>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata Juniorów (IMŚJ + DMŚJ)

Status
Zamknięty.
verti 3,4K

verti

Forum VIP

W tym roku pierwszy raz w historii o tytule mistrza świata juniorów decydować będzie nie jeden, ale trzy turnieje finałowe. Pierwsze rozstrzygnięcia poznamy już w sobotę, bowiem w Gdańsku o godzinie 19:00 na stadion im. Zbigniewa Podleckiego zostanie rozegrany pierwszy z finałów. Pozostałe turnieje odbędą się 14 sierpnia w łotewskim Daugavpils oraz 2 października w czeskich Pardubicach.
Finał mistrzostw świata juniorów w Gdańsku będzie pierwszą ważną imprezą rangi mistrzowskiej od 2005 roku, gdy na gdańskim torze rozegrano finał mistrzostw Europy par (wygrali Polacy).
Tytułu mistrzowskiego broni Australijczyk Darcy Ward, ale nie będzie on jedynym faworytem turnieju. W gronie faworytów wymienia się najczęściej Maksima Bogdanovsa, Rosjanina Artioma Łagutę, Chorwata Juricę Pavlica, Duńczyka Patricka Hougaarda, czy dobrze znanych w Gdańsku Słowaka Martina Vaculika i Czecha Mateja Kusa.
Spore szanse na medal mają też Polacy Maciej Janowski i Patryk Dudek. Stawka finalistów jest niezwykle wyrównana i finałowe zawody dostarczą z pewnością wielu emocji.
Kursy pochodzące z oferty bet365.

Sylwetki uczestników -&gt; Część 1.
Sylwetki uczestników -&gt; Część 2.
Sylwetki uczestników -&gt; Część 3.
Sylwetki uczestników -&gt; Część 4.
Sylwetki uczestników -&gt; Część 5.
Sylwetki uczestników -&gt; Część 6.

Warto nadmienić, że o tytuł walkę stoczy w zasadzie czternastu zawodników (na liście kursowej bet365), natomiast w każdym z finałowych zawodów stawkę uzupełni dwóch jeźdźców z dzikimi kartami.
Należy też przypomnieć, że zawody będą się odbywać na nowych tłumikach.
Wyniki półfinałowych potyczek :
I półfinał w Krsko - Relacja.
II półfinał w Landshut - Relacja.
Wypowiedzi zawodników przed 1-szym finałem.
- Maciej Janowski -&gt; Przeczytaj!
- Patryk Dudek -&gt; Przeczytaj!
- Matej Kus -&gt; Przeczytaj!
Warto również odwiedzić oficjalną stronę gdańskich zawodów -&gt; LINK. oraz zaznajomić się z listą dotychczasowych triumfatorów IMŚJ -&gt; Patrz.
A tymczasem zapraszam do dyskusji na temat Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów. Kto Waszym zdaniem zwycięży w innowacyjnym mini cyklu o mistrzowską koronę?

* Wstępniak został pobrany z najnowszego &quot;Tygodnika Żużlowego&quot;.​

robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Generalnie ciekawy pomysł z trzema turniejami finałowymi. Nikt nie będzie miał wymówki, że zadecydowała dyspozycja dnia. Chłopaki sprawdzą się też na różnych torach, co wydaje się być w miarę sprawiedliwe dla wszystkich. Kurs na Darcy Warda dość niski. Wiadomo, że ostatni turniej odbędzie się dopiero 2 października i do tego czasu może cudem odnajdzie trochę formy z zeszłego roku, ale mimo wszystko najprawdopodobniej tak się nie stanie :razz: Chłopak się trochę pogubił. Do tego wygląda na to, że stracił już miejsce w Toruniu... Myślę, że walka o tytuł rozstrzygnie się między Pavlicem, Vaculikiem i Bodanowem. Cała trójka to już doświadczeni zawodnicy, więc powinni w każdych zawodach pojechać na dobrym poziomie.
Tor w Gdańsku dobrze zna Vaculik i on na pewno jest faworytem sobotniego turnieju. Pavlic z Janowskim również włączą się w walkę o wygraną. W kapitalnej formie jest Bogdanow, który na pewno zamiesza w czołówce. Co do reszty, to może jeszcze Andersson z Mroczką coś zdziałają.
Jeżeli chodzi o ofertę, to fajnie wygląda kurs na Bogdanowa. Co o tym myślicie?

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Moim zdaniem wygra Maksim Bogdanow, który jest zawodnikiem Lokomotiv Daugavpils na którym bedzie rozgrywane 2 spotkanie IMŚJ 14 sierpnia. Zna on dobrze tor i osiąga tam w każdym dotychczasowym meczu I ligi wyniki w okolicach 12-15p. Swoja świetną dyspozycje pokazał również w wyjazdowym meczu w Gdańsku, gdzie odbywać się będzie pierwsze spotkanie tego cyklu, zdobył tam 16p (3,2,3,2,3,3), wiec w pierwszej czwórce w Gdańsku też powinien się znaleźć. Pozostaje tylko pytanie jak poradzi sobie w Czeskich Pardubicach. Mino wszystko 8 zł na niego wygląda kusząco.

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Kurs na 21-letniego Łotysza już poszedł w dół (teraz 7.0), co tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że Maksim będzie wiodącą postacią zbliżającego się wielkimi krokami mini cyklu o IMŚJ.
Jak już pierzakrys wspomniał Bogdanow jest zawodnikiem Lokomotivu Daugavpils, na którego obiekcie zostanie rozegrana II runda, to dla niego z pewnością spory handicap, bo twardy, specyficzny tor na Łotwie sprawia zazwyczaj bardzo dużo problemów. Maksim podobnie jak i jego kolega z drużyny Łaguta takich problemów mieć nie powinni i de facto na II rundzie powinni najbardziej wzbogacić swój dorobek punktowy. Wczoraj zerkałem na statystyki z I ligi i Bogdanow na własnym torze legitymuje się średnią 2.800 mi to imponuję. Wypada również potwierdzić słowa kolegi wyżej, o tym że &quot;nasz faworyt&quot; na gdańskim torze jeździć potrafi, jego wyniki na stadionie im. Zbigniewa Podleckiego można podzielić na solidne, lub bardzo dobre. Co prawda tutaj będzie miał znacznie trudniej, niż na domowym torze to jednak swoje powinien ugrać. Myślę, że taki kurs jest całkiem kuszący, bo szanse, że Bogdanow sięgnie po tytuł są całkiem spore.
Moim zdaniem jego głównym oponentem będzie Słowak Martin Vaculik, który z całej stawki prezentuje najrówniejszą formę, a zarazem jest żużlowcem ze sporym doświadczeniem. Przedstawiać go chyba nikomu nie trzeba, lider Unii Tarnów, jeden z nielicznych który nie zwykł zawodzić trenera Wardzały. Od co najmniej dwóch sezonów wyróżniający się zawodnik Ekstraligi. Ponadto świetnie zna tor w Gdańsku, gdyż w ubiegłym roku był zawodnikiem Wybrzeża. Jedyną jego bolączką jest skłonność do kontuzji, w ostatnim czasie Martin dość często ulegał jakimś upadkom, a co za tym idzie doznawał urazów, które częstokroć wykluczały go z rywalizacji ligowej. Kto wie, czy w marszu po IMŚJ nie przytrafi mu się jakaś kontuzja? Wykluczyć tego nie można.
Liczyć na pewno będzie się również Jurica Pavlic, który ma apetyt na mistrzowski tytuł. W 2007 roku był czwarty, w 2008 trzeci, w 2009 drugi, jeżeli zachowa tendencje zwyżkową to łatwo wskazać jakiego kruszcu medal przywdzieje Chorwat w tym roku. Może mu być o to ciężko, bo &quot;Jurek&quot; w tym sezonie nie prezentuje najwyższej formy. Jeździ solidnie, ale przytrafiają mu się niemiłe wpadki.
Wyżej wymieniona trójka to taka moja mała wizja podium.
Janowski po kapitalnym początku sezonu teraz jakby nieco zwolnił z tempa, jestem przekonany, że Darcy Ward nie powtórzy ubiegłorocznego sukcesu. Australijczyk jest zdecydowanie pod formą (polecam również przeczytanie artykułu Czekańskiego na sportowych faktach). Bardzo ciekawi mnie za to postawa Wadima Tarasenko, 16-letni młokos przebojem wdarł się do grona najlepszych młodzieżowców świata. W minioną niedzielę zadebiutował w barwach Lokomotiva Daugavpils, zdobył 12 punktów - a byłby komplet, gdyby nie upadek przy próbie ataku Davey&#39;a Watta. Tak debiutują tylko mistrzowie! Być może to właśnie gwiazda młodego Rosjanina zabłyśnie pełnym światłem po tegorocznych finałach IMŚJ?

B 41,5K

bosky

Użytkownik
Moim zdaniem zdecydowanie przesadzone kursy na Vaculika. Nie będę się rozpisywał na kilka paragrafów, ale zanim ktoś postawi na Słowaka musi wiedzieć, że jest on po wielu upadkach, a ostatnie wyniki w naszej rodzimej lidze wcale nie wskazują na to, żeby wrócił do pełni formy, w której rzeczywiście byłby faworytem.
Druga sprawa, czy Vaculik miał w ogóle kiedykolwiek możliwość jazdy w Dauga? ;&gt; jeśli nie, to ma kolejny poważny problem, bo to bardzo specyficzny tor i każdy kolejny wyjazd na tor daje spory handicap dla bardziej doświadczonego zawodnika. Świadczą o tym rezultaty osiągane przez ten zespół w naszych rozgrywkach, czy też przez Lagute w GP.

kamil307 0

kamil307

Użytkownik
Artiom Laguta-Vadim Tarasenko 1,85
Artiom już doświadczony zawodnik, potrafiający już wiele. W Gdańsku zawsze sobie dobrze radził w tym roku w meczu ligowym Artiom Łaguta - 6+2 (1,t,2*,1,2*) wiec dziś nie powinno być problemów. Vadim to tegoroczna mega niespodzianka w IMŚJ chłopak ma dopiero 16 lat nikt o nim nie slyszał a w kwalifikacjach zajmował miejsca na podium, skąd tacy Rosjanie sie biorą ? Stres będzie ogromny dla niego, Artiom już obeznany w te klocki. Typ dosyć ryzykowny ale bez ryzyka niema zabawy.
Patrick Hougaard-Denis Andersson 2,00
Jak dla mnie kurs trochę zawyżony i trzeba z tego skorzystać Denis w dobrej formie zarówno jak i Patrick za drobne można spróbować.
Kursy Tobet.com
Co ciekawe kursy na Bogdanov-Ward spadaja strasznie w ciagu 2min z 1,35 na 1,28 na Maksima

S 39,7K

scrobek

Użytkownik
Bardzo ciekawi mnie za to postawa Wadima Tarasenko, 16-letni młokos przebojem wdarł się do grona najlepszych młodzieżowców świata. W minioną niedzielę zadebiutował w barwach Lokomotiva Daugavpils, zdobył 12 punktów - a byłby komplet, gdyby nie upadek przy próbie ataku Davey&#39;a Watta. Tak debiutują tylko mistrzowie! Być może to właśnie gwiazda młodego Rosjanina zabłyśnie pełnym światłem po tegorocznych finałach IMŚJ?
Jaki komplet , jaki atak Watta :? Wadim jechał trzeci i zahaczył o koło jadącego na drugiej pozycji Krzyśka Buczkowskiego , i został wykluczony z własnej winy , co do finału oprócz Tobet jakiś buk wystawia kursy ??? Moim zdaniem warte jest granie przeciw Mroczce , chłopak kompletnie bez formy pokazał to w meczu na Łotwie gdzie przegrywał z jeżdzącymi w dzisiejszym finale Łagutą Bogdanovsem oraz Tarasenką
Pozdrawiam
// Edti Verti // Jakby przeszedł Watta to miałby komplet (14+1), ale upadł przy próbie objechania go, bynajmniej tak czytałem. W bet365 widziałem też ofertę.

biesy 10

biesy

Użytkownik
brawa dla M. Bogdanovsa, w sumie brawa dla calej trojki z Lokomotiv Daugavpils, z tej trojki wyloni sie (wedlug mnie mistrz swiata)
co do Polakow to katastrofa, a bedzie jeszcze gorzej w Daugavpils

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
nie rozumiem o co ci chodzi z tą katastrofą Patryk Dudek 4 (2,d,2)
Maciej Janowski 6 (1,2,3). Jakies rewelacyjne wyniki to to nie są, ale do katastrofy to trochę im daleko. A co do Bogdanowa i reszty z Lokomotiv to się zgodzę, że będą wysoko. Sam postawiłem na Bogdanowa jako mistrza w IMSJ. Szkoda tylko, że zawody nie doczekały końca, chodziarz wg Mnie nie powinny się ogóle odbyć. Wystarczyło pogody wysłuchać i wiadomo, że będzie padać.
po D. Sperzu to chyba nikt się nie spodziewał jakiegoś dobrego rezultatu, a co do Mroczki to lekkie rozczarowanie

akselek 552

akselek

Użytkownik
Maksim Bodanow wygrał pierwszy z trzech turniejów o tytuł Indywidualnego Mistrza Świata Juniorów, rozegrany na torze w Gdańsku. Zawody przerwano po trzech seriach startów z powodu opadów deszczu.
Wyniki:

1. Maksim Bogdanow (Łotwa) - 9 (3,3,3)
2. Patrick Hougaard (Dania) - 8 (3,3,2)
3. Jurica Pavlic (Chorwacja) - 6 (3,3,0)
4. Artiom Łaguta (Rosja) - 6 (2,3,1)
5. Wadim Tarasienko (Rosja) - 6 (3,2,1)
6. Maciej Janowski (Polska) - 6 (1,2,3)
7. Martin Vaculik (Słowacja) - 5 (1,2,2)
8. Darcy Ward (Australia) - 5 (2,2,1)
9. Rene Bach (Dania) - 4 (0,1,3)
10. Patryk Dudek (Polska) - 4 (2,d,2)
11. Kevin Woelbert (Niemcy) - 3 (d,d,3)
12. Matej Kus (Czechy) - 3 (0,1,2)
13. Dennis Andersson (Szwecja) - 2 (2,0,0)
14. Artur Mroczka (Polska) - 2 (1,1,0)
15. Frank Facher (Niemcy) - 2 (1,1,0)
16. Damian Sperz (Polska) - 1 (u,u,1)
Bieg po biegu:
1. (66,30) Pavlic, Łaguta, Mroczka, Woelbert (d4)
2. (65,00) Tarasienko, Andersson, Facher, Sperz (u)
3. (66,00) Bogdanow, Dudek, Vaculik, Bach
4. (65,94) Hougaard, Ward, Janowski, Kus
5. (65,96) Łaguta, Vaculik, Kus, Andersson
6. (67,78) Bogdanow, Janowski, Facher, Woelbert (d4)
7. (67,03) Pavlic, Ward, Bach, Sperz (u4)
8. (66,85) Hougaard, Tarasienko, Mroczka, Dudek (d4)
9. (66,53) Bach, Hougaard, Łaguta, Facher
10. Woelbert (65,78), Dudek, Ward, Andersson
11. Janowski (66,56), Vaculik, Tarasienko, Pavlic
12. Bogdanow (66,40), Kus, Sperz, Mroczka
Źródło: SportoweFakty.pl

biesy 10

biesy

Użytkownik
nie rozumiem o co ci chodzi z tą katastrofą Patryk Dudek 4 (2,d,2)
Maciej Janowski 6 (1,2,3). Jakies rewelacyjne wyniki to to nie są, ale do katastrofy to trochę im daleko. A co do Bogdanowa i reszty z Lokomotiv to się zgodzę, że będą wysoko. Sam postawiłem na Bogdanowa jako mistrza w IMSJ. Szkoda tylko, że zawody nie doczekały końca, chodziarz wg Mnie nie powinny się ogóle odbyć. Wystarczyło pogody wysłuchać i wiadomo, że będzie padać.
dales dwojke, ktora wypadla przecietnie, a ja przedstawiam dwojke, ktora wypadla beznadziejnie
A. Mroczka (1,1,D), ktory przerzucil sie ze sportu zuzlowego w bieganie
D. Sperz (D, U, 1)
4 gosci-13 pkt, srednia - 1 na bieg, dla mnie to jest katastrofa jak na zawody w Polsce, nawet Dudek z Janowskim zaprezentowali sie slabo, zobaczymy jak bedzie na Lotwie, tam dopiero beda jaja,
to jest oczywiscie moje zdanie, nie trzeba sie z nim zgadzac

verti 3,4K

verti

Forum VIP
14 sierpnia na torze w Daugavpils rozegrany zostanie turniej finałowy Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów. Potwierdzono już zawodników, którzy wystąpią z dziką kartą, będą to: Wiaczesław Gieruckij oraz Jewgienij Karawackij. Tak więc miejscowy Lokomotiv będzie reprezentować pięciu żużlowców.
Lokomotiv atakuje : ) Czy skutecznie? Łaguta, Bodganovs i Tarasienko będą należeć do faworytów, a i pewnie jadący z &quot;dzikimi kartami&quot; reprezentanci klubu z Daugavpils powalczą ...

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Kilka dni temu informowaliśmy, że z dzikimi kartami w 2. Finale Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów w Daugavpils (14 sierpnia) pojadą Wiaczesław Gieruckis i Jewgienij Karawackis. Tego drugiego zastąpi jednak Przemysław Pawlicki. Międzynarodowa Federacja Motocyklowa (FIM) postanowiła dać szansę Pawlickiemu, który nie przebrnął przez
półfinały IMŚJ.
W Daugavpils pojadą:
Dennis Andersson (Szwecja)
Rene Bach (Dania)
Maksim Bogdanow (Łotwa)
Patryk Dudek (Polska)
Frank Facher (Niemcy)
Patrick Hougaard (Dania)
Maciej Janowski (Polska)
Matej Kus (Czechy)
Artiom Łaguta (Rosja)
Jurica Pavlic (Chorwacja)
Wadim Tarasienko (Rosja)
Darcy Ward (Australia)
Kevin Woelbert (Niemcy)
Martin Vaculik (Słowacja)
Wiaczesław Gieruckis (Łotwa)
Przemysław Pawlicki (Polska)
Źródło : sportowefakty.pl

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Oferta bet365.
Kto zostanie mistrzem świata juniorów w roku 2010?

Za nami pierwszy turniej w Gdańsku, który okazał się zupełnym niewypałem. Kiepska pogoda pokrzyżowała plany nie tylko żużlowcom, ale i organizatorom, którzy na pewno nie mogli się cieszyć z frekwencji (a co za tym idzie z zysków), nie to jednak jest istotne.
Po takim turnieju jak ten na Wybrzeżu, cieszę się, że w tym roku mam cykl trzech turniejów, dzięki temu zminimalizujemy przypadkowe rozstrzygnięcia, takie jak chociażby właśnie w pierwszej potyczce. Niemniej jednak na trudnym torze, świetnie poradził sobie &quot;nasz cichy forumowy&quot; faworyt, czyli Maksim Bogdanow. Teraz na jego macierzystym obiekcie w Daugavpils przewaga powinna wzrosnąć. Nie należy jednak zapominać, że ostatniego słowa nie powiedzieli jednak Vaculik czy Hougaard, co zapowiada fantastyczną batalię do końca o tytuł najlepszego juniora.

verti 3,4K

verti

Forum VIP
W cieniu batalii o Grand Prix Skandynawii w Malilli na tor wyjadą najlepsi młodzieżowcy na świecie by zmierzyć się w II finale IMŚJ w Daugavpils. Oto zapowiedź z portalu sportowefakty.pl
W sobotę w łotewskim Daugavpils rozegrany zostanie 2. finał Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów. Po pierwszej rundzie, która odbyła się w Gdańsku na czele klasyfikacji generalnej znajduje się Maksim Bogdanow. Łotysz będzie także największym faworytem imprezy rozgrywanej na jego domowym torze. Najgroźniejszymi konkurentami zwycięzcy pierwszego turnieju mogą okazać się żużlowcy miejscowego Lokomotivu, których w sobotę wystąpi aż czterech. Oprócz Bogdanowa, w sobotni wieczór zaprezentują się Rosjanie Artiom Łaguta i Wadim Tarasienko oraz drugi z łotewskich żużlowców - Wiaczesław Gieruckis.
Z pewnością w walce o czołowe pozycje liczyć się będzie Martin Vaculik. Przez wielu uważany za największego kandydata do złotego medalu, Słowak po zawodach w Gdańsku ma cztery punkty straty do prowadzącego Łotysza. Z pewnością tanio skóry nie sprzedadzą Duńczyk Patrick Hougaard i Chorwat Jurica Pavlic.
Starty do rywali po pierwszym turnieju muszą odrabiać Polacy. Trzeci w klasyfikacji generalnej razem z trzema innymi młodzieżowcami jest Maciej Janowski. Słabo w Gdańsku wypadł Patryk Dudek, który do Bogdanowa ma pięć punktów straty. W Daugavpils pojedzie także Przemysław Pawlicki. Junior Caelum Stali Gorzów, podobnie jak Gieruckis, otrzymał od organizatorów dziką kartę.
W sobotę o godzinie 12:00 na torze w Daugavpils odbędzie się trening przed zawodami.
Lista startowa:
1. Martin Vaculik (Słowacja)
2. Rene Bach (Dania)
3. Maksim Bogdanow (Łotwa)
4. Frank Facher (Niemcy)
5. Patrick Hougaard (Dania)
6. Kevin Woelbert (Niemcy)
7. Darcy Ward (Australia)
8. Wadim Tarasienko (Rosja)
9. Maciej Janowski (Polska)
10. Artiom Łaguta (Rosja)
11. Matej Kus (Czechy)
12. Wiaczesław Gieruckis (Łotwa)
13. Patryk Dudek (Polska)
14. Jurica Pavlic (Chorwacja)
15. Przemysław Pawlicki (Polska)
16. Dennis Andersson (Szwecja)
17. Jewgienij Karawackis (Łotwa)
18. Igor Antonienko (Łotwa)
Początek: godz. 17:00.
Czy Maksim Bogdanow powiększy swoją przewagę nad rywalami? Zapraszam do wypowiedzi.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Co do tego turnieju to zdecydowanie brakuje mi Emila Sajfutdinova który jako jedyny mógłby powalczyć z Maksimem Bogdanovem. Szkoda że zawody w Gdańsku nie odbyły się do końca bo mogłoby być bardzo ciekawie. Chodzi mi głównie o Vaculika który przed całym turniejem był moim faworytem do złota. Jednak w Gdańsku dał poprostu ciała i zdobył tylko 5 punktów i ma już 4 punkty straty do Maksima. Bodganov jest bezapelacyjnie faworytem turnieju w Daugavpils zawodnik miejscowych Długopisów zna ten tor jak własną kieszeń w meczach ligowych jest &quot;nie do ugryzienia&quot; i zapewne jutro to potwierdzi. Jak da tobet ofertę to podam typy ale zdecydowanie będę grał na zawodników miejscowych czyli ww. Łotysza i dwóch ruskich czyli Łagutę i Tarasienko. Każdy bieg objechany na miejskim stadionie daje ogromy handicap i młodzi zawodnicy Długopisów o tym doskonale wiedzą i może być tak że po dwóch objechanych turniejach będą oni na 3 czołowych lokatach.

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
stawianie na zawodników Daugavpils jak najbardziej wkońcu jezdza u sebie a wynki w 1 lidze mowia same za siebie Bodganov jak dla mnie faworytem. ciekawe jakie handi dadzą buki

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
No nie widzę innego scenariusza niż wygrana Bogdanowa lub A. Łaguty. Obaj jeżdżą w tej drużynie, stanowią parę i średnia pierwsze u siebie to 2,800 a drugiego 2,510. Znają ten tor jak własną kieszeń, potrafią wygrywać tu z Harrisem, Richardsonem, Buczkowskim itp. to nie ma problemu by wygrywali ze słabymi juniorami. Tor ten jest trudny, a znajomość to wielki handicap i dlatego jeden z nich dla mnie dziś wygrywa, kursy 4.0 na Bogdanowa oraz 6.0 na Łagute. Ja bym stawiał tego pierwszego, dla mnie może on komplecik przywieźć.
Co do Polaków to nie daję im wiele szans, Pawlicki po kontuzji, z resztą on na IMŚJ nie ma wielu szans więc pewnie nie będzie ryzykował jakąś ostrą jazdą, Janowski powalczy ale więcej niż 10 pkt mu nie daje.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom