>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata PDC 2025 (15.12.2024-03.01.2025)

hiro 103,6K

hiro

Użytkownik
Ostatnio zmieniony przez psotnick:
Otrzymane punkty reputacji: +2655
Cabron 82,3K

Cabron

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Zaczynamy piękny czas, czyli mistrzostwa świata.
Jak to zwykle bywa w pierwszej rundzie mamy kursy dosyć marne i okazje do szukania dogów.
Ciężko mi takich wskazać, więc pójdę łatwa linia i postaram się wybrać faworytów, którzy nie zawiodą.
Tricole 1,17
Wattimena 1,18
Huybrechts vs Barry over 3,5 seta 1,32
Plaisier 1,16
Woodhouse 1,30
Zonneveld +1,5 seta 1,21
Scutt 1,12
Hurrell +1,5 seta 1,29
De Graaf 1,07
Pietreczko 1,10
Ako 5,65 Sts

Dodatkowo over 6,5 checkoutow 170
3,10 fortuna

W zeszłym roku było 8, więc liczę, że powalczą o podobny wynik, a kurs zachęca. Sam fakt, że mamy w stawce Littlera, który lubi sobie wrzucić big fisha daje nam tu lekkie value względem poprzednich lat.

Ostatnia edycja:
Waldi1979 2,2M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Z okazji startu mistrzostw zapraszamy wszystkich do wspólnej rywalizacji w naszej zabawie

BETFAN Typer PDC World Championship 2025

Do rozpoczęcia pierwszego spotkania, które odbędzie się już w niedzielę wieczorem możecie podawać swoje typy długoterminowe, które zwiększą wasze szanse w klasyfikacji generalnej.​

bykovic 9,1K

bykovic

Użytkownik
15.12.2024 - 22:15
Kim Huybrechts vs Keane Barry
Typ: Barry
Kurs: 2,00
Bukmacher: Betfan

Idę w stronę doga. Wydaje sie ze Barry ma sposób na Huybrechts'a - na 3 pojedynki wszystkie wygrane. Liczę ze w niedzielny wieczór dołoży czwartą.

Otrzymane punkty reputacji: +557
hiro 103,6K

hiro

Użytkownik
Mistrzostwa startują w niedzielę o 20:00, ale będę zajęty, więc już teraz podaję typy na 1. rundę.

Oczywiście De Graaf, Lukeman i Nijman to pewniaki, ale kursy żałosne. A 3-0 nie chcę brać.

Zaczynam do mocnego ako.
Tricole @ 1,20
Wattimena @ 1,22
Doets @ 1,20
Sherrock +2,5 seta @ 1,35
Veenstra @ 1,25
AKO: 2,96 (2,60) STS

Tricole, Watti i Doets to średniaki w PDC. Watti może nawet trochę więcej niż średniak w ostatnich miesiącach. Comito, Bellmont, van Leuven powinni gładko przegrać. To nie jest ten poziom, średnia 85 będzie sukcesem. Liczę również na Veenstrę, na którego czeka już Ratajski. Mam przeczucie, że do takiego meczu dojdzie. A jeśli już o przeczuciach mowa to na zwycięzcę z meczu Meikle - Sherrock czeka... Luke Littler. Ależ by to Sky Sports grzało! Stawiam tylko na seta panny Sherrock, która zmierzy się z nijakim Meiklem. W końcu nie po to ma przydomek "Queen of the Palace" żeby miała przegrywać do 0. Trzy legi w secie, nawet z rzędu, każdy jest w stanie wygrać.

A do tego handi setowe.
Tricole hc -1,5 seta @ 1,40
Wattimena hc -1,5 seta @ 1,40
Doets hc -1,5 seta @ 1,44
Veenstra hc -1,5 seta @ 1,57
AKO: 4,43 (3,89) STS

Otrzymane punkty reputacji: +1085
L 2,2M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Kim Huybrechts vs Keane Barry
Typ: Najwyższy checkout - Powyżej 109.5 @1.34 BETFAN

Na początek dość skromny kurs, ale i sam próg nie wydaje się być mocno zawyżony. Faworytem bukmacherów jest bardziej rozpoznawalny Huybrechts, ale myślę że na tak wczesnym etapie trudno cokolwiek przewidzieć i sam mecz zapowiada się na takie typowe 55/45. Myślę, że nie zabraknie tutaj niedokładności, ale ostatecznie któryś leg okaże się lepszy w wykonaniu danego darcisty. Próg 110 punktów to w zasadzie standard większości gier - czasami nawet kilkukrotnie. Tutaj poziom nie nalezy do najwyższych, ale nastawiam się na długą grę, tak więc szansa tym większa.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2673
Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Kim Huybrechts - Keane Barry typ Kim Huybrechts kurs 1.72 Betfan

Huybrechts w ostatnim turnieju wygrał z darterem, który był faworytem w tym spotkaniu oraz prosperował, aby przejść naprawdę daleko w drabince, amino to Belg rozprawił się z nim 6:1, a mowa o Nijman. Następnie porażka z rewelacja ubiegłorocznych Mistrzostw Świata Williamsem. Barry w ostatnim czasie gra mocno w kartkę. Belg jak dotąd dobrze spisywał się na Mistrzostwach może po za ostatnimi Mistrzostwami. Huybrechts dobrze spisuje się na krótkich dystansach pokazał to właśnie w meczu z Nijmamem, gdzie Holender nie miał nic w tym spotkaniu do powiedzenia chodź formę przed tym spotkaniem miał bardzo dobra. Belg gra na dość wysokiej skuteczności kończących. Kończy wysokie wyzerowania, natomiast Barry tutaj zdecydowanie gorzej. Idę dzisiaj w Belga. Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +888
brodaty-zolw 80,2K

brodaty-zolw

Forum VIP
Tyryryry tyryryry ryryryy - od rana mam to w głowie. Najlepszy okres roku, czas na spotkania ze znajomymi, rodzina a w tle darcik :D kocham.

Co do samego typowania to dziś oglądamy, obserwujemy i czekamy co pokaże mistrz świata. Maxy Tricole, różne bety w stronę Witaminki i Kim pograni w taśmie.

czy jakiś buk pozwala łączyć bety długoterminowe? Cwirkrj + 170 albo 170
Zawodnika, bo wszędzie mi blokują.

Zwycięzca? Ja mam pogranego Humphriesa, Andersona i MVG. Littler mocno faworyzowany a mam wrażenie, ze zbyt mocno.

Otrzymane punkty reputacji: +299
K 20,2K

kubaion

Użytkownik
Thibault Tricole - Joe Comito
Joe Comito powyżej 0,5 180-tek
kurs 1,59 Betfan
Na początku kusiło pójść w maxy faworyta tego spotkania, Tricole, ale... Mistrzostwa Świata, format z setami, więc teoretycznie kilka legów szansy, więc czemu by nie spróbować coś w stronę underdoga, którego stać na 3 perfekcyjne lotki w T20, co widać po statystykach, choćby z turniejów Pro Tour, gdzie nawet w 5 legów potrafł uzbierać 3 maxy. Tutaj będziemy mieć nawet przy wyniku 3-0 prawie dwa razy więcej legów. Tak, Alexandra Palace to zupełnie inne miejsce, gdzie presja może być dużo większa, ale wierzę, że Comito chociaż raz odpali, pokaże jakiś kawał darta, a nie spali się jak chociażby dwa lata temu młody Barry.

Otrzymane punkty reputacji: +1056
kacper091097 263,6K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Huybrechts - Barry - 1 @1.72 Betfan
Obiecałem sobie, że w stronę Barryego już nie będę na MŚ nic grał ze względu na to co odwalił 2 lata temu z Sampsonem. Oczywiście nabrał nieco doświadczenia i zdarzało mu się przechodzić pierwsze rundy na tym turnieju, ale teraz ma rywala, na którym może się przejechać. Ostatnie pół roku to wg mnie tak naprawdę jedne dobre zawody Barryego (Players Championship 27), gdzie przeszedł kilka rund. Miewał jednak też turnieje, na których odpadał od razu, albo tak jak na Grand Slamie wygrał z Ilaganem, ale już w meczach z VDB i Littlerem wygrał zaledwie lega. Oczywiście można mówić, że Littler to faworyt do mistrzowskiego tytułu i taki dorobek nie musi o niczym świadczyć, ale Barry notował tam słabe średnie i nie pozostawił dobrego wrażenie. Kim to też nie jest potentat, ale zazwyczaj swój pierwszy mecz na turnieju jest w stanie wygrywać, a ponadto uważam, że drugą część roku miał lepszą niż Barry i liczę, że dziś to on wyjdzie zwycięsko.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +144
kacper091097 263,6K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Soutar - Gotthardt, Soutar wygra + najwyższy checkout @2.45 Betfan
Inauguracja poszła słabo, ale kolejny pojedynek, w którym stawiam na doświadczenie. Soutar na MŚ kojarzy mi się z nie najlepszymi wynikami pod względem średniej, ale przepychaniem meczu z teoretycznie lepszymi od siebie oraz wysokimi zamknięciami. Ciężko powiedzieć czy będzie to długi mecz, bo nie wiadomo jak w debiucie wypadnie Kai. Jeżeli nie zje go trema może być to spotkanie 4 lub nawet 5-setowe, ale znając starego wygę Soutara w kluczowych momentach meczu powinien przechylać szalę na swoją stronę. Kai pograł trochę w tym roku z zawodnikami z PDC w Playersach i nie notował tam wybitnych statystyk na zamknięciach (32%). Myślę, że Soutarowi takie liczby nie powinny być straszne i powinien zameldować się w kolejnej fazie gier notując przy tym checkout 110+.

Ostatnia edycja:
bykovic 9,1K

bykovic

Użytkownik
Wesley Plaisier - Ryusei Azemoto
Typ: powyżej 3.5 setów
Kurs: 1.70

Typ oparty czysto na statystykach. Ryusei Azemoto gra i wygrywa, jeżeli nawet tego nie robi to jest w stanie urwać seta każdemu przeciwnikowi. Uważam ze w pojedynku z Plaisier'em tez tego seta ugra tym bardziej ze gra na Mistrzostwa do czegoś zobowiązuje.

Otrzymane punkty reputacji: +294
krol-julian 7,3K

krol-julian

Użytkownik
Panowie jak dziś Price i Wade ? W tym sezonie mniej śledziłem darta i Price jest aż tak bez formy, bo jestem zaskoczony kursem. Kusi też mega Wade bo jednak bardziej równy poziom i mś to powinien się spiąć.

brodaty-zolw 80,2K

brodaty-zolw

Forum VIP
Cos tam wczoraj obejrzeliśmy, cos tam sie dowiedzieliśmy, glowny bet (Wattimena -1.5) wszedl, ale nadal obserwacja. Tej obserwacji pomaga troche betfan, ktory wyszedl naprzeciw graczom i do swiat daje 21zl freebet za kazdy kupon w ciagu dnia. Na dzisiejsza sesje popołudniowa mam pewien pomysl i sprobuje go pograc w ciekawym ako skupiajac sie na jednym ze spotkan, ktore w moim odczuciu może nam przynieść dziwne rozwiązania.

Plaiser-Azemoto
Typ: Powyżej 3.5 seta - 1.71/betfan

Sprawdzilem sobie staty Japonczyka na mastercallerze i naprawde wyglada to dosc sensownie. Potrafi zagrac 90 a to powinno wystarczyc na kilka rownych legow. Format setowy ma to do siebie, ze pozwala na wygrywanie nawet slabszym zawodnikom chociaz jednego seta przy sensownych doublach. Tak bylo wczoraj m.in. w spotkaniu Comito. Azjaci potrafia sprawiac niespodzianki na MS i w tym roku licze na podobna sytuacje. Plaiser jest tutaj faworytem jednak nie jest to zawodnik grajacy regularnie po 90+. Kursy troche sie zle wystawione, wiec szukam gry w strone minimum 1 seta dla obu zawodnikow.

Woodhouse-Illagan
Typ: Powyzej 3.5 seta i Illagan powyzej 2.5 180s - 2/betfan

Pierwsze ze spotkan, ktore w moim terminarzu widnieje na czerwono i omijam w nim granie faworyta. Woodhouse to bardzo fajny gracz, ktory potrafi zapiac wysoki zamek, regularnie rzuca t20 co przeklada sie na 180s jednak w ostatnim czasie mial delikatna znizke formy spowodowana kontuzja. Do tego dochodzi kwestia historyczna a mianowicie porazka w poprzednich mistrzostwach w 1 rundzie 2-3 z nizej notowanym Van Peerem. Illagan to zawodnik, ktory z telewizja jest ograny, poniewaz regularnie wystepuje na World Cupie, a takze MS. Ide tutaj w minimum 4 sety oraz 3 maxy Filipińczyka. Illagan na GS przegral wszystkie 3 spotkania jednak zagral dosc solidnie: 82, 96, 91. Jestem zdania, ze jezeli zagra kolo 88 to powinno mu wystarczyc na seta, a maxy przy notorycznym rzucaniu 20 powinny wejsc. Licze na 16 legow czyli 180s w co 5 legu.

Wattimena-Wade
Typ: Powyzej 1.5 100+ C/O - 1.44/betfan

Zastanawialem sie w co isc w tym spotkaniu, bo maxy wyglądają smakowicie po ostatnim spotkaniu miedzy oboma zawodnikami. Nie tykam tutaj czystego wina, a ide w zamki. Obaj potrafia (choc Wattimena tylko 95 wczoraj) i przy dlugim spotkaniu, a takie powinnismy tutaj doświadczyć to dwa takie zamki to obowiązek. Czekam jeszcze na betfan zeby dolozyc obaj 100+ jezeli dostaniemy przyjemny kurs.

Poza tym obserwacja, zabawa w DW i czekamy na jutro, bo tam juz bedzie proba ataku.

Ostatnia edycja:
L 2,2M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Niels Zonneveld - Robert Owen, Typ: powyżej 3.5 setów , @1.30 BETFAN

Tym razem dość skromnie, ale w teorii typ ma bardzo duże prawdopodobieństwo wejścia. Ta para jest bardzo wyrównana i argument o tym, że dyspozycja dnia i czysty fart będzie kluczowa to w zasadzie pewniak. Kursy cały czas się zmieniają i w jedną i drugą stronę, a szanse na wynik 3-1, są w zasadzie identyczne jak szanse na 1-3. Nie odważę się powiedzieć kto wygra ten mecz, ale nie chce mi się wierzyć, by miało się to odbyć w rozmiarach 3-0 / 0-3, szczególnie że nawet ostatnia dyspozycja była dość zbliżona i jedyne co może przemawiać za Nielsem to wyższa pozycja w rankingu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1258
Cabron 82,3K

Cabron

Użytkownik
Na ten moment moja taśma z pierwszych spotkań nadal w grze i nie została udupiona po pierwszych 4 spotkaniach, tak jak przez ostatnie 3 lata, więc jest spory progres 🙃

Dobra do rzeczy.
Dzisiaj mamy pierwszy mecz wagi ciężkiej, czyli
Wade vs Wattimena
Trochę jestem rozdarty, bo zawsze kibicuje Jamesowi, natomiast bardzo lubię też Jermaine'a. W sumie to tego gościa nie da się nie lubić i myślę, że takie zdania ma większość kibiców, czy jego przeciwników.
Ilość serdecznych uścisków w stronę przeciwników po przegranych, czy wygranych meczach można liczyć w dziesiątkach. Mega sympatyczny gość, ale co najważniejsze, to jest w niezłej formie.
Ćwierćfinał Grand Slama, gdzie trafił na ścianę nie do przebicia, czyli niemożliwego Littlera, który zagrał na średniej 105,11 i chekouty 62 %.
Wczoraj bez problemów wygrał grając na średniej 98,5.
Wade też gra w ostatnich miesiącach całkiem nieźle i na pewno będzie dzisiaj przeciwnikiem wagi ciężkiej.
Wade przez ostatnie dwa lata odpadał na tym etapie z J.Williamsem i Campbellem, czyli teoretycznie slabyszmi przeciwnikami.
Dzisiaj na pewno presja będzie spora.
Mam dwa typy na ten mecz i o ile zwycięstwo wydaje się tutaj 50/50, to ja idę w stronę Wattimeny.
Dobrze wczoraj wyglądał i jeśli głowa dojedzie, to jest w stanie ograć Anglika.
Wattimena 2,02 Superbet
Drugi, a zarazem główny typ na to spotkanie to jednak mocny over, bo czuję, że może się to nawet rozstrzygnąć w Deciderze.
Over 4,5 seta 2,65
[/ICONMINUS]

No cóż Wade kompletnie nie dojechał. Na szczęście Jermaine zrobil swoje

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +756
kacper091097 263,6K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Jeffrey De Graaf - Rashad Sweeting 3:0 - 1 set @2.01 Betfan
Rashad to debiutant na MŚ i wydaje się, że jeden z trzech najsłabszych zawodników w całej stawce. De Graaf natomiast gra na co dzień na średniej około 90 co powinno być przez większośc meczu nieosiągalne dla Rashada. Zakładając, że to Jeffrey rozpocznie spotkanie to zawodnik z Bahamów może rozpoczynać tylko jednego lega w 1 secie, co powinno zwiększyć szansę na to, że typ wejdzie. Podczas zawodów PDC Latin America Rashad zazwyczaj grał na średniej poniżej 80 co dla porządnego zawodnika z Europy nie powinno robić wrażenia. De Graaf dobrze czuje się w Alexandra Palace, a udowodnił to w zeszłej edycji, gdzie zaszedl do 3. rundy.

Ostatnia edycja:
K 20,2K

kubaion

Użytkownik
Connor Scutt - Ben Robb Obaj zawodnicy 80+ CO
Kurs: 1,57
Zapowiada się mecz do jednej tarczy, statystyki zawodników mówią same za siebie. Co do Connora bardzo dobra dyspozycja na PC Finals, każde spotkanie powyżej poziomu 90+, za to Ben o takim poziomie mógł tylko pomarzyć, tylko raz w ostatnim czasie zagrał na średniej aż 99, a mimo to przegrał to spotkanie...właśnie z dzisiejszym rywalem. Ale teraz do sedna, przy takiej różnicy na średniej, Ben będzie musiał szukać szans przy kończeniu wyższych CO, nie będzie raczej miał okazji spokojnego rozmienienia przez przewagę na dystansie. A Ben kończyć umie i chyba nawet lubi, co już wielokrotnie pokazywał właśnie w Ally Pally. Rok temu przy porażce 0-3 z Richardem, skończył lega wysokim 138, oprócz tego 105, 100. 2 lata temu z Mansellem 118, 3 lata temu 100, także to miejsce mu nie straszne pod tym względem. Można próbować też wyższego checku samego Bena po większym kursie.

L 2,2M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Ricardo Ryan Meikle - Fallon Sherrock
Typ: Fallon Sherrock - najwyższy checkout powyzej 79.5
Kurs:1.34

Fallon jako przedstawicielka kobiecego darta zawsze wzbudza spore zainteresowanie, bo o ile jej gra na dalszych szczeblach to niezbyt wielka szansa, tak teraz można dać sobie jeszcze szanse i powalczyć o awans do kolejnej rundy. Rywal nie najsłabszy ale też nie najgorszy - powiedziałbym, że jak najbardziej w zasięgu Fallon, chociaż nie skupiam się tutaj na 1 X 2, a checkoucie. Próg dla Sherrock nie jest zbyt wymagający, bo też te średnie i wartości w przypadku Pań są zdecydowanie niższe - 80 i więcej jest jednak jak najbardziej w zasięgu i myślę, że jeśli rozpatrujemy Fallon jako potencjalną kandydatkę do niespodzianki, to musi zaliczyć przynajmniej kilka legów lepszych niż tylko oklepane kończenie na checkoucie poziomu 20-40.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom