edi8, dziękuję za wszelkie uwagi. Możesz być pewny, że wpierw przeczytałem wątek i dopiero po przeczytaniu napisałem posta.
Niestety, o wykorzystaniu do obrotu bonusów, metody opisanej w pierwszym poście napisałeś dopiero w poście nr 11
http://forum.bukmacherskie.com/f18/metoda-albo-wygram-albo-odzyskam-81994.html#post3086593 dopiero po krytycznej opinii innego użytkownika, oraz w poście nr 14
http://forum.bukmacherskie.com/f18/metoda-albo-wygram-albo-odzyskam-81994.html#post3086798 gdzie napisałeś:
"Miałem tu na myśli - choć oczywiście nie tylko - także wskazanie pomysłu na bezpieczne obrócenie bonusami"
Jednak z tej wypowiedzi wnioskuję, że metoda opisana w pierwszym poście służy nie tylko do obracania bonusem, skoro napisałeś: "choć oczywiście nie tylko".
Generalnie, skoro metoda służy głównie do obrotu bonusami, to w opisie metody w pierwszym poście powinna znaleźć się taka informacja, oraz w tytule tematu aby doprecyzować do kogo głównie skierowana jest ta metoda (gdybym w pierwszym poście, albo w tytule wątku przeczytał że metoda służy do obracania bonusami, to bym nie czytał wątku bo mnie bonusy nie interesują).
To tyle jeśli chodzi o metodę z pierwszego postu.
Jeśli zaś chodzi o metodę do której odniosłem się w poprzednim swoim poście, powinieneś umieścić w niej informację, że dotyczy obrotu bonusami i podać link do źródłowego wątku, aby użytkownicy mogli odnaleźć pełny kontekst umieszczenia tam tej metody.
Skoro dodatkowo umieściłeś tę metodę w wątku pod tytułem
"Metoda "Albo wygram albo odzyskam"...
" i nie doprecyzowałeś że służy do obrotu bonusami, to odniosłem się do tej metody zgodnie z tym, jak wyglądała i co sugerowała swoim stanem, a sugerowała, zgodnie z tytułem wątku i brakiem info o bonusach, że za jej pomocą można wygrać lub odzyskać. Sam bowiem napisałeś:
"Przenoszę tu - podany dziś przeze mnie w odpowiedzi userowi z innego działu forum - wariant gry, w pełni wpisujący się w tytuł tego wątku"
Skoro ta metoda wpisuje się w tytuł tego wątku, a w tytule nie ma mowy o przeznaczeniu tej metody do obracania bonusami, to sugeruje, że służy ona do zwykłej gry.
Nie widzę też potrzeby, aby usuwać mojego postu, gdyż jak wspomniałem dotyczy on wklejonej tu metody, która sugeruje to co wcześniej napisałem. Gdybym wszedł do wątku z którego pochodzi ta metoda:
http://forum.bukmacherskie.com/f57/voucher-500zl-poradzcie-129583.html to pewnie nie analizowałbym metody w ten sposób, gdyż tamten wątek i ta metoda tam umieszczona jednoznacznie wskazują w jakim celu zostały stworzone.
Dlatego też z powodu niedokładnie opisanego tytułu tego tematu i niedokładnie opisanej samej metody, zostawiam mój post, gdyż mogą się trafić osoby, które będą myślały że metoda może być stosowana powszechnie do zwykłej gry, podczas gdy w dłuższym przedziale czasu realnie może generować straty. Więc sądzę, że moja analiza może coś wnieść.
Dziękuję za skierowanie mnie do wątku o progresji, jednakże moje wyliczenia dotyczą konkretnie opisanej metody i umieszczenie tam mojego postu wyrwane byłoby z kontekstu, aczkolwiek być może coś tam napiszę.
Pozdrawiam.