Z racji, że EURO 2012 coraz bliżej - postanowiłem się przyjrzeć meczom towarzyskim, ze szczególną uwagą zwróconą przede wszystkim na zespoły mające wystąpić na polskich i ukraińskich boiskach. Wiadomo - ostatnia faza przygotowań, ostatnia chwila, aby przekonać trenera, co powoduje dodatkową mobilizacje. Typy są luźne, bardziej to traktuję jako zabawę (kursy wczorajsze, bo po takich stawiałem).
Izrael - Ukraina 2DNB - @2,00 (bet365)
Izrael jest na etapie testowania nowych zawodników - na UERO nie udało im się zakwalifikować i grają o przysłowiową pietruszkę (natomiast zawodnicy ukraińscy o miejsce w składzie na ME), w 5 ostatnich meczach reprezentacyjnych ponieśli zaledwie dwa zwycięstwa - z ogórkami - Łotwą i Maltą. Przegrali natomiast z WKS, Grecją i Chorwacją. Ukraińcy zaczęli sobie radzić całkiem dobrze - chyba każdy słyszał o remisie 3:3 z Niemcami w zeszłym roku, a byli bardzo bliscy wygranej. Pokonali też takie zespoły jak
Austria, Bułgaria,
Estonia, ostatni mecz przegrali we wrześniu z naszym grupowym rywalem - Czechami. Myślę, że mimo braku Szewczenki poradzą sobie, kurs warty ryzyka.
Włochy - USA 1 - @1,50 (bet365)
Analogiczna sytacja jak wyżej. Ponadto selekcjoner Włoch Cesare Prandelli podał skład wyjściowy prezentujący się tak:
Buffon; Maggio, Criscito, Ogbonna, Barzagli; Marchisio; Thiago Motta, Nocerino, Pirlo; Giovinco; Matri.
Całkiem przyzwoicie, myślę że wygrają bez problemu.
Polska - Portugalia over 2.5 - @2.25 (bet365)
Niestety, gdy obstawiałem ten mecz nie wiedziałem o tym, że Lewandowski może nie zagrać - w sumie to chwili obecnej nie ma żadnych info, myślę że wejdzie w drugiej połowie. Polacy pewnie nie wygrają, ale jeśli strzelą jakąś bramkę (mam tu cichego faworyta - Błaszczykowskiego), to
Portugalia strzeli o jedną więcej, co sprawia że over wpadnie. Wszyscy pamiętają jak zakończył się "dwumecz" w 2006/2007 roku - 3 i 4 bramki. Liczę na powtórkę
Niemcy - Francja Obie drużyny strzelą - @1,90 (bet365)
Tutaj nie ma o czym pisać:
Niemcy bardzo lubują się w overach - 5 ostatnich meczu spełnia te wymogi. Ostatni mecz, gdzie nic nie strzelili odbył się w 17.11.10, ze Szwecją w meczu towarzyskim przegrali 1:0. Mimo, że w ich szeregach nie zagra np. Podolski - na jedną bramkę ich stać bez problemu. We Francji liczę na niezłą formę Benzemy, czy kogoś ze znakomicie ostatnio spisującej się Marsylii.
Francja nie przegrała od 17 meczów. Sposobność do strzelenia bramki być tym łatwiejsza, że u naszych zachodnich sąsiadów nie wystąpi az 4 podstawowych zawodnków: Bastian Schweinsteiger, Mario Goetze, w/w Lukas Podolski i podpora defensywy - Per Mertesacker.
Także można próbować grać nawet 2DNB po pięknym kursie 3,75.
Hiszpania - Wenezuela 1 - @1,14 (bet365)
Ten typ to raczej na podbiecie kursu, bo tutaj innego zdarzenia jak zwycięstwa Espanii nie widzę. Ciekaw jest kto ze składu "wygryzie" Davida Ville
Anglia - Holandia over 1.5 - @1,36 (bet365)
Też raczej na
podbicie kursu. Nieco osłabiona
Anglia stanie naprzeciw Holendrom. Wysoki kurs biorąc pod uwagę na co stać oba zespoły, jeśli chodzi o zdobycze bramkowe: Anglicy zdobyli w czasie ostatnich 5 meczy 10 bramek,
Holandia - 11. Statystki ponoć nie kłamią
Zachęcam do komentowania, coby rozruszać trochę ten temat