>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata League of Legends 2024

Przemkowsky. 56,2K

Przemkowsky.

Użytkownik
1728030295935.png

WItam, hej.

Temat trochę spóźniony, ale czas zacząć dodawać typy, które naprawdę w tym roku mogą dać zarobić!

Link: https://lolesports.com/en-GB/

Zaczynamy więc!

Spotkania, które dziś warto wziąć po lupę to:​
Bilibili Gaming - LNG Esports
Gen.G - Top Esports
G2 Esports - Hanwha Life
PSG Talon - MAD Lions KOI (opcjonalnie)
Bukmacher: Totalbet

1728030770007.png 1728030788389.png

Dwa kupony, które moim zdaniem mają bardzo dobry potencjał. Nie ma co się dużo rozpisywać, kto oglądał obecnie mistrzostwa świata wie jak wygląda schemat gry, swapy, późne zabójstwa, gra bardziej strategiczna. Zespoły takie jak BLG, GEN G, TOP i HW to zespoły, które biją klasą Europę, jak i resztę świata. Można zauważyć, że zespoły nawet tracąc pierwsze zabójstwa, wierze, to i tak wygrywają swoje gry .

Pierwszy kupon to dla mnie taki pewniaczek, który myślę, że fajnie do AKO 2 pasuje, a z dobrym kursem to już mamy Mad Lions, które pokazało się dobrze w pierwszej grze, ale nie ogarnęli później właśnie tego late game'u - dokładnie tak samo było z T1 i TSport.

Co prawda w tym mistrzostwach świata wszystko może się zdarzyć, ale dobrze wiemy, że to LCK, LPK mają władzę w takich grach właśnie.

Postaram się później dodać jeszcze analizy odnośnie zabójstw zawodników, które też są ciekawe.

Myślę, że te mistrzostwa świata dadzą dużo zarobić! ;)

Miłego dnia.

M 2,5K

maciek2510

Użytkownik
Cześć, fajnie, że ktoś podjął w końcu temat Worldsow - będę obserwował.
Że swojej strony pograłem dokładnie to samo, dorzucając jeszcze T1, Fnatic, Dkia.
Ale obawiam się o to GenG, wczoraj dość dziwny draft i długo byli do tyłu w tej grze, koniec końców oczywiście umiejętności indywidualne przeważyły losy na ich stronę, ale niesmak malutki pozostał.
Po drugiej stronie TOP, które wczoraj wróciło z T1 naprawdę imponująco. O tym jak dobrze cały zespół pracował pod ADC mówi fakt, że Jihn nie użył ani razu flasha w całej grze.
Po wczoraj dla mnie to spotkanie jest jakieś 60/40 pod GenG, ale i tak pograłem 😂

devillo 10,3K

devillo

Użytkownik
Dyscyplina: LOL, E-Sport
Godzina: 21:00
Spotkanie: PSG Talon - MAD LIONS
Typ: PSG TALON
Kurs: 1.95
Bukmacher: Superbet
Pojedynek Psg z Mad mieliśmy okazję oglądać tydzień temu w Play-inach Mistrzostw Świata i górą był ekipa z Europy, która zwyciężyła do 2:1. Dzisiaj idę w kierunku drużyny z Tajwanu głównie ze względu na to co widziałem w tamtym spotkaniu. Psg było bardziej aktywne na mapie, jednak ich próby zaskoczenia rywali były pozbawione jakości. Względem całości zasłużyli na zwycięstwo w poprzednim spotkaniu, a przy dobrze wyciągniętych wnioskach dzisiaj nie popełnią błędów z tamtego spotkania. Wczoraj Psg uległo na HLE, gdzie draftowo mieli potencjał na sprawienie niespodzianki, jednak różnica klas nie pozwoliła na korzystny rezultat. To samo można napisać o Mad, przegrali na BLG, właściwie mecz bez historii, kopciuszek nie dał rady. Psg powinno pokazać agresywny charakter na nudno grające Mad, które znowu będzie liczyć na błędy rywala. To drużyna z Tajwanu będzie rozdawać karty i jeśli nie będą popełniać takich błędów jak w ostatnim spotkaniu na dzisiejszych rywali to powinni od początku do końca poprowadzić rozgrywkę do zwycięstwa.

Otrzymane punkty reputacji: +1018
devillo 10,3K

devillo

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+2
Godzina: 14:00
Spotkanie: Dplus Kia - LNG Esports
Typ: LNG Esports
Kurs: 1.60
Bukmacher: Superbet
Post w dziale:
Analiza:
Przed nami pojedynek koreańsko - chiński i faworyt jest jeden - Ekipa LNG z Chin. Po dwóch pojedynkach BO1, które oba zespoły stoczyły już w tym turnieju zdecydowanie lepiej wyglądało LNG. Zagrali bardzo dobry mecz na mistrza kraju Bilibili Gaming i wygrali nie będąc faworytem. Bardzo mądrze prowadzili walki drużynowe, gdzie wcale nie wyglądało to dla nich pozytywnie po fazie draftowej. Dplus pokonało Flyquest z Ameryki i Fnatic z Europy z czego oba mecze prowadzili chaotycznie, taka gra wystarczy na NA czy Fnatic grające bez ADC, ale nie na solidną grę LNG. W meczu na FLY wczoraj popełnili taką ilość błędów, że ciężko sobie wyobrazić jak tego meczu nie przegrali. Chińczycy przy chociażby połowie takich błędów rywala w zupełnym spokoju wygrają dzisiejszą BO3. DK w dobę nie zmienią swojej gry, nie ma szans, aby poukładać makro, a to co pokazali wczoraj i przedwczoraj to sygnał żeby korzystać i stawiać przeciwko nim.

Otrzymane punkty reputacji: +1352
Przemkowsky. 56,2K

Przemkowsky.

Użytkownik
Dplus Kia v LNG Esports
Kurs: 2.41 STS

Wczoraj LNG pięknie zagrało, wygrali z faworytem. Dziś myślę, że losy się odmienią, co wskazują również spadki kursów u bukmacherów. DK nie mieli na ten moment mocnych przeciwników, ale dzięki temu mogli spokojnie testować sobie strategię i grę. Dziś myślę, że będziemy mieli grę powyżej 35 minut, która może zamknąć się nawet w 40+, ale to w takiej grze wtedy DK wypada dla mnie lepiej niż LNG. Korea kontra Chiny - w tym przypadku zawsze będę szedł w stronę tych pierwszych. Dziś myślę, że będzie to gra ShowMakera, który pewnie wyciągnie jakiegoś Azira albo Corkiego na MIDa (chociaż może dziś jakiś ADC?) i wyciągnie im grę tak jak wczoraj z Sylasem na czele. Spotkanie niedługo, zobaczmy co z tego będzie!

Hanwha Life v Gen.G
Kurs: 1.49 STS

Tutaj krótko, chociaż HL styl gry naprawdę mi siada, to tutaj myślę, że z GenG nie mają szans. Nie da się ukryć, że GG jest gazie i po ostatniej porażce z HL mają solidne wnioski, które zostały wyciągnięte. Tutaj myślę, że spotkanie będzie długie, jak w pierwszym typie. Oba zespoły nie będą chciały popełniać nawet małych błędów, jako, że wiemy jak to się wtedy kończy.

Spotkania już niebawem, miłego oglądania!

Otrzymane punkty reputacji: +247
micer 20,7K

micer

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Bilibili Gaming - T1

Typ: T1, @2,805 - 888starz

Przed rozpoczęciem fazy swiss wielu stawiało, że Bilibili Gaming weźmie ją szturmem i z bilansem 3:0 szybko zamelduje się w ćwierćfinale. Tak się jednak nie stało. Zasłużona porażka z LNG szybko zweryfikowała te plany. Oczywiście nie jest to żaden powód do paniki, ponieważ mistrzowie LPL dalej mają wszystko w swoich rękach. Tylko czy ich ręce to utrzymają? Losowanie na tym etapie okazało się dla BLG najgorsze z możliwych. Mierzyć się z T1 w sytuacji, gdy można było trafić na Fnatic, PSG albo FlyQuest? Spory pech. Atmosferę podkręca fakt, że przegrany z tej pary będzie w kolejnym meczu walczył o swoje być albo nie być na Worldsach. Przechodząc do najbardziej utytułowanej ekipy w historii tej gry - T1 nie jest tym samym hegemonem co dawniej. Ba, rzutem na taśmę w ogóle dostali się na ten turniej. Jednak nadal jest to drużyna nieobliczalna, posiadająca wybitnych zawodników na każdej pozycji. Są po prostu w stanie wygrać z każdym. Zwłaszcza w formule BO1, która faworyzuje underdogów. Bilibili da się pokonać i myślę, że dzisiaj czeka nas bardzo wyrównane spotkanie. Po takim kursie aż żal nie zagrać w stronę Koreańczyków.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2154
micer 20,7K

micer

Użytkownik
Dplus KIA - Top Esports

Typ: Dplus KIA, @3.38 - 22bet

Worldsy po kilku dniach przerwy wracają. Jutro czekają nas 2 spotkania, a ja przyjrzę się temu ciekawszemu. Przynajmniej na papierze. Trzecia siła z Korei zmierzy się z drugą drużyną tego sezonu z Chin. Zwycięzca tego starcia zapewni sobie miejsce w ćwierćfinale, a przegrany zagra mecz o wszystko w niedzielę. Dla jednych i drugich absolutnym minimum jest awans do następnej fazy. Ewentualna jutrzejsza porażka może znacznie oddalić jedną z drużyn od tego celu. Wszystko przez to, że w meczu o wszystko istnieje spora szansa trafienia na Bilibili Gaming. Ani Dplus KIA, ani Top Esports nie będzie faworytem w starciu z mistrzem LPLa. Czas na testowanie taktyk minął i trzeba wyciągnąć wszystkie asy z rękawa. Ale może dość teoretyzowania. Top Esports jest faworytem jutrzejszego spotkania i wpływ na to ma wiele czynników. Zdecydowanie lepsza forma, większy spokój w grze, rozsądne makro czy po prostu topka zawodników na każdej pozycji. Dplus KIA mimo bilansu 2:1, póki co zawodzi. Ich gry na Fnatic i FlyQuest wyglądały bardzo słabo, a wygrali je głównie dzięki słabości zachodnich drużyn. Na szczęście dla nich mecz z fenomenalnym na tym turnieju LNG Esports wyglądał już dużo lepiej. Na drugiej mapie Koreańczycy przegrali na własne życzenie (życzenie imieniem Kingen), ale pokazali, że jak gra zaczyna się na poważnie to, potrafią zagrać solidne spotkanie. Na moment wracając do Top Esports — ich droga do tego etapu turnieju, była sporo trudniejsza. Podobnie jak Dplus mierzyli się z Fnatic i pokonali ich bardzo pewnie. Dodatkowo musieli mierzyć się z zawsze mocnym T1, a po zaciętym meczu przegrali z najlepszą na ten moment drużyną świata Gen.G. Największą przewagę chińskiej drużyny upatruję w osobie 369, który prezentuje się na tym turnieju fantastycznie. Wprost przeciwnie do swojego vis-a-vis w postaci Kingena. Czemu w takim razie stawiam na Dplus KIA skoro prawie wszystko wskazuje na Top Esports? Dplus KIA to drużyna reaktywna, która samym draftem potrafi zneutralizować mocne strony przeciwnika. Przeczuwam, że narzucą sporą presję na 369, a ShowMaker nawet w kiepskim dla siebie matchupie i tak sobie poradzi. Jeśli miałbym procentowo ocenić szansę obu ekip to, stawiałbym coś w okolicach 55%-45% na korzyść Top Esports. Dlatego uważam kursy rzędu 3.00-3.40 na Koreańczyków są sporo przesadzone.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +415
Przemkowsky. 56,2K

Przemkowsky.

Użytkownik
G2 Esports - T1
Typ: 1:2
Kurs: 3.10 Betway

Na dziś mamy całkiem fajne spotkanie, które można nazwać baby Faker vs Faker. T1 fantastycznie na gazie, ale specyfika drużyny G2, którą bardzo lubię, powinna spowodować, że G2 urwie chociaż jedną mapę. Myślę, że możemy mieć dziś długie gry, dlatego też w pierwszej mapie zagram za drobne powyżej 38 minut - T1 (kurs 7.50). Zespół Fakera to naprawdę dobra drużyna, która może rozwalić G2 do 0, jak i może męczyć się, a nawet przegrać. Nie czuję już tego fenomenu T1, lubię oglądać ich spotkania, ale jednak to G2 dla mnie jest drużyną, która przyciąga serce, jak i samych fanów. Najbardziej boję się u T1 Kerii, który ostatnio coś słabiej gra w moim odczuciu, a z pewnością nie adekwatnie do swoich umiejętności. Wiemy, że Keria, jak i Mikyx, to supporci, którzy inicjują TF, jednak moim zdaniem to wspierający G2 lepiej wypada w tej kwestii. Dziś też bardzo liczę na BrokenBlade'a, który moim zdaniem może mieć kluczowe zdanie w tej grze. Mimo, że chciałbym, aby to drużyna G2 wygrała, to jednak wiem, że w tej kwestii rozegrań na mapie, to nawet z przewagą 10k dla G2, zespół T1 może wyciągnąć tę grę w każdym momencie. To jest urok Korei, która wiadomo potrafi czynić cuda. Aby gra był ciekawsza, G2 będzie na pewno walczyć - tego chcemy! ;)

Dlatego gramy dziś tak:

1:2 - T1 @ 3.10
T1 @ 1.35
G2 wygra jedną mapę @ 1.65
Pierwsza mapa powyżej 38 minut i wygrana T1 @ 7.50 (niestety taka sytuacja miała w drugiej mapie, było blisko G2)

/ Betway

Ostatnia edycja:
micer 20,7K

micer

Użytkownik
Weibo Gaming - Fnatic

Typ: Fnatic @4,30, 22bet // szkoda tej niekonsekwencji w draftach po 1 mapie

Nie sądziłem, że napiszę coś podobnego w odniesieniu do tegorocznych Worldsów, ale wierzę we Fnatic. Może być to dziwne, bo każdy jakkolwiek zorientowany w LoLowym esporcie wie, że zachodnie ekipy (z wyłączeniem G2) robią rokrocznie w międzynarodowych turniejach za worek do bicia i są traktowane bardziej jako mem niż jako realne drużyny. Na tym turnieju Fnatic gra tak jak można było przewidywać. Z lepszymi od siebie Dplus KIA i Top Esports przegrali i nie bez kłopotów, ale jednak wygrali z wietnamskim GAM. O ile o meczu z Top Esports nie ma co się rozpisywać, bo zostali w nim totalnie zmiażdżeni to mecz z koreańskim Dplus jest jakimś światełkiem w tunelu. Fnatic miało w nim swoje momenty i gdyby nie fatalny błąd Noaha to ten mecz mógłby się skończyć inaczej. Oczywiście w życiu nie postawiłbym na Fnatic w momencie jakby ich przeciwnikiem był ktoś mocniejszy od Weibo. Weibo, które w pierwszej kolejce rozbudziło apetyty, bo postawiło się Gen.G. Jednak później tylko dzięki wydatnej pomocy przeciwnika wygrali z Team Liquid, a w ostatniej kolejce zasłużenie przegrali z G2 Esports. Oczywiście żadnej ekipy ze wschodu nie można lekceważyć, ale coś w grze Tarzana i spółki ewidentnie nie gra. Przed samym turniejem obstawiałem, że drużyny z LCK i LPL zameldują się w komplecie do ćwierćfinałów, ale rzeczywistość lekko zweryfikowała te przewidywania. Czy dzisiaj pierwsza chińska ekipa pożegna się z turniejem? Uważam, że szanse na to są znacznie większe niż te, na jakie wskazują kursy u większości buków.

Ostatnia edycja:
devillo 10,3K

devillo

Użytkownik
Godzina: 17:00
Spotkanie: G2 Esports - Bilibili Gaming
Typ: G2 Esports
Kurs: 3.55
Bukmacher: Fortuna
Post w dziale:
Analiza:
Pojedynek o być albo nie być w turnieju dla ostatniego z reprezentantów Europy, który jeszcze pozostał w turnieju Mistrzostw Świata. Szans upatruję w botlanie drużyny G2, bowiem to tam powinno dziać się najwięcej w dzisiejszym pojedynku. Toplaner G2 raczej cały mecz będzie rozgrywał zadaniowo, nie sądzę aby dostał carry postacie w matchupie na najlepszego toplanera z Chin - Bina. Mistrzowie obu ostatnich splitów w LPL-u i wicemistrzowie ostatniego MSI są aktualnie w nie najlepszej formie. Już w końcówce splitu pokazywali świetne earlygame-y, ale potrafili przegrywać mapy będąc około 10k złota do przodu. G2 ma łatkę drużyny, która osiąga swój power spike dopiero przegrywając 3k w złocie. Pół żartem pół serio to G2 z pewnością zna słabe strony BLG jakim są problemy draftowe w późniejszych fazach gry i warto pomyśleć o późnych kombinacjach, które pełnie swojej możliwości uwalniają po 25 minucie. Dla jednej z tej drużyn będą to ostatnie mapy w turnieju, więc każdy wyciąga dzisiaj to co ma najlepszego. Nie ma szans, aby przejść obojętnie obok takiego kursu, gdzie spięci sytuacją, w które się znaleźli zawodnicy reprezentujący Chiny mogą mieć problemy z pokazaniem tego co mają najlepsze, a G2 już nieraz pokazali, że mają psychikę ze stali i spokojnie mogą posłać dzisiaj do domu swoich rywali.

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
Otrzymane punkty reputacji: +254
micer 20,7K

micer

Użytkownik
FlyQuest - Team Liquid

Typ: Team Liquid @1.90, 22bet

Dziś ostatni dzień zmagań w swiss stage na tych Worldsach. Na moment, gdy piszę te słowa, zostały dwie niewiadome. Czy G2 dokona cudu i wygra z Bilibili Gaming oraz to który z przedstawicieli LCSa zostanie ostatnim ćwierćfinalistą. Drużyny z Ameryki mogą mówić o olbrzymim szczęściu, bo w decydującym meczu trafiły najlepiej jak mogły. W każdym innym zestawieniu byłyby dużymi underdogami, a tak, patrząc na kursy, czeka nas mecz 50%-50%. Tylko czy naprawdę jest to mecz do typowego rzutu monetą? Moim zdaniem nie. Kursy ukształtowały się w ten sposób głównie przez ostatnią, heroiczną walkę FlyQuest z mistrzem Korei - Hanfwa Life. Muszę przyznać, że Inspired i spółka mocno zaskoczyli i zdołali ugrać mapę w bardzo fajnym stylu. Nie mając nic do stracenia wyciągnęli niecodzienne picki i totalnie zaskoczyli faworytów. Jednak, gdy poczuli, że mogą wygrać całą serię, wrócili do standardowego zestawienia i dostali potężnego łupnia. Czy FlyQuest odważy się i dziś też wyciągnie jakieś totalnie odjechane picki? Moim zdaniem nie. Trafiają w końcu na drużynę potencjalnie w swoim zasięgu. Team Liquid, które kiepsko zaczęło ten turniej, korzystając z korzystnych losowań, odbiło się i ciągle jest w grze. W ostatnim spotkaniu z GAM przegrali pierwszą mapę, ale już z nożem na gardle zagrali prawie bezbłędnie i w rezultacie nie dali złudzeń wietnamskiej drużynie. Obejrzałem jeszcze raz ich mecze z LNG i Weibo i mimo porażek wyglądali w nich naprawdę dobrze. Obie drużyny znają się na wylot. Grają regularnie ze sobą od lat w LCSie. W tym sezonie spotkali się w finale, gdzie górą było FlyQuest wygrywając 3:1, zaś wcześniej w górnej części drabinki i w fazie zasadniczej wygrał Team Liquid — kolejno 3:2 i 2:1. Moim zdaniem możliwości i umiejętności FlyQuest po ostatnim meczu są znacznie przeceniane, a w przyopadku Team Liquid jest dokładnie odwrotnie. Przewagę tych drugich upatruję głównie na dolnej i środkowej alei. Jeśli Inspired nie będzie miał dnia "konia" i niczego wybitnego nie wymyśli to Team Liquid spokojnie zamelduje się w ćwierćfinale.

Ostatnia edycja:
Przemkowsky. 56,2K

Przemkowsky.

Użytkownik
LNG Esports - Weibo Gaming (Powyżej 3.5 map)
Kurs: 1.45
Betclic

Na dziś bardzo fajny "pewniaczek", który moim zdaniem jak najbardziej ma prawo bytu. Sprawdzałem również rynki na zabójstwa, ale zawirowania życiowe nie pozwoliły na większą analizę. Jeżeli chodzi o te dwie drużyny, znacznie lepiej wypada LNG, ale jednak wiemy, że to właśnie w takich spotkaniach drafty zmieniają bardzo dużo, zwłaszcza kiedy są to drużyny z tak zwanych lig "pro". Ja dziś zagrałem dwa zakłady, w którym mam czystą wygraną LNG oraz typ, który tutaj podałem.

Jestem ciekawe czy będzie to spotkanie pełne zabójstw czy raczej taktycznie oba zespoły podejdą do gry - zwłaszcza z tymi swapami top / bot. Właśnie takie zagrania zmieniają w pierwszych 7 minutach gry wszystko.

Uciekam, miłego!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1290
Przemkowsky. 56,2K

Przemkowsky.

Użytkownik
1729244495872.png

Dziś gramy na bardzo ciekawy typ, który moim zdaniem ma dość spore szanse. Ciężko mi określić kto tak naprawdę wygra, moim zdaniem HL będzie miało znacznie lepszą pozycję do wygrania tego spotkania. Jednak po wczorajszym spotkaniu LNG widzimy, że tutaj naprawdę mamy loterię jeśli chodzi o wygrane spotkania. Przewiduję tutaj dłuższe spotkania, które to właśnie mogą skutkować w co najmniej jednym elderze.

Obserwując gry widzę, że to właśnie kwestia przejmowania mapy oraz faktu, że jedna drużyna bierze cele na topie, a druga właśnie na bocie. Dość często widzimy, że w momencie przejęcia dwóch smoków, trzeci również jest przejmowany i wtedy dochodzimy do 4, gdzie toczy się dopiero walka.

Dziś liczę na spotkania ponad 38 minutowe, a to dokładnie takie specyfikują się walką pod sam koniec gry z elderem. Obie drużyny nie dadzą lekko meczu, więc tutaj lekko 3.5 będzie, ale kurs na to nawet na betclicu nie jest wystawiony - niestety, zawsze jakieś 1.30 chociaż myślę do podbicia.

Jak dla mnie promocja i polecam dziś takowy typ! ;)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +416
Do góry Bottom