Dyscyplina:
Piłka nożna - mecz towarzyski
Godzina: 18:00
Spotkanie:
Polska -
Chile
Typ: powyżej 4.5 żółtych kartek
Kurs: 5.00
Bukmacher:
Superbet
Analiza:
Nie do końca wiedziałem jak ten dzisiejszy mecz ugryźć, różne pomysły chodziły mi po głowie, jednakże ostatecznie decyduje się pograć tutaj kartki .
Wiem, że to tylko mecz towarzyski, ale uważam, że zarówno
Polska jak i
Chile będą chciały tutaj wygrać.
Goście nie wystąpią na MŚ, więc dla nich każdy towarzyski mecz jest ważny .
Polska myślę, że też będzie chciała pokazać się tutaj z dobrej strony przed samym mundialem. Nie powinno brakowac motywacji z obu stron .
Jeśli chodzi o kartki które gram, to mamy tutaj parę argumentów które przemawiają za overem.
- Motywacja obu zespołów, myślę że nikt nie będzie odpuszczał.
-
Polska może zagrać w nieco zmienionym składzie, szansę mogą dostać zawodnicy którzy są mniej ograni w reprezentacji. Dla mnie mniejsze ogranie, to zawsze częstsze faule w wykonaniu takich zawodników a co za tym idzie kartki.
-
Chile nie raz pokazywało, że jest drużyna grającą ostro . Ostatnie 5 męczy to 13 kartek wyłapanych przez zawodników
Chile więc wynik całkiem niezły .
- Polacy również łapią kartki, zdarzają nam się błędy w obronie, które często naprawiane są faulami . Myślę też, że jeśli zawodnicy
Chile zaczną to spotkanie paroma ostrymi zagraniami, to Polacy odwdzięcza im się tym samym . Widzę również w tym meczu dyskusje Polaków z sędzią. Jesteśmy chwilę przed mundialem,nikt nie chce złapać kontuzji, niejednokrotnie jakieś brzydkie faule
Chile mogą się kończyć dyskusjami Polaków z arbitrem odnośnie źle podjętych przez niego decyzji, co też może się kończyc kartkami dla naszych.
- Osoba arbitra, nie jest to sędzia który waha się z wyciąganiem kartek, nie ma z tym problemu. 20 spotkań tego sezonu to 88 więc całkiem dobrze to wygląda przy moim typie.
Podsumowując uważam, że ten mecz będzie dosyć zacięty i wyrównany . Będziemy oglądać faule z obu stron, dyskusje i liczę na pokrycie tego overu. Dla tych ostrozniejszych polecam linie niższe które powinny wejść.
20/88