>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Meksyk 2014

Status
Zamknięty.
trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Chivas Guadalajara-U.A.N.L.-Tigres
Tigres w coraz lepszej formie a wiadomo że to czołówka w lidze teraz powinni się piąć ku górze widać to było w ostatnim meczu w Pucharze Meksyku (8-0).Oni tutaj jadą po pełną pulę a Chivas wygrywa u siebie z średniakami bo jak przyjeżdżają ekipy pokroju Cruz Azul to już tak dobrze nie jest.Tigres powinno mocno ofensywnie wyjść.Będą bramki i goście powinni wywieźć 3 pkt.

Tigres DNB 1.91 WilliamHill zwrot
Over 2 1.83 Pinnacle
⛔

przewaga Tigres duża,pierwsza połowa to dominacja,słaba skuteczność lekko do wygrania to było

Otrzymane punkty reputacji: +26
niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Soccer » Mexico » Primera Division
Chivas Guadalajara vs Tigres
Tigres over 1.5 @ 2.62 bet365

Zgadzam się z typem na gości, Tigres ostatnio wygrali w pucharze aż 8-0 z Pueblą, a to przecież nie są jakieś bobki. Co do gry w lidze drużyny gości, niezły falstart i dopiero ostatnie spotkanie zakończyło się zwycięstwem z Veracruz. Strzelili w ośmiu meczach zaledwie trzy gole co jest najgorszym wynikiem w lidze. Chivas ostatnio przegrało z drugo ligową drużyną Dorados, jednak podobno grali jakimś rezerwowym składem ( nie jestem w stanie zweryfikować informacji ). W lidze także przegrali spotkanie, dosyć pechowo bo w ostatnich minutach, ale przegrali. Chivas na pięć ostatnich spotkań w trzech straciło dwa gole, ostatnie spotkanie między tymi drużynami zakończyło się wynikiem 3-3.

makaveli23 897,8K

makaveli23

Użytkownik
Pilka Nozna: MEKSYK: Primera División - Clausura
Godz. 03:06
Leon - Veracruz
Leon -1.5
2.30
Bet365
Veracruz okupuje ostatnie miejsce w tabeli z bilansem 1-3-5 i najgorszym bilansem bramkowym - 5:15. Leon natomiast jest druzyna ktora plasuje sie na silnym 5 miejscu z dodatnim bilansem 4-2-3 i warto powiedziec ze notuja serie 3 ligowych zwyciestw z rzedu. Ponadto dobrze spisuja sie w Copa Libertadores. Ostatnio wygrali na wyjeździe 3-0, wiec teraz sadze ze wygrana nie bedzie az tak okazala, bo jednak trudno dla kazdej druzyny jest wygrywac mecz za meczem roznica wieksza niz 2 bramkami. Veracruz ostatnio po wygranej w pucharze zdolal zremisowac mecz ligowy u siebie z Tijuana 1-1, przegrywajac do 80 minuty 0-1 ale potem czerwona kartka dla gosci i szybka bramka na 1-1 ale teraz na wyjeździe beda musieli uznac wyzszosc rywala. Pytanie teraz iloma przegraja? Mysle ze bezpieczne dwie bramki roznicy to dosc satysfakcjonujaca roznica dla gospodarzy, ktorzy nie beda zbytnio forsowacx tempa przed zblizajacym sie meczem w Copa Libertadores, ktory za 4 dni.

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Tigres - Cruz Azul
2 @ 3.00 bet365
Niestety nie wiem czemu bukmacherzy lekko faworyzują Tigres. Tigres grają fatalnie, mają najgorszą ofensywe w lidzę, na 9 meczy zdobyli UWAGA, 3 bramki. Daje to średnio jedną bramkę na trzy spotkania. Właśnie ofensywa jest źródłem tak słabego punktowania w tym sezonie. Według mnie jest to spora niespodzianka, posiadają spory potencjał w ofensywie, chociażby Alan Pulido, który nawet jest uważany za najlepszego napastnika młodego pokolenia w lidze. Co może być zadziwiające, defensywa Tigres gra dosyć dobrze, tracili 8 goli we wszystkich ligowych spotkaniach. Oprócz tego nie przegrali od 7 spotkań. Dlaczego więc Cruz Azul? Są w takim gazie, że wątpie czy ktoś może ich zatrzymać. 8 zwycięstw z rzędu, 10 meczów bez porażki. Oprócz tego wygrali ostatnio z Tolucą i mieli 6 przewagi nad nimi, a to dopiero 9 kolejek. Na + jest także dobra forma Marco Fabiana, który już ratował Azul w meczu z Pueblą strzelając pięknego gola w doliczonym czasie gry (filmik w dziale). Ja uważam, że Cruz Azul dalej będą dominować w lidzę, statystyki wszystko dokładnie pokazują. Najgorsza ofensywa vs Najlepsza defensywa, zobaczymy jak to będzie ;). A po takim kursie na Cruz Azul trzeba brać.

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Trzeba reanimować temat bo coś aktywność spadła.
Veracruz - Atlas

Mecz baaaardzo ważny dla obu drużyn, dół tabeli, nieciekawa sytuacja, wiadomo o co chodzi. Beniaminek Veracruz na własnym stadionie podejmuję Atlas. Podejrzewam, że Atlas lekko odpuściło ostatnie spotkanie w Copa Mexico bo i tak są bez szans na awans, ale tak jak pisałem, to tylko podejrzenia. Na wyjazdach są bardzo groźni, potrafią wygrać z Pachucą czy Santosem, albo zremisować z U.N.A.M. Nieobliczalna drużyna pod tym względem. Z drugiej strony Veracruz, sezon zaczęli dosyć nieźle, potem czarna seria czterech porażek z rzędu i znowu jakoś wyszli na prostą. Niespodziewana wygrana z Clubem Leon, do tego dobre występy z pucharze mogą cieszyć kibiców. Pewnym minusem będzie brak pauzującego Leyton Jiménez&#39;a (11/0). Nie mam info o kontuzjach. Podsumowując, według mnie seria Veracruz nie będzie trwać zbyt długo, dziś groźny rywal i według mnie spotkanie na remis, chociaż tak jak pisałem groźne Atlas może coś dziabnąć.
Atlas DNB @@ 2.25 bet365

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Soccer » Mexico » Primera Division
Guadalajara - Leon

Mecz rozpoczynający się o północy. Moim zdaniem jedyny warty uwagi bet na noc. Kolejny raz wykorzystam Copa Libertadores. Chivas zdążyło się przełamać w Pucharze, jednak jak już gdzieś pisałem - Puchar ma niewiele znaczenia. W lidze bez zwycięstwa od trzech spotkań, z tym, że grali dwa trudne mecze, z Tolucą i Tijuaną. Myślę, że ten mecz będzie godny do przełamania, dlaczego? Tak jak już pisałem, Leon w trudnej sytuacji w CL, za cztery dni grają ważny mecz z Elemec, który prawdopodobnie zadecyduje czy awansują do play-off. Pierwszy mecz z ekwadorskim zespołem przegrali, do tego na wyjeździe. Daleka podróż do Ekwadoru musiała dać w kości graczom Clubu Leon. Dlatego też trener ma wystawić zespół lekko rezerwowy skład. Na dodatek ostatnie spotkanie w lidze przegrali z Veracruz, kandydatem do spadku. Ja w tym meczu upatruję przełamanie się drużyny Chivas.
Chivas Guadalajara DNB @@ 1.83 bet365

Otrzymane punkty reputacji: +3
niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Halo, żyje tu ktoś?
Tigres - Queretaro
Widzę spore value w tym typie. Dlaczego? Tigres jest w niesamowitym gazie, szczególnie u siebie. Trzy ostatnie spotkania wygrali różnicą trzech lub więcej goli, w pucharze rozgromili Pueble i Atlante. W lidze niespodziewanie wysoko pokonali Cruz Azul. Forma zdecydowanie lepsza niż z początku sezonu. Do tego dochodzi bardzo dobra forma Alana Pulido w ostatnich spotkaniach i uważam, że w tym także pokaże się z dobrej strony. Drużynę Queretaro już parę razy opisywałem, problemy finansowe, na wyjeździe pięć porażek z rzędu. Widziałem kawałek mecze z Tolucą i nie pokazywali się zbyt dobrze, ale co się dziwić jak zawodnikom nie płacom. To, że Tigres wygra jest dosyć pewne, czy różnicą trzech goli? Tylko oni to wiedzą .
Tigres -2.5 @@ 5.00 bet365

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
U.N.A.M. - Monterrey
Z pewnością jest to jeden z najgorszych sezonów drużyny Monterrey, ostatnie miejsce w tabeli i ledwie siedem strzelonych goli. Ba, sześć porażek z rzędu. Tragiczna gra i według mnie nie zapowiada się na poprawę. Z drugiej strony dobrze grająca u siebie drużyna Pumas, u siebie bez porażki od 7 spotkań, obecnie czwarta pozycja w tabeli. Może ostatnio więcej remisów niż zwycięstw, jednak ostatnie spotkanie ligowe wygrali aż 5-0 z Atlante. Jak dla mnie zdecydowanym faworytem są gospodarze, są blisko play-off i walczą w każdym meczu, czego nie można powiedzieć o gościach.
U.N.A.M @@ 2.10 Bet365

czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Leon U20 - Queretaro U20
Over jak się patrzy. Młodziaki z Leon są liderem, w 13 kolejkach strzelili 28 bramek tracąc przy tym 17 (w tym 5 w ostatnich dwóch spotkaniach). Na pewno są podrażnieni dwoma porażkami, których doznali (3-2 z Pueblą i 1-2 z Cruz Azul) a dzisiaj idealna okazja do przełamania - grają ze słabym mimo wszystko Queretaro.
Atutem Leon prócz swojego stadionu na pewno będzie duet Vargas - Zamora który strzelił lekko więcej niż połowę bramek zespołu, odpowiednio 9 i 6 trafień.
Queretaro mimo, że jest ostatnie to ma bardzo dobrą defensywę, stracili tylko 18 bramek. Z drugiej strony jednak ofensywa nie porywa i na swoim koncie mają 12 strzelonych. Tak samo jak Leon, tylko w jednym spotkaniu nie zdołali zdobyć żadnej bramki a to jest raczej dobrym prognostykiem jeśli myślimy o overze. Nieco gorzej, jeśli chodzi o wygraną Leon, ale myślę że tutaj różnica wyszkolenia będzie widoczna.
Jeszcze tak się wgłębiając w statystyki to :
Leon - 3,46 bramek/mecz
Queretaro - 2,30 bramek/mecz
Ja gram odważniej - polecam. Mecz o 19, będzie live na 365
Już pograłem w bet365 ale są lepsze oferty:
W bet365 jest @1,50 na wygraną, @1,65 na over. W WH tylko @1,60 na wygraną, overa nie ma. Bwin ma najszerszą ofertę na razie, dogram sobie też tam.
Leon U20 @1,65 bwin 2/10 ⛔ 1:1
over 2,5 @1,75 bwin 3/10 ⛔ 1:1
over 3,5 @2,90 bwin 0,5/10 ⛔ 1:1
Chyba pomyliłem mecze, bo w U17 3:2 ????

makaveli23 897,8K

makaveli23

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka Nozna - Meksyk
Godzina: 04:06
Spotkanie: Leon - Queretaro
Typ: pierwszy gol: Queretaro ⛔
Kurs: 3.00
Buk: Bet365

Wynik: 1-1 a mozna bylo bezpieczniej X2 @ 2.40 ????
Queretaro i Veracruz to druzyny ktore zdecydowanie sa na fali. Mowie to bo obie okupowaly niedawno dwa ostatnie miejsca. Veracruz dzisiaj zremisowal z Monarcas, pierwszy strzelajac bramke i pokazujac swietna gre z kontry. Queretaro widzialem ostatnio na wyjeździe z Tigres i rowniez pokazali piekną gre z kontry zdobywajac tak dwie bramki i kontrolujac (szczesliwie ) mecz wygrali 2-0. Jak zobaczylem po wyniku ich ostatniego meczu (wygrana 2-1 z Tijuana) tak od razu jestem bliski stwierdzenia ze ich forma nie jest dzielem przypadku. Pokonujac Tijuane, wykorzystali ich mus gry na dwoch frontach bo tamci mieli za kilka dni mecz w Lidze Mistrzów CONCACAF. Teraz sa w podobnej sytuacji bo łapią Leon, który za kilka dni (10.04) ma mecz w Copa Libertadores na wyjeździe w Brazylii. Bedzie to chyba najwazniejszy mecz dotychczas w sezonie dla nich i watpie by byli skoncentrowani na tym meczu ligowym. To sprawia ze przeczuwam iz ich ataki beda niepelne 50% i okazje do kontr bedzie miala druzyna gosci. A ze są w dobrej formie, nie przyjdzie im nic innego jak tylko wykorzystac jedna z nadazajacych sie kontr juz na poczatku meczu. Leon musi rowniez myslec o lidze ale takie rozdwojenie jaźni sprawi ze gdzies w ktoryms momencie beda nieskoncentrowani w tym meczu co skrzętnie wykorzysta druzyna gosci. Nie wiem czemu takie niskie kursy wystawiaja bukmacherzy i jeszcze je znizaja na gospodarzy, ja mysle ze beda oni musieli sie mocno napracowac by przelamac solidnie spisujaca sie defensywe gosci w ostatnich meczach i kto wie czy nie zejda z boiska pokonani tak jak przeciw Veracruz (0-1) a jak juz porownywalem Veracruz i Queretaro to dwie druzyny w podobnie zayebistej formie ktorym udalo sie wykorzystac gre na dwoch frontach takich druzyn jak wlasnie Leon czy Tijuana.

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Dyscyplina: Piłka Nożna - Meksyk
Godzina: 01:00
Spotkanie: Club America - Cruz Azul
Typ: over 10.5 rzutów rożnych
Kurs: 1.85
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Derby! Zwane jako Clasico Joven to chyba najbardziej znane derby w Meksyku - derby Mexico City. Nie polecałbym typować tutaj konkretnego zwycięzce tego spotkania, mimo tego, że obecne Cruz Azul nie gra tak dobrze jak na początku sezonu, nie jest już aż tak straszne dla innych rywali. Trzy mecze bez zwycięstwa (4 mecze bez zwycięstwa na wyjazdach!) to mówi samo za siebie. Jednak to są derby, tutaj się może zdarzyć praktycznie wszystko gdyż motywacja z obu stron będzie ogromna. Z drugiej strony Azule grają ważne spotkanie w środku tygodnia, mecz rewanżowy z Tijuaną w Lidze Mistrzów, także lekkie rezerwy mogą się pojawić w składzie gości. Co do gospodarzy to przydałyby się trzy punkty aby umocnić się na wysokim miejscu w tabeli. Ostatnio rozgromili Guadalajare, aż 4-0, jednak kibice tej drużyny nie widzieli zwycięstwa swojej drużyny na własnym stadionie od początku lutego. Tak jak pisałem, po takim kursie nie warto wchodzić w ten mecz, jednak myślę, że rożne są warte uwagi. Club America to drużyna grająca ofensywny futbol, natomiast Cruz Azul to zespół grający z kontry, stąd też w meczach dzisiejszych gości pada dużo rzutów rożnych.

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Queretaro - Atlas
Nie chce mi się znowu pisać o Queretaro, no ale co zrobisz? ???? Tak, w Queretaro dalej nie płacą, ale jakby ostatnio zachciało im się grać. Trzy mecze bez porażki i to z takimi oporowymi zespołami (Tigres, Leon, Tijuana), ale jak wiadomo, żadna seria nie trwa długo. Patrząc na ich ostatnie mecze u siebie można zauważyć, że grają w kratkę (zwycięstwo, przegrana itd.) od pięciu spotkań. Ostatnie spotkanie wygrali, czyli zgodnie ze statystykami powinni przegrać. W meczach H2H od 2003 roku Queretaro nie przegrało spotkania u siebie. Co do Atlas, w lidze nie przegrali od sześciu spotkań z rzędu, ciągle walczą o play-off, jednak tracą dwa punkty do ostatniego miejsca zapewniającego awans. Muszą wygrywać takie spotkania z teoretycznie słabszym Queretaro, które notabene także ma szanse na play-off. Ciekawa statystyka dotycząca Atlas jest taka, że są drugą najlepszą drużyną w lidze pod względem gry na wyjazdach. Na 18 możliwych punktów zdobyli aż 13, z trochę słabym bilansem bramkowym 10-7. Kurs jest solidnie przesadzony, nie sądzę, żeby Queretaro wjechało na takiego streaka, bez przesady...
remis lub Atlas @@ 1.70 bet365

makaveli23 897,8K

makaveli23

Użytkownik
Santos Laguna - Chiapas
Typ: X
Kurs: 3.75
Bukmacher: bet365

Santos Laguna za 4 dni grac bedzie rewanz w Copa Libertadores, arcywazny dla nich mecz bo nie grali w Copa juz od 10 lat. Strzelili bramke i przegrali roznica jednej wiec awans jest jak najbardziej prawdopodobny jednak trzeba potrenowac troche obrone bo ta u nich kuleje. Jaguares de Chiapas ma jeszcze szanse na PO ale musialoby wygrac dwa ostatnie mecze wraz z tym oczywiscie i liczyc na potkniecia rywali - malo prawdopodobne ale matematyczne szanse zawsze sa. Nie moga isc na wymiane ciosow bo Santos u siebie wykorzysta kazda dogodna sytuacje jaka ma wiec jezeli nie popelnia bledu Atlante ktore zagralo zbyt desperacko zostawiajac zbyt wiele miejsca na tylach, to jak najbardziej szanse na wygranie tego meczu rosną. Santosowi potrzeba punktu zeby byc pewny udzialu w PO wiec nie sadze zeby sie zbytnio przemeczali przed rewanzem w Copa Libertadores, a sadze ze 3 mecz w ciagu 6 dni da sie we znaki i jeszcze powrot z Argentyny, wiec tym bardziej mysle ze tego meczu nie wygrają. nie postawie jednak na gosci ktorzy na wyjazdach graja kiche i przez to nie zasluguja na Po ale mysle ze beda walczyc do konca, jednak na Santos mocny u siebie to nie starczy.
Dyscyplina: Meksyk, Primera División - Clausura, Pilka Nozna
Spotkanie: Atlas - Toluca
Typ: Atlas -1.5
Kurs: 4.50
Bukmacher: bet365

Tak jak wczoraj spodziewalem sie po prostu oddania punktow bardziej potrzebujacym w tej lidze przez druzyne z czolowki tabeli tak samo sadze teraz, chociaz z mniejszym przekonaniem, bo nie podoba mi sie gra Atlasu. Widzialem tą druzyne kilka razy ostatnio i trzeba powiedziec ze są bardzo nieskuteczni. Taktyka bardziej dobra na wyjazdy niz na gre u siebie gdzie trzeba grę kreowac i strzelac bramki po atakach pozycyjnych, ktore sa ich najgorsza stroną. Druzyna meczy sie niesamowicie z wykreowaniem jakichs 100% sytuacji i ostatnio nawet gdy doszlo do pojedynku z druzyna o podobnym charakterze (Queretaro) to nawet nie udalo im sie wygrac na wyjeździe gdzie gra im sie lepiej niz u siebie (0-5-3 u siebie a 4-1-2 na wyjeździe). No ale dobra musza wygrac a goscie zajmuja dogodna 2 lokate i nie graja juz o nic, bo wyrobili solidna przewage punktowa. I tak jak Cruz Azul dzisiaj tak i oni beda grali za 4 dni rewanz CONCACAF u siebie po remisie wywalczonym w Cruz Azul 0-0 , wiec wiadome jest to ze wszystkie sily pojda na kolejny mecz a ten po prostu przetruchtają. Tak wiec szykuje sie pierwsza ale za to jak wazna wygrana dla Atlasu w meczu u siebie i lepiej niech wykorzystuja swoje marne okazje z gry i nie graja kichy bo limit cierpliwości u kibiców sie wyczerpał. Nie wiem kto te okazje bedzie u nich wykorzystywal bo napastnikow to oni maja marnych wiec bedzie trzeba liczyc na stale fragmenty. 3 mecz w 7 dni i naprawde nalezy spodziewc sie zmeczenia u Toluki jak i eksperymentalnego skladu, dzisiaj Cruz Azul pokazal dostajac baty 1-5, licze ze chociaz w polowie wykorzysta obecna sytuacje Atlas i wygra 2-0 lub 3-1.
ale wymyslilem z tymi kursami ???? x2 i czysta jedynke by w dublu pierdkną to by byl $

makaveli23 897,8K

makaveli23

Użytkownik
Atlante - Tijuana BTS @ 1.67
Na poczatku sobie myslalem o jedynce ale po co jak mozna sie obłowić pewnie na jednym typie, którym na to spotkanie bedzie BTS. Atlante raczej nieposkromi swoich lwich zapędów na bramkę przeciwnika bo walczy o Play Off z kolei goscie odpadajac juz z CONCACAF LM rowniez skupiają wszystkie swoje sily na lidze gdzie rowniez po dzisiejszych meczach zostali zepchnięci na miejsce nie dające Play Off. Konkluzja? Obie druzyny zagraja o zwyciestwo. Bramki zobaczymy, bo Atlante zostawia zbyt wiele miejsca na tylach dla przeciwnika, w związku ze swoją taktyką all out on attack, jednak podoba mi sie ich ofensywa, nigdy nie przestaja grac nawet jak przegrywaja. Najgorsza obrona w lidze z 27 bramkami straconymi, ale goscie na wyjazdach 0-3-5 wiec i tak sie dziwie ze są faworytem. Ostatnio remis 1-1 w Tigres wywalczony grajac w 10tke, wiec powinni byc dobrze napompowani przed tym meczem, a Atlante musi zaatakowac, nie ma wyboru. U siebie strzelaja dosc regularnie z kilkoma wyjatkami, mam nadzieje ze ten mecz nie bedzie jednym z nich bo Tijuana traci praktycznie w kazdym meczu (nie straclili tylko z Atlas 0-0, ale o Atlasie to ja mam juz wyrobione zdanie).
UNAM - Guadalajara X @ 3.25
Mysle ze w koncowym rozrachunku remis zadowoli obie druzyny, choc wiadomo ze wygrana jednej z nich przyblizyla by o krok milowy do Play Off patrzac na tabele ale mecz powinien byc wyrownany i widze duze szanse na remis 1-1.

makaveli23 897,8K

makaveli23

Użytkownik
Queretaro - Pachuca
Queretaro DNB @ 1.77 bet365

3-0 w 60&#39; i juz liczylem $$$, a tu prosze ???? wynik koncowy 3-4 ????
Queretaro w lepszej formie, Pachuca odwrotnie. 4 mecze bez wygranej, nawet z ostatnią wtedy Pueblą nie potrafili sobie poradzic i przegrali, choc tamci zdecydowanie mieli dzien konia i akcje jakie grali przypominaly raczej akcje druzyny z czolowki tabeli anizeli z dołu. Mimo wszystko obronca Pachuki spisuje sie w tej serii meczy bez wygranej słabo , bo maja az 10 bramek straconych w 4 meczach. Atak co by nie powiedziec sredni nie potrafiacy poradzic sobie z presja jaka narzuca rywal. Queretaro ma tyle samo punktow i takie same szanse na PO jak Pachuca, tyle ze Pachuca ma lepszy bilans bramkowy ale nie ustawia ich nic poza wygrana, bo jezeli zremisuja to beda musieli wierzyc ze ktoras z wielu druzyn ktore ma jeszcze szanse na PO, przegra badz tez zremisuje. Oczywiscie jest to mozliwe ale malo prawdopodobne i napewno lepiej myslec o sobie a w tkim wypadku Pchuca bedzie myslec tylko o wygranej. Ale czy Queretaro sie podłoży? Tak jak mowilem sa przeciez w lepszej dyspozycji. Obrona działa dobrze, a i w ataku tworza ciekawe akcje i watpie czy przy pelnej motywacji sa slabsi od takiej Puebly. Przydalby sie taki dzien konia jak miala Puebla ale niekoniecznie by odniesc sukces. Kursy spadają na gosci i to teraz oni sa faworytem. Queretaro u siebie przegrali tylko z Toluca i Cruz Azul. Ale to jest koniec sezonu duza role bedzie grac dyspozycja dnia i naprawde ciezko to przewidziec. Jedno dla mnie jest pewne, gospodarze tempa forsowac nie beda bo oni raczej wolą skupic sie na defensywie i wyprowadzaniu kontr, Pachuca raczej zagra szybciej, ale ciezko bedzie przelamac solidna defensywe gospodarzy patrzac po tym co grali w ostatnim meczu. Obie druzyny nie beda chcialy tego remisu ale czuje ze takim wynikiem zakonczy sie to spotkanie, choc ja bede kibicowal gospodarzom i mam ku temu lepsze powody, niz granie na faworyta ktory jest w dziadowskiej dyspozycji.
Tijuana - Leon
over 2.5 / bts ✅
2.00 / 1.80

Tijuanie wystarczy remis i mają Plejofy w garsci, natomiast Leon musi wygrac i liczyc na korzystne wyniki w innych meczach. Leon bedzie po trudnym wyjeździe do Bolivi, gdzie przegrali rywalizacje z miejscowym Bolivarem i nie awansowali do kolejnej rundy Copa Libertadores. Oznaki zmeczenia? Bbyc moze ale odpuscic nie mogą. Kolejke wczesniej rowniez grali po wyczerpujacym meczu w CL tylko 3 dni przerwy mieli a wygrali az 3-0 u siebie z Tigres. Teraz przeprawa bedzie trudniejsza, bo Tijuana w 2014 u siebie przegrala tylko jedno spotkanie we wszystkich rozgrywkach, wygrywajac wszystkie 8 pozostałych! Leon gra ofensywnie, co widac nawet po ich meczach w Copa libertadores gdzie na wyjazdach strzelali bramki regularnie, mysle ze ciezko bedzie ich zatrzymac gospodarzom, ktorzy z kolei powinni dojsc do swoich okazji, w zwiazku z tym ze Leon musi zaatakowac.
Chiapas - Atlante
Typ: 1 / (-1.5) ✅
Kurs: 1.67 / 2.75

1 + over 3.5 (4.75) ✅ ????
Atlante juz zrelegowane i nie ma o co walczyc. Chiapas natomiast jako jedyna druzyna w tym pojedynku bedzie zmotywowana na 100%. jakas szansa na PO jest wiec musza to wygrac. Ostatnia wygrana przeciw Santos Laguna na ich stadionie nie moze isc na marne. Atlante gra tragiczna obrone co potwierdzili po raz kolejny przegrywajac u siebie z Tijuana 1-2 i nie widze ich stwarzajacych wiekszych problemow gospodarzom.
Tigres - Atlas
under 2 @ 2.07 comeon
2 DNB @ 2.38 bet365

te typy nigdy nie powinny sie pojawic w tym dziale, wiec sorry bo sam i tak tego spotkania nie zagralem, jak widac kazdy mecz ostatniej kolejki konczy sie overem i typowanie na podstawie statystyk czy ostatnich meczy w tej kolejce jest najgorszym posunieciem, mam nadzieje ze patrzac na wyniki w tej kolejce nikt nie byl na tyle odwazny by to zagrac :p i w ogole wierzyc temu Atlasowi to byla glupota ????
Widzialem te druzyny w akcji ostatnio i trzeba przyznac ze w zamulaniu gry to sa obie ekipy genialne. Wstydliwosc w ataku i gra na zero z tylu to wizytowka przede wszystkim Atlasu, ale 11 bramek strzelonych w 16 meczach Tigres rowniez daje jakis marny obraz tej druzyny. Nie wiem czemu sa faworytem w tym meczu, gdyz szans na PO nie maja, natomiast goscie tak. Obie druzyny sa porownywalne, wiec motywacja gosci na koniec dnia moze byc kluczowa.

Veracruz - Santos Laguna
1 DNB @ 2.15 sb ▶
over 2.5 @ 1.80 bet365
✅
Sadze ze Veracruz u siebie na koniec sezonu bedzie przed wlasna publicznoscia chcial zaprezentowac pozytywnie. Łapia Santos po meczu w CL, wiec ci beda troche zmeczeni i w zlych humorach bo odpadli. A Veracruz musi walczyc o punkty bo nadal ma nieciekawy współczynnik, ledwo ponad 1.0X. Obie druzyny maja slabe defensywy, wiec spodziewac sie nalezy bramek, kursy adekwatne. Stawiam na bardziej zmotywowana druzyne grajaca u siebie.

Otrzymane punkty reputacji: +2
makaveli23 897,8K

makaveli23

Użytkownik
Puebla - Monarcas
Typ: Monarcas @ 2.10 SB

Jedyna zmotywowana druzyna tutaj to Monarcas, ktorzy wygrywajac poprzedniej kolejce az czterema golami postawili siebie w komfortowej sytuacji, pod względem goal difference. Wystarczy tylko wygrac i PO mają w garści. Inna druzyna ktora ma tyle samo punktow i jak wygra to tez ma szanse na PO to Guadalajara, ale ci maja ujemny bilans bramek straconych/strzelonych, wiec nawet jesli by wygrali to musieliby to zrobic roznica +10 bramek, co jest niemozliwe. Gospodarzom spadek nie grozi i grają juz jedynie czy moze i aż, o punkty do rankingu ktory bedzie sie liczyl w nastepnym sezonie, w kwesti spadku. Ostatnio tak jak pisałem na poczatku poprzedniego posta, Puebla zagrala sobie mecz zycia w ostatniej kolejce i wygrała jako duzy underdog (kursy okolo 7.00) na wyjeździe przeciw pachuca. Moim zdaniem drugi raz z rzedu taki dzien konia tej druzynie sie nie przydazyi mozna byc raczej pewnym o powrocie do starej dyspozycji czyli rozpaczliwa obrona i wybijanie piłek byle dalej od wlasnej bramki, choc jest to koniec sezonu wiec byc moze znowu pokusza sie o dobre raprezentowanie w meczu, jednak wygra druzyna lepsza i bardziej zmotywowana.

makaveli23 897,8K

makaveli23

Użytkownik
półfinały:
08/05/2014
Pachuca - Santos Laguna
over 4.5
Kurs: 6.00
Expekt

Santos Laguna uskutecznia w fazie PO to samo co w sezonie zasadniczym, czyli high-scoring games bez obrony. Nie spodziewalem sie az takiego wyniku w ich ostatnim meczu nr 1 na wyjeździe gdzie polegli 3-5 z Club America, ale jak widac zarty sobie robią nadal i maja w dupie to ze tracą bramki jak wiedzą ze u siebie sa mocni w ofensywie i moga odrobic wszystko. I tak tez sie stało bo wygrali u siebie 3-1 co starczylo by awansowac do tego półfinału. Pachuca napewno oglądała mecze Santosu i jakąs lekcje musi wyciągnąć, jednak jaką? Santos sie nie pierniczy i swoich goli poszuka juz w pierwszym spotkaniu i niewatpliwie je znajdzie, więc Pachuca rowniez musi strzelac by wyrobić przewage. Albo moze zagrac na 0-0, lub 1-1 u siebie tak jak w pierwszej rundzie i w rewanzowym strzelic bramke/bramki i bronic wiekszego bramkowego remisu lub wygranej, ale grac u siebie na 0-0 jest ryzykowne wiec nie ma co w to wierzyć.
Leon - Toluca NO BET
Trudny mecz do wytypowania ale mysle ze cos mozna drogą dedukcji znaleźć. Zaczne od Toluki. Trener niezwykle ostrożny José Cardozo. Ostatnio w przerwie LM na tvp uslyszalem z ust M. Zewłakowa, ktory trudni sie w komentowaniu dla tej tv meczy, ze trener ktory byl napastnikiem (duzo biegał czy cos w tym stylu :p) jako trener jest bardziej defensywny i ostrozniejszy niz zwariowany napastnik, ktoremu tylko ofensywa w głowie ???? . I na wstepie warto zaznaczyc ze cos w tym jest akurat w przypadku tej druzyny, bo widac po wynikach jak i samej grze, ze w meczach fazy pucharowej, szczegolnie tych pierwszych lub wyjazdowych Toluca, stawia na defensywę. Oglądałem ostatnie spotkanie ich z Tijuana, to pierwsze ktore zakonczylo sie remisem 0-0. Toluca zagrała defensywnie co prawie odpłaciło im całą pulą czyli 3 pkt juz w pierwszym meczu, bo przetrzymali gospodarzy przez cały mecz a w srodku drugiej polowy mieli ze dwie grozne kontry, które moglyby spokojnie przyniesc bramke, jednak zbyt defensywna taktyka sprawila ze niestety zapomnieli o wykonczeniu akcji w ataku. Jednak w drugim meczu u siebie zrobili robote odprawiając słaba Tijuanę do domu wynikiem 3-1. Wczesniej co warte odnotowania w meczach CONCACAF na wyjazdach notowali typowe wyniki co do dyspozycji jaką mnie oczarowali w meczu ktory opisywałem, czyli 1-1 z San Jose (USA), Alajuelense (Cos) 0-1 (bramka w 71 minucie :]), i 0-0 z rodzimym Cruz Azul, gdzie w rewanzu niestety polegli w finale remisem bramkowym. jak widac nie ma tutaj fajerwerków i należy sie spodziewać, tego samego czyli taktyki defensywnej. Nie sa zbyt ogarnieci jesli chodzi o kontry, wiec mimo wszystko ciezko mi sie spodziewac z ich strony bramki. Leon to chyba najszczesliwsza druzyna w Meksyku w tej chwili. Nie dość że awans wywalczyli rzutem na taśme, bo inne druzyny ktore mialy wieksze szanse na PO, kompletnie zawiodły w ostatnim meczu sezonu, to jeszcze awans do tego polfinalu wywalczyli dwoma remisami, jednym wiekszym bo 2-2 na wyjeździe co jak wiadomo liczy sie z awansem. Tutaj mamy taktycznie troche inaczej, bo Leon to druzyna ktora stawia na ofensywę bardziej niz na defensywę. Sadze ze beda druzyna dominujaca. Atak maja jeden z najbardziej kreatywnych w Meksyku obecnie. W fazie pucharowej w Copa Libertadores jednak zaszli blizej niz Toluca w Concacaf, bo tylko pierwsza runda i dwa bramkowe remisy, w tym jeden oczywiscie niekorzystny. Tak jak mowilem ciezki mecz do przewidzenia, kibicuje Leon, mogą pokonać Toluce w pierwszym meczu, jesli ci zagraja podobnie jak w pierwszym mecz z Tijuaną, juz mogą nie mieć tyle szczescia grajac tą defensywna taktyką, jednak defensywa Leonu, nie jest zbyt pewna i wydaje sie ze w kazdym meczu straci bramkę. Podsumowując moim zdaniem ten mecz zakonczy siewynikiem &quot;jedynkowym&quot;, badz bramkowym remisem. Musze jeszcze pomysleć czy coś tu w ogole zagrac po jakims lepszym kursie jak wyzej bo narazie wychodze z niczym, po wstepnej analizie.

matcyp 3,2K

matcyp

Użytkownik
Chivas Guadalajara - Jaguares Chiapas
Typ: Chivas |1.9| / 1:1 ⛔
Bet365

Liga Meksykańska również już ruszyła dzisiejszego dnia i na zakończenie kolejki o godzinie 00:00 naprzeciwko siebie wybiegną ekipy Chivas Guadalajara oraz Jaguares Chiapas. Drużyny Chivas chyba nie trzeba nikomu przedstawiać , bo to najbardziej utytułowany klub w Meksyku ale w ostatnich latach już nieco z toru spuścił. O drużynie gości nic dziś nie napiszę , bo uważam , że Chivas wejdzie w sezon efektownie i dla nich jest ważne , aby zwyciężyć , choć na pewno nie będzie łatwo. Zespół gospodarzy zaczyna kampanię zawsze udanie są zmotywowani do walki plus mają doświadczenie , a to bardzo pomaga w takich krajach jak Meksyk. Przerwę gracze na pewno przepracowali bardzo dobrze z czego już to kilkakrotnie udowodnili i teraz to powinni pokazać w pierwszym meczu. Chivas ma nowych graczy, a więc nowe wzmocnienia w składzie. Mam nadzieję, że rozpoczną sezon w najlepszy sposób i ucieszą swych kibiców i na inaugurację zapanuje dobry dzień w ich szeregach ogrywając gości.

V 17

viptipvip

Użytkownik
MEKSYK: Primera División - Apertura
Monarcas - Atlas
Typ under 2,5
Kurs 1,735
Bukmacher Pinnaclesports
analiza:
Początek apertury i odrazu cieżki mecz dla gospodarzy, Atlas poprawił obronę i grał bardzo dobrze w ostatnim meczu z Tigres w ostatni weekend u siebie, lepsze okazję na bramkę miało Tigres lecz Erpen, Venegas i Castillo robili świetną robotę z bardzo dobrym bramkarzem Federico Vilarem, dziś wieczorem okazja by znów zagrać dobry mecz.
Morelia miało ogromne szczęście ostatnio grając w weekend w Toluce, imponujący był bramkarz który bronił piłki takie, co wyglądały jak bramki.
Ten zespół miał wielką drużynę w zeszłym roku lecz osiągnął słabe wyniki, w tym sezonie skład wygląda słabiej o wiele... i atak znowu może być głównym problemem
teraz bez Mancilla Aldo Leao, Arevalo i Jeferson Montero.
Więc ten mecz jak dla mnie jest doskonałą szansą na jakieś punkty dla Atlasu, ale spodziewam się trudnego meczu końcowy rezultat wg mnie będzie underowy , więc zagramy sobie 2,5 wygląda to dobrze.

Otrzymane punkty reputacji: +11
makaveli23 897,8K

makaveli23

Użytkownik
Queretaro - Pachuca
Typ: 2 (DNB) ⛔
Kurs: 1.95
Sportingbet

Pachuce gra sie lepiej na wyjazdach pokazali to na przykładzie dwóch pierwszych meczy, kiedy wygrali pierwszy w Cruz Azul 0-1, potem u siebie przegrali 0-1 z Monterrey, ktory jest w swietnej dyspozycji na poczatku sezonu trzeba zaznaczyć. Wieśniaki z Queretaro to śmieszna druzyna, o tragicznej obronie. Ich przygoda w nowym sezonie wygląda tak ze stracili juz 6 bramek w 3 meczach, a jak doskonale pamietam 3 miesiace temu czyli nie tak dawno przegrali własnie z Pachucą 3-4, po tym jak do 75 minuty prowadzili 3-0 ???? Nie dziwie sie ze tak sie stalo bo Pachuca pokazała ze potrafi grac swietnie z kontry w późniejszych meczach, ogrywając na wyjeździe UNAM 2-4, przegrywajac 2-4 z szalonym Santos laguna, po tym jak w pierwszym meczu PO wygrali 2-0, nastepnie 2-3 z Leonem no i wspomniane 1-0 z Cruz Azul na poczatku tego sezonu. Co ciekawe przy tym u siebie wygrali tylko 1 z 4 meczy, czyli wiadomo ze wolą wyjazdy gdzie moga grac z kontry. Jak Queretaro zagra u siebie ofensywnie to znowu polegnie. Uratuje ich tylko spokojna gra i defensywna, pytanie tylko czy mają taką umiejętność?
Tijuana - Tigres
Typ: X2 ✅
Kurs: 1.45 (1.55 w bet365)
Sportingbet

3 ostatnie mecze miedzy tymi druzynami to remisy. Te druzyny są wyrownane, choc po pierwszych meczach sklanialbym sie bardziej ku Tigres. Jednak na przestrzeni historii Tigres pokazuje ze ciezko gra sie im na wyjazdach. Wczesniej w tym roku mieli serię 5 meczy zakonczonych remisem, wygrywali tylko ze slabszymi druzynami jak Puebla i Atlante. Pierwszy wyjazd w tym sezonie oczywiscie zaczeli od remisu z Atlasem, ktory taktyki nie zmienil i nadal u siebie bedzie gralo im sie ciezko ale to juz przy innej okazji. Atlas&gt;Tijuana, wiec rzeczyiwscie moze Tigres bedzie stac tutaj na wygraną? Tijuana w meczu u siebie z Pueblą, nie stworzyła nawet jednej 100% sytuacji bramkowej, grajac nawet w przewadze 1 zawodnika przez 25 minut co niestety nie swiadczy dobrze o ich mozliwosciach ofensywnych. Dario Bennedetto i Moreno to nie jest twój wymarzony atak, choć ten drugi predzej czy później powinien sie przełamać. Dochodzi do tego jeszcze niepewna obrona i naprawde mozna miec watpliwosci, czy beda w stanie chocbynie przegrać. Tigres po remisie z Atlas strzelilo razem 8 bramek w dwoch kolejnych meczach, ze słabiutkim w tym elemencie i grajacym zbyt ofensywnie Leon (4-2) no i z jakims no nejmem w pucharze. Tijuana tez sobie postrzelala w pucharze ale o jedna mniej i jeszcze cos stracila, Tigres przynajmniej utrzymało czyste konto. Reasumując zdziwie sie jak Tijuana tutaj wygra z tak marna gra w ofensywie i niepewną obroną. Tigres jednak na wyjazdach czesto zawodzi, ale jest w lepszej formie, tak wiec X2 wydaje sie byc najlepszą opcją.hujatrzebabylogracremiswsingluiodzielniequeretaroatakminus

Cruz Azul - Veracruz
Typ: 1
Kurs: 1.57
Sportingbet

Obie druzyny w slabej formie na poczatku sezonu, ale mamy tutaj jednego faworyta i jest nim Cruz Azul. Mecz mozna wydedukowac na podstawie jednego przykladu Cruz Azul zremisowal z Santos Laguna na wyjeździe 1-1, a mogli go spokojnie wygrac, bo Santos niestety kontynuuje grę ze słabą obroną, natomiast Varacruz nawet u siebie tej słabej obrony nie potrafił ukąsić chocby raz i przegrał 0-1. Potem typowy dog fight i 0-0 z puebla no i czare goryczy to juz przelała porażka 1-2 w pucharze z drugoligową Alebrijes Oaxaca. Cruz Azul nie ogladalem przciw Pachuce ale mozna porownac ich indolencje w ataku z Tijuaną jak nie potrafili nawet wyrównac grajać w przewadze 1 czy nawet 2 zawodników od 78 minuty. jednak mysle ze ten remis z Santos Laguna, ktory co prawda mogl potoczyc sie w jedna jak i w druga stronę, doda im troche pewności siebie i wyjdą na boisko pożreć veracruz, ktory ogrywają u siebie od wieków (6-1-0 a ostatnia wygrana to 4-0 na poczatku tego roku).
Puebla - Club America
Typ: Cluba America @ 1.95 SB
Typ: CA + under 2.5 @ 4.50 1/10 bet365 do zera @ 2.80 :/
Club America rozpoczeło od 2 wygranych, ktore powetowali sobie jeszcze wygrana nad Atletico madryt w jakims tam towarzyskim pucharku po karnych. Puebla to raczej bedzie dla nich łatwy kąsek, mimo że wygrali juz dwa mecze jeden pucharowy a jeden to bardziej Tijuana przegrała niz Puebla wygrała :] po środku jeszcze zremisowali kolejny typowy dog fight 0-0 z Vercruz u siebie. Moim zdaniem mogą jedynie zaoferować przeciwnikowi solidną gre w obronie i moze wywalcza remis ale licze ze Club America, pocisnie ich tak jak 4 miesiace temu 0-1.
Monterrey - Santos Laguna
Typ: 1 + bts @ 4.50 bet365 4/10
Typ: over 3.5 @ 3.40 Sportingbet 3/10

Monterrey gra świetnie, strzelili juz w 3 meczach w nowej rundzie 9 bramek i nic nie stoi na przeszkodzie by obnazyli wszystkie braki defensywne Santosu Laguna. Mysle ze Santos cos dorzuci ale niezbyt wiele moze 1-2 bramki, jedną z nich zdobędzie zapewne Renteria, ale napewno po tym co widzialem z ich strony przeciw Cruz Azul (1-1) i pucharowym meczu z Atl. San Luis 3-1 to moge zapewnic ze przy takiej formie Monterrey strata Santosu 3+ bramek nie bedzie niczym dziwacznym. Zebym nie przkombinowal bo mozna tez grac 1 + over 2.5 @ 3.6, ja jednak wolę lepszy kurs. 3-0 jakoś nie widzę, cos Santos jeszcze ustrzeli, potencjał w ofensywie został, pomimo odejścia Peralty, mozna liczyc na Renterię. Kursy cos lecą w dół na gości i na remis, czyżby bramkowy⛔ remis?✅ E: no jednak Zobaczymy, 2-1 zrobi robotę.
Atlas - Chiapas
Typ; X
Kurs: 3.15 SB
1/10

Atlas wygral u siebie 4-2 ostatnio ale w pucharze wiec nie ma co przeceniac tej wygranej. Moim zdaniem bedzie to co zwykle w meczach Atlasu u siebie czyli meczenie buły i remis.
Toluca - U.N.A.M.
Typ: X
Kurs: 3.30 SB
1/10

Dwa remisy na zakonczenie kolejki? Czemu nie? Ostatnio czy tam przedostatnio ???? jak pamietam w tej lidze tak bylo. Dwie druzyny niczym sie nie wyróżniają. Unam meczylo sie nawet ze zrelegowanym Atlante w pucharze (1-1). Toluca pierwszy mecz u siebie tez zremisowała tylko z rownie bezjałowym Monarcas (0-0).
Atlas-Chiapas X + Taluca-UNAM X @ 10.89 1/10 ⛔
tam gdzie mialy byc bramki, tam 0-0 a tam gdzie mialy byc nudy bramki ???? ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom