>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrz Primera Division 2010/2011

rickyfcb 159

rickyfcb

Użytkownik
Tak uważam że cena za Zlatana była przesadzona. Ale Barcelona chciała zarobić coś na Eto który za rok odszedł by za darmo no i Laporta chciał kupić jakąś gwiazdę. Dodatkowo wtedy Real szalał i płacił kosmiczne pieniądze za graczy przez co Inter wykorzystał ten moment i wystawił ogromną cenę za Ibrahimovicia.
No ale cóż nie ma klubu na świecie który robił by same genialne transfery.
Co do defensywnego pomocnika to mówiło się ostatnio o tym iż do &#39;Dumy Katalonii&#39; może przyjdzie Marco Senna. Był by to świetny zakup włodarzy Barcelony. Senna idealnie zna się z większością graczy Barcelony skąd? Oczywiście z występów w Reprezentacji Hiszpanii. Dodatkowo od lat gra w Hiszpanii oraz jest doświadczonym graczem a właśnie kogoś takiego potrzebujemy w środku pola. Cena za Brazylijczyka z Hiszpańskim paszportem nie była by na pewno zbyt wielka patrząc na jego wiek (34 lata) jednak jestem wręcz przekonany że sezon, dwa mógłby pograć na wysokim poziomie w koszulce Barssssy.

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
Powiem tak.Nie ma się co w Senne pchać.Słyszałem o zainteresowaniu w lidze francuskiej dużo młodszymi graczami i to było by lepsza rozwiązanie.Takie kolejny wielki czarny chłop od czarnej roboty ???? .Senne traktuje jako ostateczność.
Ibra-dla mnie od początku to się wydawało złe zagranie.
Wychowankowie??To jest to co różnie Barce od innych.Prawie każdy młody,wprowadzony gracz radzie sobie w lidze jak i europejskich pucharach.Pep zna młodzież bo pracował z nimi i potrafi poznać się na człowieku i z nim porozmawiać itp.
edit//Senna już w Barcelonie.Szkoda bo kasa zarezerwowana na Cesca-40 mln podobno.Senna za 2 mln a lepiej było kupić młodego za jakieś 10 mln i darować sobie Fabregasa tym bardziej że sytuacja finansowa jak pokazał audyt nie jest fajna

rickyfcb 159

rickyfcb

Użytkownik
Daj Boże aby to była prawda i aby Senna przyszedł do Barcelony. Za 2 mln euro to wręcz jak za darmo a będzie to świetny zmiennik dla Sergio. Tak jak wspomniałem obecny gracz Villarreal na wysokim poziomie pograć może co najmniej 2 lata.
Pomimo swego wieku (34 lata) nie musimy obawiać się o kontuzje, jest to zawodni który przez ostatnie 8 lat miał jedynie 2 poważne kontuzje.
Dodatkowo za pewne zgodzi się na mały kontrakt co przy obecnej sytuacji finansowej jest idealne. Uważam że nie ma sensu wydawać po 10 mln na jakiegoś młodziana z Francji czy Bóg wie skąd. Bo raz, nie mamy pewności czy odnajdzie się w lidze Hiszpańskiej, dwa zanim by się zaaklimatyzował to minęło by pół sezonu jak nie więcej, trzy 10 mln przy obecnej sytuacji to dużo jak na nasz stan budżetu, cztery młodzieżowców utalentowanych to my mamy w La Masia.
Co raz bardziej Barcelona przypomina mi Dream Team. ????
Szkoda że władze FCB nie pomyślały o zatrudnieniu Boruca. Jest to wciąż jeden z najlepszych bramkarzy świata (wiadomo wpadki zdarzają się każdemu) a idąc do Fiorentiny również nie jest pewny gry w pierwszej jedenastce. Mielibyśmy dwóch świetnych bramkarzy. No ale to tylko taka dygresja. ;)

Ktoś tutaj mówił że Barcelona wydała dwa razy więcej od Realu w tym okienku transferowym. Cóż po przyjściu Samiego Khediry do Madrytu to Real w tym okienku wydał więcej niż drużyna z Katalonii.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Barca! Barca Barca!
Zagłosować zdążyłem już dawno, teraz dorzucę tutaj swoje 3 grosze.
Do zespołu dołączyło kolejnych dwóch niesamowitych graczy.
Villa właściwie nie musiał się aklimatyzować w zespole. Grają tam koledzy z reprezentacji (przede wszystkim Iniesta i Xavi, którzy stworzą zabójczy trójkąt - pisałem o tym w temacie o krótu strzelów :] ), zawodnik ma duże doświadczenie w PD a poza tym jest głodny sukcesów na arenie klubowej.
Barcelona da mu na to wielką szansę :cool:
Mascherano ma wielki potencjał. Jeśli będzie się dalej rozwijał to będzie dla Barcy jak Makalele za czasów gry u największego rywala.
Tyle, że my z niego łatwo nie zrezygnujemy ????

Jeśli uda mi się szybko wrócić do domu po WKŚ to postaram się rozwinąc tą wypowiedź ????
Pozdro

katalonczyk 480

katalonczyk

Użytkownik
Barca Barca Barca!
Hmm... Barca sięgnie po mistrza ???? Dobrze, że pozbyli się krnąbrnego Ibry... on wogóle nie pasował do stylu Barcy... jedna z większych wtop Barcy... ???? Kupno Villi, Adriano i Mascherano daje temu zespołowi duzo więcej, daltego Barca sięgnie tytuł mistzrowski. Real kupił dużo zawodników, jest dużo kontuzji w sladze, a piłkarze są nie do końca zgrani...

bwin_expert 0

bwin_expert

Użytkownik
Startuje liga hiszpańska. Kto zostanie mistrzem? Czy Real Madryt pokrzyżuje szyki Barcelonie? Zdaniem bukmacherów bwin ma na to szanse.
Łatwo policzyć, że aż 19 z 23 mistrzów świata z RPA – czyli Hiszpanów – występuje w macierzystej lidze, co czyni ją chyba najlepszą na świecie. W Barcelonie zobaczymy ośmiu z nich, w Realu Madryt pięciu, co dobrze oddaje przewagę tej dwójki nad resztą stawki. Ma to zresztą odbicie w typach bukmacherów bwin na losy mistrzowskiego tytułu: FC Barcelona – 1.85, Real Madryt – 2.00, a trzecie w kolejności Atletico Madryt – 26.00. Liczby nie kłamią, zresztą już w zeszłym sezonie trzecia w tabeli ekipa z Walencji miała stratę aż 25 punktów (!) do drugiego miejsca. W nowym sezonie przewaga może być nawet większa, bo latem oba kluby robiły zakupy. Królewscy wydali więcej – aż 69 mln euro (także dzięki umowie z bwin, która została przedłużona do 2013 roku). Do Madrytu przyszło kilku znakomitych graczy, ale przede wszystkim trener Jose Mourinho – kto wie, czy nie największa gwiazda w zespole. Ale Dream Team Giuseppe Guardioli trzyma się dzielnie, uzupełniony za 50 mln euro przez m.in. Davida Villę, w którym bukmacherzy bwin, największego na świecie dostawcy online gamingu notowanego na giełdzie, widzą głównego kandydata do tytułu króla strzelców. Dopiero za nim jest sam Leo Messi. Swoją drogą w pierwszej szóstce kandydatów tylko jeden piłkarz – Diego Forlan – jest spoza Realu i Barcelony, co też wiele mówi.
Kto zostanie mistrzem Hiszpanii 2010/2011?
1. FC Barcelona 1.85 2. Real Madryt 2.00 3. Atletico Madryt 26.00 4. FC Sevilla 34.00 5. Valencia CF 51.00 6. Villarreal FC 81.00
Kto zostanie najlepszym strzelcem rozgrywek?
1. David Villa (Bar) 4.50 2. Lionel Messi (Bar) 6.00 3. Cristiano Ronaldo (Rea) 6.50 4. Gonzalo Higuain (Rea) 7.00 5. Diego Forlan (Atl) 11.00 6. Zlatan Ibrahimović (Bar) 15.00

&gt;&gt; Promocyjny link do rejestracji -HOT BONUS- &lt;&lt;

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
Najwyrazniej Barcelona nie umie robic transfery ponieważ sprzedali Ibre na dodatek stracili E&#39;eto ,czyli łonczie 40 milionów w plecy.Co wg mnie było błędem.
A co ma POwiedziec real który wtopił dwa razy więcej piniędzy na Holendrach którzy po przyjsciu Mou powynosili się ze stolicy Hiszpani ilu ich było mam przypomniec ??

Mistrza powinna obronic Barcelona ponieważ mają zgrany skład i paru nowych piłkarzy.
Real jest w budowie skałdu narazie jak co roku.Napewno będą zagrożeniem.
Atletico i Valencia mogą namieszac,widziałem osobiscie Atletico w akcji mają dobry poukładany skład z dwiema największymi gwiazdami mowa o Forlanie i Aguero.
Valencia może nie powaliła transferami ale w pierwszej czwórce powini się znalesc.
No i została nam Sevilla,początek sezonu nie mieli udany trzy porażki(1:0,3:4,4:0),za to Ligię dobrze rozpoczeli i też się z pewnoscią będą liczyc w stawce.

pr0napek 31

pr0napek

Użytkownik
Nie ma co ukrywać, że Barcelona jest znaczącym faworytem La Liga ale nie można skreślać Realu. 5punktów przewagi nie dużo a o lidze najprawdopodobniej zadecyduje Gran Derbi. Zobaczymy czy Mourinho wyciągnął wnioski po 1 meczu i pokaże na co stać ten Real Madryt. W tamtym sezonie też na początku grał słabo z Barca w grupie a ostatecznie wygrali LM ;) więc nic nie jest stracone.

Do góry Bottom