D.Prevc w top3 kwalifikacji @ 4,50 @
goplusbet
D.Prevc w top3 całych mistrzostw @ 6,50 @
goplusbet
Słowenia wygra drużynówkę @ 3,50 @
goplusbet
D.Prevc top6 @ 2,25 @ STS
Bardzo fajne kursy na Domena. Nie ukrywam, że bardziej poluje na typy na całą klasyfikacje Mistrzostw gdzie kursy na podium są 5, a na jeszcze ciekawsze top6 nawet 2,25. Myślę, że przy wąskiej stawce chętnych do top6 taki kurs na Domena jest znakomity. Już tłumacze jak rozumuje. Weźmy loty z zeszłego sezonu. Mieliśmy mocnych Słoweńców, Norwegów, Polaków. Dzisiaj nikt z Polaków i Norwegów o top6 się nie liczy. Lanisek wypadł ze Słoweńców, a forma Zajca jest co najmniej niepewna. Zatem kandydatów dużo mniej niż rok temu na konkursach w lotach. Za to Forma Domena chyba lepsza. Jeszcze na
TCS była gorsza lub taka sama, ale potem Domen potrenował i w Zakopanem potrafił być w top6 drużynówki! Skoro na skoczni dużej potrafi to na lotach on tu może nawet pokrzyżować plany Krafta! Rok temu mając gorsze wyniki i więcej rywali Domen nie miał problemów być w top6 na lotach. Teraz przy 4 seriach, gdzie można nadrobić jakąś wpadke czy niefart do warunków szanse są jeszcze większe. Jeszcze lepsze kursy są na top3, które uważam że też jest w zasięgu. Rok temu na tej skoczni Domen był trzeci, a jak wspominałem w formie był gorszej, więc widzę bardzo realną szanse na podium, a kurs 6,50 na takie wydarzenie to już jest hit i dla mnie bet weekendu.
Jeśli chodzi o kwalifikacje. Te mogą się nie odbyć, a jak się odbędą to mogą być w nierównych warunkach, więc tu z jednej strony typ jest bardziej ryzykowny bo Domen może źle trafić. Ale może też trafić wyraźnie lepiej niż końcówka serii. Tym bardziej że rozbieg i zeskok w złym stanie więc im więcej skoków tym stan może się pogarszać a Domen jedzie w połowie stawki, a najwięksi rywale pod koniec. Także jakby nie dowiózł formy jakiej się spodziewam to zawsze mogą pomóc warunki pokryć typ i po kursie 4,50 też żal nie zaryzykować.
Dodatkowo bardzo ciekawą opcją jest wygrana Słowenii w drużynie. Słoweńcy już w Polskim turnieju wymiatali. Do sobotniej drużynówki mieli 50pkt przewagi na Austrią. W Wiśle byli nie do pokonania, również licząc czwórkę do drużyny. Za lotników uchodzą lepszych od Austriaków i na Austriakach będzie duża presja z racji że są u siebie. JUż na
TCS presji nie udźwignęli, tutaj będzie podobnie. A Słowenia nic nie musi, bo broni tytułu i Mistrzem już była 2 lata temu. Słoweńcy wielokrotnie w ostatnich latach wygrywali drużynówkę na lotach i widzę sporą szansę, że w tym roku też się uda. Szczególnie, że drużyna jest w niedziele a Słoweńcy lubią się rozkręcać. Domen lubi na początku skakać zbyt agresywnie, ale im bliżej jest niedzieli tym bliżej jest nawet zwycięstwa. To samo ostatnio robił Zajc, gdzie rok temu piątek sobotę miał problemy w Kulm, a niedziela podium. W Vikersund tez pierwsze dni miał problem z rozchwianiem w locie, a na niedziele się ogarniał i walczył o zwycięstwo. Tak samo było w Planicy. Tacy skoczkowie jak Kos, Lanisek (wiem że go nie ma) nie będący top lotnikami, też ze skoku na skok latali coraz lepiej. Zatem myślę, że Słowenia kontra
AUstria (innych rywali tutaj nie ma) szanse są 55 do 45 dla Słowenii mimo braku Laniska. A kurs jest 3,50 do 1,30, także wybór jest oczywisty. Skład Zajc, Domen, Pero Prevc i Kos ma szanse się całościowo zameldować w top10 indywiduala. Z Austriaków Fettner jest nierówny, ma wpadki jak Innsbrucku i Wiśle a nie jest super lotnikiem. Hayboeck też ma tendencje do nie wytrzymywania długich imprez przez problemy z plecami. I zarówno w
TCS jak i na lotach regularnie w ostatnich próbach notuje regres. Na Krafcie będzie presja i też wcale nei musi tutaj mocno nadrabiać nad lotnikami ze Słowenii. Hoerl solidny i pewny ale przy odrobinie presji tez miewa swoje wpadki. Dlatego całościowo typ uważam za bardzo dobry.