>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata Kobiet - Brazylia 3-18.12.2011

Status
Zamknięty.
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Mistrzostwa Świata Kobiet - Brazylia 2011

Terminarz:

Oraz kursy Unibetu na turniejowe oraz grupowe zwycięstwo:

O rzeczach. których nie zawarłem powyżej, warto poczytać TU ;)

Swego rodzaju nowością w tego typu turniejach jest powrót fazy pucharowej, a nie samego &quot;Final Four&quot;. Dziewczyny zagrają już 1/8 finału, czego osobiście nie pamiętam. Później ćwierćfinały, a na koniec zostaną nam najlepsze 4 zespoły. Bardzo cieszy fakt, iż nie będzie praktycznie żadnych kalkulacji, odpuszczania, ewentualnie w ostatniej kolejce fazy grupowej, a nie tak jak to bywało przez 8 pierwszych spotkań.

Transmisje z turnieju przeprowadzał będzie sportowy kanał telewizji publicznej, w fazie grupowej pokażą:
Niedziela 4.12 Hiszpania - Rosja
Wtorek 6.12 Francja - Brazylia
Środa 7.12 Angola - Norwegia
Czwartek 8.12 Francja - Kuba

Nie sposób wspomnieć o bukmacherskim aspekcie tegoż turnieju. Faworytem jest Rosja, i to chyba nie ulega wątpliwości, to zespół, który może stać się taką żeńską Francją, ma ku temu predyspozycje, chociaż &quot;grupa pościgowa&quot; również jest bardzo mocna. Norwegia, Czarnogóra, Francja czy Hiszpania to bardzo mocne drużyny, może znów zaskoczą nas Rumunki czy Szwedki, nie sposób spodziewać się kolejnej kompromitacji Niemek. Będzie zatem bardzo ciekawie. Pierwsze typy w dziale pojawią się z mojej strony jeszcze przed sobotą, polecam zatem śledzenie tematu i jednocześnie

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Angola - Chiny + Norwegia - Niemcy @ 1.86 Tobet
Czyli taki dubel ode mnie na sam początek Mundialu. Jedna i druga drużyna, na których wygrane gram są faworytami swoich meczów. Co jednak je różni, to na pewno fakt, iż jeden z nich czyli Angola na pewno nie jest faworytem całego turnieju, chociaż naprawdę może namieszać. Norweżki zapowiadają walkę o złoto, i patrząc na terminarz powinny wejść do TOP8 i stamtąd wszystko może się zdarzyć.
Angola to na ten moment zespół dość ciekawy i w miarę mocny, na pewno dysponuje ciekawym składem, na pewno młodym, co na pewno zaprocentuje. Dużo w tym zespole jest zawodniczek o mieszanym pochodzeniu, tj. czarno - portugalskim czy czarno - hiszpańskim. Młoda drużyna, niewygodny styl gry, twarda obrona, nierzadko kombinowana.
Chinki, wiadomo, fajne zawodniczki, dziwna gra w obronie. W drugiej linii parę szansę w meczach z Niemkami i Islandią.
W weekend oba zespoły mierzyły się przy okazji turnieju w Londynie. Angola wygrała pięcioma bramkami, trener dał pograć całej kadrze w tym meczu, do przerwy prowadziły +9, potem trochę odpuściły. Co się rzuca w oczy to słaba skuteczność Angoli, oddały 60 rzutów przy ledwie 46 Chinek. Na pewno wysokich zawodniczek jak Wu Yin czy inne, ale one grają na tyle dziwnie, że pomimo w miarę normalnego wzrostu nie rzucają zbyt wielu bramek z rozegrania, jakoś funkcjonuje kontra, coś potrafią zrobić jeśli chodzi o ładne akcje z kołem, ale nie jest to tak jak piszę zespół na 1/8 MŚ.
Angola na pewno jest zespołem, który może dokonać tego awansu. Widzę ich zwrócą uwagę na grę bramkarek chińskich i wykorzystywanie każdej z nadarzającej się okazji.
Drugi mecz, któremu się przyjrzę jest mecz Norweżek z Niemkami. Co odwaliły Niemki rok temu, wiemy. Przegrały 3 mecze w tym 2 z bardzo przeciętnymi drużynami jak Holandia i Ukraina, teraz z mocniejszym składem, bo jak kojarzę wraca Jurack, na pewno powalczą o wyższe cele, ale moim zdaniem z tak poukładanym zespołem, Mistrzem Europy nie mają szans. Wspaniała defensywa Norweżek, zajebista gra z kontry, kapitalne skrzydłowe czy świetnie obsadzone rozegranie to klucz do sukcesu. Niemki w żadnym z elementów nie mogą się równać z Mistrzyniami Europy.
Nasze piękne sąsiadki na pewno zawalczą o 1/8 czy 1/4, ale w walce o te najwyższe cele ich nie widzę - po prostu solidny zespół.
Montenegro Topscorer - Bojana Popovic @ 1.75 Tobet 8/10
Zawodniczka zdecydowanie nietuzinkowa, zdecydowana liderka tejże drużyny. 6 miejsce na ME 2010 nie jest przypadkiem jeśli chodzi o ten zespół budowany na podstawie Buducnosti T-Mobile Podgorica.
W tym zespole zdecydowaną liderką jest Popovic, aczkolwiek po powrocie z Viborga szło jej trochę słabiej, w związku z czym na ME w niektórych meczach była w słabszej formie, ale koniec końców tak czy tak była jej najlepszym strzelcem.
Teraz po znakomitej końcówce tamtego sezonu i łącznie 84 bramkach w LM, znowu gra na miarę swoich możliwości. To jest żeński Filip Jicha, nierzadko grająca &quot;pod siebie&quot; zawodniczka, dobrze rzucająca karne, fajnie rzucająca z drugiej linii, mająca tam ogromny repertuar rzutów i w miarę biegająca do kontry. Moim zdaniem charakterystyka krótka, ale wystarczyć powinna.
Jeśli chodzi o rywalki do &quot;korony&quot; króla strzelców to groźna będzie Katarina Bulatović, która potrafi rzucać bramki , gdy jej idzie. W LM ma o 3 bramki więcej w LM, ale nie jest taką zawodniczką jak Popovic. Widać nawet po rozkładzie bramek w LM, że gdy mecz jest na styku, to Bojana bierze na siebie ciężar gry. Fajna zawodniczka to też skrzydłowa Jovanka Radicevic, która była w formie na ME 2010, ale czy coś z tego będzie teraz, nie wiem.

Otrzymane punkty reputacji: +1
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Wyniki turniejów przygotowawczych:
18/11 - 20/11 Moebelringen Cup (participants: Norway, Germany, Sweden, Spain)
Szwecja - Hiszpania 27:19
Norwegia - Niemcy 27:24
Niemcy - Szwecja 26:22
Norwegia - Hiszpania 26:26
Niemcy - Hiszpania 25:22
Norwegia - Szwecja 32:18

18/11 - 20/11 Carpathian Trophy (Romania, Serbia, Macedonia, Hungary)
Serbia - FYR Macedonia 41:20 (21:9)
Romania - Hungary 33:35 (20:17)
Hungary - Serbia 33:37 (17:22)
Romania - FYR Macedonia 35:16 (13:8)
FYR Macedonia - Hungary 20:31 (11:16)
Romania - Serbia 37:18 (22:8)
http://www.eurohandball.com/article/014395/Romania+narrowly+win+the+Carpathian+Trophy

23/11 - 28/11 Olympic test event: London Handball Cup (Great Britain, Poland, Austria, Slovakia, Angola, China)
23 November
10:30 – 12:00 Slovakia v China 26-28
13:00 – 14:30 Great Britain v Angola 22-20
24 November
10:30 – 12:00 China v Poland 30-30
13:00 – 14:30 Angola v Austria 35-33
25 November
10:30 – 12:00 Austria v Great Britain 31-23
13:00 – 14:30 Poland v Slovakia 25-19
26 November
11:30 – 13:00 Play-off for fifth and sixth place - Slovakia v Great Britain 22-17
14:00 – 15:30 Semi-final 1 - Poland v Angola 26-25
16:30 – 18:00 Semi-final 2 - Austria v China 29-26
27 November
11:30 – 13:00 Bronze medal match - Angola v China 29-24
14:00 – 15:30 Gold and silver medals match - Austria v Poland 23-22
http://www.londonpreparesseries.com/handball/index.html

26/11 - 27/11 Ile de France (France, Russia, Montenegro, Tunisia)
Czarnogóra - Rosja 30:35
Francja - Tunezja 34:22
Czarnogóra - Tunezja 37:19 (mecz o 3. miejsce)
Francja - Rosja 30:26 (finał)
Other friendly games
Denmark - Germany 34:31
Czarnogóra - Chorwacja 36-25 (18-15)
Chorwacja - Serbia 36:29
Islandia - Czechy 31:24
Islandia - Czechy 33:30
Norwegia - Szwecja 25:24
Ukraina - Turcja 28:28
Brazil - Spain 28-24 (17-15)

Kursy

Zapraszam do pisania analiz i przemyśleń

Otrzymane punkty reputacji: +6
masilbn 61

masilbn

Użytkownik
Na pierwszy dzień oprócz typów, które podał kolega adqs, ciekawe sa jeszcze moim zdaniem trzy.

Holandia - Hiszpania
Hiszpanki to klasowy zespół, ograny na wielkich imprezach i z gigantycznym potencjałem. Zawsze brakuje im tego &quot;czegoś&quot; do wielkich sukcesów, ale na inaugurację grają z Holandią. Ok - Pomarańczowe zanotowały gigantyczne postępy, ale chyba to za mało na Hiszpanki jak na razie. Chicas nie mogą sobie pozwolić na zawalenie pierwszego meczu ;)

Holandia - Hiszpania | Hiszpania 1,55 Tobet ✅

Dania - Urugwaj
Tutaj niewiadomą są tylko rozmairy wygranej, le nadi dośc wysokie. To najbardziej ryzykowny zakład, ale może Urugwajki grające na włąsnym kontynencie będa w stanie rzucić chociaz z 10-15 bramek. Trzeba pamiętac, że akżda z ekip słabeuszy robi systematyczne postępy i coraz bardziej wie o co chodzi w piłce ręcznej. Dunki nie musza się napinac i tak łatwo wygraja, po co ryzykować kontuzje, dadza pograc rezerwowym - choć niewiele słabszym od podstawowych

Dania - Urugwaj | Urugwaj (+30.5) 1.75 Tobet
✅

Więcej informacji! Jak się typuje Hiszpanię, to trzeba napisać, że Holandia bez ważnej Groot, a liderka Visser po dłuższej kontuzji. Przeciw Danii, to trzeba napisać, że nie ma Dalby, Moller, Skov... //Hopkirk

Otrzymane punkty reputacji: +4
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Brazylia - Kuba
Już dzisiejszej nocy, o północy inauguracja Mundialu. Jak to z reguły bywa, dzień wcześniej aniżeli reszta ekip, swój mecz rozegra gospodarz. I jak bywa równie często, rozegra go z zespołem teoretycznie najsłabszym w swojej grupie. To zamierzone działanie, bo wiadomo, że jeszcze w pierwszych dniach turnieju nie ma tej świeżości, pojawiają się nerwy, pojawia się duży stres, bo może i Brazylia nie jest typowo handballowym krajem, ale z tego co czytam, dziś w Sao Paulo ma pojawić się spora liczba publiczności.
Oba zespoły znają się dość dobrze, są to dwie drużyny z reguły spotykające się w igrzyskach czy mistrzostwach panamerykańskich. Z reguły wygrywają Brazylijki, które z pewnością są zespołem budowanym pod kątem tegoż turnieju jak i zespołem od Kubanek lepszym, ale nie wiem na ile dzisiaj będą grać na 100%.
Zespoły spotkały się w ostatnich mistrzostwach Ameryki i wtedy Brazylijki były górą, 36:21 przy prowadzeniu do przerwy 15:10. Brazylijki sukcesywnie w tamtym meczu zwiększały przewagę, bo grając na 100% w takim meczu nie miały w głowie trudnego meczu w ciągu następnych dni, a zaledwie mecz o pietruszkę z beznadziejnym zespołem Chile.
Teraz Brazylia szybko wyrobi sobie przewagę i będzie ją kontrolować, stąd typ w stronę Chile.
Cuba +15.5 @ 2.03 Betsafe

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Wczoraj był pierwszy mecz Brazylia - Kuba. Brazylia wygrała wysoko, ale na pewno trzeba wyróżnić bramkarkę Kuby: Eneleidis Guevera Llovera. Kubanka wybroniła mnóstwo piłek w trudnych sytuacjach.
Zdarzenie: Rumunia - Tunezja✅(30:28)
Typ: Tunezja+10,5
Kurs: 1,90
Stawka: 4j/10j
Bukmacher: Pinnacle

Data spotkania: 03.12.2011 godz. 18:00
Rumunia na turnieju jest znacznie osłabiona. Kontuzjowane są dwie liderki: Neagu i Stanca, do tego nie ma pierwszej bramkarki Ungureanu, Vizitiu, Geiger, Soit. Tunezja to całkiem niezły zespół, który regularnie gra na MŚ. Przed mistrzostwami mecze z mocnymi rywalami: Francja, Czarnogóra, Hiszpania. W składzie dwie zawodniczki z dobrych europejskich klubów: Toumi (Byasen), Chebbah(Viborg), do tego Ines Khouildi z francuskiego Mios Biganos. To jest pierwszy mecz na turnieju, więc gra powinna być bardziej asekuracyjna. Trener Rumunek przy większym prowadzeniu powinien sprawdzać wszystkie swoje piłkarki, żeby znaleźć zastępczynie dla nieobecnych. Wiele reprezentacji narzeka na organizację mistrzostw, która utrudnia przygotowania do pierwszych meczów.
Według mnie Tunezja nie powinna przegrać wyżej niż 10 bramkami.

Dzisiaj mamy w większości mecze z bardzo mocnymi faworytami. Ciężko przewidzieć niespodziankę. Kursy znacząco spadają na Koreę, tylko ten zespół to już całkiem inna drużyna niż kilka lat wcześniej, ale wszystko jest możliwe. Z meczów bardziej wyrównanych mamy dwa do wyboru. Moderator adqs wspomniał o meczu Angola - Chiny i ich sparingu w Londynie. Ja bardzo nie lubię takich sytuacji. Różnie można interpretować kto ma teraz przewagę psychologiczną, ale myślę, że mecz będzie w miarę wyrównany. Angola potrafi sprawić dużą niespodziankę, ale gdy jest faworytem to już dużo gorzej.
Drugi mecz to Holandia - Hiszpania. Holandia poczyniła ogromny postęp w ostatnich latach, ale skład jest bardzo młody. Nie ma na turnieju ważnej Groot, liderka Visser w tym sezonie miała duże problemy z kontuzjami. Wiele Holenderek grało na turnieju w Chorzowie i nie prezentowały tam niczego szczególnego. Hiszpania na turniej przywiozła skład dosyć mocny. Nie ma większych braków. Większość atutów jest po ich stronie: lepsza obrona, lepsza bramkarka, szerszy skład, kilka zawodniczek z dobrym rzutem. Problemem za to jest brak dobrej leworęcznej rozgrywającej i ilość błędów w ataku.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Czarnogóra(-5.5) - Islandia @ 1.46 ⛔ + Francja (-7) - Japonia @ 1.53 ✅ + Rosja (-3.5) - Korea @ 1.52 ✅ @ 3.41 Bet365
Ostrożnie na początek mistrzostw, ostrożnie, bo to tylko początek i babeczki, choć same bety wyglądają w miarę zacnie. W każdym razie, na pierwszy ogień reprezentacja Czarnogóry. Na ten moment, zespół oparty o Buducnost T- Mobile Podgorica, czyli zespół na poziomie co najmniej tej 1/4 LM. Zespol to nie wiem czy kompletny, ale na pewno bardzo mocny i grajacy ciekawy handball, ktory opiera sie na świetnej drugiej linii i dużej liczbie kontrataków. Teraz zagraja z przecietnym zespolem Islandii, nie boje sie powiedziec z zespolem na poziomie naszej reprezentacji, bo jak dobrze kojarze to niedawno w meczu Polska - Isladnia gora byly Polki. Zespol Czarnogory ma dosc szeroka kadre i nawet w razie gdyby dublerzy mieli pograc troche w tym meczu to widze pewne i wysokie zwyciestwo Montenegro.
Francuzki w pierwszym meczu zagrają z Japonkami czyli jak kojarzę, 3 drużyną Azji, która miała kiedyś okazję pokonać zespół biało - czerwonych. Jakby na to nie spojrzeć, Azji nijak nie sposób porównać z Europą, w której to Francja zaliczana jest do tej szerzej rozumianej czołówki. W przedturniejowych sparingach Francuzki były bardzo mocne, pokonały m.in. Rosjanki. Azjatki prezentują ciężki do przyjęcia styl gry, ale takie handi jest jak najbardziej w zasięgu.
No i na koniec Mistrzynie Swiata, czyli zespol Rosji. Rosjanki na pewno będą rozkrecac sie w powolnym tempie, Koreanki na pewno są zespołem o największym potencjale z tych azjatyckich, ale nie jest to nawet mistrz azji, wiec ciezko cos na ten temat powiedziec. Koreanki jak slynely ze swojej niewygodnej obrony, niewygodnego stylu, tak teraz na pewno juz tak dobrze nie jest. Nie chce jakos demonizowac, ale Rosjanki nie sa jeszcze w najwyzszej formie, choć taki mecz mistrzynie świata musza wygrac i to zwyczajnie, pewnie, dość wysoko. Ja jednak optuje za opcja bezpieczna.
I co do pozostałych spotkań... No nie lubię grania takich wysokich handi, aczkolwiek te lekko zaniżone jak np. Szwecja -14 jeszcze jakoś wyglądają. Zastanawiałęm się nad Australią +25, ale to chyba mogą być za wysokie progi, nawet w rywalizacji z Kazaszkami. -30 na Dunki z Urugwajem, tu też może potoczyć się b. różnie. Tak jak Hopkirk wyżej, również myślałem nad zwiększeniem sobie handika na TUN, no ale jak kto woli. Chorwatki o ile szybko przeczytają WKS, pogonią je tymi 12-13 bramkami.

W 33

wroclawiak

Użytkownik
Wnioski z meczu Brazylia - Kuba
Brazylia gra szybko z kontry i to jest ich duży atut, dzięki temu zdobyły sporo bramek. Wyglądają bardzo dobrze kondycyjnie, latały po parkiecie do ostatniej minuty, lecz niestety grają strasznie nierówno. Mają dziwne runy, potrafią zrobić w 2 minuty 4:0, potem przez kolejne 2 oddać to prowadzenie. Myślę,że jest to świetny argument by mecze Bazylii grać live, szukając wyższego/niższego handi. Wczoraj podobne zdarzenie miało miejsce kilka razy. Kubanki natomiast bez pomysłu w ataku i z fatalną kondycją, pod koniec wkręcały się w nich gospodynie okrutnie. Myślę że tu warto odnotować iż czym dłużej mistrzostwa będą trwały tym Kubanki będą słabsze-kondycji brak. Bramkarka godna uwagi, bo łapała wczoraj naprawdę świetnie.
Z dzisiejszych meczów to kurs na Norweżki jest śmiesznie niski a przecież brakuję sporo zawodniczek, więc może 6.10 na Niemki w Panbecie wydaje się dobrą okazją.
Edit by Hopkirk
p.s dzieki,niewyspany byłem;)

jurasicbart 167

jurasicbart

Użytkownik
Panowie jakies typy na strzelcow bramek dzisiejszego wieczora? Znalazlem fajne kursy w unibet
A.Pineau(FRA) over 3,5 gola 1,75
Powinnien byc duzy wynik w tym meczu wiec ktos te bramki dla Francji musi strzelac.
Postnowa(RUS) over 3,5 gola 1,75
Tez slabszy przeciwnik wynik powinien wynik rowniez przewiduje wysoki.
Co myslicie?Jest kilka typow na norwezki ale tam bedzie wieksza role odgrywala defensywa zapewne wiec zostawiam je na razie.

// Przeciwnicy są łatwiejsi, więc liderzy nie powinni się przemęczać. Rosja i Francja to zespoły, które mają najszersze składy na turnieju. //Hopkirk

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Kursy na najbliższe spotkania

Niemcy-Czarnogora 2,45 ⛔
Niemki znakomita dyspozycja, wygrana 31-28 ze swietnymi Norwezkami wczoraj, bardzo dobre mecze towarzyskie przed turniejem ze Dunkami remis, z Hiszpankami i Szwedkami pewne wygrane 25-22 i 26-22). Rowniez graly z Norwezkami i przegraly 24-27 ale jak bylo widac wczoraj ladnie sie zrewanzowaly w wazniejszym meczu. O Czarnogorkach slowa dobrego powiedziec nie moge.. Porazka ze slaba Islandia wczoraj to ogromna niespodzianka, w towarzyskim meczu przegraly z Brazylia 28-24 co tez powodem do dumy nie jest. Wygraly z Tunezyjkami ale to malo wazne i przegraly 30-35 z Rosjankami. Widac ze druzyna jest pod forma i z tak dysponowanymi Niemkami bedzie bardzo trudno. Kursy to jakies nieporozumienie.. przed wystawieniem liczylem na 1,60 na Niemki a otrzymalem 2,45.. Value ogromne
edit : usuwam stawke ktora podalem bo nie chce miec nikogo na sumieniu, sam gram to grubo jak na siebie
wybaczcie, pozostae przy typowaniu biegow narciarskich i zuzla bo na recznej sie najwyrazniej kompletnie nie znam..

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Soltysiao co na takim turnieju znaczy jeden słabszy mecz?
Można spojrzeć na kursy wystawione na zwycięstwo w mistrzostwach: Czarnogóra 7,00 a Niemcy 25,00 i to już dużo mówi. Ogromna przewaga Niemek to bramkarki: Woltering, Schulke, Englert biją na głowę bramkarki z Czarnogóry. Przewaga Czarnogóry to bardzo dobre strzelczynie: Popović, Bulatović. Bardzo ważny mecz i według mnie ciężko przewidzieć zwycięzcę.
Poza tym przypominam, że Brazylia to bardzo dobra drużyna. W składzie mnóstwo zawodniczek z Europy ze świetnych klubów: Amorim z Gyor, zawodniczki z Hypo, takiej drużyny nie można lekceważyć.
Wczoraj na turnieju dwie niespodzianki: porażka Norwegii z Niemcami i porażka Czarnogóry z Islandią.
Zdarzenie: Rosja - Hiszpania⛔(28:22)
Typ: Over 52,5
Kurs: 1,87
Stawka: 3j/10j
Bukmacher: Unibet, Expekt
, Pinnacle 52AH 1,96
Data spotkania: 04.12.2011 godz. 21:00
Rosja na tą chwilę to najlepszy zespół na świecie. Drużyna ostatnio gra bardzo ofensywnie, skład bardzo szeroki. Nie ma w składzie najlepszej bramkarki Susliny, pozostałe są dobre, ale jeszcze im trochę brakuje do Susliny. Bardzo dobrze wygląda szybki atak u Rosjanek. Na mistrzostwach pojawiło się kilka nowych zasad, które według mnie sprzyjają wyższym wynikom: dłuższa przerwa między połowami, 16 zawodniczek na mecz a nie 14, możliwość wzięcia przez trenerów trzech przerw w meczu na rozmowę z piłkarkami. Hiszpania to zespół bardzo defensywny, ale teraz grają w pełnym składzie. Atak wygląda dobrze, kilka zawodniczek z dobrym rzutem: Mangue, Alberto, ale za to notują dużo strat w ataku. Rosja jest tutaj mocnym faworytem, ale Hiszpania nie lubi przegrywać za wysoko i potrafi nawiązać walkę z najlepszymi zespołami.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Niemcy - Chiny⛔(23:22)
Typ: Niemcy-11,5
Kurs: 1,85
Bukmacher: Bwin

Data spotkania: 06.12.2011 godz. 22:30
Niemcy są po dwóch dobrych meczach przeciwko Norwegii i Czarnogórze. Skład wydaje się bardzo solidny, dobra obrona, trzy świetne bramkarki:Schulke, Woltering i Englert. Chiny są dosyć słabe, na turniejach przygotowawczych grały nieźle, ale Niemcy to zdecydowanie za wysoki poziom. Słabo prezentuje się atak. Azjatki powalczyły przeciwko niezłej Angoli, ale miały mnóstwo strat. Dzisiaj będą grały przeciwko bardzo dobrej obronie i bramkarkom, więc przeciwnik powinien zdobyć dużo bramek po kontratakach. Według mnie Niemki powinny wygrać wyżej niż 11 bramkami.

Dzisiaj mamy jeszcze kilka bardzo ciekawych pojedynków.
Dania - Chorwacja
Dania z dużymi brakami na turnieju. Nie ma bardzo ważnych Skov, Dalby, Moller. Bardzo późno dołączyła do drużyny zawodniczka obronna Melgaard, na mistrzostwach poważnej kontuzji doznała skrzydłowa Kviesgaard, cały sezon bardzo słabo gra Trine Troelsen a teraz musi ona odgrywać najważniejszą rolę w drużynie. Chorwacja w pełnym składzie z bardzo dobrą Penezić. Na zwycięstwo Chorwacji są ogromne spadki, jednak ja nie jestem przekonany do końca do ich zwycięstwa.
Brazylia - Francja
Francja to jeden z najpoważniejszych faworytów do zwycięstwa w turnieju. Skład jest bardzo szeroki, wiele dobrych zawodniczek. Brazylia gra u siebie, skład też dobry. Oparty na zawodniczkach austryjackiego Hypo. Na poprzednich mistrzostwach w znacznie słabszym składzie Brazylia pokonała Francję, teraz będzie ciężej, ale nadal możliwe.
Korea Południowa - Hiszpania
Korea Południowa to już dużo słabsza drużyna niż kilka lat temu. Trener po słabym meczu przeciwko Rosji narzekał na słabe przygotowania do mistrzostw świata, spowodowane wcześniejszymi kwalifikacjami olimpijskimi (końcówka października). W składzie nie ma ważnych piłkarek: YU Eunhee, MOON Pilhee. Przeciwko Rosji bardzo słabo zagrały bramkarki koreańskie. Hiszpania wydaje się teraz dużo silniejsza niż Korea. Skład bardzo dobry, brakuje tylko Begony Fernandez. Według mnie Korea powinna walczyć tylko o 3. miejsce w grupie przeciw Holandii.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Rosja (-7.5) - Holandia @ 1.87 Expekt ✅
Dziś znowu nie będę udziwniał, bo i szkoda pieniędzy na takie rzeczy, w każdym razie, Rosjanki jak na razie zmiażdżyły już 3 ekipy i teraz nic oprócz bez wątpienia ambicji Holenderek na przeszkodzie by zmiażdżyć czwartą im nie stoi.
Ruskie mają skład dość szeroki, szczególnie rotacja jeśli chodzi o drugą linię jest imponująca, a to właśnie na niej i na bardzo dobrej obronie, w różnych wariantach, oparta jest ekipa Sbornej. Wczorajszy trening z Australią wygrany bardzo wysoko, Australijki po raz kolejny skompromitowane, bo o niczym innym w przypadku rzucenia 8 bramek nie może być odbierany inaczej, choć jeśli mówimy o tej drużynie, to one się uczą, i uczą. Jaki zatem musi być poziom piłki ręcznej w Oceanii nie ma chyba sensu się nad tym zastanawiać, bo jeszcze co po niektórzy stwierdzą, że czas zmienić obywatelstwo i może udział na olimpiadzie w barwach Australii będzie możliwy. :p
Holandia jak do tej pory jeden poważny mecz i dwa ostatnie spotkania raczej w formie mocniejszego lub mniej mocnego treningu, na pewno mocniejszy był ten wczorajszy, bo Kazaszki cokolwiek w drugiej połowie pokazały. Ekipa oparta na dobrych bramkarkach, tak przynajmniej zapamiętałem ten zespół z mistrzostw Europy sprzed roku. W sumie ładne dziewczyny jak na Holenderki, ale jeśli chodzi o umiejętności sportowe, to chyba efekt zaskoczenia już tutaj nie działa tak jak miało to miejsce przed rokiem. Hiszpanki szybko wyrobiły sobie przewagę, a ambitne Niderlandki na czele z Wissel i Visser nie miały zbytnio co do powiedzenia.
Rosjanki na pewno zagrają dziś mocno, bo ze swoimi rodaczkami z Kazachstanu też się nie spocą za bardzo, a prawdziwe wyzwanie może na nie czekać dopiero w ćwierćfinale bo ewentualny mecz z Islandią lub Angolą w 1/8 nie może przynieść niespodziewanych emocji - Rosjanki to murowany kandydat do złota, i osłabienia kadr Norwegii czy Danii tylko im to ułatwią.

4 96

46ckm

Użytkownik
Dania (-6.5) - Wybrzeże Kości Słoniowej @1,70 Tobet ✅
Dzisiaj przed nami czwarta kolejka spotkań w grupach C i D na mundialu piłkarek ręcznych w Brazylii. W grupie &#39;D&#39; Dunki zmierzą się z przedstawicielem czarnego lądu Wybrzeżem Kości Słoniowej. Dunki po trzech gładkich zwycięstwach są na czele grupy natomiast Afrykanki z jednym zwycięstwem i dwoma porażkami są obecnie na czwartym miejscu w tabeli grupy D.
Dzisiejsze spotkanie nie powinno być wielkim spektaklem ponieważ różnica klas jak dzieli te dwa zespoły jest ogromna i wysokie zwycięstwo moim zdaniem utytułowanych Dunek nad kopciuszkiem z Afryki jest nieuniknione. Ostatni raz obie reprezentacje spotkały się na MŚ w 2005 roku i wówczas Dunki zdemolowały WKS 42-21. Dzisiaj może takiego lania nie będzie jak ostatnio ale min. siedem bramek przewagi to Dunki myślę są w stanie sobie wypracować na dużym luzie. Początek meczu godzina 20:15.

eror26 39

eror26

Użytkownik
Zdarzenie: Brazylia - Rumunia
Typ: Brazylia Hc -2
✅ 33-28
Kurs: 1,85
Bukmacher: Sportingbet
Data spotkania: 08.12.2012 godz. 22:45

Dzisiejsze spotkanie pomiędzy Brazylią i Rumunią zapowiada sie niezwykle ciekawie.Faworytkami dzisiejszego spotkania są bezwątpienia gospodynie całego mundialu.Jeszcze kilka lat temu nie do pomyślenia było że Rumunia może przegrać z Brazylia, jednak na dzień dzisiejszy to Brazylijki sa mocniejszą ekipą widać to po trzech do tej pory rozegranych spotkaniach które gospodynie wygrały z Kuba 37-21,Japonią 32-24 oraz z wyżej w moich oczach cenioną ekipą Francuzek 26-22. Zwłaszcza to ostatnie spotkanie pokazało jak mocną ekipa dysponują Brazylijki wygrana z jednym z faworytow napewno podniosła morale jak i pokazała wysokie możliwosći zawodniczek które grają na codzień w austriackim Hypo.Rumunki natomiast muszę przyznać że nie robią aż takiego wrażenia wygrały dwa spotkania z Tunezja 30-28 i Kubą 33-27 oraz zremisowały nieoczekiwanie z Japonkami 28-28.Dla mnie ich gra wygląda jakby grały za karę brak jest odpowiedniej koncentracji popełniają sporo błedów co napewno będą chciały wykorzystać szybkie w kontrach Brazylijki.Drużyny zajmują odpowiednio pierwsze i drugie miejsce w tabeli jednak to tylko gospodynie zajmują to miejsce zasłużenie. Dzis napewno będą chciały udowodnić że stać je na walkę z czołowymi zespołami z Europy i będą chciały zająć pierwsze miejsce w grupie co po wygraniu z Rumunkami powinno być formalnością.Liczę na bardzo szybkie w kontrach Brazylijki i jeżeli Rumunki znowu będą popełniać masę błędów to zostaną wypunktowane przez rozpędzone Brazylijki zwłaszcza przed własną publicznościa a chyba nie trzeba przypominać że ściany pomagają gospodarzom
ps.Świetny mecz Brazylijek zagrały na bardzo dobrej skuteczności w ataku w bramce po raz kolejny dobry występ Mosse na skrzydle szalała Da Silva 6/9 i nie sposób jeszcze nie wspomnieć o świetnej Nascimento 8/9 jak dla mnie Brazylijki po walczą spokojnie o dobre wyniki w dalszej fazie turnieju teraz w zasadzie już tylko formalność z Tunezja ????

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Dania - WKS | WKS U20.5 @ 1.85 Tobet ✅ 17
Mecz ekipy ze Skandynawii z na pewno nadspodziewanie dobrze grającym zespołem z Afryki, który już napędził stracha kilku drużynom, zaskoczeniem niewątpliwym był mecz z ekipą Szwecji.
Danmark to podobnie jak Norwegia przede wszystkim bardzo dobra obrona, ledwie 42 bramki stracone, ale co jest pewne, to z całym przekonaniem jak do tej pory ekipy z południowej Ameryki jak Argentyna i Urugwaj takim rywalem jak dzisiejszy nie były, bo w Ameryce za wyjątkiem Brazylijek, żaden zespół nie potrafi nawiązać zbytnio walki z ekipami z Europy, a przecież Brazylijki ograły bardzo groźną Francję.
WKS to wg mnie wciąż słabszy zespół niż Angola, tutaj wyszedł im jeden mecz, a w dwóch pozostałych, raz zostały pozbawione złudzeń przez dopiero pukający do czołówki zespół Hrvatskiej i oprócz tego ograły kiepską Argentynę.
Nie wiem, czy Dania dziś zagra na 100%, ale chyba powinna, bo już jeden zespół ze Skandynawii postanowił się z WKSem nie męczyć i skończyło się jak się skończyło. W dzisiejszym meczu pewnie odpocznie sobie bramkarka Pedersen, ale na tej pozycji myślę, że nie ma jakiejś straty.
Dania, jak pewnie sprawdzicie sobie w statsach, straciła zdecydowanie najmniej bramek z całej stawki, i pewnie jakiś czas jeszcze utrzyma taką pozycję, WKS nie powinien im zagrozić, mają świetny difens i bramkarki, a Afryka ciężko sobie radzi ze Skandynawią, czego dowodem może być mecz Angoli z Norwegią.

galgan 2K

galgan

Użytkownik
FRANCJA - RUMUNIA | FRANCJA WIN 1.40 ✅ 39:20 Sportingbet

Za trójkolorowymi przemawia wiele czynników, m.in. fakt iż wygrały we wrześnio w Rumunkami gładko w Pucharze Świata, ewidentnie lepsze rezultaty osiągane na tych mistrzostwach, szersza kadra.

Przyznam szczerze, że nie oglądałem żadnego meczu Francuzek w tym turnieju, widziałem natomiast dwa mecze Rumunek i na tym mocno opieram typ. Rumunki grają mocno chaotycznie, mają okresy dobrej kombinacyjnej gry, ale jeśli przeciwnik gra konsekwentnie to często bezsensownie &quot;tracą głowy&quot; i gubią proste piłki. Dla Francuzek to może być dobra okazja na kontry i wypunktowanie przeciwniczek.

Ze stawką nie szaleję, bo to kobiety ... Kurs na sportingbet uznaję za atrakcyjny.

4 96

46ckm

Użytkownik
Hiszpania - Australia (+37.5) @1,45 Tobet ✅
Rosja - Kazachstan (+17.5) @1,55 Tobet ✅
Przed ostatnią kolejką spotkań w grupie B jest już wszystko jasne niezależnie od dzisiejszych wyników pierwsze miejsce w grupie ma zapewnione obrońca mistrzowskiego tytułu z przed dwóch lat Rosja natomiast z drugiego miejsca awans do 1/8 finału wywalczyła Hiszpania. I właśnie że jako są to mecze o przysłowiową pietruszkę dla Rosjanek i Hiszpanek to pogromów moim zdaniem nie należy się tutaj spodziewać bo turniej jest długi i siłami nie ma co szachować a prawdziwa rywalizacja dla tych zespołów rozpocznie się w niedzielę od 1/8 finału.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Dania - Szwecja @ 1.8 Tobet✅
Chyba najciekawszy dzisiejszy mecz, na co wskazują kursy, które są wyrównane w jak żadnym do tej pory meczu i pewnie, że jest to zupełnie zrozumiałe. Są to zespoły świetnie znające się, dość często spotykające się, w pucharze świata czy nierzadko w czempionatach.
Ja jednak typuję wygraną Dunek, bo uważam, że to pomimo pewnych osłabień w składzie, ekipa lepsza od Szwedek. Na zeszłorocznym duńsko - norweskim Euro obie kamandy miały swój moment, jednak to drugi współ gospodarz był górą, w konfrontacjach z obiema ekipami.
Kandydaci do podium w mojej ocenie są trzej, i są to właśnie Dunki oraz Norweżki i Rosjanki, nie wiem dokładnie jak wygląda drabinka, ale mniejsza z tym, w każdym razie, za wyjątkiem meczu Norweżek z Niemkami, te 3 drużyny w pozostałych jedenastu swoich spotkaniach udowodniły swoją przynależność do faworytek, co np. Szwedkom się nie udało, bo te raz że dały się ograć Chorwatkom, które mogą zostać takim czarnym koniem tej imprezy a dwa męczyły się z Wybrzeżem, które to przez Danię zostało rozjechane. Dania opiera się na obronie, która wraz z bramkarkami daje duże pole do popisu w kontrach, które tak czy tak jednak na poziomie Norweżek nie będą - te są w tym elemencie mistrzyniami. Szwedki na pewno mogą zakończyć ten turniej na dobrym miejscu, są przecież nadal świetnym zespołem, ale nie widzę ich nad Dunkami.
W skrócie Dania prezentuje bardzo dobry handball, Szwedki jeszcze nie rozkręciły się do końca, i na pewno dziś powinny zagrać lepiej, lecz Dunki mają lepszą kadrę i co ważne, są już w formie tej takiej mistrzowskiej.
Rosja (-15) - Kazachstan @ 2 Expekt ZWROT
Jak dla mnie kolejny blowout naszych wschodnich sąsiadek, nie wiem czy dobrze liczę, ale jak na razie Rosjanki 4 razy wyrobiły ujemne, standardowe handi, w związku z czym dzisiaj dość ostrożnie po raz kolejny takowe pobieram.
Ruskie są w takim gazie, że jest naprawdę jedyną możliwością ich zdobycie mistrzostwa, nie wiem co może się stać, żeby tu ktoś inny zgarnął tytuł, na pewno kurs 2.05 wystawiony chyba wczoraj przez Unibet jak najbardziej tutaj do przyjęcia, chociaż w optymalnej dyspozycji mogą powalczyć jeszcze ekipy Danii i Norwegii, ale stawiam je półkę niżej niż Rosjanki.
Kazachstan to bardzo słaba ekipa, w dodatku z kilkoma naturalizowanymi Ruskimi, które pewnie będą chciały się jakoś pokazać, ale po pierwszym rozgromieniu Australijek z dnia na dzień są coraz słabsze. Holenderki i Koreanki prawie wyrobiły takie handi na nich, Hiszpanki nie miały z tym problemu, ale na pewno tu pozostaje kwestia mobilizacji Mistrzyń Świata. IMO nie będą miały tego problemu, będą znały już swego przeciwnika w 1/8, a on raczej na pewno będzie 2 klasy słabszy od nich. Rosja jakoś nie miała problemu, żeby z Australią niemal cały mecz grać na 100%, a to co działo się w meczu z Hiszpanią i Holandią czyli 15 minut wyrównanej gry świadczy o tym, że europejki to dobre drużyny, a nie, że Ruskie je zlekceważyły.
IMO 40 minut ostrego treningu i 20 minut plaży i wygrana około 20 bramkami.

Otrzymane punkty reputacji: +7
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Szwecja - Dania⛔(19:20)
Typ: Szwecja
Kurs: 2,55
Bukmacher: Pinnacle

Data spotkania: 09.12.2011 godz. 20:15
Pojedynek zespołów, które mają duże problemy z kontuzjami, ale według mnie dużo większe braki po stronie Dunek. Dania na turnieju gra bez Skov, Moller, Dalby, Kviesgaard, bardzo późno do zespołu dołączyły Melgaard i Bille. Kilka innych w turnieju miało mniejsze problemy zdrowotne. Atak nie wydaje się za mocny, ponieważ nie ma liderki Skov, bardzo słabo grała w tym sezonie najważniejsza w tym momencie Troelsen. Obrona po powrocie Melgaard wygląda bardzo solidnie. W Szwecji najważniejsze zawodniczki są po dłuższych kontuzjach: Gullden, Ahlm, Torstenson. Kilka innych narzekało na drobniejsze urazy, ale wszystkie grają na turnieju. Szwecja to zespół nastawiony defensywnie, który powinien być dużo trudniejszym rywalem niż wcześniej Chorwacja. Liczę, że w ważnym meczu zawodniczki po kontuzjach udowodnią na co je stać. Według mnie zdecydowanie zawyżony kurs na Szwecją, która ma duże szanse na zwycięstwo.
Użytkownik galgan podał ciekawy typ na Francję tylko trzeba pamiętać, że ten mecz decyduje z kim Francja powinna się spotkać w ćwierćfinale. Do wyboru są Rosjanki i Norweżki. Rosję pokonały u siebie w turnieju w Paryżu tuż przed MŚ, a Norweżki pokonały w wcześniejszych meczach sparingowych, po których trener Norwegii powiedział, że Francja to główny faworyt do wygrania MŚ. Jeśli Francja gra o zwycięstwo, to jest wtedy zdecydowanym faworytem, jedna wpadka z Brazylią już się przydarzyła, a teraz przeciwnik dużo słabszy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom