Już po pierwszych meczach fazy grupowej typowałem parę finałową w postaci drużyn z Niemiec oraz Mali, mistrze Europy dojechali, natomiast Mali uległo Francuzom w stosunku 2:1 i tym samym czarny koń tego mundialu powalczy o trzecie miejsce z Argentyną.
Skoro typowałem, że
Niemcy znajdą się w finale to spróbuję zatypowac, że ten finał też wygrają, bo szanse są jak dla mnie duże, dość spokojnie przebrnęli przez wszystkie etapy rozgrywek, dopiero problemy pojawiły się w półfinale z Argentyną, gdzie finalnie wygrali po rzutach karnych, natomiast
Francja jakoś te mecze, mimo że w większości do zera to miała mniej przekonywujące, z Burkina Faso wygrali 3:0, gdzie dwie bramki padły w końcówce spotkania, a sama Burkina miała swoje momenty w tym meczu, potem mecz z Korea, druga minuta gol na 1:0 i tak też zakończył się tej mecz, potem,
USA również identyczny scenariusz jak z Burkina Faso, z Senegalem męczarnie i wygrana dopiero po rzutach karnych, Uzbekistan męczarnie i wygrana dopiero po golu w końcówce spotkania, następnie półfinał z Mali- choć przegrywali 0:1 zdołali odwrócić wynik spotkania na 2:1 grając w przewadze.
I choć w 6 dotychczas meczach stracili zaledwie jednego gola moim faworytem jest reprezentacja Niemiec, która conajmniej gola traciła w aż 4 spotkaniach.
Drużyny te mierzyły się przed mistrzostwami świata w finale mistrzostw Europy, gdzie po karnych górą byli
Niemcy, tym razem liczę na bramki obu drużyn.
W meczu o trzecie miejsce zagrają drużyny, które w tym turnieju przegrały po jednym meczu w fazie grupowej oraz swoje półfinaly, reprezentacja Argentyny zmierzy się z reprezentacją Mali i szczerze powiem, że ciężki ten mecz do typowania, bo z jednej strony mamy Argentynę, która po pierwszym przegranym meczu z Senegalem leci jak burza i dwóch najlepszych strzelców turnieju pochodzi właśnie z Argentyny, natomiast z drugiej strony czarny koń tych rozgrywek, drużyna, którą typowałem do bycia w wielkim finale razem z Niemcami, a która w każdym meczu ma bardzo mocne statystyki ofensywne.
W tym przypadku kurs zdecydowanie niższy, a wydaje mi się że bardziej ryzykowniejszy, no ale nic zaryzykujmy. Tak jak już wspomniałem,
Argentyna w swoich szeregach ma piłkarzy takich jak Rubertl i Echeverry, którzy razem w tym turnieju mają aż 13 bramek i 3 asysty i jeden jak i drugi popisali się hattrickami na tych Mistrzostwach z reprezentacjami takimi jak
Brazylia czy
Niemcy, wow, zrobiło to na mnie takie wrażenie, że postanowiłem zmienić swoj wybór i postawić finalnie na nich, natomiast Mali fakt faktem, drużyny pokroju
Meksyk rozjechały soczyście, natomiast z "większymi" reprezentacjami, choć statystyki i gra była również bardzo dobra to niestety -wynik nie oddawał.