Hejka :
hokej:
Czechy -
USA (-1,5) @ 1.70
Ogólnie to Czesi zawodzą w tym turnieju. Spodziewałem się po nich więcej. Brakuje tempa, efektywnych kombinacji, wykończenia... Ta ekipa jest w tym roku bez błysku, a czołowi gracze męczą się w grze. Brakuje harmoni, zgrania. Tylko bramkarz Dostal się wyróżnia świetnymi występami. Czesi w ostatnich latach na MŚ spotykając się z Amerykanami zawsze dostawali bęcki. W zeszłym roku w meczu o 3 m
USA wygrali 9-3, w 2016 r w QF 7-0... Przed tym turniejem rozgrywali mecz towarzyski, gdzie było 6-3
Amerykanie z kolei po ciężkim w meczu otwarcia ze Słowakami raczej złapali tempo i grają dobry
hokej. Są faworytami tego turnieju. Przede wszystkim jest wykończenie .Sporo strzelają, bo w sumie mają już 18 goli (4,5 na mecz) Wbili też 4 gole silnym defensywnie Finą.
Już Kanadyjczycy obnażyli formę Czechów w tym turnieju i myślę,że amerykanie swą szybką kombinowaną grą rozpracują czeski team.
Wspominająć mecz Czechów z Ruskimi i patrząc w perspektywie meczu
Rosja - Słowacja ,to...hmm, może fakt Słowacy zawalczą, bo Ruscy są do ugryzienia co pokazali Czesi cisnąc ich w 3 tercji.Brakło szczęścia i wykończenia. I myślę,że tutaj ewentualnie można spodziewać się jakiejś niespodzianki w kierunku dobrego meczu Słowaków
Pozdrawiam ????