdemolowane w pierwszych dwóch partiach.
Chinki z dużymi problemami w przyjęciu, ponadto wydają się być zagubione na kontrach, często brakuje zawodniczki do kończenia sytuacyjnych piłek, Ting Zhu jednak nie jest w najwyższej formie. Xu wypadła, ale Xinyue to świetna środkowa i może to nawet wyjść na plus zespołowi z Azji, według mnie powinna w tym roku dostawać dużo więcej szans do grania w pierwszej &quot;6&quot;.
Już jeden taki mecz był, Chinki się tam nie popisały. Teraz myślę, że przewaga Włoszek będzie jeszcze bardziej widoczna. Przy dobrych wiatrach liczę na zamknięcie meczu w 3 setach.
Moje propozycje:
Włochy -1.5 --- 1.65 @ WilliamHill, Betsafe ⛔ 1-3

Otrzymane punkty reputacji: +4
gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
:siata: USA (-1,5seta) - Chiny 1 1.70 ✅
Wczorajsze półfinały były na opak. Wygrał chyba nie ten co trzeba. O ile Amerykanki to jeszcze rozumiem bo maja szanse ale Chinki?? Nie ogladalem meczu ale wydaje mi sie ze Włoszki poprostu opadły z sił i nie mialy pomyslu na gre. Wracajac do tego meczu. USA na tych mistrzostwach ani razu nie grało Tie-Breaka. Ostatnie 2 mecze Amerykanek i ogolna gra przekonuja Mnie do grania tego typu a Chinki? Nie sa takie grozne. Jesli Amerykanki wejda odpowiednio w mecz i wygraja 1 set to potem powinno byc lepiej i zakonczyc sie max 3:1 choc ja sadze ze moze byc i 3:0 bo USA bardziej na złoto zasluguje w Moich oczach.

chudydzik203 66

chudydzik203

Użytkownik
od początku grałem na USA że wygrają te Mistrzostwa Świata i zdania nie zmienię. Kurs 1.4 w Bet365 biorę w ciemno , sugeruje się spieszyć bo kurs będzie leciał w dół
co do meczu o brąz ciężko określić kto wygra wszystko może się zdarzyć w kobiecej siatkówce czego najlepszy przykład wczoraj mielismy w pojedynkach faworyzowanych Brazylijek i Włoszek, kursy lecą w dół na gospodynie wydaję mi się jednak że wygra zespół Brazylijek jednak nie gram tego spotkania po wczorajszych dwóch horrorach

pawelex 237

pawelex

Użytkownik
Sądzicie że Brazylijki podejdą do meczu zmobilizowane? Dla nich brak złota to porażka. Brąz to taka nagroda pocieszenia. Włoszki na pewno wyjdą zmotywowane przed własną publicznością.

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Jasne, ze nie wyjda, bo po co, w koncu medal na MS nic nie znaczy... Osobiscie w zadne ustawienie nie wierze, mozna co najwyzej sobie odpuscic to spotkanie. Dla mnie faworyt w tym spotkaniu tylko jeden. Brazylia.

pawelex 237

pawelex

Użytkownik
Jasne, ze nie wyjda, bo po co, w koncu medal na MS nic nie znaczy... Osobiscie w zadne ustawienie nie wierze, mozna co najwyzej sobie odpuscic to spotkanie. Dla mnie faworyt w tym spotkaniu tylko jeden. Brazylia.
Nie miałem na mysli położenie się na parkiecie. Przecież to oczywiste że podejście do meczu o złoto i brąz jest różne.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom