>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata PDC 2026 (11.12.2025 - 3.01.2026)

A 12,1K

Anonymo1995

Użytkownik
A wg mnie dobrze wystawione. Ratajski powinien już odpaść i to zdecydowanie z Holendrem. Ale ten Woodhouse co pokazał? Bardzo dobrze zagrał z solidnym Barrym, ale z Gildingiem szału nie było i był strasznie chwiejny podczas tego meczu. Szczerze to na mnie Plaisier zrobił większe wrażenie. Turniej nieprzewidywalny, a raczej zawodnicy nieprzewidywalni bo ze średniej 80 potrafią wskoczyć na ponad 100 i na odwrót, ale dla mnie Krzychu jest faworytem. I to gram po dobrym kursie na Admiralbet.

Woodhouse, Luke - Ratajski, Krzysztof
Zwycięzca: Ratajski, Krzysztof @ 1,88 Admiralbet

Poza tym kradnę:
Kevin Doets set handicap +3,5@ 1.45 Superbet

Od siebie dodaję:

Hood, Justin - Rock, Josh
Zwycięzca: Rock, Josh 1.3 Admiralbet

Justin Hood - Josh Rock
Handicap +1.5 / -1.5 Josh Rock (-1.5) @ 1,6 BETFAN

Kurs mały, ale wydaje mi się to pewne. Hood jest zbyt cienki na podwójnych. Może dzisiaj będzie inny dzień, ale na Rocka to nie starczy, jest po prostu zbyt dobry. Hood wgl miał wiele szczęścia bo rywale dawali mu handicap na początku, a potem gonili. Nie wierzę w kolejny taki scenariusz.

van Gerwen, Michael - Anderson, Gary
Liczba 180-tek: Powyżej 14,5 @ 1,51 Admiralbet

Tutaj już kurs może faktycznie nie warty ryzyka, ale czemu nie? Zacięty mecz i dajmy nawet na to 10 180 jednego plus 5 drugiego zawodnika. Całkiem realne. Poszedłbym w stronę Andersona bo jest rewelacyjny i jaki oni dali mecz z Wattimeną to szok, ale dla mnie to MvG jest mistrzem i po prostu nie mogę tutaj obstawić zwycięzcy.

Clayton, Jonny - Harrysson, Andreas
Sety - handicap: Clayton, Jonny (-1,5) @ 1,55 Admiralbet

Clayton co prawda męczył się z Zonneveldem, ale gdzie Zonneveld a gdzie Pietreczko. Chłop cieszył się z jednej potrójnej lotki, a postawił się Szwedowi. Dla mnie różnica klas, jak nic się nie posypie to brodacza będzie stać tutaj na max 2 sety. Z resztą Hooda bardziej cenię i w tym przypadku wydaje mi się to bardziej pewne niż typ powyżej.

A reszta co sądzi o Krzyśku Ratajskim? Przyznam się, że mogę mieć lekko zniekształcony obraz, zawsze kibicuje się swoim na maxa, ktoś na chłodno potrafi ocenić sytuację?
Zabawne, że gdy czytam tego posta to na drugim ekranie Hood ma 7/7 na doublach na razie xd Ot całe obstawianie

piotrex007 386,3K

piotrex007

Użytkownik
Wieczorna sesja 30.12
Typ: powyżej 10,5 C/O +100 & powyżej 43,5 180s
Kurs: 4,0 w 888starz
Wynik: 5 &
46
Jak dla mnie całkiem przyjemny kurs na takie wydarzenie, obejmujące wszystkie 3 wieczorne mecze. Dwa z nich mają wyraźnego faworyta, ale nie chce mi się wierzyć, aby zakończyły się te spotkania w 4 setach. A nawet jeśli w którymś tak będzie, to hit MvG - Anderson może nadrobić stawiane statystyki, bo tu nawet 7 setów mnie nie zdziwi. Humphries i Van Veen do tej pory różnie na maxach, ale liczę, że dziś wylosuje się akurat ten skuteczny i już dziś pęknie 1000 maxów na Mistrzostwach 💪

Ostatnia edycja:
kriksus 16,8K

kriksus

Użytkownik
Zabawne, że gdy czytam tego posta to na drugim ekranie Hood ma 7/7 na doublach na razie xd Ot całe obstawianie
Typ bardzo słaby z mojej strony. Jak Hood to trzeba było iść w handicap, ale odbiegając już od zakładów gość zrobił 11/11 i to jedna lotka dzieliła go od historycznego wyniku. Nie pobierajcie mojego następnego typu bo będzie on na Hooda. Szkoda tylko że na bardzo mocnego Andersona, ale po tym co dzisiaj zobaczyłem wszystko jest możliwe. Z resztą on już się zapisał w historii. 11 dubli pod rząd to rekord w ogóle w historii darta, a śmieszne jest to, że rekord na mistrzostwach świata to 81,8 i on z tym swoim 75 popsutym totalnie mógł to przebić. Zamiast za 5 razem trafić za 3 na mecz i to by wystarczyło :)
Dobra jak już piszę posta to coś tam rzucę:

Searle, Ryan - Clayton, Jonny

Zwycięzca: Searle, Ryan @1,8 LVBET
Dzisiaj Harryson mógł to wygrać lub uwalić beta zdobywając 3 seta, ale wyraźnie pomógł Claytonowi, który bardzo obniżył loty. A Searle? Nie przegrał jeszcze seta i wygląda po prostu pewniej. Nie spodziewałem się, aż takiego kursu, pewnikiem jeszcze spadnie, faworyt dość wyraźny.

Anderson, Gary - Hood, Justin
Zwycięzca: Hood, Justin @2,95 LVBET
Dla zabawy ;)

Anderson, Gary - Hood, Justin
Liczba 180-tek: Powyżej 18,5 @1,6 LVBET
1 set więcej. Spodziewam się minimum 5-1, 5-2 więc przy siedmiu setach to raczej po 9 na głowę powinni rzucić.

Ostatnia edycja:
N 35,2K

najtmar

Użytkownik
Zatem jesteśmy już w ćwierćfinałach gdzie format zmienił się i gramy od teraz do pięciu wygranych setów.

Pierwszego meczu nie tykam.Searle do tej pory nie stracił seta i gra bardzo równo. Clayton jak zagra tak jak w poprzednim meczu ze Szwedem, to szybko zostanie ukarany, ale trudno mi przewidzieć jakiego Jonnego zobaczymy. Może być szybkie 5:0 jak i 4:5. Imo no bet.
Jedyne sensowne rozwiązanie to bullseye checkout, najlepiej samego Claytona, ale widziałem na ten moment tylko zakład, że będzie taki c/o ogólnie w całym meczu. Na Superbet po kursie 1.28 więc dam z tym sobie spokój.

Gary Anderson - Justin Hood

Piękny sen Anglika trwa. A ostatni mecz z Rockiem to jakiś kosmos jeśli chodzi o % c/o. Skończył na 75, ale jak podchodził do lotek meczowych, miał 100 procent zamknięć. Trochę się rozluźnił, zaczęło się śmieszkowanie i przestrzelił. Mimo wszystko wynik budzący szacunek, przy czterech setach. Czy powtórzy taką skuteczność na dablach? Moim zdaniem nie, ale nie jest na straconej pozycji. Gary z zamkami ma o tyle problem, że jeśli nie ustawi sobie na zamknięciu d16 (które ma świetne opanowane), to bywa z tym różnie. Typowanie na wygraną sobie odpuszczę, za to skupię się na maskach. Jeden i drugi potrafią je rzucać i na tych MŚ nawet nieźle im to wychodzi. Rzucają na t20 nawet gdy jest tam mało miejsca, gdy dwie lotki już są na tym polu (szczególnie Anglik), w przeciwieństwie np. do Rataja, który często schodzi w takiej sytuacji na t19. Do tej pory w każdym secie rozgrywanym przez obu panów, padł przynajmniej jeden max, uważam, że nic się w tej kwestii nie zmieni.

180 w każdym secie - tak@ 1.45 Superbet

Do tego:

Łączna liczba 180 powyżej 19,5@ 1.68 Betclic

Edit: Głównie Szkot zawiódł w kwestii maxów. Do tej pory miał średnią ~0.42 na lega, a w dzisiejszym meczu przy 25 legach rzucił tylko 5. Chociaż spodziewałem się też, że Hood rzuci dziś+10.Zabrakło też niestety maxa tylko w piątym secie.

Uważam, że nie zobaczymy tu tylko pięciu setów, zawodnicy będą się nakręcać i zrobią te 20+ maksów.

Luke Littler - Krzysztof Ratajski

Gwóźdź programu, dosłownie, bo mecz odbędzie się w czasie największej oglądalności. Chciałbym bardzo aby Polak sprawił niespodziankę, ale zdaję sobie sprawę, że trzeba zagrać perfekcyjny mecz. Taki mecz jaki Krzysztof zagrał z Woodhousem, w tym przypadku nie przejdzie, trzeba zagrać dużo lepiej.
Mimo wszystko uważam, że stać Rataja aby popsuć trochę krwi młodemu Anglikowi. Cross pokazał w poprzedniej rundzie, że można go ukąsić i wywierać presję. Jak Roba przy formacie do czterech wygranych setów stać było na wygranie dwóch setów, to Polaka w formacie do pięciu wygranych setów, także.

Set handicap Krzysztof Ratajski +4,5@ 1.45 Betclic

Set handicap Krzysztof Ratajski +3,5@ 2.62 Superbet

Anglik będzie uciekał na dystansie Polakowi, tego możemy być pewni, Krzysztof będzie musiał zamykać wyższe liczby. Co prawda jedynym meczem na tych MŚ, w którym nie rzucił c/o 100+, był ostatni mecz z Woodhousem, ale akurat w tym meczu Anglik był gorszy na dystansie i do tego bardzo nierówny i Krzysiek nie miał wielu okazji na takie zamknięcia. W meczu z Littlerem będzie inaczej i mam nadzieję, że powróci do skuteczności z wcześniejszych spotkań i nie spali się.

Krzysztof Ratajski liczba checkoutów 100+ powyżej 0,5@ 1.50 Betclic

Krzysztof Ratajski liczba checkoutów 100+ powyżej 1,5@ 3.50 Betclic

I do tego lekko spróbuję:

BOOST: RATAJSKI WYGRA LUB UZYSKA NAJWYŻSZY CHECKOUT W MECZU (3.25 --> 5.00)@ 5 Betfan

Tak jak wcześniej napisałem, Luke pewnie w większości będzie zamykał dwucyfrówki i szanse na wyższe c/o Polaka są.

Edit: Co tu dużo pisać, chyba każdy tu oglądał ten mecz i wie jak to niestety wyglądało...

Ostatnia edycja:
W0lfx 411,3K

W0lfx

Znawca - NBA
Luke Littler - Krzysztof Ratajski | Powyżej 5.5 setów | Kurs 1.60 Superbet

Przed nami absolutny hit noworoczny w Alexandra Palace. Luke Littler, czyli The Nuke, idzie przez ten turniej jak taran i broni tytułu z taką pewnością siebie, jakby grał na podwórku, a nie przed tysiącami kibiców. Trzeba jednak uczciwie przyznać, że o ile pierwsze rundy to były spacerki, o tyle mecz z Robem Crossem pokazał, że 18-latek nie jest niezniszczalny. Cross urwał mu dwa sety i gdyby nie zimna krew Littlera w kluczowych momentach, mogło być różnie. Anglik gra kosmiczne średnie, momentami wchodzi na poziom 120+, ale im dalej w las, tym presja większa, a on sam miewa krótkie przestoje, które tacy wyjadacze jak Ratajski potrafią bezlitośnie punktować. No właśnie, Krzysztof Ratajski pisze tutaj własną, piękną historię. Polish Eagle wyrównał swój życiowy sukces na MŚ i widać, że mentalnie jest w najlepszym miejscu od lat. Mecz z Woodhousem to był pokaz spokoju Krzysztof przetrzymał słabsze momenty, a kiedy trzeba było zamknąć seta przy wysokiej średniej rywala, po prostu robił swoje na podwójnych. Polak gra bardzo powtarzalnie, nie podpala się i co najważniejsze, w tym turnieju już nieraz pokazał, że potrafi wracać do meczu ze stanu, w którym inni dawno by pękli. Jego średnie w okolicach 100 punktów to już standard, a przy formacie do 5 wygranych setów, ta regularność będzie kluczowa. Szczerze mówiąc, nie kupuję kursów wystawionych na to spotkanie, które sugerują szybkie 5:0 czy 5:1 dla Littlera. Ćwierćfinał to już inna para kaloszy. Ratajski ma ten specyficzny styl, który potrafi wybić z rytmu młodych gniewnych – gra wolniej, celebruje rzuty i jest niesamowicie twardy na finiszach. Littler zapewne to wygra, bo jego sufit jest obecnie najwyżej na świecie, ale Polak jest zbyt doświadczony, by oddać ten mecz bez walki. Spodziewam się tutaj długiego pojedynku, w którym zobaczymy przynajmniej 6 setów. Jeśli Krzysztof utrzyma skuteczność na doublach z poprzedniej rundy, to te dwa lub trzy sety są jak najbardziej w jego zasięgu, zwłaszcza że format "Best of 9" wybacza chwilowe kryzysy.

Ostatnia edycja:
Volleyball_Expert 738,1K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Searle - Clayton typ Searle kurs 1.73 Superbet

Oglądając ostatni mecz Searle z Hurrellem to była pełna dominacja Searle. Wygrał ten mecz bez straty seta. W dodatku miał średnia 100.57. Miał co prawda tylko dwie 180, ale rzutów powyżej 140 pkt miał równe dwadzieścia więc sporo. Wyzerowania na mocnych 50% przy 20% Hurrella. Poprzedni mecz Searle zagrał na średniej 102.29 z Schindlerem, gdzie także wyzerowania miał na podobnym poziomie. Trzeba sobie przypomnieć, że Hurrell wygrał z samym Buntingiem i to bardzo gładko. Dobra gra na dublach i stabilna gra skłania mnie, aby zagrać na Searle. Clayton zagrał ostatnio na średniej 92.79. Wyzerowania na około 44.12%. Na dobra sprawę nie miał jeszcze godnego rywala grał z Zonneveldem, gdzie ledwo wygrał 4:3, natomiast pozniej z Harryssonem 4:2. Z Holendrem grał na średniej 98.44. Walijczyk przed Mistrzostwami Świata miał serie czterech meczów przegranych i to właśnie także z Searle. Według mnie po dobrym kursie dzisiaj warto zagrać na Anglika. Statystyki za nim przemawiają jak i forma aktualna.

Otrzymane punkty reputacji: +2164
vsky 194,6K

vsky

Użytkownik
Na sucho, zaraz coś dopiszę.

Gary Anderson wygra + najwięcej 180-tek, @2.10

Jonny Clayton najwyższy checkout w meczu, @1.90

betclic

Ostatnia edycja:
Cabron 164,7K

Cabron

Użytkownik
Searle vs Clayton

Na papierze faworytem Anglik, bo nie stracił jeszcze seta i gra bardzo dobrze, ale Clayton to znakomity darter i według mnie dzisiaj może wziąć ten mecz.
Mistrzostwa świata wiele razy pisały różne scenariusze. Przed świętami i po świętach, przed nowym rokiem i po nowym roku forma darterów potrafiła się mocno rozjeżdżać.
Spodziewam się tutaj wyrównanego meczu z którego zwycięsko wyjdzie Walijczyk.
Clayton win i najwyższy C/O w meczu powyżej 140,5 - 2,70
Powyżej 7,5 setów 1,80
Clayton najwyższy C/O powyżej 130,5 - 1,90

Dodatowo polecam Gary Anderson win i najwyższy C/O powyżej 140,5 1,80

Wszystko Superbet

Otrzymane punkty reputacji: +206
miki19 14,1K

miki19

Użytkownik
Właśnie masówka na tego Searle poszła, chyba też Claytona zagram, drugi raz tak słabo jak ostatnio chyba nie zagra, a Searle nie będzie wiecznie trafiał :)

C 455,5K

czary-mary

Użytkownik
Searle - Clayton
Wygra Searle (-1.5seta) kurs 2.20 ✅✅✅

Searle jest niesamowity. Gra genialnie nie tracąc jeszcze nawet seta. Ciągle że średnią powyżej 100 co jest mega wynikiem. Na doublach mega procenty. Clayton niczym wielkim nie zachwyca. W każdym spotkaniu tracone sety.
Sety Searle 14:0, Clayton 11:6
Gramy do 5 wygranych setów. W mojej opinii skończy się 5:2 na korzyść Searlea ✅✅✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3846
Cabron 164,7K

Cabron

Użytkownik
Dramat Claytona na podwójnych. Wygląda to dosłownie tragicznie. Dwa pierwsze sety średnia 108 łącznie i wygrany jeden leg. Na dystansie lepszy, ale czegoś takiego dawno na doublach nie widziałem. Szkoda

brodaty-zolw 122,2K

brodaty-zolw

Forum VIP
Format setowy to inna gra, tutaj może być 9-6 w legach po 1 przełamaniu i 3-0 w setach. Masówka na Searle poszła niesamowita, ale zrobił swoje.

Jestem ciekaw jaki na się wylosuje Littler na wieczór, ale jedynie co sobie zagram to maxy.

Littler powyżej 10.5 maxa - 1.53/superbet
Littler powyżej 1.5 180s w każdym secie - 10/betfan

37/67 - 0.55 maxa na leg jeżeli dobrze liczę.

Jeżeli Krzysiu będzie swoje dowoził to te 11 maxow nie powinno być jakimkolwiek problemem dla Anglika. Spodziewam się 1 seta dla Rataja ale jakoś bardziej czuję te 180s. Do tego po mega wysokim kursie dorzucam po 2 maxy w kazdym secie Anglika. Mega czutka, ale z Crossem się udało.

Otrzymane punkty reputacji: +1591
kriksus 16,8K

kriksus

Użytkownik
Luke Littler - Krzysztof Ratajski | Powyżej 5.5 setów | Kurs 1.60 Superbet

Przed nami absolutny hit noworoczny w Alexandra Palace. Luke Littler, czyli The Nuke, idzie przez ten turniej jak taran i broni tytułu z taką pewnością siebie, jakby grał na podwórku, a nie przed tysiącami kibiców. Trzeba jednak uczciwie przyznać, że o ile pierwsze rundy to były spacerki, o tyle mecz z Robem Crossem pokazał, że 18-latek nie jest niezniszczalny. Cross urwał mu dwa sety i gdyby nie zimna krew Littlera w kluczowych momentach, mogło być różnie. Anglik gra kosmiczne średnie, momentami wchodzi na poziom 120+, ale im dalej w las, tym presja większa, a on sam miewa krótkie przestoje, które tacy wyjadacze jak Ratajski potrafią bezlitośnie punktować. No właśnie, Krzysztof Ratajski pisze tutaj własną, piękną historię. Polish Eagle wyrównał swój życiowy sukces na MŚ i widać, że mentalnie jest w najlepszym miejscu od lat. Mecz z Woodhousem to był pokaz spokoju Krzysztof przetrzymał słabsze momenty, a kiedy trzeba było zamknąć seta przy wysokiej średniej rywala, po prostu robił swoje na podwójnych. Polak gra bardzo powtarzalnie, nie podpala się i co najważniejsze, w tym turnieju już nieraz pokazał, że potrafi wracać do meczu ze stanu, w którym inni dawno by pękli. Jego średnie w okolicach 100 punktów to już standard, a przy formacie do 5 wygranych setów, ta regularność będzie kluczowa. Szczerze mówiąc, nie kupuję kursów wystawionych na to spotkanie, które sugerują szybkie 5:0 czy 5:1 dla Littlera. Ćwierćfinał to już inna para kaloszy. Ratajski ma ten specyficzny styl, który potrafi wybić z rytmu młodych gniewnych – gra wolniej, celebruje rzuty i jest niesamowicie twardy na finiszach. Littler zapewne to wygra, bo jego sufit jest obecnie najwyżej na świecie, ale Polak jest zbyt doświadczony, by oddać ten mecz bez walki. Spodziewam się tutaj długiego pojedynku, w którym zobaczymy przynajmniej 6 setów. Jeśli Krzysztof utrzyma skuteczność na doublach z poprzedniej rundy, to te dwa lub trzy sety są jak najbardziej w jego zasięgu, zwłaszcza że format "Best of 9" wybacza chwilowe kryzysy.
Dobrze dla widowiska i oglądalności byłoby gdyby Rataj wyrwał chociaż tego jednego seta. Wiadomo nie będę pisał szurskich teorii dajemy typy pod czysty sport, ale.. sesja wieczorna, prime oglądalności w Polsce. Dobrze by było to sprzedać, a sprzedać produkt przy jednostronnym 5-0 nie byłoby rozsądne. A co do atutów Krzysztofa - mental. Raz przełamać i utrzymać swoje liczniki. Jest to możliwe tym bardziej że potrafił zamykać wysokie checkouty. Podbieram typ.

kriksus 16,8K

kriksus

Użytkownik
Jeszcze dwie szanse na utrzymanie swojego licznika. W tenisie jest tie break, tutaj nie ma, no kurde musi to siąść 😅 nie dojechał 🙄

Ostatnia edycja:
M 16,6K

makalele007

Użytkownik
Dobrze dla widowiska i oglądalności byłoby gdyby Rataj wyrwał chociaż tego jednego seta. Wiadomo nie będę pisał szurskich teorii dajemy typy pod czysty sport, ale.. sesja wieczorna, prime oglądalności w Polsce. Dobrze by było to sprzedać, a sprzedać produkt przy jednostronnym 5-0 nie byłoby rozsądne. A co do atutów Krzysztofa - mental. Raz przełamać i utrzymać swoje liczniki. Jest to możliwe tym bardziej że potrafił zamykać wysokie checkouty. Podbieram typ.
Nie żebym hejtowal czy coś po meczu ale analiza w kosz. Krzysztof mentalu 0 niestety. Swój licznik dno jedna wielka klapa. Fakt że Luke poziom kosmiczny ale miał Krzysiek kilka szans na seta ale z takimi rzutami to by przegrał z amatorem z baru który od czasu do czasu przy piwku coś tak porzuca

Cabron 164,7K

Cabron

Użytkownik
Nie żebym hejtowal czy coś po meczu ale analiza w kosz. Krzysztof mentalu 0 niestety. Swój licznik dno jedna wielka klapa. Fakt że Luke poziom kosmiczny ale miał Krzysiek kilka szans na seta ale z takimi rzutami to by przegrał z amatorem z baru który od czasu do czasu przy piwku coś tak porzuca
Ciężki flustrat się z Ciebie wylał. Pokaż mi amatora z baru, który rzuca na średniej 95 grając do 5 wygranych setów.

Otrzymane punkty reputacji: +474
vsky 194,6K

vsky

Użytkownik
Straszne bzdury. Ratajski nie miał żadnych szans z Littlerem i każdy kto ma mózg o tym wiedział, ale i tak zagrał na dobrym poziomie, na wysokiej średniej. Gdyby zamiast najlepszego dartera świata miał kogoś słabszego, mecz byłby równy, a na pewno kilka setów by zgarnął. Ratajski ma prawie 50 lat, sporo problemów zdrowotnych za sobą, nigdy nie słynął z jakiejś regularności, a ten turniej rozegrał naprawdę wzorowo i równo, sporo zarobił, zaliczył fajny awans w rankingu, wytrzymał psychicznie. To jest największa scena darterska na świecie z największą oglądalnością, więc łatwo się spalić. Krzychu zasłużył WYŁĄCZNIE na gratulacje po tych MŚ. Nigdy nie byłem jakimś fanem Ratajskiego, bo dla mnie jest nijaki, ale umiem go doceniać. Rozumiem, że januszy darta wyskakuje sporo podczas takich imprez, ale bez przesady. Żaden amator z baru nie wygrałby nawet lega z Ratajskim ani żadnym innym zawodnikiem z topki PDC.

Otrzymane punkty reputacji: +1437
Cabron 164,7K

Cabron

Użytkownik
Patrzę na to jak buki potraktowali półfinalistów i te kursy w meczu Van Veen vs Gary są dla mnie lekko nie zrozumiałe.
Okej Van Veen gra tu na znakomicie, ale... Teraz porównamy rywali, średnie i C/O

Średnia w mistrzostwach

Van Veen 101,79
Gary 100,27

C/O

Van Veen 49,9 %
Anderson 38,4 %

Rywale
Van Veen:

Reyes
Soutar
Rączka
Manby
Humphries

Gary:
Hunt
Scutt
Wattimena
Van gerwen
Hood

Jakby to wszystko ze sobą zestawić, to nie ma aż takiej różnicy jak wskazują kursy.
Średnia niemalże identyczna, a różnica marginalna.

Na C/O Holender wygląda znakomicie, ale umówmy się, że prócz wczorajszego również doskonałego meczu z Hunphriesem, to nie miał on zbyt wymagających rywali, którzy by narzucili na niego ogromną presję.

Po drugiej stronie Gary, który C/O słabsze o 10% , ale musiał mierzyć się z mocnym Scuttem, znakomitym Wattimena, Van Gerwenem i rewelacja turnieju Hołdem.
Tutaj presja była o wiele większa, bo rywale byli mocni.

Dodatowo trzeba pamiętać, że do tego roku Van Veen nie wygrał żadnego meczu na scenie w Ally Pally.
Obecnie gra wybitnie i nie mam wątpliwości, że to talent pokroju Littlera, ale czy słusznie dzisiaj jest aż tak faworyzowany.
Stary wyjadacz Anderson, który wie jak smakuje tytuł MŚ i to nie jeden.. na pewno dzisiaj nie będzie odstawał, dlatego szukam tutaj jego wygranej, bo kursy zdecydowanie zachęcają do gry w stronę Szkota. Gary to świetny człowiek, wiecznie uśmiechnięty i publika go kocha, więc wsparcie też będzie.
Próbuje również zagrać wysokie zamki, bo obaj zamykają tutaj znakomicie.

Anderson wygra 2,60
Over 9,5 seta 2,15
Najwyższy C/O powyżej 152,5 - 1,80

Do góry Bottom