Holandia - Francja
Po wczorajszej wpadce Brazylijczyków i zgubieniu trzech punktów szansa dla Francji żeby zająć pierwsze miejsce w grupie. Oczywiście dużo mówi się o tym żeby ciułać te punkty bo są bardzo istotne, ale
Brazylia dalej pozostaje potentatem i będzie liczyć się do końca. Przed Holandią kolejny mega ciężki rywal dzień po dniu no i dziś nie wygrają.
Francja mają w pamięci wkładkę Brazylii nie powinna dać się zaskoczyć i pozwolić sobie na słabszy dzień. Powinna wygrać
Francja dosyć pewnie,
Holandia nie może znów zrobić takiej niespodzianki. Jednakże
Holandia pewien poziom trzyma, mają niezłych atakujących jak na ten zespół, punkty zdobywają. Jak do tej pory grali z Kanadą, Chinami i Brazylią i w najsłabszym ich secie zdobyli 15 punktów. Taki słabszy set zdarzył im się raz, pozostałe ilości punktowe były już znacznie lepsze.
Francja na razie nie demolowała bardzo mocno rywali, najbardziej Chińczyków w secie do 17 i Egipt do 16. Bezpośrednie ostatnie pojedynki samych setów Francji oraz Holandii były dość wyrównane jak na różnica personaliów obu drużyn.
(Suma punktów 40.5 w secie z najniższą ich liczbą)
powyżej 40.5 punktów @1.70 (28)
Chiny - Egipt
Mecz o piąte miejsce w grupie B, Egipt zdobył sympatię kibiców, gra fajnie jako ten słabszy, trzyma poziom, nawet w kilku setach postraszył czy to Kanadę czy to Francję. Ale obie drużyny bez zwycięstwa. Jednak to Chińczycy grają od kilku sezonów z najlepszymi i powinni takie wydaje się wyrównane mecze wygrywać. Jiang nie robi już takiej furory jak podczas Ligi Narodów ale wydaję się, że rozkręca się nieco z meczu na mecz, podobnie jak i inni jego koledzy. Procenty Chińczyków w ataku wygląda co raz lepiej. Blok również powinien być po stronie Azjatów. Dla obu drużyn to jedyna szansa na zwycięstwo i myślę podobnie jak
Sobolekk że to Chińczycy powinni to zwycięstwo zgarnąć.
Chiny @1.80 (1:3)
Włochy -22.5 @1.75
Wygląda dla mnie sympatycznie. Dominikana dostawała już sety w pobliże 25:17 a takie sety z Włochami są bardzo prawdopodobne, czy na więcej ich stać?
Bułgaria -2.5 @1.50
Akurat wydaje mnie się, że Bułgarii będzie pasował taki przeciwnik jak Kuba i oni akurat im krzywdy zrobić nie zdołają. Ukuli Kubańczycy Polaków i Irańczyków tu rywal Bułgarom powinien pasować jak dla mnie.
Finlandia -2.5 @1.65
Ciężko będzie według mnie Portorykańczykom ugrać seta z Finlandią. Ich gra no nie powala, prezentują się bardzo słabo, robią dużo błędów, a jakość ich gry jest po prostu słaba. Mają problemy z regularnym punktowaniem przy swojej zagrywce.