>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata Kobiet - Brazylia 3-18.12.2011

Status
Zamknięty.
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Mistrzostwa wkraczają w decydującą fazę. Najbardziej wyrównane wydają się spotkania Korei Południowej z Angolą, Czarnogóry z Hiszpanią i Rumunii z Chorwacją.

Kursy na najbliższe spotkania

Zapraszam do pisania analiz i przemyśleń

H 2

hurwicz

Użytkownik
Kuba-Argentya tobet 2,0 5j
typ Kuba
Ostatni mecz między tymi drużynami wygrała Kuba 43-40. Na obecnych mistrzostwach w mojej opinii również lepiej prezentuje się Kuba. Argentyna przegrała nawet z Urugwajem. Warto przypatrzyć ten mecz na live i wejść w trakcie przy minamalnej porażce ARG która początki miewa dobre.

4 96

46ckm

Użytkownik
Rosja (-7.5) - Islandia @1.52 Tobet ✅
Broniące tytułu mistrzowskiego Rosjanki są wyśmienicie dysponowane na tym turnieju i kroczą od zwycięstwa do zwycięstwa demolując kolejno rywalki. Islandia jest mało doświadczonym i ogranym zespołem na arenie międzynarodowej by móc nawiązać równo rzedną i wyrównaną rywalizację z mistrzyniami świata. W mistrzostwach świata przed dwoma laty Islandki w ogóle nie uczestniczyły a ubiegłoroczne mistrzostwa naszego kontynentu zakończyły na fazie grupowej przegrywając kolejno z Chorwacją, Czarnogórą i dzisiejszym rywalem Rosją 30-21. Reasumując w dzisiejszym spotkaniu spodziewam się łatwego i przekonywującego zwycięstwa aktualnych jeszcze mistrzyń świata Rosjanek. Początek meczu godzina 17:30.

K 127

kwoko

Użytkownik
W dzisiejszych meczach 1/8 finału mam aż trzy, moim zdaniem dobre, bety:

Rumunia - Chorwacja
Chorwacja -2 ~1.80 (rozne buki) 2/5

Co prawda Rumunki uznawane są za lepsza druzyne i tradycyjnie wygrywały w pojedynkach z Chorwacja, ale na te mistrzostwa przyjechaly mocno osłabione i nic ciekawego nie pokazuja. Wyraznie męczyły się ze słabymi rywalami, a pojedynki z Brazylią i Francją przegrały bez walki. Chorwatki uległy tylko Dunkom (19-23), a ograły po dramatycznej koncowce faworyzowaną Szwecję. Widze value w tym meczu, Rumunki sa stanowczo przeceniane &quot;za zasługi&quot;, kursy nie oddaja ich aktualmej formy.

Dania - Japonia
Japonia under 24 1.85 Nordicbet 4/5

Alternatywą jest -6.5 handi na Dunki, ale tutaj pewnosci nie mam ile narzucają. Natomiast ich obrona jest naprawdę zelazna i nie wierze w to by Japonia byla w stanie nawrzucac im wiecej. Nikomu sie to jeszcze na tym turnieju nie udalo:

Urugwaj 36-10
Argentyna 31-13
Chorwacja 23-19
WKS 38-17
Szwecja 20-19

Rowniez w innych tegorocznych meczach, za wyjatkiem towarzyskiego dwumeczu z Holandią, Dunki nie mialy problemow z zatrzymywaniem ofensywy rywalek.

Japonki - zdobyly wiecej goli w meczach na słabsze druzyny mn. na Rumunię 28-28, ktora jest tu bez formy. Pojedynki z najlepszymi w grupie przegraly wyraznie:

Francja 22-41
Brazylia 24-32 (przy czym Brazylia gra bez porownania bardziej otwarta i szybsza gre niz Dunki, stad wysoka zdobycz bramkowa)

Brazylia - WKS over 56.5 ~1.9 (rozne buki) 4/5

Obie druzyny preferują atak. Brazylia uwielbia grę z kontry, do tego gra przed własną publicznoscia. Wszystkie jej mecze konczyły się wysokimi wynikami. Srednia punktow na mecz: 32.5 - 25.5. Jedynie w zderzeniu z dobrą defensywą francuzek mecz zakonczył sie ponizej granicy 50 pktow: 26-22.
Wybrzeże Kości srednia punktową ma co prawda mniejszą: 23.5 - 29. Stad linia wyznaczona przez bukmacherow. Nie biorą oni pod uwagę faktu, ze grupa w ktorej grala druzyna WKS byla złozona z druzyn dosc wolnych. Popatrzmy jak dorobek bramkowy WKS wyglada na tle pozostalych ekip grupy D:

Dania sr. meczow 45
Chorwacja 50
Szwecja 48
WKS 52.5
Urugwaj 48
Argentyna 42.5

Mysle ze w tym meczu linia zostanie przekroczona. Brazylia na pewno narzuca duzo, kwestia jak bardzo zatrzymaja ofensywe WKSu. Ale tytankami gry obronnej nie sa, powinno byc dobrze.

po meczach:
Bet na Chorwacje kiepski, koledzy węszący tu wyrownaną walkę mieli 100% racji.
Natomiast dwa pozostałe weszły elegancko. Co prawda over Brazylii z WKS wygladał mocno nierealnie po pierwszej połowie, nerwy wkradły się w poczynania zawodniczek i tylko 15-8. Po przerwie gra była już taka na jaką liczyłem. Fakt, ze over minimalny, 36-22, (56.5 przypominam linia), gdzie ostatnia bramka padła równo z syreną. Po rzucie bramkarki z drugiego konca boiska ????

Otrzymane punkty reputacji: +8
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Użytkownik Kwoko wspomniał o meczu Rumunia - Chorwacja. Według mnie to jest najciekawszy dzisiejszy mecz. W dziale Kącik Bukmacherski powstał temat &quot;Niespodzianki, ...&quot; i taki mecz bardzo dobrze pasuje do tego tematu. Dzisiaj wszystko wskazuje na zwycięstwo Chorwacji. Chorwatki grają w pełnym składzie, w tym sezonie dobre występy najważniejszych klubów dla tej reprezentacji, czyli Krim Mercator i Podravka Koprivnica. Na turnieju niezłe mecze, dużo lepsze niż Rumunii. Rumunia do tej pory gra bardzo słabo: wysokie porażki z Francją i Brazylią, problemy z Tunezja i Japonią. Nieobecne są bardzo ważne piłkarki: Neagu, Stanca, Ungereanu, Vizitiu, Soit, Geiger. Już podczas MŚ problemy ze zdrowiem miały Manea i Fiera. U bukmacherów bardzo duże spadki na Chorwację. Mimo wszystko Chorwacja według mnie nie jest faworytem na kurs 1,50. Dzisiejszy pojedynek jest bardzo ważny ze względu na kwalifikacje olimpijskie. Myślę, że teraz Rumunia zagra jest mocno zmobilizowana. Chorwacja jest bardzo uzależniona w ataku od Penezić. Jeśli ona zagra słabiej, wtedy Rumunki mogą wygrać ten mecz.
Drugi wyrównany mecz to Szwecja - Francja. Szwecja do tej pory prezentuje się gorzej niż Francja. Na ostatnim treningu lekkiej kontuzji doznała Jacobsen, ale dzisiaj ma grać. Francja to jeden z najpoważniejszych faworytów tego turnieju i myślę, że powinny pokonać Szwedki. Francuzki dzisiaj bez ważnej piłkarki Signate, która doznała kontuzji na treningu.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
No cóż, Hopkirk bardzo dobrze opisał dwa najciekawsze mecze 1/8, moim zdaniem na pewno faworyci są i są to te druzyny z nizszymi wspolczynnikami, natomiast Francja, owszem, gra handball naprawdę ciekawy, taki, który aż chce się oglądać, i nawet uważam, że oglada się takowy lepiej niż ten rosyjski, bo dla oka jest nieco przyjemniejszy, to Szwedki są drużyną, która może im zagrozić, niby dwa przegrane mecze w grupie, ale co by nie powiedzieć, Francuzkom też przytrafił się dużo słabszy dzień i tego efektem była porażka z gospodyniami, co w mojej ocenie było sporą niespodzianką, aczkolwiek właśnie gospodynie są już praktycznie jedną nogą w 1/4 i wyrastają na czarnego konia turnieju. Moim zdaniem handi +3.5 na Szwedki po kursie 1.57 to trochę sporo i gdybym miał ruszać ten mecz, to chyba pod tymż właśnie kątem.
Drugi mecz to spotkanie Rumunek z Chorwatkami, i tu wiadomo, że było jak było, tj. że Rumunia grała źle, ale tu zdecyduje dyspozycja dnia i nieważne będzie to co działo się w dniach poprzednich. Rumunia musi dziś powalczyć, bo rywal to nie jest jakaś nieosiągalna dla Rumunek półka, nawet dla Rumunek w takiej a nie innej formie.

eror26 39

eror26

Użytkownik
Zdarzenie: Rumunia - Chorwacja
Typ: Chorwacja First Half Hc -1.5
⛔ 18-15
Kurs: 1,90
Bukmacher: Sportingbet
Data spotkania: 12.12.2012 godz. 17:30

Dziś już za niecałe 45minut odbędzię sie spotkanie pomiędzy faworyzowaną przez buki Chorwacją i Rumunią. Która na tych mistrzostwach jest dużo słabsza niż na poprzednich czempinonatach.Linia wystawiona przez buki Hc -2 wydaje się być śmieszna uwazam że Chorwatki spokojnie poradzą sobie z Rumunkami. Na tych mistrzostwach grają bardzo dobry handball wygrywały juz kolejno z WKS 36-20,Urugwajem 45-15,Szwecją 27-26 i Argentyną 23-18; porażkę poniosły natomiast z Dunkami 19-23 zdobyły 8 pkt w pierwszej fazie i zajeły 2 miejsce w grupie prezentując solidną obronęa i ataku radziły sobie nienajgorzej.Rumunki natomiast wygrały na rozpoczęcie 20-18 z Tunezją następnie wygrały z Kubą 33-27 zremisowały 28-28 a następnie uległy Brazylii 28-33 oraz Francji 20-39 zdobyły 5 pkt i zajęły 3 msc w grupie. Jak już pisałem Chorwatki grają na bardzo dobrym poziomie szczególnie obrona jest ich atutem a Rumunki to nie już te Rumunki co kiedyś jak pisałem w poprzednich postach ich znakiem firmowym na tych mistrzostwach jest ogromna ilość strat i ogrome luki w obronie uważam że lepiej dysponowane Chorwatki wykorzystają spokojnie szansę na awans do 1/4 i już w pierwszej połowie będą miały wysoką przewagę typuję do przerwy 10-15 ???? a na koniec 22-32

eror26 39

eror26

Użytkownik
Zdarzenie: Szwecja - Francja
Typ: Szwecja First Half Hc +1.5 ✅
15-12
Kurs: 1,95
Data spotkania: 12.12.2012 godz. 17:30

Drugim typem na dziś jest mecz pomiędzy Szwedkami a Francuzkami który z góry zapowiada sie na bardzo wyrównany i nie można w nim wykluczyć dogrywki.Oba zespoły mają bardzo wyrównane kadry i przeze mnie są stawiane na tym samym poziomie.Bukmacherzy jednak faworyzują w tym spotkaniu zdecydowanie Francuzki choć kursy na Szwedki spadają i to poważnie uważam że kursy na ten mecz wogóle nie oddają tego co nas czeka w tym meczu napewno będzie to pierwsza z uczt na tym turnieju jakie będą nas jeszcze czekać.Dzis Szwedki napewno będą walczyć porażki które poniosły w grupie z Chorwacja 26-27 oraz Danią 19-20 były nieznaczne i pokazały że Szwedki napewno będa walczyć. Oglądając ich grę widać gołym okiem że mają bardzo poukładaną grę w ataku i bardzo dobrze radzą sobie w obronie wiec under w tym mecz mur beton.Francuzki natomiast jest to ekipa która w swoich szeregach ma wyśmienite zawodniczki potrafią one w pojedynkę rozstrzygać mecz ich fantazja i przy tm szybkość są niesamowitą mieszanką która stawia ich w roli faworytek.Uważam ze po walce wygrają jednak Francuzki ale maksymalnie dwoma bramkami dobrym typem na ten mecz jak juz pisał kolega wyżej jest +3 na Szwedki po kursie 2.05 w sportingbecie stawiam w tym mecz na nie znaczne zwycięstwo Francuzek 20-22, ale do przerwy uważam że Szwedki będą skoncentrowane i dotrzymają kroku Francuzkom typuję 11-11 do przerwy.

Otrzymane punkty reputacji: +3
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Dania - Japonia | Japonia Under 23 @ 1.8 Unibet✅ 19
Mecz na pewno bardzo ciekawy, Japonki w grupie zaskoczyły w miarę pozytywnie, ograły gorsze od siebie Kubanki i Tunezyjki, zremisowały z Rumunią i wyraźnie poległy z Brazylią i Francją.
Dunki to wiadomo, najlepsza obrona na turnieju, miazga co one wyczyniają... W grze do przodu również wygląda to świetnie, i zupełnie zasłużenie wygrały grupę. Jak chodzi o ogólną ocenę szans w turnieju, to ona w moich oczach wzrasta, bo przyjemnie się ogląda taką defensywną ścianę.
Buki jakoś pomimo tego co Dania grała w obronie wystawiły linię, która pozwala wierzyć, że Japonia przebije Szwecję czy Chorwację, ale tu sprawa ma się trochę inaczej, bo Japonia gra handball szybki, 2-3 krzyżówki i bach, bach. Ciężki to przeciwnik, ale na pewno nie dla Dunek, które mają wysoki środek w obronie i świetne bramkarki. I to, że Japonki grają szybko nie musi mieć specjalnego znaczenia, przecież Dania może narzucić Azjatkom swoje granie. Dania na pewno nie da zbyt wielu piłek do kontry przeciwnikowi, nie pozwoli na specjalnie szybką grę, tylko zrobi swoje i pójdzie pod prysznic, a zrobienie swego to wygrana ok. 10 bramkami i spokojna gra w ataku.
Dla porównania Expekt i panbet dały linię 22 i 21.5 ;)

Otrzymane punkty reputacji: +28
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Kursy na ćwierćfinały MŚ

Z ważniejszych informacji to reprezentacja Francji musi kończyć turniej bez bardzo ważnej Signate. Zamiast niej została powołana młoda Audrey Bruneau.

eror26 39

eror26

Użytkownik
Zdarzenie: Rosja - Francja
Typ: Rosja HC -2
⛔ 23-25
Kurs: 1,85
Data spotkania: 14.12.2012 godz. 14:45

Dzis w pierwszym ćwierćfinale spotkają się główne kandydatki do tytułu Rosjankami z osłabioną brakiem Signate Francją. Rosjanki na tym turnieju radzą sobie bardzo dobrze wygrały wszystkie spotkania z Koreą 39-24,Hiszpania 28-22,Australią 45-8,Holandią 35-26,Kazachstanem 34-19 oraz w 1/8 z Islandią 34-19. Według mnie są murowanymi faworytkami do zwycięstwa w całym turnieju zawodniczki prezetują się wyśmienicie a to co cechuje ten zespół to duży spokój pewność rozgrywania akcji oraz bardzo poukładana gra w ataku.Francuzki radzą sobie nie najgorzej wygrały z Japonią 41-22,Tunezją 25-17,Kubą 38-18,Rumunią 39-20,Szwecją 26-23 oraz poniosły jedną dość nieoczekiwaną porażkę z Brazylia 22-26. Uważam że w dzisiejszym ćwierćfinale polegną z rozpędzonymi Rosjankami, według mojej oceny niemają zbyt wielu argumentów na zwycięstwo w meczu a linia hc -2 wystowiona przez buki wydaje się być prezentem polecam ten typ powodzenia popieram także typ użytkownika kwoko
Hiszpania -Brazylia over49.5✅ 27-26

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Rosja (-2.5) - Francja @ 1.95 Tobet ⛔ 23:25
Mistrzynie Świata jak dotąd wygrały jako jedyne wszystkie spotkania, i nie widzę przeciwwskazań by miało tak być i tym razem. Na przeciw, wiadomo, mocna zawsze Francja, ale o niespodziankę będzie tym razem ciężko.
Rosjanki napieprzały każdego jak tylko można było, bardzo wysoko ograły każdego jak dotąd rywala, choć co chyba oczywiste jak na razie nie miały na swej drodze takiego jak Francja rywala.
Les Blues w grupie bardzo pozytywnie, ale akurat porażką z Brazylią jakoś za specjalnie wysoko ich nie stawia, w 1/8 miały sporo kłopotów ze Szwecją, nie grającą jakoś oszałamiająco...
U Rosjanek co mnie baardzo dziwi, zastanawia i ciekawi, to skuteczność i gra bramkarek. To jest nieprawdopodobne, bardzo rzadko spotyka się babską drużynę grającą na blisko 70% skuteczności z przodu, efektywność tej gry jest naprawdę porażająca, co miałem okazję widzieć na własne oczy w dwóch meczach Rosji. 54 kontry, 46% skutecznych obron, to statystyka zaiste fascynująca, mam wrażenie, że na tym poziomie gry w tych elementach, nikt nie będzie w stanie im zagrozić.
Francja gra dość dobry handball, ale nie mają jakiegoś takiego elementu, który specjalnie by powalał na kolana, uważam, że rosyjski atak zje je i nawet nie wypluje ;)
Dania - Angola @ 1.65 Expekt 5/10 ✅ 28:23
I konsekwentnie, gram na dwie można powiedzieć &quot;moje&quot; drużyny, choć jeśli bym postanowił grać w meczu z Japonią handi, na pewno tak bym nie powiedział, i Dania nie byłaby już moim zespołem ;)
Dania polega na ten moment na obronie, taki atak podejrzewam, wczoraj z drużyną trochę mocniejszą, trochę wyższą i doświadczoną, nie dałby wczoraj wygranej, Japonia do teraz jest dla mnie niespodzianką, nie wiem jak mogło się to wydarzyć, że Dania rzuciła im ledwie 23 bramki w 70 minut.
Angola ma bardzo ciekawą drugą linię, ale też Dania ma wspaniały blok i świetne bramkarki. Angola przeciętnie sobie dawała radę z drużynami dobrze broniącymi, nie miały do powiedzenia nic z Norwegią, a Islandia pomimo, że jest ekipą nad wyraz średnią, to długo w tym meczu było ciekawie jeśli chodzi o wynik.
Jeszcze odnośnie Danii, to nie wierzę po prostu, że zagrają drugi taki mecz jak z Japonią, gdzie w ataku praktycznie nic nie wychodziło. Teraz, maja wyraźny sygnał, że na tym etapie drużyn słabych już nie ma, a to, że Dania grać potrafi już to nieraz pokazała. W każdym razie, Angola to świetny zespół, grający już mniej &quot;dziki&quot; handball, a ponadto ciężki jest on do rozpracowania, ale samym Angolankom średnio odpowiada gra Dunek ze świetnym difensem i dobrymi strzelbami z drugiej linii.

Otrzymane punkty reputacji: +3
rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Brazylia(-1,5) - Hiszpania -&gt; 1,85 -&gt; Unibet
26:27
Ostatni mecz w tej fazie pucharowej mistrzostw świata w którym spotkają się reprezentacje Brazylii i Hiszpanii. Brazylijki są gospodarzem tego turnieju, dzisiejszy mecz zostanie rozegrany w Sao Paolo. Reprezentantki kraju Basków w 1/8 już pokazały wielką klasę ogrywając Czarnogórę 23:19 ale wielka zasługa przede wszystkim bramkarki Espanii Silvi Navarro która rozegrała kapitalny mecz, broniąc fenomenalnie bardzo dużo sytuacji, gdyby nie ona na pewno dzisiaj Hiszpania by się w 1/4 nie znalazła. Poza tym na wyróżnienia zasługuje Marta Mangue która zdobyła 6 bramek. Na kogo musi uważać dziś reprezentacja z Ameryki Południowej? Na pewno na Carmen Martin prawoskrzydłową Hiszpanii oraz wcześniej wspomnianą przeze mnie Martę Mangue. Hiszpanki grają w defensywie bardzo silidnie, grają przede wszystkim twardo. O Brazylii cóż mogę powiedzieć, w fazie grupowej 5/5 zwycięstw, kapitalne mecze a w 1/8 deklasacja Wybrzeża Kości Słoniowej 35:22. Główną bronią Brazylii jest prawoskrzydłowa Alexandra Priscilla Do Nascimento oraz środkowa rozgrywajaca Ana Paola Rodrigues. Te 2 zawodniczki na pewno będą groźne dla zespołu Hiszpanii. Dlaczego typuję Brazylię że zwycięży minimum 2 bramkami? Powodów jest kilka, Brazylia gra u siebie, we własnym kraju, będzie mogła liczyć na wsparcie kibiców. Brazylia gra naprawdę ładną dla oka piłkę lecz przede wszystkim skuteczną. Uważam że dzisiaj dużo będzie zależeć od dyspozycji Silvi Navarro, jeśli znów pokaże klasę to będzie ciężki mecz, ale sądzę że Brazylia mimo wszystko ogarnie to. Brazylijki uważam że na ten moment są lepsze i sądzę że udowodnią to w meczu.
Pozdrawiam Rambo

rumak57 271

rumak57

Coach
Kursy

Chorwacja - Brazylia
Typ: 2
Kurs: 1.6
Wilhamhill
Stawka: 4/10 ✅
Brazylijki bardzo rozczarowaly w cwiercfinale przegrywajac jedna bramka z hiszpankami. W kraju zostalo to odebrane ze spora dawka zlosci i kibice oczekuja gry do samego konca tutaj. Brazylijki na pewno wyjda mocno zmotywowane aby zmazac plame ale na przeciw nim stana jakze waleczne Chorwatki ktore juz naprawde zrobily bardzo duzo bowiem przed turniejem nikt na nie nie stawial nawet do wyjscia z grupy. I trzeba zauwazyc ze Chorwatki beda tutaj walczyly o kazdy pkt nie odpuszcza do konca mimo ze gramy tylko o miesca 5-8. Jednakze wydaje mi sie ze Brazylia dopingowana przez wlasna publicznosc niejako musi sie zrehabilitowac za porazke z Hiszpankami i wygrac ten mecz.

rumak57 271

rumak57

Coach
Dania - Francja
Typ: X
Kurs. 11.25
Buk: Betsafe
Stawka: 1/10 ⛔ niestety ;/
BArdzo ciekawe spotkanie nam sie tutaj szykuje obie ekipy radza sobie bardzo dobrze co przeklada sie na wyniki i gre w dzisiejszym polfinale. Dunki narazie nie przegraly meczu lecz zanotowaly jeden remis z Japonia. Francuzki do tej pory przegraly tylko z brazylia lecz one mialy to do siebie ze z meczu na mecz graja coraz lepiej co pokazal ostatni mecz z faworyzowana Rosja dzisiaj mysle ze po zawodniczkach bedzie widac trudy tego turnieju i po wyrownanym meczu obejrzymy dogrywke.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Jeśli o mnie chodzi, bo chyba wypada się w obliczu takiegoż wydarzenia wypowiedzieć - uważam, że możliwości na dzisiejsze spotkania jest mnóstwo, od blowoutu na którąś ze stron, co w kobiecym handballu jednak czasem się zdarza.
Jednak ja typowałbym finał skandynawski, nie wiem, może dlateo, że niektóre z tamtejszych zawodniczek są po prostu ładne, i tego nikt chyba nie będzie negował. W każdym razie, Dania - Francja, twarda obrona na przeciw twardszej, i tu właśnie difens zadecyduje, Dania co by nie powiedzieć, dużo lepsza w obronie, jeśli chodzi i o liczby i o jej stabilność, i o bramkarki. Dlatego kurs powyżej 4.00 na Danię brałbym.
Drugi półfinał, tu faworytem jest Norwegia, tak uważam, nie bardzo chcę się w to wszystko zagłębiać, ale sądzę, że poraz enty zdecyduje większe doświadczenie Norge i zobaczymy skandynawski finał.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
W odróżnieniu od moderatora adqs to ja bardziej typuję finał Francja - Hiszpania. Osobiście zagrałem tylko zwycięstwo Francji. Obecność Danii w finale dla mnie byłaby sensacją tego turnieju. W składzie duże braki, poziom zawodniczek wydaje się słabszy niż Francuzek. Dania doszła do półfinału, ale po drodze nikogo mocnego nie pokonała. W grupie wygrała z Chorwacją i Szwecją, ale pierwsza reprezentacja nie jest solidna, druga nie pokazała na co je stać. Później łatwiejsi przeciwnicy: Japonia i Angola, mimo tego duże problemy. Nie wydaje mi się, żeby styl francuski pasował Dunkom. W LM na 4 mecze solidne Randers poniosło 4 porażki z francuskimi zespołami. Dla Francji ten rok jest bardzo udany. Dobre mecze towarzyskie, 3. miejsce na Pucharze Świata. Za samo wyeliminowanie Rosji powinna walczyć w finale. Według mnie prawdopodobnie spotka się tam z Norwegią, chociaż oczywiste, że Hiszpania powinna powalczyć z tym przeciwnikiem. Wcześniej pokonała bardzo mocną Czarnogórę i Brazylię, więc na pewno nie jest na straconej pozycji.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Kursy
Przed nami pojedynki finałowe. Bardzo szybko zaczęły się spadki na mecz finałowy: Francja - Norwegia. Francja w półfinale straciła bardzo ważną Allison Pineau a Norwegia łatwo zwyciężyła Hiszpanię. W meczu o 3. miejsce zmierzą się Dunki z Hiszpankami.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Rosja - Brazylia
Mecz o pietruchę, praktycznie rzecz biorąc - Brazylia ma olimpiadę, a Rosjanki mają już zapewniony turniej na własnym terenie jako 3ci zespół świata, bowiem w praktyce - z TOP4 tylko Hiszpania i Dania nie mają jeszcze kwalifikacji do olimpiady, i to one zorganizują w maju turnieje, a trzecim państwem z turniejem będzie właśnie Rosja.
Wg mnie jest lekkie waljułe po stronie Brazylii, cholera wie jak nasze piękne zachodnie sąsiadki do takiego meczu podejdą, ale na pewno ja nic nie zdecyduję się zagrać, jak ktos szuka czegos pod emocje, to nie ma watpliwosci, że właśnie Brazil z dodatnim czy win jest takimż właśnie value. Ciekawą opcją wydaje się over linia 58.5 w Tobecie @ 1.45 wygląda fajnie, Rosja już z Angolą grała niesamowity difens, a tu jeszcze mocniejszy zespół naprzeciw.
Angola - Chorwacja
Tutaj też mecz o pietruchę, bo nie wierzę osobiście by Angola nie zdobyła Mistrzostwa Afryki, co da jej olimpijską kwalifikację, kurs na Angolę wysoki, Chorwacja już wie, że przyjdzie im pojechać do Rosji, więc jakoś specjalnie się nie przyłożą, a Angola z każdą europejską ekipą sobie jako tako pogrywała, ani Dania ani Norwegia nie rozgromiły jej jakoś mocno.
Dania - Hiszpania
Tutaj kursy wyrównane i słusznie, bo może być naprawdę ciekawie, Hiszpania z Norwegią nie miała za bardzo czego szukać, ale to jest akurat normalne, liczę na jakąś dogrywkę może. Dania nie dała rady Francji w obronie, choć mocno na to liczyłem, niestety, bywa, ale Dania zwykle przykłada się do tych meczów, a Hiszpania bankowo zagra na 1000%. Ciekawe kursy i linie jeśli chodzi o zawodniczki, Aguilar i Manque, linie wysokie, ale kursy również, być może którąś z nich zagram, jeszcze nie wiem. Na pewno to będzie wyrównany, kapitalny mecz.
Francja - Norwegia
I great final :!: Czeka nas kapitalny mecz, na pewno oba zespoły zagrają na maksymalnej koncentracji, pokażą pełnię swoich możliwości. Powiem zupełnie szczerze, jestem za Norweżkami, ale uważam, że value po raz 3 dziś (po Angoli i Brazylii) jest na doga, finał to jeden mecz, 60 minut i wydarzyć się może wszystko.
Norge przeszła fazę pucharową jak burza, goląc każdego z trzech przeciwników, niby Hrvatska jakoś się postawiła patrząc po wyniku końcowym, ale pamiętajmy, że chyba było nawet +11 dla Norweżek.. To zespół kompletny, kontra to jest element, naprawdę robiący wrażenie, nie wiem ile męskich zespołów gra tak jeśli chodzi o ten element, naprawdę może ze dwa.
A Francja trafiła na najsłabszy dzień na turnieju zarówno Rosjanek i Francuzek, ale chwała im za to, że potrafiły to wykorzystać, niesamowite, rzucić Dunkom 28 bramek, robi wrażenie. Aż 15 francuskich zawodniczek zdobyło w tym turnieju bramki, łącznie z bramkarką i to jest ewidentnie ich siła, zagrożenie płynie z każdej strony.
Heidi Loke i Alexandra Lacrabere to dwie największe gwiazdy, linia na kołową Norweżek w Tobecie to aż 5.5, to niby sporo, ale jeśli ona wejdzie w ten swój rytm, to na pewno jest w stanie rzucić 7-8 bramek.
U/o raczej na spodziewanym poziomie, chociaż ja spodziewam się szachów podobnych jak były w zeszłorocznym Euro, w meczu Norwegii z Francją i chyba coś ledwo około 40 bramek rzuconych. Linia 50.5 w Tobecie chodzi około 1.5 jeśli chodzi o under, i takiej właśnie spróbuję, bo twierdzę, że dziś obrona, może jakiś błysk bramkarki, a nie kontry czy rzuty z dwunastu metrów dadzą wygraną.

S 44

stal

Użytkownik
Zgodzę się z opinią mojego przedmówcy co do 3 pierwszych meczy, jednak jeżeli chodzi o mecz finałowy mam inne zdanie. Dziś spodziewam się szybkiego meczu z dużą ilością kontr a co za tym idzie bramek. Dlatego kurs 1,5 na poniżej 50,5 bramki uważam za mało atrakcyjny i myślę że do tego nietrafiony. Francuzki grając z druzynami z dobrą defensywą zawsze rzucały 25 bramek lub więcej(jedyna wpadka z Brazylią to 22 bramki, jednak do przerwy rzuciły aż 17!). O wynik bramkowy Norweżek jestem jakoś spokojny. W historii spotkań obu drużyn różnie bywało z u/o. Nie podejmuję się typowania zwycięzcy, choć faworytkami jest ekipa ze Skandynawii i to im będę kibicował. Na dziś jednak proponuję(bwin):
over 47,5 bramki @ 1,65✅
over I połowa 22,5 bramki @ 1,57✅
a dla odważniejszych:
over 49,5 bramki @ 2,3✅
over 50,5 bramki @ 3✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom